Bij Ons in de BV – Theo Heuft in Yab Yum + Martijn Koolhoven – Yab Yum werd Heuft Af Gepakt + SK Docs – Op Komst en Onder Gang van Yab Yum + 2Doc | Anna Maria van ’t Hek – Yab Yum (2021)

Interview met Theo Heuft in Yab Yum

Gepubliceerd 14 dec 2009

Godfried de Vries

Ter Gelegenheid van het Boek Tijd Perk Yab Yum laat Op Richter Theo Heuft mij en Redacteur Jacques Schalken het Beroemdste Bordeel van Nederland zien. Uit Zending Bij Ons in de BV van 3 december 2009

Reacties
https://youtu.be/0UQ-wk_04i0?si=nRMlEFE0IGujJWiS

Yab Yum werd Heuft Gewoon Af Gepakt

Published 16 nov 2011

MartijnKoolhovenWeb

Op Richter en Voor Malig Eigenaar Theo Heuft vertelt in een Exclusief Interview aan Ster Verslag Gever Martijn Koolhoven Hoe Criminelen hem zijn Yab Yum Af Handig maakten.

https://www.martijnkoolhoven.nl

Reacties
https://youtu.be/4X_HO3KdbJE?si=En_-lsiBg0Z2vaQl

Yab Yum, the Musical

De Op Komst en Onder Gang van Yab Yum

Published 16 jun 2016

SK Documentaires

Yab Yum was een Exclusief Bordeel in Amsterdam. Het was Gevestigd in een Statig 17e Eeuws Grachten Pand aan het Singel, en Trok voor Al Buiten Landse Bezoekers. Yab Yum betekent Letterlijk “Vader en Moeder” in het Tibetaans. Het Bordeel werd in de jaren 80 Op Gericht door Theo Heuft, die het in 1999 Verkocht aan Hennie Vittali, een zwager van Hells Angels Kop Stuk Harry Stoeltie. Op 16 november 2007 maakte de Gemeente Amsterdam bekend, dat het Bordeel zijn Deuren moest Sluiten. Op Grond van de Wet Bibob werd de Vergunning In Getrokken wegens het Vermoeden van Criminele Activiteiten. Vittali zou Niet Meer dan een Stroman zijn, en Heuft zou zijn Af Geperst door de Amsterdamse Criminelen Sam Klepper en John Mieremet in Samen Werking met de Hells Angels. Voor de Raad van State stond deze Bedreiging vast. (1)

Op 4 januari 2008 gaf de Rechter de Gemeente Amsterdam Toe Stemming om het Bordeel te Sluiten. Per 14 januari is het Bedrijf Verder Gegaan als Escort Bedrijf, daar voor is Geen Vergunning Nodig. Op 4 november 2008 bepaalde de Recht Bank in Amsterdam, dat de Toe Gestemde Sluiting Rechtens is en dat Yab Yum Dicht moet Blijven. [4] De Af Persing is niet Bewezen Geacht.

Op 19 november 2008 werd Duidelijk, dat na Yab Yum Zelf Ook de Gemeente Amsterdam in Hoger Beroep gaat.
Op 8 juli 2009 werd Uit Spraak Gedaan door de Raad van State. Zij oordeelde Niet Alleen dat Yab Yum Legitiem is Gesloten, maar Tevens, dat het Vol Doende Bewezen wordt Geacht, dat de Hells Angels Betrokken zijn Geweest bij de Over Name van Yab Yum, waar door Yab Yum in het Criminele Circuit is gebracht. Het Bordeel zal Dan Ook Gesloten Blijven.

Op 3 april 2010 heeft Eigenaar Hennie Vittali de Seks Club te Koop Gezet.

Op 21 september 2013 werd Yab Yum Geopend als Museum onder de Naam Yab Yum Unlocked. Bezoekers kunnen een Rond Leiding Maken door de Kamers, Verdeeld over Vier Étages, waar Eerder zo’n 30 Prostituees werkten. De Originele In Richting , Gecapitonneerde Wanden, Kroon Luchters, Klater Goud, een Whirlpool in Elke Kamer, is Zo Veel mogelijk Intact Gebleven. De Dames, die Er Ooit wWerkten en hun Klanten zijn Nu Vervangen door Poppen.

SK Documentaires, Simon Kerckhoffs, is de Ultieme Kanaal voor Documentaires.

ABONNEER je Nu op het Simon Kerckhoffs Kanaal om Al Tijd op de Hoogte te Blijven van de Nieuwste Documentaires over Uit Éen lopende thema’s. Bekijk Elke Week Nieuwe Video op het Kanaal.

Reacties
https://youtu.be/4X_HO3KdbJE?si=0GOYyjFzdgyDY6H4

Yab Yum

Published 19 april 2021

Welke In Vloed had Nacht Club en Bordeel Yab Yum op de Werk Nemers? Ruim 10 Jaar na de Sluiting van de Deuren blikt de Harde Kern van Yab Yum Terug op de Hoog Tij Dagen van de Nacht Club.

Meer dan Tien Jaar Geleden sloten de Deuren van ’s Werelds Meest Legendarische Bordeel, Yab Yum. De Illustere Club op het Singel in Amsterdam moest Gedwongen Sluiten, na dat Het werd Over Genomen door het Criminele Circuit.

Deze Documentaire Blikt Terug Samen met de Mensen, die Ooit de Harde Kern van de Club vormden. Hoe ziet hun Leven er Nu uit? Ze Werpen een Nostalgische Blik op de Iconische Jaren van het Luxe Bordeel, Befaamd door Onder Meer het Bij Zondere Interieur en de Beroemdheden, die Er Regel Matig Kwamen. Levendig Vertellen Ze hun Verhalen, Zowel Extravagant als Pijnlijk, en Nemen Ze ons Mee Terug naar de Plek, waar Alles Kon Wat God Verboden Heeft.

Regie Anne Maria van ’t Hek

Yab Yum Zie Je Op

NPO 3
NPO Start
2Doc
BNN VARA

https://www.2doc.nl/documentaires/2021/04/yab-yum.html

anna maria van t hek

Yab Yum, een Must See over Één van de Beruchtste Seks Clubs Ooit

Die Goeie Ouwe Tijd  () of Toch Niet? In de Documentaire Yab Yum doen Oud Medewerkers van de Legendarische Amsterdamse Seks Club, dat Ten Onder Ging door In Menging van Top Criminelen, hun Verhaal aan Anna Maria van ’t Hek. Wij spraken de Regisseur over het Spannende Maak Proces.

Benieuwd Hoe Het Er Achter de Schermen van ’s Werelds Meest Legendarische Bordeel aan Toe Ging? Samen met Oud Mede Werkers, Bezoekers en Politie Blikt Anna Maria van ’t Hek Terug op de Rise and Fall van het Amsterdamse Yab Yum. Te Zien op NPO Start.

What Happened in Yab Yum, Stayed in Yab Yum

Yab Yum Opende in 1976 haar Deuren en was Al Snel een Wereld Wijd Succes. Hele Voet Bal Elf Tallen, Royals, Film Sterren, Top Advocaten, Alle Maal konden ze in dit Exclusieve Bordeel Vol Kroon Luchters en Peper Dure Champagne hun Gang Gaan, Zonder dat hun Seks Avonturen in de Roddel Bladen Belandden. Maar ook Top Criminelen als Klaas Bruinsma en de Hells Angels werden Vaste Klant. En dat betekende Af Persingen, Schiet Partijen, Moord en de Uit Eindelijke Sluiting in 2008. Regisseur Anna Maria van ’t Hek, van de Docu Serie Badr, maakte er ondanks Alle Waar Schuwingen een Fascinerende, Pikante en Mooie ocumentaire Over die Hier Boven te Zien is.

In de Opening van je Documentaire stelt Voormalig Manager Mitch je de Vraag ‘Wat boeit Jou Eigenlijk Zo aan deze Seks Business?’ Daar ben ik Ook Wel Benieuwd naar.

Ik had het Vermakelijke en Boeiende Boek Yab Yum Gelezen, van Op Rchter en Eigenaar Theo Heuft. Het Ging over het Mythische Gehalte van die Plek, maar Belichtte Ook het Menselijk Gedrag en Verlangens, Voor al van Mannen. Fascinerend vond ik Dat. Toen ik in 2016 het Yab Yum Museum Bezocht, Leek het Echter een Soort SpookHuis. Een Decor van Iets Wat Ooit was. Ik kreeg een Rond Leiding van Mitch, en Ter Wijl We door het Museum liepen, zag ik hem Als het Ware door z’n Eigen Feest Verleden Heen Spoken. Hier had Mitch Vroeger Grote Avonturen Beleefd en Flink Gefeest. Ik ging Zelf Veel Uit in die Tijd, dus ik Snapte Goed, dat Mitch naar die Yab Yum Jaren Terug Verlangde. Dat Triggerde een Idee voor een TV Item, maar m’n Producent HALAL zei Met Één, Dit is een Film!

Een Film, waar Niet Iedereen aan Mee wilde Werken. Hoe Kreeg Je deze Uit Eindelijke Club van Voor Malige Bar Mannen, Seks Werkers en Management Toch Zo Ver?

Zij wilden in Eerste Instantie Ook Niet. Er is Natuurlijk Veel Gebeurd bij Yab Yum, het Bordeel werd het Club Huis van Prominente Nederlandse Criminelen, de Portier werd Dood Geschoten en Nog Al Tijd zijn Er Onop Geloste Zaken. Ik beloofde Ze, dat de Film Ze Niet in Gevaar zou Brengen, dat We Daar bij de Montage Scherp Op zouden Zijn. En ik Beloofde, dat ze de Film van Te Voren mochten Zien. Een Belofte, die ik Normaal Gesproken Vermijd om Creatieve Vrijheid te Bewaken, maar in dit Geval Nood Zakelijk. Ook voor M’n Eigen Veiligheid.

YabYum HALAL Anna van 't Hek 3

Dat klinkt Spannend (…)

Dat was het ook. Terwijl het in Eerste Instantie Hele Maal niet Mijn Intentie was Om als een Soort Mis Daad Journalist de Onderste Steen Boven te Halen. Ik dacht een Beetje Naïef een Nostalgische Film over Yab Yum te Maken, dat voor mij als Amsterdammer Zijnde Al Tijd een Soort Studio 54 Mystiek had. Ik wilde Het Hebben over de Menselijke Verlangens en de Motivaties om Daar te Werken, zonder die Criminele Aspecten. Tot dat ik op Onder Zoek uit Ging en Ontdekte, dat het Ook een Grimmige Plek was, die de Mede Werkers in een Angstig Bestaan Sleurde. Het Over Viel me Hoe groot die Mis Daad Kant was.

Maar Daar werd je voor Gewaar Schuwd Toch?

Ja, Klopt, door VoorMalig eigenaar Theo Heuft bij Voor Beeld, die Uit Eindelijk Ook aan de Documentaire Mee Werkte. Ik dacht Alleen ‘Ach, Daar Sla ik me Wel Door Heen’. Wat zouden Ze een Jonge Meid als mij Aan Willen Doen? Nu Achter Af denk ik, Wat Stom Gedacht. Mis Daad Journalist John van de Heuvel heeft me Gelukkig Goede Adviezen Gegeven Hoe Hier Mee om te Gaan bij het Maken van Yab Yum. En Dat heeft me Erg Geholpen.

YabYum HALAL Anna van 't Hek 4

En je hebt Blijkbaar het Vertrouwen van de Mede Werkers kunnen Winnen.

Klopt, daar stak ik Ook Veel Tijd en Veel voor Gesprekken in. Zo heb ik met Mitch Twee Jaar in de Kroeg Gezeten. Iedere Woensdag Middag in een Café op de Zee Dijk. We Spraken over de Film, maar Ook Privé Onder Werpen kwamen aan Bod, Zo als Vriendschappen en Relaties. Er waren Momenten, dat ik Niet Wist of de Film Af zou Komen; dan haakte een Personage in Eens Weer Af of kwam er een Af Wijzing van een Fonds. Maar die Gesprekken waren Zo Dierbaar. En ik dacht op die Momenten, deze Film MOET Er Gewoon Komen.

Hoe Reageerden Ze Toen Ze de Film voor het Eerst Zagen?

Ze keken de Film met z’n Allen in een Ruimte, die We voor Ze hadden Geregeld. En ik zat in een Andere Kamer. Toen ik Na Af Loop de Deur Open Deed, Zag ik Ze Alle Maal in Tranen. Het was Heel Emotioneel en Confronterend voor Ze. Maar ze waren Ook Erg Te Vreden over het Eind Resultaat en ik heb Er Niets uit Hoeven Halen.

YabYum HALAL Anna van 't Hek 2

Anna Maria van ’t Hek en stills (foto HALAT)

Mitch stelt je in de Documentaire Ook de Vraag Waar om jij Niet in Yab Yum zou willen Werken. Hoe denk je Daar In Middels over?

Het Antwoord is Nog Steeds het Zelfde. Ik zou het Niet Kunnen, niet in Staat zijn mijn Eigen Bed Partner te Kiezen. Ik heb Veel Respect en Bewondering voor Vrouwen, die Dat Wel Kunnen. Die er Zelfs, Zo als Maureen uit de Documentaire, van Genieten Zo Veel macht over een Man te Hebben.

Het is Te Gelijk Ook een Industrie die Kwetsbare Meisjes Lokt en Dwingt (…)

Inderdaad. En dat is een Heel Kwalijk Gegeven. Toch betekent Het Niet, dat Er Alleen Maar Meisjes Werkzaam zijn, die Gered Moeten Worden. Er zijn Ook Vrouwen, die er Bewust voor Kiezen. Bij Yab Yum konden deze Vrouwen Goed Verdienen en Kregen ze een Gelijk Waardige Behandeling. Daar vind ik Niet Zo Veel Mis Mee. De Gestileerde Beelden van Naakte Vrouwen, die je in de Film ziet, schoot ik met de Bedoeling om de Seks Werkers Niet als Slacht Offers an Sich Af te Beelden. Het zijn Krachtige Vrouwen en Zo wilde ik Ze Ook Portretteren.

Wat is Je van Alle Gesprekken het Meest Bij Gebleven?

Ik Ben voor M’n Werk in Verschillende Bordelen en Seks Clubs Geweest en vond Dat Heel Intrigerend. Wat Drijft Mannen Om Daar Naar Toe te Gaan? Verlangen Ze naar Iets Wat Niet ‘Mag’, Iets Wat Eigenlijk Verboden is, Of Wat Ze Thuis Niet Hebben () Wat is Dat Toch? De Gesprekken met de Dames waren Verhelderend, Los van Elkaar Vertelden Ze, dat Veel van de Mannen voor Al verlangden naar Één Ding, Intimiteit. Echt Contact, of een Seksuele Handeling, die Ze aan hun Eigen Partner Niet durven Vragen. Zo als Iris uit de Documentaire Ook zegt over Vrouwe, die op haar Neer Keken, ‘Ik ken Jouw Man!’ Deze Vrouwen Weten een Hoop. Dat vinden Sommigen Misschien Beangstigend. Mij Fascineert het Enorm.

Yab Yum zie je op NPO Start.

Podcast2Doc belt met Boeijen

https://plinkhq.com/i/1539661349?to=page

Reacties
https://open.spotify.com/episode/4G7VBKINMTbX2Xk9d5wdEM?si=KjywmR2xQR28g2N01VypdA

Dutch Crime Rundown – Amsterdam’s Most Feared, Deadly Duo Spic and Span, Sam Klepper and John Mieremet

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Godfried+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacques+Schalken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bij+Ons+in+de+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martijn+Koolhoven
https://robscholtemuseum.nl/?s=2Doc
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anna+van+’t+Hek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Badr
https://robscholtemuseum.nl/?s=Natalia+Portnoy
https://robscholtemuseum.nl/?s=Olivia+van+Leeuwen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theo+Heuft
https://robscholtemuseum.nl/?s=Men’s+Club
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nacht+Club
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bordeel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luxe+Bordeel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Crimineel+Club+Huis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klaas+Wilting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klaas+Bruinsma
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Mieremet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sam+Klepper
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spic+&+Span
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hells+Angels
https://robscholtemuseum.nl/?s=Studio+54
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alles+Wat+God+Verboden+Heeft
https://robscholtemuseum.nl/?s=Singel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Singel+295
https://robscholtemuseum.nl/?s=Amsterdam

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image