Arie Booy – Zoeken naar invulling van Helders plein zonder bedenker Assorgia + Ronald Boutkan – Club7 opent, pizzeria op 11 juli

Zoeken naar invulling van Helders plein zonder bedenker Assorgia

Den Helder – Vele jaren is er over gepraat en nu alles in kannen en kruiken leek, staat de invulling van het Anton Pieckplein echter weer op losse schroeven.

Het plein tussen Koningstraat en Spuistraat stond lange tijd bekend als Assorgiaplein naar de naam van initiatiefnemer Carlo Assorgia. Een groot deel van de omliggende bebouwing is inmiddels gesloopt, maar er gaat voorlopig geen schop de grond in voor nieuwbouw, omdat de bedenker uit het overleg met gemeente, Zeestad en Woningstichting is gestapt.

Raadslid en restauranthouder Carlo Assorgia gaat zijn zaak aan de Koningstraat verkopen en vestigt zich op Willemsoord. Hij heeft als ondernemer geen belang meer bij de totstandkoming van een horecapleintje met terrassen in de binnenstad. “Het wordt op Willemsoord eigenlijk, zoals het veertig jaar geleden ook was aan de Koningstraat”, zei Assorgia eerder over zijn besluit: “Willemsoord is lekker levendig, met een bioscoop en horeca.

De andere partners in de samenwerkingsovereenkomst beraden zich daarom over hoe het Anton Pieckplein gestalte kan krijgen nu de horecapoot is weggevallen. In antwoord op vragen over de kadernota stelt het college: ’Gesprekken tussen de gemeente, Zeestad, Woningstichting Den Helder en de initiatiefnemer (Assorgia, red.) lopen om te bezien wat dit betekent voor de ontwikkeling van het plan.’

D66 stelde dit voorjaar vragen over de kosten, die inmiddels gemaakt zijn voor het plein. Volgens B &  W is er nog geen 25 mille van het beschikbare uitvoeringskrediet van 831 mille gebruikt.

Fractieleider Henk Mosk van D66 zegt niet gerust te zijn over de vage status van het plan: “Ik ben bezorgd, dat dit deel van de stad qua uitvoering nog lang niet wordt meegenomen in de uitvoering van plan Koningsdriehoek“, meldt Mosk.

Helderse Courant, 18 juni 2019, 16:29

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190618_75188248/zoeken-naar-invulling-van-helders-plein-zonder-bedenker-assorgia

Club7 opent, pizzeria op 11 juli

Den Helder – De opening van pizzeria Costa Smeralda in gebouw 51 op Willemsoord is weer uitgesteld. De nieuwe openingsdatum is nu 11 juli, zo laat Carlo Assorgia weten. Voor de fans van Odeklonje is er wel goed nieuws: Club7 gaat komende zaterdag open.

Het uitstel van de opening van Costa Smeralda komt door vertraging in het opleveren van de nutsvoorzieningen. “Daarom kunnen we niet anders dan de verhuizing nog even uitstellen”, aldus Assorgia. “Maar tot die tijd blijven we wel gewoon open in de Koningstraat.”

Club7 opent dus wel aanstaande zaterdag, GrandCafé 4711 op dinsdag 2 juli. Het Odeklonje Feestcafé is vorige week al geopend.

Den Helder Actueel, 19 juni 2019 – 09:45

Reacties:

Guido
19 juni 2019 at 09:58
Kan de Costa nog mooi de zomerkermis meepakken. (mensen na een dagje kermis die nog even een pizza gaan eten)… En dan ben ik benieuwd hoe snel dat alles tegen de vlakte gaat. Dit jaar nog?

Ferry
19 juni 2019 at 10:24
Is dit een nieuwsfeit wat iedereen zou moeten weten!!!!
Dan ontgaat mij dit volkomen.

RB
19 juni 2019 at 10:34
al zou don Carlo de pizza’s gratis weggeven ik zal er niet heengaan na z’n volksverlakkerij

Frank
19 juni 2019 at 11:38
Ongelooflijk wat een frustratie. Wees eens een beetje positief. Ik denk zomaar dat ze er rouwig om zijn dat je niet heen gaat. Gelukkig zijn er nog gelukkig lekker patatzaakjes voor je 🙂

Ferry
19 juni 2019 at 20:32
gelukkig ook nog meerdere pizza bakkers,voor het geval dat.

Ferry
19 juni 2019 at 11:42
al geeft hij geld toe,dan nog niet,wat mij betreft RB.

Guido
19 juni 2019 at 12:19
Dit keer ben ik het volledig eens met RB & Ferry… Die dingen van ze mag je niet eens een pizza noemen zo slecht belegd zijn ze. Maar smakenken verschillen

paula
19 juni 2019 at 12:42
ja even mee pikken gelukkig kom ik er niet meer wel balen dat de straat weer dicht gaat

Piet
19 juni 2019 at 13:17
Jammer voor al het harde werk van Carlo om eindelijk eens wat te maken van dat gebouw.Straks als het stadhuis er is elke maand na het inleveren van mijn werkbriefje een lekker pizza puntje happen,kan niet wachten.

RB
19 juni 2019 at 16:01
“werk”briefje?

Piet
19 juni 2019 at 17:17
Jazeker ik moet elke maand bij het sociaal domein een briefje inleveren om ” jou ” belastinggeld te kunnen incasseren…..

RB
19 juni 2019 at 17:24
Jullie, niet jou…..

Marinus Vermooten
19 juni 2019 at 13:41
Hoewel ik een afwijkende mening heb inzake invulling oude rijkswerfterrein, dat is wel duidelijk door het monddood maken als commissielid voor de Senioren Partij. Maar vind bovenstaande opmerkingen over de keuken van Assorgio niet terecht. Over de keuken en bediening valt niets negatiefs aan te merken en moet los worden gezien met betrekking tot de verhuizing. Of het nieuwswaarde heeft kan verschillend over worden gedacht. Den Helder is een krimpgemeente en dan is iedere verhuizing van een bedrijf nieuws. Dus niets bijzonders maar wel vermeldenswaard zoals dat voor de duizenden in – en uitschrijvingen van ondernemingen in de gemeente Den Helder gold sinds de inschrijvingsplicht van de Kamer van Koophandel 1921-2019. Alleen niet iedereen vond het zelf de moeite om hier via de media ruchtbaarheid aan te geven. Zo las ik vorige week nog iets over de inschrijving van een kattenbakcentrale in Den Helder dat toch nog levensvatbaar bleek te zijn maar waarvan de eigenaresse geen journalist van had ontvangen. Overigens de Helderse kattenbakcentrale is met vele duizenden anderen niet meer ingeschreven. Totaal overzicht Helderse bedrijven vanaf 1921 ben ik voor het verschillende instanties aan het uitwerken. Doe het niet vanuit een klooster, maar tis wel monnikenwerk.

RB
19 juni 2019 at 16:26
van de 11 reacties ging er maar één over de smaak van de pizza’s,……

Marinus Vermooten
19 juni 2019 at 14:23
De vriendin van mijn zuster, destijds werkzaam als stewardess en vloeiend Italiaans spreekt, verwoordde na haar het bezoek aan Assorgio als Il cibo era buono, il servizio eccellente, anche se penso che sia un peccato che il centro della città abbia perso gran parte della sua storia. Vertaling laat niets te wensen over. Prijzenswaardige woorden over het restaurant van Carlo maar helaas minder te spreken over teloorgaan van het monumentale karakter van de Helderse binnenstad. En daar moeten we het helaas mee doen.

Ferry
19 juni 2019 at 20:58
Dat is nou net,als al deze partijen incl. de lokale partijen zich aan hun verkiezings progamma hadden gehouden,dan was de Helderse minder aangetast geweest dan nu het geval is.
Dan was het ook niet mogelijk geweest dat Schuiling maar een kans had gehad om zijn drampolitiek te verwezenlijken.
Dan was het ook niet mogelijk geweest om de referendum verzoeken d.m.v hamerslag te verwerpen.
Tevens had de seniorenpartij de pizzabakker ook niet tot spreekbuis benoemd.
De reden dat ik de waarde van dit nieuws niet kan waarderen is dat deze pizzabakker een kampioen is om zichzelf in tijd van enkele minuten zichzelf weet tegen te spreken,en zijn verkiezings programma direct na uitslag in prullenbak gegooid heeft.
Hij is gewoon een ordinaire bedrieger,en daar wil ik niet eten.
Als U dit gescheiden wilt houden mijnheer Vermooten,is dat uw mening.
Overigens vind ik leuk dat U weer schrijft op deze site.
PS ik vind dat U ook slachtoffer bent geworden van deze drampolitiek der monologen.

Andrea
19 juni 2019 at 16:27
Faillissement van de pizzeria en club7 dit keer graag betalen uit de zakken van de ondernemers zelf…. (max 2 jaar na opening)
Na het debacle van Dok51, welke ons als burgers enkele miljoenen heeft gekost, gaan Dhrn Tuin/van der Berg opnieuw maar nu samen met Assorgia in dit pand zitten. Assorgia voor 2 jaar, omdat dan het contract al weer afloopt.
Tuin en van de Berg betalen geen cent meer aan Gemeente en/ of Willemsoord om de door hun aangerichte schade terug te betalen. Wel maken ze weer gebruik van de zelfde inventaris en faceliteiten die ze bij het faillissement door de gemeente hebben laten betalen.
Hoe kan het toch dat dit in Den Helder kan… Directeur Willemsoord zei na het faillissement “ ik wil die ondernemers nooit meer op mijn terrein” nu 8 jaar later laat hij ze toch weer toe.
Is Den Helder dan zo corrupt dat er niemand is die tegen deze verkapte staatssteun optreed?
Koen Schuiling gaat weg, dus de druk moet toch van de ketel kunnen. Geen politicus hoeft zich meer bedreigt te voelen…

Rasjutter
19 juni 2019 at 21:43
Andrea, ik kon het zelf niet beter verwoorden.

René
19 juni 2019 at 22:42
Wowww, wat een verbitterde mensen reageren hier. Is deze stad echt zo erg? Ik heb juist de indruk dat er keihard wordt gewerkt en geïnvesteerd om een mooie veelzijdige stad te maken. Maar goed, ik woon ook niet in Den Helder.

Judge X
20 juni 2019 at 08:04
Ik weet niet waar u uw indrukken vandaan haalt René en ik weet ook niet waar u woont, maar beiden zouden interessant zijn om te weten, zodat er inzicht is hoe de – blijkbaar gebrekkige – informatie tot u komt.
Daarna hebben we hier genoeg mensen klaar staan, om u van verkeerde indrukken af te helpen. 😉

Rene
20 juni 2019 at 22:12
Beste Judge X, Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat ik weinig tot geen positieve energie krijg als ik de reacties (op een uitzondering na) geplaatst op dit portaal tot mij neem. U noemt dit “gebrekkige informatie” 🙂 Laat de personen waar u het over heeft de “verkeerde indrukken” maar ontkrachten.
Overigens ben ik woonachtig in Hollandskroon, uw buurman 🙂

Judge X
21 juni 2019 at 01:07
Nee beste Rene, uw argumentatie klopt nu niet, want, citaat: ” Ik heb juist de indruk dat er keihard wordt gewerkt en geïnvesteerd om een mooie veelzijdige stad te maken.”
Dat was uw uitgangspunt en dat heeft u dus blijkbaar gebaseerd op gebrekkige, gemankeerde of propagandistische informatie die u ergens anders heeft opgeduikeld, dan uit de reacties onder de artikelen.
Kort gezegd en objectief gezien, leggen de reacties uw gemankeerde informatie bloot, ook al meent u het andersom te ervaren.

Als u dus geen bronnen heeft of u wenst ze niet te openbaren, dan hoeft er verder niemand meer aan te pas te komen en verklaar ik bij deze uw verkeerde indrukken als ontkracht bij gebrek aan toegeleverde informatie, waar uitdrukkelijk om werd gevraagd.

Persoonlijk krijg ik altijd veel positieve energie, uit de discussies die op deze site plaats vinden en die hun grondslag meestal ontlenen uit de bullshit in veel artikelen, die DHA – maar ook andere media – door de lokale overheid krijgt toegeleverd.
Vaak zijn die reacties – die meestal de beweringen van ons bestuur gegrond onderuit schoffelen – ook doorspekt van humor en iedereen weet: “lachen om humor geeft heel veel positieve energie”. 😀 …., heerlijk ik kan er weer even tegen ….!

Richard
20 juni 2019 at 08:29
Hallo, Rene, als inwoner kan ik u zeggen dat het er maar een dozijn zijn.Deze personen zijn niet representatief voor de Helderse bevolking.

RB
20 juni 2019 at 08:41
bierdrinkende popcorneters ook niet …..

Joost
19 juni 2019 at 22:42
@RB die pizza’s van Costa Smeralda zijn niet te eten. En dan nog die prijs die je ervoor betaalt… Al kreeg ik geld toe.

Bert de Jong
20 juni 2019 at 08:20
costa Smeralda is altijd de beste geweest maar ondertussen weten velen niet meer hoe een pizza gemaakt wordt .Over smaak valt te twisten maar niet over kwaliteit Doordat er veel pizzaria s zijn bijgekomen die voornamelijk Amerikaanse pizza s maken en ook door het merendeel worden besteld om te laten bezorgen verwacht men waarschijnlijk dat deze pizza s origineel zijn maar de meeste zijn commercieel met uitgekiende formules voor presentatie smaak etc Geef mij maar de echte italiaanse

RB
20 juni 2019 at 08:50
de oorsprong van de pizza is niet Italië…..

Judge X
20 juni 2019 at 09:11
Dat klopt, feitelijk is de oorsprong van de hele Italiaanse keuken – pizza/pasta – Aziatisch.
Rare Chinezen …., die Italianen. 🙂

Bert de Jong
20 juni 2019 at 09:43
Ja RB maar ik hou meer van Italiaanse dan van amerikaanse of turkse Capice ?! xD

RB
20 juni 2019 at 09:50
smaken verschillen zoals u al meld, ik vind pizza’s zoiezo overrated, een plakje deeg als bord met wat kliekjes er op, u heeft gelijk dat de bezorg ketens een andere (mindere?) kwaliteit leveren dan de restaurants, maar dat is commercie dat zie je ook bij de hamburger ketens, heeft niets meer met een hamburger te maken maar de consument “wil” dit nu eenmaal

Dutch
20 juni 2019 at 20:51
De oorsprong van de pizza ligt in het Middellandse Zeegebied. In veel landen rond de Middellandse Zee worden al duizenden jaren ronde broden gebakken, die als borden dienden. Volgens de overlevering moest de Trojaanse held Aeneas een stad (Lavinium) stichten op de plek waar hij ‘van honger zelfs de leeggegeten borden [dus: broodborden] op gaat eten,’ – versregel 125, boek VII uit de Aeneis. Ronde Turkse broden kunnen vandaag de dag nog dienstdoen als provisorische pizzabodems. Ook de vorm van matses is rond of ovaal.

RB
20 juni 2019 at 21:11
mag niet kopiëren uit wikipedia

Marinus Vermooten
20 juni 2019 at 10:11
Het feit dat de Etrusken al platte broden aten die zij picea noemden en dat we dankzij het Griekse pitta en in het Turkse pide vermoeden dat de pizza de Italiaanse versie van de zeer oude, mediterrane traditie van platte broden betreft, doet niets af aan de Napolitaanse trots waar we ook sinds de jaren zeventig in de Helderse binnenstad kennis van kunnen maken en binnenkort op het voormalig industrieterrein Willemsoord. In Den Helder Jaren Zeventig deel 2 staat al het een en ander over het eerste Pizzarestaurant in de Koningstraat. U raadt het al welk bedrijf. Leeftijdgenoten van mij en toen al wonend in Den Helder maakten in de jaren vijftig al eerder kennis met het Italiaanse ijs in Den Helder van de familie Sevenhuisen. Dit horecabedrijf (men verkocht ook patat) is op dramatische wijze door onvoldoende gemeentelijke ondersteuning (uitzetting door verbreding huidige Beatrixstraat zonder enige vergoeding) op het offerblok gevallen. Zo kan het ook gebeuren. wat dat betreft gaat het voor de familie Assorgio crescendo. De tijd zal leren of het een verstandige keuze is geweest want de economie kan t.z.t. ook weleens een andere kant opdraaien. Voor menig inwoner is een theaterbezoek of gezellig terrasje nu al verdraaid moeilijk en zijn veel huishoudens in deze economische bloeiperiode afhankelijke van de voedselbank..

Bert de Jong
20 juni 2019 at 10:49
Mediterraanse cultuur, ik kwam er voor het eerst mee in aanraking in een kleine pizzaria naast Aris Laan .zal in de jaren 75 -77 geweest zijn toen carlo s vader daar zijn eerste tentje opende met 8 stoelen en een paar tafeltjes.Nooit spijt van gehad .In die tijd waren er allen snackbars en chinese restaurants voor zover ik me herrinner

Marinus Vermooten
20 juni 2019 at 11:08
Klopt, ben er toen ook al eens binnen geweest. Daarom ken ik vader Assorgio ook al bijna veertig jaar. Niet om het een of ander, maar een ontzettend aardige vent. Heb alle Italiaanse top 10 hits tussen 1956-1990 en denk ook nog wel eens aan de jaren van Domenico Modugno, Johnny Dorelli, Umberti Bindi, Claudio Villa, Rita Pavone, Emilio Pericoli, Caterina Caselli,, Bicola Di Bari, Patty Pravo, enz. enz. Een aantal jaren geleden werd hier een Italiaanse week gehouden en toen was er een grappenmaker die de watertoren lichtelijk scheef wilde trekken om als Helderse toren van Pisa door een van de Selvera’s in te wijden, Zij immers zongen heel veel jaren geleden, bijna in de tijd van ‘De Postkoets’ een lied over die beroemde scheve toren in Italië.

JJ
20 juni 2019 at 11:19
Andrea , dank , eindelijk iemand die niet vergeet wat er gebeurt is!!
Geneuzel over pizza’s , daar gaat het niet om , dat tom vd berg WEER gebruik mag maken van zijn failliet achtergelaten boedel waar hij NIETS aan heeft afbetaald , daar gaat het om.
NOOIT meer mag hij iets beginnen op Willemsoord werd er gezegd , en als het WEER niet lukt laten we dit BV-tje ook ploffen??
Lang leve het Odeklonje/4711 concept

Andrea
20 juni 2019 at 13:16
Odeklonje is niet alleen van Tom van de Berg, maar ook van Kees Jan Tuin. U weet wel die aannemer die een zwembad heeft gebouwd, die zo lek is als een mandje. En daarna een parkeergarage, wat net een zwembad lijkt.
Samen waren zij verantwoordelijk voor het debacle Dok51. De 6 biertanks kunnen zij alsnog gaan gebruiken zoals dat altijd hun bedoeling is geweest. En dit krijgen ze allemaal gratis van gemeente Den Helder, omdat zij in 2010 zelf de rekening niet konden betalen. Sterker nog, ze krijgen de eerste 5 jaar ook een sterke huurverlaging. En dit allemaal omdat ze politieke banden hebben met oa de VVD en het CDA.En Tuin de huisaannemer is van de gemeente.
De hele verplaatsing van de horeca naar Willemsoord is één grote flop. En hoe zit het met de huurders van de andere horeca? Huren zij de panden nu van Willemsoord of van Tuin?

Rasjutter
20 juni 2019 at 21:43
Wederom goed opgemerkt.

Richard
20 juni 2019 at 18:48
Gisteravond op tv een item over de gemeente Bergen.Ook iets met bouwvergunningen ,willekeur en vriendjes politiek.
Helaas wat er hier gebeurd is dus geen uitzondering.
Inmiddels zijn we ook verworden tot een bananenrepubliek.

RB
20 juni 2019 at 19:12
groen links burgemeester hè….. je weet wel waar die voor staan en wat die binnen halen, en waar je mee omgaat raak je mee besmet……

Judge X
21 juni 2019 at 14:36
Oh, eindelijk wakker geworden Richard ?

Richard
20 juni 2019 at 22:56
Beste RB ,sorry ik zie even het verband niet: ik bedoelde op een vermoedelijk corrupt gemeente bestuur en vriendjespolitiek.U lijkt de doelen op een politieke kleur en vluchtelingen ?

RB
21 juni 2019 at 07:37
u ziet het verband niet of wilt het niet zien?

Marinus Vermooten
21 juni 2019 at 11:23
Als de dag van toen…
Pizzeria ‘Costa Smeralda’ verhuisde in juni 1979, deze maand 40 jaar geleden, van de Koningstraat 65 naar de Koningstraat 86. Zoals hij het noemde was de verhuizing cultureel verantwoord en met het aansnijden van de eerste pizza door wethouder Cor Out op 28 juni 1979 was de opening een feit. Wethouder Out vond bij dit uitstekende Italiaanse eethuis niet alleen een verhuizing plaats maar ook het interieur had een vernieuwing ondergaan. Eigenaar Juliano Assorgio had samen met zijn zwager in slechts twee en een halve maand tijd de hier voorheen zittende dumphandel weten om te toveren tot een intiem en gezellig restaurant. Juliano Assorgio verhuisde zijn restaurant omdat op de vorige locatie te weinig plaats was voor zijn Italiaanse kookkunst. Bovendien kon hij nu met zijn gezin boven de zaak gaan wonen. Juliano Assorgio was afkomstig van het eiland Sardinië waar vandaan ook de naam van zijn zaak kwam. Omdat enkele van zijn vrienden in Nederland een Italiaans restaurant hadden kon hij hier de Italiaanse kookkunst leren. Zijn zaak bevatte veel hout- en stucwerk, Romaanse bogen, gezellige tafeltjes met rieten stoelen en wandflessen aan de muur. ‘Costa Smeralda’ werd in zijn geheel door de familie Assorgio gerund, alleen chef kok Peppino de Spirito was geen familie. Heb voor de familie komende 28 juni een leuke verrassing. Staat los van de politieke perikelen rondom toekomstige verhuizing. Dit soort gebeurtenissen moet je gescheiden kunnen houden.
bron: boek Den Helder jaren zeventig deel 2 (1974-1979)

Andrea
21 juni 2019 at 13:43
Marinus Vermooten, stop toch eens met die onzinnige verhalen. Het heeft niets met het onderwerp te maken. De familiegeschiedenis en de smaak van een pizza doen niet ter zaken.
Het gaat hier om de verplaatsing van de Horeca., de ongeoorloofde staatsteun en een pizzabakker die niet voor de inwoners in de raad zit, maar voor zichzelf.
Ga gewoon is in op het onderwerp en de discussie die wordt gevoerd, in plaats van de promotie van uw boeken of de geschiedenis daarvan. We leven in het heden, niet in verleden. Dus als u in de geschiedenis kijkt, doe dit dan voor argumenten binnen de discussie.

Ferry
21 juni 2019 at 15:56
Andrea,je hebt gelijk,Vermooten kan het niet laten om zijn boeken te promoten.
Daardoor wijkt hij van het feitelijke onderwerp af,iets wat hij constant zijn ex collega,s raadsleden/commissie leden in de ogen wrijft(de stukken niet goed inlezen),intussen creeerd is vaak zijn eigen onderwerp sluipender wijze.
Ik vind het prima dat Vermooten schrijft,maar houd U zich AUB bij het onderwerp mijnheer Vermooten.

https://denhelderactueel.nl/2019/06/club7-opent-pizzeria-op-11-juli/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anton+Pieck
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Costa+Smeralda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dok+51