Arie Booy – D66 hekelt idee, dat Helders Perspectief duizenden banen oplevert + Redactie DHA – Informatieavond over Helders Perspectief

Wethouder Pieter Kos (foto Themanieuws)

D66 hekelt idee, dat Helders Perspectief duizenden banen oplevert

Den Helder – Rekent de gemeente zich niet rijk door in ’Het Helders perspectief’ uit te gaan van grote banen groei, terwijl er op de Noordzee geen nieuwe activiteiten zijn qua olie en gas?

Die kritische vraag stelt fractieleider Henk Mosk van D66 naar aanleiding van de ambitieuze plannen van het gemeentebestuur.

Mosk: “In 2019 werd geen enkel nieuw olie of gasveld in het Nederlandse deel van de Noordzee ontdekt. Zonder nieuwe ontdekkingen stokt uiteindelijk de aanvoer van gas of olie. Een gunstiger investeringsaftrek van de overheid zou gaswinning rendabeler kunnen maken, maar laat op zich wachten.”

In ’Het Helders perspectief’ wordt uitgegaan van een banen groei van mogelijke toename van vierduizend volgend jaar tot zevenduizend in 2025. Naast vacatures bij de Koninklijke Marine zou het volgens het Helderse College om banen in de offshore gaan. Vooral in wind op zee. Maar er gaapt een flink gat tussen het werk, dat er nu in de offshore is en wat er in de toekomst door wind op zee geschapen moet worden.

Mosk: “Ik wil van het College horen, of men op de hoogte is van het rapport over kleine gasvelden van The Hague Centre for Strategic Studies. Bedrijven, die aan de slag willen gaan op zee kampen met zeer lange procedures.”

Voorts vraagt Mosk:”Bestaat de werkgelegenheid in de (lucht)haven de komende tien jaar in belangrijke mate uit exploratie en exploitatie uit nieuwe velden, of voornamelijk uit bestaande velden?

De D66 fractieleider meent, dat het Helderse College de kwestie aanhangig moet maken bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het liefst samen met andere Noord kop gemeenten en de offshore partners Amsterdam en Groningen.

Helders Dagblad, 5 februari 2020, 10:16

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200205_47742828/d66-hekelt-idee-dat-Helders-Perspectief-duizenden-banen-oplevert

Informatieavond over Helders Perspectief

Den Helder – De Stadspartij houdt dinsdag 17 maart vanaf 19.30 uur een speciale informatieavond over Helders Perspectief. Dat is de door de gemeenteraad (unaniem) gekozen toekomstvisie voor Den Helder.

Op 17 maart wordt een presentatie gegeven over de analyse, de conclusies en de uitvoeringsagenda voor de komende jaren. Wethouder Pieter Kos presenteert de avond en na deze presentatie is er ruimte voor vragen en het uitwisselen van gedachten. Wie zich op voorhand wil voorbereiden kan terecht op de website http://www.heldersperspectief.nl.

De bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van de Stadspartij, te vinden aan de Californiëstraat 41.

Den Helder Actueel, 9 maart 2020

Reacties

Ferry
9 maart 2020 At 13:58
Ja, klopt, praktisch alle subsidie slurpers en een paar bedrijven zijn stakeholder.
Ongetwijfeld zal het geheel eind dit jaar een daverend succes gaan opleveren.
Met wat?
Een nieuwe overkoepelde organisatie om prettig mee samen te werken.
En visionair blijven denken natuurlijk.

patty schmidt
9 maart 2020 At 15:10
Een hoog BLA BLA gehalte. Niets maar dan ook niets wordt concreet gemaakt. Dit wordt inderdaad den succes.

https://denhelderactueel.nl/2020/03/informatieavond-over-Helders-Perspectief/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helders+Perspectief
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+Mosk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/OpenBrief-aan-het-College-van-B&WDen+Helder-over-het-Rob-ScholteMuseum/
https://robscholtemuseum.nl/breaking-news-vandaag-9-december-2015-is-het-precies-1-jaar-na-de-overeenkomst-met-WethouderKos-over-de-uitbreiding-van-het-RobScholteMuseum/