Angela de Jong – Alleen de volgevreten pens en rokende sigaar ontbraken bij Femke Halsema

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op TV (foto Shody Careman)

Femke Halsema - Macht en verbeelding

Femke HalsemaMacht en verbeelding (afbeelding op omslag Marina Abramovic)

Joseph Biden & Femke Halsema (foto Twitter)

Joseph Biden & Femke Halsema (foto Twitter)

Femke Halsema (foto Twitter)

Femke Halsema (foto Twitter)

Alleen de volgevreten pens en rokende sigaar ontbraken bij Femke Halsema

Stiekem is niks zo lekker als je als kijker doodergeren aan TV. Maar er is natuurlijk nogal een verschil of het gaat om Yvon Jaspers, die tegenover de nabestaanden van Anne Faber uithuilt hoe zwaar zíj het wel niet had, of om de burgemeester van de hoofdstad, die bij Op1 het fenomeen Amsterdamse arrogantie een totaal nieuwe lading geeft.

Ik ga hier niet van leer trekken wat er allemaal niet klopt aan de afwegingen en redenaties van Femke Halsema. Daar zijn andere columnisten voor. En bovendien, als zelfs Nicolette van Dam lang leve de verplichte BNer aan tafel al kon voorspellen dat het te druk ging worden bij de demonstratie, dan zegt dat genoeg.

Laat ik me hier beperken tot Halsema S Media optreden bij Op1. Tot haar stuitende houding, die ik met verbijstering heb zitten aanschouwen. Ze ademde in alles uit wat de rest van Nederland haat aan Amsterdam, GroenLinks en het openbaar bestuur in het algemeen. Het was, alsof ik naar een 17de eeuwse regent zat te kijken die zich minzaam verlaagde tot het volk. Alleen de volgevreten pens en rokende sigaar ontbraken nog.

Het was alsof ik naar een 17de eeuwse regent zat te kijken, die zich minzaam verlaagde tot het volk

Waar is die innemende vrouw gebleven, die in haar tijd als Kamerlid met haar flair en charmes moeiteloos Binnenhof pestkop Rutger Castricum de baas kon? En anders wel de ongeïnteresseerd onderuitgezakte Jeroen Pauw in zijn Pauw & Witteman tijd? Er is geen schim meer van over. Bij Op1 zat een bestuurder. die halsstarrig vasthield aan haar eigen gelijk en daardoor alle communicatiefouten maakte, die denkbaar waren. Je moet het maar durven, janken, dat opgesloten Amsterdammers het deze periode zo zwaar hebben in hun stad. Goh, echt?

Ik ben benieuwd welke intellectuele PR adviseur haar deze Media strategie heeft ingefluisterd en hoeveel hij daarvoor heeft gevangen. Ik geef hier gratis advies voor elke bestuurder, die de komende tijd aan een talkshow tafel een blunder van jewelste moet proberen recht te praten: slaak een zucht, zeg hoe duivels ingewikkeld de afweging was, dat je het achteraf natúúrlijk anders had moeten aanpakken. En het belangrijkste: stel je nederig op en bied je excuses aan. Zoals Halsema als eerste had moeten doen. Aan alle mensen, die zich afgelopen tijd wel netjes aan de Corona Virus regels hielden en met name aan degenen, die met maximaal 29 anderen hun vader en of moeder naar het graf droegen. In de open lucht, op begraafplaatsen, die ruimer zijn dan de Dam.

En vooruit, ook een gratis advies voor Halsema. Amsterdammers, die het zwaar hebben? Dan is het tijd voor een reality check. Maak eens een rondje in een willekeurig Brabants dorp. En anders heb ik nog wel een paar kijktips.

topics.nl, 2 juni 2020, 12:20

https://www.Topics.nl/alleen-de-volgevretenpensenrokendesigaarontbrakenbijHalsema-a14448947ad/4a42f40304a22113418aa69f889f44653e468f5aed2b36cbe06c0925f755ae0b/?context=zoek/?query=angela%20de%20jong&referrerUserId=3537d25f-ed97-4395-b50f-41c11c2e8a67

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Angela+de+Jong
https://robscholtemuseum.nl/?s=Femke+Halsema
https://robscholtemuseum.nl/?s=Amsterdam