Aiv Lys – Beste ‘koning’ Willem Alexander…

Fijn, dat u terugblikt op operatie Market Garden…
Ik reageer even op uw citaat: “75 jaar later lijken vrijheid, democratie en een sterke rechtsstaat vanzelfsprekende waarden“… U zegt dit precies correct, “het lijkt”…
Die zogenaamde vrijheid wordt stelselmatig afgebroken… De politie werkt niet meer ter bescherming van de burger, maar ter bescherming van de staat en multinationals. Mensen worden in alle lagen financieel uitgeknepen, maar daar praat u niet over. En waarom eigenlijk niet??? Dat wil ik wel eens weten…
Democratie? Waar? Het referendum is afgeschaft en wat overblijft is eens in de 4 jaar stemmen op verkiezingsretoriek… En zelfs dat is louche… Deze zogenaamde beloften verdwijnen in de prullenbak, zodra de verkiezingen voorbij zijn… Kunt u mij vertellen wat hier nog democratisch aan is? Kunt u mij gelijk vertellen wat er democratisch is aan de Europese Unie? Helemaal niets he? Ik vind dit zo jammer… Bah!!
Een sterke rechtsstaat zou “recht” behoren te zijn, maar ook daar vallen gaten in. Als burgers geen recht meer kunnen halen, omdat de sociale advocatuur niet meer toegankelijk is voor veel mensen, kunt u dat niet “recht” meer noemen… zo is het toch Willem?

Uw citaat: “Eén, die traditie is Nederland na de bevrijding met hard werken opgebouwd door de generaties voor ons… Behoud en versterking van alles wat is bereikt, is onze verplichting aan de generaties na ons. In het hart van het regeerakkoord ligt daarom de ambitie te bouwen aan een samenleving, waarin mensen zich zeker voelen en vertrouwen in de toekomst kunnen hebben, houden of herwinnen“… Deze regering beloont onze oudere generatie door pensioenroof, de welbekende overheid!!! Is dat hoe onze oudere medemens wordt behandeld? Twijfels over al dan geen medische behandeling ná het 70e levensjaar? Ouderen, die staan te huilen in de apotheek, omdat ze geen geld hebben om de broodnodige medicatie te kunnen betalen?

Het volgende citaat geeft alleen maar aan, dat uw letterlijk en figuurlijk in een “gouden kooi” leeft… “Bij waardevol werk en een fatsoenlijk inkomen. Bij gezondheid en goede, toegankelijke, zorg. Bij een opleiding, die kansen biedt…”
Ik werd kots en kots ziek van uw troonrede !!!!
En bij een betaalbaar huis in een veilige buurt“…
Een fatsoenlijk inkomen is er voor velen niet meer bij… Het water staat bij veel mensen letterlijk aan de lippen en veel mensen komen terecht in de schuldenindustrie. Weet u daar iets van? Die schuldenindustrie? Ik daag u uit om zich hier eens in te verdiepen. Want als je zelf geen beheer hebt ‘door bewindvoering of budgetbeheer‘ en er ontstaan schulden tijdens dit traject, blijf je nog steeds eindverantwoordelijk. Hoe kan dit mogelijk zijn? Heeft u hier antwoord op? De armoede rijst de pan uit, de voedselbank is de énige bank, die groeiende is…
Opleidingen? U heeft natuurlijk geen studieschuld. U heeft ook geen hypotheek hoeven afsluiten. Dat kan namelijk voor veel studenten niet, omdat ze met een studieschuld zitten.
Een betaalbaar huis? Heeft u geen last van? De gemiddelde wachttijd voor een huis is ca. 10 jaar en in de randstad zit je direct aan het plafond van sociale huur. Wat is hier betaalbaar aan? Veilige buurt? Breek me de bek niet open. Als de politie ons niet meer beschermt, wat is daar nog veilig aan?
Als ik dan verder lees zie ik het volgende: “In het regeerakkoord is afgesproken publieke voorzieningen sterker te maken”… Worden de gesloten ziekenhuizen bijvoorbeeld weer heropend? Wat verstaat u precies onder ‘publieke voorzieningen’?

De staatsschuld is onder controle en de lasten kunnen omlaag”. Betekent dit, dat de BTW verlaagt zal worden? Nou wij kunnen allemaal rekenen hè… dus wij rekenen er maar niet meer op. Dat de energielasten verlaagd kunnen worden? Zal de zorgverzekering en eigen risico worden verlaagd? Oh nee, die laatste is geen publieke voorziening, maar dat zijn multinationals.
Wat is de Europese Unie fantastisch, vind u niet? Nee, dat vinden wij niet. Het heeft ons tot nu toe alleen maar ellende gebracht. De meerderheid had zelfs “tegen” gestemd… De minachting voor de Nederlandse bevolking is bevestigd door ons toch lid te maken van de Europese Unie.
De naderende Brexit werpt een schaduw over onze economie. Als wij een regering zouden hebben, die zich druk maakt om handelsbelangen voor Nederland, denk ik, dat het wel goed zou komen. Maar helaas is dat niet zo. Deze regering maakt zich sterk voor de Europese Unie, ten koste van de Nederlandse bevolking. Begrijpt u het nog? U heeft gestudeerd, dus ik ga ervan uit, dat dit geen hogere wiskunde is.

Terwijl ik zo verder lees begin ik mij langzaam maar zeker steeds meer op te vreten… schijnheilige!!!
Politiek en (R)overheid moeten van iedereen zijn en er voor iedereen zijn”.
Binnen nu en afzienbare tijd zal ik zien, of een aantal ministers inderdaad een gesprek wil aangaan. Dus ik kom hier wellicht later op terug.
Verder heeft u het nog over het UWV en de Belastingdienst. Toevallig twee overheidsorganisaties, die buitengewoon slecht functioneren en geprobeerd wordt dat te verdoezelen. Maar hier zal wel een oplossing voor komen door een “vriendje,” die een onderzoeksbureau heeft, aan te stellen om vast te stellen wat er mis is en hoe het beter moet. Heeft u wel eens over Jeugdzorg gehoord? Dat is die organisatie, waarbij kinderen gedwongen uit huis worden geplaatst en in een pleeggezin worden gezet. Wist u, dat veel van die pleeggezinnen niet eens normaal functioneren? Deze pleeggezinnen doen het namelijk voor de vergoeding, die ze krijgen. Veel kinderen zijn nóg slechter af in een pleeggezin dan bij de eigen ouders.
U begrijpt, dat ik er geen vertrouwen meer in heb… Alle bovenstaande wordt door ons, de belastingbetaler, betaald. We betalen de ministers, we betalen u ook… We betalen ook de renovatie van de gouden koets. De opknapbeurt van de Groene Draeck (of hoe die boot ook mag heten). Tegelijkertijd heeft u geen enkel besef wat er in de samenleving aan de hand is.
Uw regering “ondersteunt burgerinitiatieven”. Nou, die worden gemeentelijk overal om zeep geholpen. Deze burgerinitiatieven. “En waarin mensen nog altijd iets voor een ander overhebben” zijn vrijwilligers, die onze medemens proberen te helpen, maar wordt het onmogelijk gemaakt door gemeenten. Lang leve de participatie wet. Toch? Of toch niet? Ik kan daar persoonlijk over meepraten… gewoon een zakgeldvergoeding. Of wilt U zeggen, dat ik ongelijk heb!!!!!!

U praat. U beweegt uw lippen. Maar dat is het dan wel. U bent gewoon wereldvreemd. Ik heb een mega grote hekel aan de monarchie. Maar u bent niet mijn koning… nu niet… nooit niet… bleah!!!!!

Facebook, 17 september om 19:47

xhttps://www.facebook.com/Syllicious/posts/3095444777195252

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koning+Willem+Alexander