Zembla | Sander Rietveld – De Overbodige Griepprik

Vergeet Uw Griepprik Niet! (foto zorgbedrijf.antwerpen.be)

Griep = Geld voor Ab Osterhaus (foto Geen Stijl)

Ab Osterhaus (foto Wikipedia)

De Overbodige Griepprik

First published at 09:28 UTC on June 9th, 2020

Deze Aflevering is uit 2009 en Recentelijk Overal Verwijderd.

De Overbodige Griepprik
Zembla
20-11-2010

De afgelopen weken hebben 4 miljoen mensen in Nederland een Griepprik gekregen. De Griepprik is Gratis voor Ouderen en mensen met een chronische ziekte, maar kost de Overheid jaarlijks 55 miljoen euro. Volgens het RIVM, dat verantwoordelijk is voor de Vaccinatiecampagne, beschermt de Prik tegen de ernstige gevolgen van Influenza. Maar klopt dat eigenlijk wel? Hoe effectief is het Vaccin? Griep deskundigen uiten daarover in ZEMBLA hun twijfels.

Eigenlijk weet niemand precies hoe goed het Griepvaccin werkt. Er is namelijk nooit goed Onderzoek naar gedaan. In 2006 publiceert de Cochrane Collaboration, een onafhankelijke organisatie, waarbij wetenschappers van over de hele wereld zijn aangesloten, hierover een vernietigend artikel. Ze hielden alle Onderzoeken tegen het licht en kwamen tot de slotsom, dat er helemaal geen bewijs is, dat de Griepprik doet, waarvoor die is bedoeld, namelijk longontsteking en sterfte voorkomen. Deze conclusie heeft de Cochrane Collaboration in juni van dit jaar in een nieuw artikel bevestigd. Hoogleraar iInovatie en Medische Biotechnologie H Schellekens zegt hierover in ZEMBLA: “De studies bleken zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. Van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt.” Schellekens noemt het onethisch een hele bevolkingsgroep te vaccineren met een Vaccin, dat bijna niets doet.

Aantal Griep doden lager

Het aantal mensen, dat jaarlijks aan het Influenza Virus in Nederland overlijdt, blijkt gebaseerd te zijn op een grove schatting. Het RIVM stelt op haar site, dat er jaarlijks tussen de 1000 en 2.000 Influenza doden zijn. Als er tijdens de winter meer mensen doodgaan dan normaal en als men weet, dat het Influenza Virus in het land is, noteert het RIVM alle extra doden als Influenza doden. Schellekens stelt, dat er waarschijnlijk veel minder doden vallen door Influenza, omdat er in de wintermaanden ook mensen doodgaan aan allerlei andere Virussen, waartegen het Vaccin niet helpt. Hij kijkt liever naar de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die per winter gemiddeld aan niet meer dan 200 influenza doden komen.

Toch blijven Griep deskundigen volhouden dat Influenza een groot gevaar is dat jaarlijks bestreden moet worden met het Winter Griepvaccin. In 2007 werd de leeftijd, waarop mensen gratis een Griepprik kunnen halen zelfs verlaagd van 65 naar 60 jaar. Daarmee kwamen er weer bijna een miljoen Vaccinaties bij. Nederland heeft de hoogste Vaccinatiegraad ter wereld. De kosten van de afgelopen Winter Griepcampagne bedroegen 55 miljoen euro.

Verstrengelde belangen

De WHO, World Health Organization (de Wereld Gezondheid Organisatie), kwam het afgelopen jaar in opspraak vanwege de belangen, die haar adviseurs in de Farmaceutische Industrie hebben. Deborah Cohen onderzocht die belangen en publiceerde hierover in het British Medical Journal. In ZEMBLA vertelt Cohen, dat er binnen de WHO adviseurs waren, die er voor hebben gezorgd, dat de definitie van een Pandemie versoepeld werd. Het aantal doden was niet langer van belang. Door het uitroepen van een Pandemie traden slapende contracten met de Farmaceuten in werking en kon er voor miljarden aan Vaccins worden geproduceerd. Voor een Pandemie, die nog milder bleek dan de gemiddelde Winter Griep en tot dan toe slechts 144 doden had geëist.

De voorstanders van het Winter Griepvaccin zijn dezelfde mensen, die tijdens de Mexicaanse Griep avond aan avond in de Nieuwsprogramma’s zaten. Viroloog Ab Osterhaus werd steevast in de praatprogramma’s aangekondigd als ‘de man die over onze gezondheid waakt’. Hij waarschuwde voor de miljoenen slachtoffers die zouden kunnen gaan vallen. Osterhaus is behalve Hoogleraar aan het Erasmus MC, lid van de Gezondheidsraad en adviseur van de Farmaceutische Industrie.

Samenstelling en regie Sander Rietveld
Research Simone Tangelder
Eindredactie Kees Driehuis

Deze Uitzending van het Programma Zembla met de titel De Overbodige Griepprik is uitgezonden op zaterdag 20 november door de VARA en NTR.

https://tvblik.nl/zembla/de-overbodige-griepprik

#zembla #griepprik

Reacties
https://www.bitchute.com/video/NZZFvuPH9LRn/

https://twitter.com/HansJen17625634/status/1448596463890665474

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sander+Rietveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Driehuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zembla
https://robscholtemuseum.nl/?s=Griepprik
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ab+Osterhaus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gezondheidsraad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erasmus+Medisch+Centrum
https://robscholtemuseum.nl/?s=RIVM
https://robscholtemuseum.nl/?s=World+Health+Organization
https://robscholtemuseum.nl/?s=Farmaceutische+Industrie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pandemie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image