Zandvoorts Museum – Street Art Zandvoort

Street Art Zandvoort

Home | Activiteiten | Street Art Zandvoort

Tijdens de Ten Toon Stelling in het Zandvoorts Museum tonen we STREET ART Gerelateerde Kunst Werken van uit Twee Privé Verzamelingen met Ondere Andere “Blek le Rat”, de God Father van de Graffiti Kunst uit Parijs, maar Ook Kunst van Rob Scholte, Ben Eine, UK, Hugo Kaagman, Pipsqueak was Here!!!, Kaws en Henk Schiffmacher. Sommige van deze Street Artists doen Ook Mee met Street Art Buiten. Dit worden In Druk Wekkende Murals op de Oude Brand Weer Kazerne, het Voor Malig Dolfirama Gebouw en de Kippen Trap.

Street Art Zandvoorts Museum

Om een Paar Kunstenaars te Noemen, Waar van Werk wordt Getoond in de STREET ART Expositie

Blek le Rat”, het Pseudoniem van de Kunstenaar Xavier Prou. Één van de Eerste Graffiti Artiesten in Parijs en kreeg Bekendheid als de Vader van de Stencil Graffiti’. Veel Werk van Blek le Rat is Voor Al Bedoeld om een Sociaal Bewustzijn Bij te Brengen. Door zijn Motivaties en Boven Dien door zijn Vernieuwende Stencil Methode is Blek le Rat een Inspiratie Bron Geweest voor Veel Graffiti Artiesten. Prou Begon als Graffiti Artiest in oktober 1981. Met Gérard Dumas, een Vriend, Schilderde hij een Reproductie van een Amerikaanse Graffiti, maar het Resultaat was een Flop. Daar Om Besloten Prou en Dumas Stencils te Gebruiken. Onder de NaamBlek’, Af Geleid van de Italiaanse Strip Figuur ‘Il Grande Blek’, in het Frans ‘Blek le Roc’, Begonnen ze de Straten van het 14e en 18e Arrondissement te Versieren met Ratten, Bananen, Rennende Mannen en Andere Stencils. Op Nieuw Jaar werden Prou en Dumas Betrapt toen Ze Ratten, Tanks en Dergelijke op het Centre Georges Pompidou Stencilden. Op de Vraag van de Nacht Bewakers van het Museum Wat ze aan het Doen Waren, Antwoordden ZeDe l’Art”.

Rob Scholte is een Beelden Maker. Hij Ordent en Plaatst Beelden, uit de Massa Media, uit Zijn Eigen Omvang Rijke Archief, in een Nieuwe Context, Waar Mee hij die Beelden van een Nieuwe Betekenis vVoor Ziet. Vaak vindt men In zijn Werken Tegen Strijdigheden en Tegen Stellingen, die In hun Nieuwe ContextOver Wonnen’ worden. De Minutieus Geschilderde Werken van zijn Hand worden Door Gaans Geproduceerd door Assistenten en Door hem Zelf Gesigneerd. Daar Mee volgt hij een 17e Eeuwse Methode van Werken. Zijn Werk Wijze is Ilustratief voor het Post Modernisme en Legt de Na Druk op de Permanente Toe Stroom van Beelden, die Ons Om Ringen, Vormen en Kneden. Thematisch zijn Steeds de Media, hij Haalt Er Inspiratie Uit, Geeft Kritiek op de Manipulatie Er Van en Trad Zelf Ook Op als ‘Media Persoonlijkheid’.
In de Ten Toon Stelling Doeken van Rob Scholte, die hij heeft Gemaakt Ten Tijde van het Nagasaki Project in Japan. Straat Reclame Borden met een Twist.

Hugo Kaagman Studeerde van 1973 tot 1976 Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan het Eind van de Jaren Zeventig Maakte hij Deel Uit van een Creatieve Groep binnen de Amsterdamse Punk en Kraak Beweging. Op de Muren van het Rijks Museum Spoot hij Des Tijds met Verf zijn Eigen Versie van het Melk Meisje van Vermeer. In 1983 Kreeg hij van de Gemeente Amsterdam zijn Eerste Officiële Op Dracht, het Maken van een Graffiti Kunst Werk op een Wand bij de Voor Lopige Waterloo Plein Markt. Kaagman Schilderde een 65 Meter Lange Wand op Schiphol. Hier Na volgden Tal Loze Andere Grote Op Drachten, Zo als het Maken van een Muur Schildering voor het Nieuwe Nederlandse Consulaat in Sint-Petersburg, in 1998.
Kaagmans Werk is een Mengeling van het Westerse, het Niet Westerse, het Burgerlijke, het Ambachtelijke en het Moderne, Avant Gardistische, Spottend en Kritisch en Te Gelijker Tijd met Respect voor het Artistieke Aspect van het Ambachtelijke Werk.

Curatoren Theo Dorresteijn en Steven Soeters

Kijk op Street Art Zandvoort voor de Route langs de Muren en de Achter Gronden van de Kunstenaars.

Zandvoorts Museum
5 juli 2024 – 1 september 2024
11:00 – 17:00

https://zandvoortsmuseum.nl/activiteiten/streetart-zandvoort/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theo+Dorresteijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Steven+Soeters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bleck+le+Rat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hugo+Kaagman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zandvoorts+Museum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Graffiti
https://robscholtemuseum.nl/?s=Street+Art
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mural
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zandvoort

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image