Ype Minkema – Sekswerkers van de Achterdam dreigen op straat te komen: Eerst werd Alkmaarse prostitutie straatje gesloten, nu dreigen huurbazen de dames uit hun woningen te zetten

Alkmaar – De sekswerkers van de Achterdam dreigen – letterlijk – op straat te komen. Eerder moesten ze hun kamertjes van het Alkmaarse prostitutie straatje verlaten, nu dreigen de huurbazen de dames ook uit hun reguliere woningen te zetten.

De Achterdam moest onlangs dicht, door de Corona Virus crisis. Logisch, want hoe hou je in dit beroep immers anderhalve meter afstand?

Zonder inkomsten

Daarmee kwamen de sekswerkers ook plots zonder inkomsten te zitten. Een aantal keerde halsoverkop terug naar het land van herkomst – vaak Roemenië – een ander deel bleef achter in Alkmaar, wachtend op betere tijden.

De huur van de woningen kunnen ze inmiddels niet meer betalen. Huurbazen dreigen de brodeloze sekswerkers nu ook op straat te zetten. En dat binnen een paar dagen. Inmiddels is de nieuwe huurmaand – april – al aangebroken.

Geduld

Frans Snel, kamerverhuurder op de Achterdam, vraagt om een paar weken geduld van de huurbazen. “Dat geld komt er echt wel”, zegt hij. “Maar een beetje geduld is toch niet te veel gevraagd in deze tijden? Een week of twee, dan moet het zijn opgelost.”

Frans Snel met de dames op weg naar Halte Werk in Alkmaar (foto Erna Faust)

Frans Snel met de dames op weg naar Halte Werk in Alkmaar (foto Erna Faust)

Snel trok vorige week met een aantal sekswerkers naar Halte Werk om een uitkering aan te vragen. Het gaat immers om ZZP’ers in een erkende beroepsgroep. De boekhouding van de dames ligt inmiddels bij de uitkeringsinstantie. “Dat gaat even tijd kosten”, zegt Snel. “Er liggen daar op dit moment een paar duizend aanvragen.

Grenzen

Iets anders zit het bij de vrouwen die naar hun geboorteland terugkeerden. “Die landen hebben de grenzen gesloten. Alles zit potdicht. De dames kunnen op dit moment ook niet terug naar Nederland om de huur te betalen.”

Alkmaarse Courant, 3 april 2020, 13:11

Reacties

Ino Timmerman
Leuke bazen hè, ze laten hun zuigen en dan doen zij het nog eens door ze op straat te zetten, hoop dat de gemeente een gepaste reactie over hun vergunningen geeft.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200402_11754326/sekswerkers-van-de-Achterdam-dreigen-letterlijk-op-straat-te-komen-eerst-werd-het-Alkmaarse-prostitutiestraatje-gesloten-nu-dreigen-huurbazen-de-dames

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=sekswerkers
https://robscholtemuseum.nl/?s=prostitutie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Achterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alkmaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roemenië
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frans+Snel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image