Xander – ‘Associatieverdrag EU-Oekraïne is groot gevaar voor wereldvrede’

Associatieverdrag blijkt tevens militair pact – Ook door bevolking niet gewild NAVO-lidmaatschap Montenegro is agressieve actie tegen Rusland

Volgens Zoran Dobric, gelauwerde onderzoeksjournalist en redacteur bij de ORF (Oostenrijkse Omroep), is het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne, dat op 1 januari 2016 ingaat, een grote bedreiging voor de wereldvrede, nog even los van het feit dat het land kampt met 44% hyperinflatie, wat de Europese burgers mogen gaan betalen (3). De EU en NAVO koersen ook in Montenegro welbewust op ramkoers met Rusland aan.

De inwoners van Oekraïne zullen amper van het verdrag met de EU profiteren. Het land is niet alleen wat aardgas betreft, maar zijn totale export afhankelijk van samenwerking met Rusland. Omdat het illegale regime in Kiev toch voor de EU kiest, wordt het bestaande vrijhandelsverdrag met Rusland vanaf 1 januari door Moskou opgeschort.

Alle potentiële lidstaten van de EU houden nog steeds vast aan de legende dat ze, zodra ze volwaardig lid zijn geworden, overspoeld worden met geld. In Brussel houdt men dit sprookje met vage toezeggingen en valse beloftes maar wat graag overeind, maar wij weten het inmiddels: eenmaal in de klauwen van de machtswellustige eurocraten is ontsnappen vrijwel onmogelijk.

Westen heeft Oekraïne totaal geruïneerd

Op de drempel van 2016 is de Unie nauwelijks meer dan een verzameling bijna-bankroete staten die wanhopig proberen om met bezuinigingen hun enorme tekorten te beteugelen. Dat deze strategie in Griekenland totaal is mislukt weerhoudt de EU er niet van om van andere landen hetzelfde te blijven eisen.

Vanaf de eerste week van het volgende jaar zal ook Oekraïne eraan moeten geloven. Als aspirant lid moet de begroting in evenwicht zijn, wat voor een door Amerika en de EU financieel en economisch totaal geruïneerd land echter geen enkele zin heeft, zeker niet als bedacht wordt dat de Oekraïners uit nood naar massale corruptie als overlevingsstrategie hebben gegrepen.

De inflatie in ‘pleite-staat’ Oekraïne steeg dit jaar van een toch al zeer hoge 24,9% in 2014 naar 44%. Het land is feitelijk bankroet en moet constant met nieuwe EU- en IMF-miljarden overeind worden gehouden. Ook kan het zijn door Rusland verstrekte leningen niet terugbetalen. (3)

EU trekt zich niets van eigen wetten aan

De wetten in Oekraïne moeten in overeenstemming worden gebracht met de EU-grondwetten, die zoals u weet illegaal zijn ingevoerd nadat de Fransen, Nederlanders en Ieren een Europese grondwet eerder hadden afgewezen. Bovendien zien we in de Griekse-, schulden- en migrantencrisis dat de EU zich zelf helemaal niets van zijn eigen wetten en verdragen aantrekt.

Brussel valt Rusland over rug Oekraïne aan

Oekraïne heeft dringend nieuwe investeringen nodig, maar het bezuinigingsbeleid van de EU, gekoppeld aan het onvoorstelbare aantal Brusselse wetjes en regeltjes die op werkelijk ieder denkbaar terrein moeten worden ingevoerd, werkt zelfs in de nog stabiele en rijkere lidstaten al jaren als een rem op de economische ontwikkeling. Het associatieverdrag met Oekraïne is enkel een soort EU-lidmaatschap ‘light’, terwijl het land zich dat totaal niet kan veroorloven en eerder een soort Marshallplan nodig heeft om weer op de been te komen.

‘De EU voert over de rug van Oekraïne een Rusland-vijandig beleid,’ zo stelt Dobric. ‘Het huidige Rusland wordt met de vroegere Sovjet Unie gelijkgesteld. Men bouwt nu met vertraging oude agressie op.’ Welkome aanleiding is de democratische aansluiting van de Krim bij Rusland, wat door het Westen onterecht een ‘annexatie’ wordt genoemd. Deze leugen wordt gebruikt om in de ogen van de naïeve Europese bevolking Rusland weer als vijand af te schilderen.

Russische marinebasis in NAVO-territorium?

Dobric stelt dat ook Rusland ernstig democratisch tekort schiet, maar dat dit gegeven in het licht van de Oekraïne-crisis totaal niet relevant is. Het regime in Kiev –dat na een door de CIA georganiseerde staatsgreep aan de macht kwam- wil nu onder leiding van president Petro Poroshenko NAVO-lid worden. In Brussel houdt men die wens nog even op afstand, maar er wordt achter de schermen druk gewerkt om dit in de toekomst alsnog te realiseren.

Groot struikelblok is het verdrag dat Oekraïne met Moskou heeft over de grote Russische marinebasis in de Krim, aan de Zwarte Zee. Als Oekraïne tot de NAVO wordt toegelaten, dan zou dat betekenen dat een zeer belangrijk onderdeel van het Russische leger zich ineens in NAVO-gebied bevindt. Het behoeft geen uitleg dat het Kremlin dit nooit zal accepteren.

‘Enorm gevaar voor toch al wankele wereldvrede’

De economische sancties die het Westen tegen Rusland heeft ingesteld –en die door de VS worden genegeerd en Europa verreweg het meeste pijn doen- zullen Moskou in geen geval doen buigen. De geschiedenis wijst uit dat Oekraïne al honderden jaren een onlosmakelijk onderdeel van de Russische invloedssfeer is. Kiev was vroeger zelfs de eerste hoofdstad voordat Moskou dit werd.

In dit licht is het ronduit bizar dat de NAVO de aansluiting van de Krim, waar bijna uitsluitend Russen wonen (!), als ‘agressie’ bestempelt, terwijl in realiteit juist het omgekeerde het geval is, en het de NAVO is die met het gewenste Oekraïense lidmaatschap een voor Rusland buitengewoon bedreigende stap neemt die nooit getolereerd kan en zal worden.

‘Het koketteren van de Oekraïense politiek met de Westerse militaire alliantie zet daarom het hele land op het spel en betekent een enorm gevaar voor de toch al wankele wereldvrede,’ aldus Dobric.

EU wil Oekraïne loskoppelen van Rusland

Voor Oekraïne zou een neutrale status het beste zijn, omdat dan met zowel Rusland als de EU handelsverdragen kunnen worden afgesloten. Het Kremlin heeft al vaak aangegeven daar geen enkel probleem mee te hebben, maar in Brussel zal en moet men Oekraïne helemaal inpikken en loskoppelen van Rusland. Het associatieverdrag dat op 1 januari van kracht wordt is daar de volgende stap naar.

De voormalige Oekraïense president Viktor Janukovitsj onderkende het gevaar hiervan en besloot op aandringen van Moskou om de onderhandelingen met de EU af te breken. Vervolgens organiseerde de CIA in februari 2014 met Europese steun een staatsgreep waarmee de democratisch gekozen Janukovitsj werd afgezet en werd vervangen door de Westers gezinde marionet Poroshenko.

Associatieverdrag is militair pact

Brussel beweert weliswaar dat Oekraïne economisch zal profiteren van het verdrag, en dat het land ook met Rusland een goede verstandhouding mag blijven hebben, maar bagatelliseert dat het associatieverdrag een duidelijk militair aspect heeft.

In 2009 werd letterlijk in het Verdrag van Lissabon (de illegale Europese grondwet) vastgelegd dat de EU vanaf dat moment ook een militair bondgenootschap zou zijn, waarin de lidstaten zich verplichtten elkaar bij te staan. Het nu openlijk door Duitsland gewilde Europese leger werd toen al in het vooruitzicht gesteld, evenals de optie om dit leger ook buiten de EU (dus als agressieve macht) in te zetten. Tevens werd uitdrukkelijk gesteld dat dit bondgenootschap nauw met de NAVO verbonden zal blijven.

Terwijl er nauwelijks Europese politici zijn te vinden die dit weten of die zelfs maar het Verdrag van Lissabon hebben gelezen, is men hier in Moskou zonder twijfel heel goed van op de hoogte. Het associatieverdrag tussen de EU en de Oekraïne is dan ook een militair samenwerkingsverdrag dat Europa doelbewust en rechtstreeks op ramkoers zet met Rusland. (1)

Montenegro mag tegen wil bevolking in NAVO-lid worden

Datzelfde zien we ook in Montenegro gebeuren, dat begin deze maand officieel door de NAVO is uitgenodigd om lid te worden. Ook hier wordt een Westerse marionet, premier Milo Djukanovic, aan de macht geholpen en gehouden. Ook hier wordt de wens van de bevolking –slechts 36,5% is voorstander van het NAVO-lidmaatschap- genegeerd.

De 700.000 Montenegrijnen hebben meer dan genoeg van multimiljonair Djukanovic, wiens door smokkelpraktijken en andere schimmige zaken verkregen vermogen dagelijks toeneemt, terwijl ze zelf lijden onder armoede en werkeloosheid. Journalisten die kritisch over de voormalige president schrijven worden –net als in aspirant EU-lid Turkije- vervolgd, gearresteerd en soms zelfs vermoord.

Servië het volgende doelwit

Hoewel 43% van de bevolking Servisch spreekt en 37% Montenegrijns, zet Djukanovic de afsplitsing van Servië toch door. Als het land dan ook tot de NAVO toetreedt, zal Servië als laatste Russische bondgenoot op de Balkan geheel geïsoleerd raken, en de druk uit Brussel en Washington waarschijnlijk niet lang kunnen weerstaan.

Dobric: ‘Hoe de protesten in Montenegro tegen de toetreding tot de NAVO verder zullen verlopen hangt vooral af van de bereidheid van de VS en de EU de politieke-economische realiteit in Montenegro te accepteren, en niet vanwege eigenbelang nòg een Balkanland in een burgeroorlog te storten.’ (2)

(1) http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/29/nato-will-russland-in-montenegro-von-europa-abschneiden/
(2) http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/29/nato-will-russland-in-montenegro-von-europa-abschneiden/
(3) http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/29/44-prozent-wertverlust-ukraine-auf-dem-weg-in-die-hyperinflation/

Xandernieuws, 29-12-2015 17:09

Reacties:

joppo op 29-12-2015 17:16
Het gaat enkel om olie en gas doorvoerrechten, welke USA (biden) en korrupte parlementsleden er door willen drukken kost wat het kost!

Johan te Velde op 29-12-2015 17:46
Beste Xander,

Dank voor je niet aflatende inspanningen om buitenlandse artikelen voor ons te vertalen en ons te informeren wat er achter de schermen gebeurd. Ik wordt er niet blij van, dat zal voor de meeste lezers gelden. Maar wij kunnen niet veel doen. Wie een niet politiek correcte mening heeft in Nederland wordt ook voor gek verklaard. Of op zijn minst als minder ontwikkeld en ouderwets.
Over niet al te lange tijd zal de aap uit de mouw komen en 90% van de bevolking beweren: Wir haben es nicht gewuszt. Dan zal het te laat zijn.Uit je artikel blijkt duidelijk dat zelfs de meerderheid van de kiezers in een land genegeerd wordt als dat de EUSSR-politici beter uitkomt. Kortom er is geen dreiging meer; het is realiteit.
We leven al in een zogenaamde ‘zachte dictatuur’. En zo’n zachte dictatuur heeft altijd de neiging om zich te verharden. Wat ik me afvraag is hoe lang jij nog in de lucht mag blijven met deze nieuwssite.
In ieder geval wil ik je wijsheid en Gods zegen toewensen voor 2016.Ga door; je werk wordt door zeer velen gewaardeerd!

Dank Johan voor uw waardering. Mvg. Mod.

willy op 29-12-2015 17:49
De uitbreiding van de Europese-Unie en de navo naar het oosten is inderdaad een bedreiging voor Rusland althans zo voelen zij dat aan.Oekraine wil ook graag in de Unie maar dan zullen ze zich toch ook moeten aanpassen er zijn vele uiterst rechtsegroeperingen die een rein Oekraine willen liefst zonder joden! En Rusland ziet Oekraine niet gaag in de Unie of bij de navo! Het blijft Eurapa’s droom om een derde machtsblok te vormen tussen VS en Rusland, zo ook met hun Europees leger dat Duitsland zo graag wil ! Dus conclusie : een koude oorlog is niet ver af! En daar heeft niemand belang bij de ware vijand zijn de islamitische jihadisten !

Bambi op 29-12-2015 18:41
Beste xander,weet niet of ik deze link mag plaatsen?
http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2569153/2015/12/29/30-000-vluchtelingen-mogen-hier-blijven.dhtml
Hoeveel gaan er bij komen in 2016?
Hoeveel gaat de burger jaarlijks,nog moeten bij betalen?
En dit gaat voor ieder land zijn.
Mvg bambi

Eeelke op 29-12-2015 18:41
Ik dacht dat de EU meer de ogen gericht heeft op Moldova. Alleen al om Rusland te pesten

Rom op 29-12-2015 19:09
Ja,ik weet:Ik mag niet oordeelen,maar ik persoonlijk vind dat Nedrland helemaal ggen democratie is!Het“Nedrlandse volk heeft geen ene moer te vertellen wat erin “zijn land“ gebeurd.Daarom moet het verkiezingsstelsel op de schop!Volks-referendum en een gekozen burgermeester!Stop de oligargenregering!

Rolf op 29-12-2015 19:10
Aanpassing van de uiterst rechtse groepen die een Judenrein Oekraïne willen zal voor de EU geen probleem zijn.
De EU neemt sinds 1973 openlijke anti-Israël standpunten in sinds ze door de arabische landen in de tang zijn genomen tijdens de oliecrisis. Anti-joods zal voor de EU geen enkel probleem vormen.
Alleen anti-arabisch / anti-islamitisch daar zou de EU een groot probleem van maken, met anti-Joods in het geheel niet.

Willem op 29-12-2015 19:16
Bravo, topartikel Xander.
Het probleem is: er zitten minimaal 3 NeoCoservatieven in de Obama-regering, die de druk er op houden (zowiezo een topadviseur van Obama).
Ik weet zeker dat Angela Merkel en Francois Hollande die konstante druk van Washington spuugzat zijn en als het aan hun lag waren die belachelijke sancties tegen Rusland allang opgeheven. Angela Merkel ligt in eigen land ook onder vuur van top=industrielen, die miljarden euro’s door hun neus geboord zien en van die sancties af willen.
Hoe ver gaat een wereldmacht om zijn absolute wereldoverheersing te behouden?
Wordt vervolgd in 2016 ……………..

arjaneke op 29-12-2015 19:34
de nato wil perse oorlog, de schuld moet natuurlijk bij rusland liggen, zodat de failliete westerse landen de economie kunnen resetten, tenminste, dat fantaseren ze, oorlog met rusland betekend dat iran en china ook mee moeten doen, zij staan tenslotte ook op de domino lijst van amerika, helaas hebben de russen en de chinezen hele goed raketten, zodat eht noordlijk halfrond wordt vernietigd en de mensen in afrika en zuid amerika en een stukje azie overblijven, uiteindelijk resultaat: de blanke mens wordt uitgeroeid, de toekomst is voor de kleurling die dan ook vaak weer moslim is, het is niet te hopen dat de satanisten zoals soros en andere duivelsdiscipelen nog van theater/opera/klassieke muziek, kunst e.d. houden, want dat wordt vanzelfsprekend mee vernietigd

ottoman op 29-12-2015 19:42
Oekraine wil niet met de grote beer, georgie en azerbaycan ook niet, servie wel maar die is als een eiland geissoleerd en word pro westers gemaakt.
Turkije ontglipt, het lijkt als pro westers maar dit houd nooit stand zonder steun van de bevolking.
Westen hebben de ottomanen aangevallen, ze zijn stuk voor stuk vijanden. Wij herstellen onze eigen rijk wel, nee bedankt we redden het wel, al lijkt de hele wereld vanzelf tegen ons te keren, er is geen angst nodig.

Pieter A Meijer op 29-12-2015 20:29
Shalom Johan 29-12-2015 17:46;
I.d.d. steekt Xander zijn nek behoorlijk uit. Maar hij is gelukkig niet de enige.
Er zijn er nog wel een paar. Zoals: Boinnk en Brabosh. Ook Ben Kok heeft in deze zin goede artikelen.
Dit ter bemoediging van die bloggers, die niet met de MSM wensen mee te liften.
Daarom is Xandernieuws voor on zo belangrijk. En moeten de volgers/lezers/medestanders, mentaal en biddend naast hen staan.
Shavuah Tov = goede dag

Worldi s enough op 29-12-2015 20:38
De wereld word geregeerd door multinationals en banken.
In Zwitserland doen ze het goed er is een referendum gehouden om fractioneel bankieren door banken af te schaffen.
Van de 100 % is 10 % aanwezig de rest lucht waar de banken rente op ontvangen persoonlijke lening, hypotheek etc. Kassa dus.
De macht terug bij het volk. Wilde Lincoln en Kennedy niet hetzelfde?

jesusfreak op 29-12-2015 21:34
Hee Xander, ik wil je Gods zegen en kracht en vrede toewensen voor ttnieuwe jaar, dank voor al je inspanning, ik bewonder je moed. Zalig wij die nog wat langer wachten..nAan iedere broeder en zuster; bid voor onze vervolgde broeders en zusters en voor de vrede van Jeruzalem

Dank jezusfreak voor uw waardering en goede wensen. Mvg. Mod.

Lodewijk op 29-12-2015 21:44
Wanneer er geen legitieme regering is -zoals de gewelddadige coup “regering” dat was- is het volgens de internationale regels wettelijk toegestaan dat de burgers referenda houden. En aangezien er neo-nazis op belangrijke posten zaten in die coup “regering” -o.a. als minister van binnenlandse veiligheid- die het bloed van Russen -dus ook de etnisch Russen op de Krim- wel kunnen drinken, is het logisch dat die burgers voor aansluiting bij Rusland stemden.
Maar de oorlogspropaganda van onze reguliere media dient de “elite” die ook een Maidan op het Rode Plein willen zien.
Gelukkig is die “elite” er niet in geslaagd van Syrië een 2de Libië te maken. Rusland staat het niet toe.

Petra DeBoer op 29-12-2015 21:52
Daarom op 6 apil 2016 gaan stemmen tegens het associatieverdrag met de Oekraïne want als Nederland massaal nee zegt dan kan het zo zijn dat het niet door gaat.

Lodewijk op 29-12-2015 21:56
@Peter A Meijer:
Dit zijn ook alternatieve Nederlandse sites met vaak zeer volgens de z.g. “elite” politiek incorrectie artikels, net als op Xander:
http://www.ninefornews.nl/
http://www.wanttoknow.nl/

cefas op 29-12-2015 22:53
De Navo wordt steeds meer een bureaucratisch gedrocht en heeft zijn bestaansrecht al lang verloren. Zij voorkomt geen problemen, zij is het probleem en veroorzaakt problemen. Net zoals de EU. Het systeem is fout.

Emile op 29-12-2015 23:13
Ik kwam afgelopen zomer in Servie en MonteNegro, waar de bevolking nu nog kan profiteren van Russische toeristen. Het viel me om een voorbeeld te geven al op dat de vuilniswagens die in Bar rondrijden betaald zijn door de Europese Unie en er een grote EU-tentoonstelling was in hartje Belgrado bij de oude vesting waarbij de EU slachtoffers van een watersnoodramp geholpen had met financiele ondersteuning. Goed dat wij als Nederland en Duitsland ook deze landen net als Oekraine nu al op de been houden. Geld genoeg, want we kunnen gewoon tot in den treure bijdrukken. Hulde aan Fransje Timmermans en de EU-propaganda in de Balkan. Voor iedereen die meedoet is er gratis geld dat we zo over je uit gaan strooien

http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/12/Associatieverdrag-EU-Oekrane-is-groot-gevaar-voor-wereldvrede