WTF.nl – Hiep Hiep 07 juli 2013, 22:29: Micky Hoogendijk (1970)

Micky is in Nederland vooral bekend door haar rol in ‘GTST’ als de manipulatieve Cleo de Wolf. Hoewel voor Lieke van Lexmond haar carrière als soapactrice het meest enerverende moment was uit haar leven, is dit voor Micky totaal anders. Ze heeft namelijk een nogal roerig verleden.

Op 21 jarige leeftijd kreeg ze een relatie met copy paste kunstenaar Rob Scholte, die internationale faam verwierf met een 1.200 vierkante meter grote wandschildering in Japan. Micky woonde samen met hem een tijdje in Japan om dit project te voltooien.

AUTOBOM IN DE JORDAAN

Maar in 1993 begonnen de jaren van tegenspoed voor Micky. Ze verloor haar eerste kindje. En een jaar later was ze opnieuw zwanger. Samen met haar man Rob stapte ze in de Amsterdamse Jordaan in hun BMW om dit bij de huisarts bevestigd te krijgen. Na vijftig meter rijden, hoorden ze getik onder de auto, wat gevolgd werd door een enorme explosie. Ze waren het slachtoffer van een bom in de Laurierstraat.

Rob Scholte verloor bij de aanslag beide benen, Micky haar tweede kindje. Wie de handgranaat onder de auto had geplaatst, is nooit bekend geworden. De door Scholte ingehuurde privé detective concludeerde, dat de granaat bedoeld was voor buurman en advocaat Oscar Hammerstein die in een soortgelijke BMW reed.

Micky vertrok met Scholte naar Tenerife, maar haar huwelijk strandde in 1997. Ze ging werken aan haar eigen carrière. En naast GTST, was Micky creatief directeur bij discotheek Supper Club en stond ze model voor het personage Luger in de videogame Killzone.

HUWELIJK ADAM CURRY

Ze verdween jaren uit de publiciteit, totdat ze in 2009 werd gespot als schouder waarop Adam Curry na zijn scheiding van Patricia Paay kon uithuilen. Na haar schouder stelde Micky ook de rest van haar lichaam beschikbaar aan Adam, waarna ze in 2012 in het huwelijk traden. Micky loopt weer over van geluk. We gunnen het haar van harte.

Lieve Micky, geniet ervan met Adam in het Texaanse Austin vandaag. Kijken wij nog even naar de geweldige videocompilatie van Frank Buis van jullie huwelijksdag:

http://monadigerous47.rssing.com/chan-21849011/all_p1.html