Wikipedia – A.M. Nuyts

Past dit onderwerp in Wikipedia?
Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
Eerste tentoonstelling is dit jaar. Artikel lijkt daarmee aangemaakt te zijn ter promotie van de kunstenares en haar voorstelling.

A.M. Nuyts (Antwerpen, 1958) is een hedendaagse Belgische kunstenares welke woont en werkt in Antwerpen, België.

In de monochrome assemblages van A.M. Nuyts spelen herkenbare beelden een belangrijke rol. Via deze werken geeft ze haar kritische blik op de maatschappij en zijn wetgeving. Geïnspireerd door andere kunstenaars uit haar omgeving maakt ze werken die beeldend een combinatie vormen tussen het werk van Lichtenstein en de toenmalige gerasterde-drukwijzen.

NiMB
In 2015 houdt A.M. Nuyts een tentoonstelling omtrent het project met de naam “NiMB” welke verwijst naar de term Not in My Backyard. In de expositie worden kunstenaars als Francis Alÿs, Phil Bloom, Marlene Dumas, Karin Hanssen, Jasper Krabbé, Jan Vanriet en Henk Visch geconfronteerd met hun eigen mening en hypocrisie. Terwijl daar tegenover kunstenaars als Michaël Borremans, Dirk Braeckman, Jan De Cock, Vaast Colson, Geert Goiris, Otobong Nkanga, Ronald Ophuis, Rob Scholte, Marilou Van Lierop en Hans Vandekerckhove in hun openheid beloond zullen worden.

Controverse
Vanwege het gelijkende karakter met andere hedendaagse kunstenaars is A.M. Nuyts door een aantal galerieën van betreffende kunstenaars beschuldigd van plagiaat. Ze is daardoor meermaals in verband gebracht met de zaak tussen Luc Tuymans en fotografe Katrijn Van Giel over het werk ‘A Belgian Politician’. Ook worden er vergelijkingen gezien met de tentoonstelling in Galerie Marion de Cannière in Antwerpen eerder in 2015. A.M. Nuyts heeft hier tot op heden nog geen reactie op gegeven.

Tentoonstellingen
2015: ’NiMB’, Sint Lucas Antwerpen

Externe links
Officiële website van de studio die A.M. Nuyts vertegenwoordigd:
http://studio-am-nuyts.tumblr.com

http://nl.wikipedia.org/wiki/A.M._Nuyts