Wijkplatform Stad Binnen de Linie – …. onze mening over ‘Poepbakken voor honden moeten wijken’

Vandaag reageert de gemeente in de krant over o.a onze reactie na het verwijderen van de hondenpoeppakken in de wijk Stad Binnen de Linie.

Het bevreemdt ons dat de gemeente het heeft over dat ….‘inwoners gaven zelf ook aan dat het project moest worden herzien’…..
Uw Wijkplatform krijgt juist geheel andere signalen vanuit de Buurtverenigingen en bewoners….
namelijk dat er eerder vraag is om meer bakken dan dat zoals nu gesuggereerd wordt om minder.

Wederom is er géén overleg gepleegd met het Wijkplatform en de buurtverenigingen
Sterker nog in de *berichtgeving over het afvalbakkenplan is zelf expliciet aangegeven dat deze hondenpoepbakken buiten dit plan vallen omdat, er nog een hondenpoepbeleid/nota door de gemeente opgesteld gaat worden.

Deze berichtgeving kan u vinden in een eerder artikel (dd 3 aug jl)op onze website:
http://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/hondenpoepbakken-plotsklaps-verwijderd/

Wijkplatform Stad Binnen de Linie, 8 augustus om 9:14

http://www.wijkplatformstadbinnendelinie.nl/onze-mening-over-poepbakken-voor-honden-moeten-wijken/

Reacties:

Frank Does
Ja nu er een bakken meer staan ligt er heel veel meer stront langs de gracht in de Visbuurt. Mensen gaan niet lopen met een strontzakje in hun hand naar huis. Dit is echt te gek voor worden. Juist langs de gracht waar mensen wonen en waar mensen hun bootje hebben liggen. Dit gaat vreselijk stinken.
8 augustus om 9:17

Nel van Os
Nouuuu ons is nooit iets gevraagd hoor pffff…. WIJ WILLEN DE BAKKEN TERUG!! ….Er werd veelvuldig gebruik van gemaakt. …Men ruimde veel meer op!! Nu na een paar dagen tijd zie je alweer veeeel meer poep liggen helaas!!…. zelf nemen wij nu het zakje trouw mee naar huis, maar veel volgers daarin hebben we niet helaas vrees ik…..
8 augustus om 9:51

Marianne Blaauwbroek
Inderdaad meer bakken moeten er komen. Bij de dijk bij bankjes bij poep veldjes
8 augustus om 9:57

Ellen Ras
De bakken Ruyghweg/Reigerstraat en Ooivaarstraat/Fazantenstraat zijn ook al weg, moeten we nu echt een uur met ons zakje in de hand gaan rondlopen nu er overal bakken verdwijnen? Ik ben bang dat de poep overlast nu groter gaat worden, als ik zag dat er best veel mensen gebruik van maakten en dat nu dus niet meer kan.
8 augustus om 10:11

Martin Middel
Het is een bezuinigings maatregel en daarbij wordt de suggestie gewekt dat de burgers geen afvalbakken willen of het met het verwijderen ervan eens is.
Een belangrijk item is een schone stad voor de inwoners we lezen dat op facebook.
Raar dat een burgervertegenwoordiging (Gemeenteraad) totaal geen besef heeft wat er speelt onder de inwoners want het is deze Gemeenteraad die het besluit genomen heeft tot het afschaffen van de afvalbakken.
We geven liever miljoenen uit aan Willemsoord, Stadshart en een Nieuw Stadhuis (gelukkig gaat dat niet door) dan aan de leefbaarheid van de wijken.
Wil de politiek weer vertrouwen terug krijgen zal men beter een moeten informeren wat de 57.000 inwoners willen en niet de 31 Gemeenteraadsleden. Interactief met de inwoners geeft vertrouwen.
Bv. Een G1000 en de wijkplatforms
8 augustus om 10:26

Joella Bruijnius
Ik stond erbij en keek er naar terwijl ik een ambtenaar van de gemeente aan de telefoon had. Ambtenaar zou het navragen, de heren die de bakken weghaalden “Wij handelen alleen in opdracht”. In de houding en mars zullen we maar zeggen. Deze gemeente is helemaal los geslagen, bomen weghalen zonder de omwoners op de hoogte te brengen, paaltjes plaatsen die al minimaal 5 maal omgereden zijn, poepbakken voor honden weghalen, glasbak weghalen bij een winkel en op een hele andere plek laten terug plaatsen. Zo kan ik nog wel even doorgaan en dat is alleen nog in deze buurt.
8 augustus om 10:41

Wijkplatform Stad Binnen de Linie
Bedankt voor jullie snelle reacties…
Ik neem jullie reacties direct mee en hou jullie op de hoogte middels fb en website
Vr gr Sylvia Hamerslag Voorzitter Wijkplatform SBDL
8 augustus om 11:10

https://www.facebook.com/wijkplatformsbdl/posts/575023029343889