Wieringer Nieuws – Schepen versleept bij Luyt + Alexander Bügel & Jan met de Pet – Carnavalskraker over ‘zure Jaap Nawijn’ + De boot van Japi + Transparant, maar ondoorzichtig

Schepen zijn versleept bij Luyt

Den Oever – Met de eigen sleepboot heeft Luyt donderdag de drie resterende schepen versleept naar andere ligplaatsen in de haven. Dit op bevel van de gemeente Hollands Kroon opdat de aannemer verder kan met de aanleg van de nieuwe kade.

Gezicht vanaf de afslag, de hoek is nu leeg (foto Wieringer Nieuws)

Gezicht vanaf de afslag, de hoek is nu leeg

Luyt heeft voor de werkzaamheden stroom nodig uit de grote zwarte kast op de hoek van de haven. Deze voorzieningen zijn er elders niet in deze sterkte aanwezig op de haven, de blauwe kasten zijn te licht voor de zware machines. Ook de zware rollende machines zoals de hijskraan kunnen niet overal op de haven worden ingezet. Mocht het zo zijn dat er een aggregaat gehuurd moet worden dan wordt het bedrijf op extra kosten getrakteerd.

In een artikel zojuist hieronder geplaatst leest u een bericht op de maritieme krant Schuttevaar.nl. Luyt zegt daarin nu zelfs bang voor sluiting van het bedrijf op de haven te zijn. In tegenstelling tot de verwachtte arbeidsplaatsen in het project Waddenpoort dreigen er nu juist banen verloren te gaan. Een ramp voor de lokale economie en de vissers die aangewezen zijn op dit bedrijf.

LET OP, de redactie behoudt het recht om zonder opgaaf van redenen reacties te verwijderen!

Wieringer Nieuws, 08-02-2018 om 15:00

Reacties:

een Wieringer
@2018-02-08 16:34:24
Triest dat het allemaal zo gaat, dit had vroeger op Wieringen absoluut niet zo gegaan.

een andere Wieringer
@2018-02-08 16:50:34
Luyt had z’n zaken allang al op de rit moeten hebben en niet afhankelijk van een donatie van de gemeente moeten zijn.Kijk bijv. naar Sandfirden Technics,die bouwden een motortestruimte van 1.500.000 euro erbij….Loopt ook bijna 60 man,hoor je die ooit klagen over subsidie ?! Beetje vooruit denken als bedrijf kan geen kwaad en als het op een paar ton nog aan moet komen loopt het gewoon heel slecht …

Jan van der Wal
@2018-02-08 17:33:39
Als je als bedrijf, gedwongen door de totaal overbodige dijkverhoging. Je dok activiteiten moet staken op je vertrouwde plek. Dan lijkt het mij wel zo netjes om het zo aangenaam mogelijk te maken mbt bedrijsverplaatsing. Zei hebben hier niet om gevraagd het werd ze opgedrongen. De incompetente dienaren van de gemeente hebben hier de plank totaal mis geslagen. Daar zou het over moeten gaan en niet zoals hier boven Sandfirden versus Luyt dat slaat nergens op.

een andere Wieringer
@2018-02-08 18:55:11
Jan dat wisten ze allang dat dit eraan zat te komen,dit kwam jaren geleden al ter sprake.En nu ze er aan toe zijn lopen ze te piepen…Luyt moet z’n verantwoordelijkheid niet verschuiven naar de gemeente.Sandfirden was even als vergelijkbaar havenbedrijf genoemd in den oever maar dat kan ieder ander bedrijf zijn.
Snap wel dat ze het liefst 100% gecompenseerd willen worden en zo ook allerlei zielige verhalen de media in helpen maar dat veranderd niets aan het feit dat ze gewoon te laat zijn ingesprongen op veranderingen in het havengebied …

Jan van der Wal
@2018-02-08 19:32:08
Toch vind ik je verhaal niet kloppen, er worden miljoenen euro’s verkwanseld aan dit meer dan onzonnig project. Nog eens miljoenen weggegooid aan een kunst project? En de firma luyt word met een joden fooi afgescheept, zij wilden het liefst in de hoek blijven waar het dok lag. Maar dat mocht niet van de wethouder, natuurlijk hebben ze het op hun belooop gelaten. Als je niet weet waar je aan toe bent ga je niet investeren, lijkt mij. De gemeente is er zogenaamd voor de ondernemers, wist je dat er op en om de haven voor meer dan 90 miljoen omgezet word op jaar basis. Dat weten ze niet eens in Anna paulowna. Al zou de firma Luyt weg gaan heeft dat heel grote gevolgen voor Den Oever.

wim crommentuijn
@2018-02-08 19:54:51
los van hoe je er tegen aan kijkt en wat je wel of niet weet over deze materie vind ik het vrij goedkoop om je achter een pseudoniem te verschuilen. Ben je ergens bang voor ofzo andere wieringer?

wr wr wr
@2018-02-08 21:36:06
Luyt den oever wieringernieuws.nl
Facebook wieringerinieuws
Noordkop nieuws
Facebook noordkop niesuws
WR

Een andere echte Wieringer
@2018-02-09 03:00:19
Hallo, “een andere Wieringer”, op hoeveel shirts bij v.v. Wiron staat Hollands Kroon? En op hoeveel staat al jarenlang Luyt?
Voor de goede orde, Sandfirden en Luyt gaan prima met elkaar om. Het is appels en peren vergelijken wat jij hier roept.
Wees een held en noem je naam. Jan durft dat wel. Wieringernieuws heeft jouw I.P. adres via je meldingen, die komen er ook wl achter.

Slimmerik
@2018-02-09 06:07:46
I.P. adres van andere wieringer ofzo:
217.104.22.87
kan iemand daar iets mee? Zes jaar lang call-center uit India ofzo???

Jan van der Wal
@2018-02-09 08:57:21
Jullie zijn niks beter dan een andere Wieringer. Stuk voor stuk. Het gaat om een prachtig bedrijf die ongevraagd in de hoek word gedreven.

@CPL
@2018-02-09 09:27:16
Weer een triest nieuw dieptepunt in de korte historie van hollands kroon, en die van Jaap Nawijn. Idem een dieptepunt in het bestaan van een bedrijf dat al heel lang voor veel werkgelegenheid zorgt en slechts de bedrijfsvoering wil continueren. Een bedrijf dat altijd ook voor andere lokale en regionale bedrijven werkgelegenheid verzorgd. Lokaal en regionaal bijgedragen heeft aan het sociale leven door sponsoring. Met een politie- en sleepboot en een horde agenten intimideren om het eigen (structurele) wanbeleid te maskeren. Hoe ver kan je zakken?

andre bakker
@2018-02-09 09:32:18
hoe je er ook over denkt gemeente Hollands Kroon is een lachertje was dit een ondernemer waren ze allang failliet.
Maar Luyt had beter moeten weten iedereen weet dat de overheid een onbetrouwbare partner is.

@CPL
@2018-02-09 10:46:26
Klopt @andre bakker, op politieke verenigingen, overheid mag je niet vertrouwen zei Willem Alexander al bij zijn aantreden in 2013: http://bit.ly/2BlO7iq. Wij moeten voor ons zelf gaan zorgen zei hij. Willem stelt dus dat we actie moeten ondernemen. Dat heeft Luyt gedaan door afspraken vast te leggen. Nu schendt de overheid, in dit geval de gemeen-te Hollands Kroon dat vertrouwen. Dit is niet het eerste geval van de gemeen-te Hollands Kroon waar het vertrouwen wordt geschonden. Het is dus structureel.

M boerdijk
@2018-02-09 11:20:07
Het is triest voor luyt en triest van de gemeente om zo met je bevolking om te gaan.ach ja ben niet anders gewend van die zogenaamde volks vertegenwoordigers!

Kees
@2018-02-09 16:59:09
De Gemeenteraad is nog steeds het hoofd van de gemeente (in theorie). Zolang die Raad alles goedvind wat B&W samen met hun ambtenaren doen, blijft het zo. Burgers kleineren, geld over de balk smijten en meer van dat soort dingen zijn heel gewoon voor deze groep, voornamelijk heren. Van democratisch handelen, waarbij geluisterd wordt naar de burgers, is al lang geen sprake meer. Hoop op een andere koers gloort: Volgende maand kan een andere gemeenteraad gekozen worden. Ga goed na welke partijen écht democratisch zijn en geef hun je stem. Stem links. Anders blijven we bestuurd worden door VVD, SHK en CDA en ‘meewaaier’LADA: 3 conservatieve partijen met weinig empathie voor de ‘gewone’ burger, zonder gevoel voor (cultuur) historie en met hun ‘ja, tenzij’principe een extreem liberale weg zijn ingeslagen…

http://www.wieringernieuws.nl/nieuws/28824/Schepen_zijn_versleept_bij_Luyt.html

VIDEO: Carnavalskraker over ‘zure burgemeester Jaap Nawijn’

Wieringerwerf – Het begint zo langzamerhand een traditie te worden, dat er een carnavalsnummer verschijnt over de politiek in Hollands Kroon. De Wieringermeerse tekstschrijver Alexander Bügel schreef al eerder de carnavalsnummers ‘De Boot van Japie’ (https://youtu.be/cJ1b2Xg3ygI) en ‘Transparant, maar ondoorzichtig’ (https://youtu.be/XkjsW80w2XY). Dit jaar gaf hij de aanzet voor ‘Zo gaat dat in Hollands Kroon’ (https://youtu.be/6vo2_nwj9Dg). Een pakkende carnavalskraker, die, net als zijn voorgangers, op ludieke wijze de handel en wandel in de politiek van Hollands Kroon aan de kaak stelt.

De eerste twee carnavalskrakers werden door Wieringer Jan van der Wal, onder pseudoniem Jan met de Pet, ingezongen. Dit jaar moest het roer echter noodgedwongen om. ‘De trend binnen Hollands Kroon is om bijna alles uit te besteden aan externe bureaus. Daar kan je dan als makers van het ‘serieuze’ carnavalslied natuurlijk niet bij achterblijven. Wij voelden ons door het ingezette gemeentelijke beleid min of meer gedwongen om over de gemeentegrenzen heen te kijken. Gelukkig vonden we de oplossing nog relatief dichtbij huis in het duo The Showbusters’, zegt Bügel.

The Showbusters (http://home.planet.nl/~mulle090/) bestaande uit Marcel Wessel (Schagen) en Johan Bouquet (Andijk) waren bereidt om de zangpartijen van het carnavalsnummer voor hun rekening te nemen. Erwin Slootweg, foto/videograaf en eigenaar van de Liaison Studio (http://www.liaisonstudio.nl/), completeerde het geheel met een bijpassende satirische videoclip.

Voor de carnavalsvierders, die het lied graag voor het komende carnaval willen instuderen is hieronder de gehele tekst te vinden.

Carnaval 2017 – The Showbusters | Zo gaat dat in Hollands Kroon

Gepubliceerd op 19 feb. 2017

Een overzicht van iedereen, die belangeloos meewerkte aan deze productie en natuurlijk de tekst.

Originele melodie: Drie Chinezen en een contrabas
Carnavalstekst: Alexander Bügel (Bügel uit de Bocht)
Ingezongen door: The Showbusters (Johan Bouquet & Marcel Wessel)
Videoclip: Erwin Slootweg (Liaison Studio)
Opname in: Liaison Studio in Wieringerwerf
Techniek en productie: Alexander Bügel
Gepubliceerd via http://www.demeerpeen.nl

Reacties:
https://youtu.be/6vo2_nwj9Dg

Zo gaat dat in Hollands Kroon

Refrein:
De burgemeester van Hollands Kroon
zijn normen en waarden zijn ongewoon
Hij deed z’n uitspraken ondoordacht
Wat hem veel ellende bracht

Het College van Hollands Kroon
vaart zijn eigen koers, dat is héél gewoon
belang van de burger komt achteraan
als je ze hun eigen gang laat gaan

Couplet:
Onze Jaap maakte het te bont
wist niet dat zijn microfoon nog openstond
deed daar uitspraken ongehoord
is onze Jaap nu echt ontspoort
Dat is toch waanzin, echt grote waanzin
Sprak over zure gekken, trok zelf zure bekken
maar leren dat zal hij het nooit

Refrein:
De burgemeester van Hollands Kroon
zijn normen en waarden zijn ongewoon
Hij deed z’n uitspraken ondoordacht
Wat hem veel ellende bracht

Het College van Hollands Kroon
vaart zijn eigen koers, dat is héél gewoon
belang van de burger komt achteraan
als je ze hun eigen gang laat gaan

Japie, Japie, Japie, Japie, Japie, Japie,
Japie, Japie, Japie, Japie, Japie, Japie,
Zo gaat dat in Hollands Kroon

Couplet:
Zelfsturend is het woord
waarmee Hollands Kroon steeds meer ontspoort
Velen zijn de weg al kwijt
Hebben blijkbaar aan de burgers schijt
in eigen belangen, is men gevangen,
als we die rare kuren, niet snel bij gaan sturen,
raakt men van de wal in de sloot

Japie, Japie, Japie, Japie,

Refrein:
De burgemeester van Hollands Kroon
zijn normen en waarden zijn ongewoon
Hij deed z’n uitspraken ondoordacht
Wat hem veel ellende bracht

Het College van Hollands Kroon
vaart zijn eigen koers, dat is héél gewoon
maar komen de verkiezingen er weer aan
dan zullen ze er weer voor de burgers staan

Zo gaat dat in Hollands Kroon!

De Meerpeen, 20 februari 2017

https://www.demeerpeen.nl/category/de-meerpeen-nl/

Carnaval in Hollands Kroon: Jan met de Pet | De boot van Japie

Gepubliceerd op 26 feb. 2014

De mannen achter de Liaison Studio maken normaal gesproken geen carnavalskrakers. Ze houden zich bezig met een breed pallet aan muziek; van zeemansliederen tot prachtige ballads tot in de klassieke hoek aan toe. Toen het idee voor een carnavalslied bij hen opkwam zagen we het als een uitdaging, mede gezien de korte tijd die hen nog restte tot de start van het carnaval. Maar het is gelukt. Jeroen Drenth en Alexander Bügel tekenden voor de productie. Wieringer Jan van der Wal nam samen met Jeroen de vocale partijen voor zijn rekening. Voor de gelegenheid is van der Wal omgedoopt tot ‘Jan met de Pet’. Zowel Drenth als van der Wal hebben beiden niets met carnaval en politiek, daarom des te verrassender dat ze in deze productie te horen zijn.

Er werd gekozen voor een toepasselijke bestaande melodie, de woonboot van Stef Ekkel, om het lied op te schrijven. Voor de tekst is Alexander Bügel verantwoordelijk. Pikant is misschien dat hij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen als derde op de lijst van de lokale politieke partij Progressief Hollands Kroon staat.

In 2015 verscheen de carnavalskraker ‘Transparant, maar ondoorzichtig’. Beluister de het nummer hier: http://youtu.be/XkjsW80w2XY.

Reacties:
https://youtu.be/cJ1b2Xg3ygI

Transparant, maar ondoorzichtig

Gepubliceerd op 4 feb. 2015

Het carnavalsfeest komt er weer aan. Dus tijd voor een nieuw lied dat de politieke situatie binnen Hollands Kroon weer op een carnavaleske wijze onder de loep neemt. Na het succes van ‘De boot van Japie’ (http://youtu.be/cJ1b2Xg3ygI) is het dit jaar tijd voor ‘Transparant, maar ondoorzichtig’. Opnieuw wordt het lied gezongen door Jan met de Pet. Jeroen Drenth tekent dit jaar voor de muzikale compositie en Alexander Bügel schreef ook dit jaar de tekst.

Reacties:
https://youtu.be/XkjsW80w2XY

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luyt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Nawijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hollands+Kroon

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image