WeAreChangeRotterdam – NOS: “Fake News, dat doen we al jaren!”

WeAreChange.nl deed verslag van de demonstratie door verschillende mainstream journalisten naar aanleiding van de gijzeling van NOS verslaggever Robert Bas. Dezelfde NOS en Robert Bas werden in 2016 gedwongen te rectificeren in de Baybasin zaak toen men beweerde drie informanten te hebben, terwijl dat er maar één bleek te zijn; een Turkse crimineel. Vergelijkingen met Julian Assange en de Code van Bordeaux werden besproken.
Ook het NVJ lidmaatschap kwam aan de orde; een NVJ demonstrant gaf aan, dat gerechtelijke acties wellicht wel acceptabel zouden zijn bij partijen als Geen Stijl en niet geaccrediteerde journalisten.
Last but not least werd de verslaggever van WeAreChange.nl intimiderend bejegend door Lex Runderkamp en collega Marc-Robin Visscher van de NOS.
Rotterdam, 25 oktober 2019

Wil je ons helpen om onafhankelijke media te blijven maken?
Deel mee, like, wordt abonnee! http://www.wearechange.nl

Reacties:
https://youtu.be/jUinQkXoREU

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=WeAreChangeRotterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fake+News
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Bas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Baybasin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Julian+Assange
https://robscholtemuseum.nl/?s=NVJ
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lex+Runderkamp
https://robscholtemuseum.nl/patriot-files-cia-operation-mockingbird-dutch-ministry-of-the-interior-and-kingdom-relations-the-politics-of-social-media-manipulation-pdf/
https://robscholtemuseum.nl/anna-brees-breesanna-james-english-bbc-journalist-exposes-the-dark-side-of-the-media/
https://robscholtemuseum.nl/baxter-dmitry-former-newspaper-editor-who-exposed-cia-found-dead/

1 Comment

  1. Wat een MEGA slecht optreden van het vaak zo goede WeAreChangeRotterdam. Journalisten moeten hun bronnen kunnen beschermen, anders drogen ze op en kan de journalistiek haar bijdrage aan het overeind houden van onze democratische rechtstaat niet meer leveren. Het gijzelen van journalisten om ze daarmee te dwingen hun bronnen te noemen, is dan ook uit den boze en het is een goede zaak dat journalisten daartegen demonstreren. Zelfs als het hier om een journalist van twijfelachtig niveau zou gaan, dan moet hij toch niet gegijzeld worden om zijn bronnen te noemen. En zelfs als de journalisten die daartegen protesteren niet zouden deugen, dan verrichten ze daarmee een goede daad, waardoor ze wat mij betreft al een heel eind gerehabiliteerd worden. Het zuigende getreiter van WeAreChangeRotterdam is dan ook volstrekt ongepast wangedrag op het verkeerde tijdstip en op de verkeerde plaats. Echt jammer dit.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.