WeAreChangeRotterdam – DIGITROPOLIS: The Dark Side of AI, 5G & IoT

Gepubliceerd op 14 mrt. 2018

Click CC for English subtitles. Click CC voor Nederlandse ondertitels.

5G, The Internet of Things, en Artificial Intelligence; als je de media, politiek en corporates mag geloven kleven er uitsluitend voordelen aan deze key aspects van de tech revolutie. Over de fundamentele ‘dark sides’ en ethische kwesties wordt nadrukkelijk gezwegen.

Welke impact heeft die nieuwe digitale infrastructuur op ons dagelijks leven? Welke effecten heeft dit op onze privacy, gezondheid, veiligheid en democratische invloed?
Veel tijd om over deze vragen na te denken hebben we niet. Steeds meer devices en apparatuur zijn namelijk al ‘smart’. Ze zijn uitgerust met sensoren, iets van een besturingssysteem en mogelijkheden tot het zenden en ontvangen van data.
En aangezien in 2020 het draadloze 5G datanetwerk operationeel moet zijn betekent dit draadloze en real-time dataoverdracht met nagenoeg glasvezel snelheid. Dit geeft een enorme push aan een nieuwe realiteit, waar cash geld uiteindelijk zal verdwijnen en de personal adds op elke straathoek zijn te vinden.
Kortom: radicale veranderingen die zich momenteel (ongemerkt) razendsnel voltrekken.

WeAreChangeRotterdam richt zich binnen de docu #Digitropolis uitsluitend op de ‘dark side’ van deze miljarden verslindende techno stampede. Met deze docu bieden we een tegenwicht, wat bijdraagt om een realistischer beeld van deze ontwikkelingen te krijgen.
Dit onderwerp is echter zo veelomvattend, ingrijpend en urgent, dat we naast de documentaire ook dit thema letterlijk op de agenda willen zetten.
Daarom is het mogelijk dat organisaties, opleidingen en stichtingen een beroep op ons kunnen doen om ‘live’ vertoningen te organiseren met aansluitend interactief debat

Steun dit project en onze stichting ook financieel!
U kunt uw bijdrage storten op: NL04 TRIO 0777 8590 68

Bitcoin – BTC: 13sPXyccPMZewcjN3rWYbAhs1i4QA3R5i9

Reacties:
https://youtu.be/tpWCIrCymk8