Waarheid Openbaring – Me-TooStory maandag op Salto TV + Me Too Story – Over mij

Me-TooStory maandag op Salto TV

Gepubliceerd op 23 nov. 2017

http://www.Me-TooStory.nl

Reacties:
https://youtu.be/7e0BN0Etzng

Over mij

Ik ben Saskia en ik heb deze site aangemaakt, omdat ik heb besloten niet langer in zwijgen te blijven ten aanzien van wat óók mij overkomen is. Mijn verhaal is één uit velen, zo ben ook ik maar één uit velen, toch hoop ik met deze moeilijke stap, de buitenwereld te betreden met mijn verhaal, iets bij te kunnen dragen in het kwetsbare debat rondom seksueel misbruik. Rondom dit thema speelt veel schaamte en stil, eenzaam lijden. Buiten een lach, maar van binnen altijd angst, verdriet en bovenal; heel veel schaamte. De littekens blijven, maar mijn rolstoel zie je niet. Middels het openen van deze pagina hoop ik namens alle slachtoffers inzicht te kunnen brengen in wat er allemaal bij komt kijken; eenmaal de grens over van wat wij niet wilden, maar toch gebeurde…

Maar Sas is niet enkel slachtoffer, of overlever. Er is meer van mij. Zo ben ik mama van een ontzettende lieve, vrolijke meid van 8 lentes jong. Mijn dagelijks leven beslaat dus niet enkel herstel, maar ook de zorg aan deze kleine meid. Jaren terug was ik ook werkzaam als maatschappelijk werker en begeleidde ik slachtoffers mensenhandel en prostituees. Een vak naar mijn hart, echter het verleden haalde mij in vlak nadat mijn dochter werd geboren. Zij was nog maar net hier op aarde geland, en vormde toen al een enorme spiegel voor mij. Zo kwam ik tot de realisatie, dat ik als workaholic binnen de hulpverlening eigenlijk meer een soort van overlever was, dan dat ik bezig was met het manifesteren van een aangenaam leven. Hoeveel ik ook hield van het werk zelf, ik kwam overspannen thuis te zitten. Ik leerde, dat zowat al mijn bestaansrecht hing aan het zijden draad van de zorgen die ik had voor anderen. Dat moest stoppen. Ik geraakte er alsmaar van in de problemen, zowel op werk als privé. En daar begon mijn hobbelige pad richting herstel, want mijn geschiedenis besloeg destijds al veel geweld en misbruik. Helaas, ondanks de gewaagde stappen, die ik zette om uit de spiraal van slachtofferschap te geraken, waar ik later nog meer over zal vertellen, haalde het verleden me opnieuw in. Ik werd opnieuw overlever, en weer en weer.

Het is te complex allemaal om even uiteen te zetten in een simpel welkomsttekstje. Maar da’s de aanzet verder ook niet. Het is een begin, van een verhaal, wat eigenlijk zo uitzonderlijk nog niet is. Zowel in mijn directe omgeving als ook vanuit mijn oude werkveld weet ik, dat seksueel geweld eerder regel dan uitzondering betreft. En binnen een wereld van schaamte labels op dit soort heftige ervaringen ga je dan mee. Rouwen, huilen, helen en weer opstaan en doorgaan.

Dus dat deed ik dan ook veelvuldig. Ondanks mijn uitval op de maatschappelijke ladder, heb ik me altijd weten te richten op daar, waar ik kracht uitputte. Het plezier, het leren, groeien en leven vooral. Samen met dochterlief, ontmoetten we mooie mensen met nog mooiere verhalen, reisden we wat af, bezochten we mysterieuze plekken en landen, en hebben we zodoende ook veel genoten en doen we nog steeds.

Want niets is zo essentieel als het blijven opstaan ondanks het gedane leed of de elke dag terugkerende angst.

Sas is dus overlever, maar ook mama, een creatieve bezige bij, altijd op zoek naar nieuwe avonturen en ervaringen met een soort van obsessieve hang naar filosoferen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, want trauma brengt je naar de diepe bodem van een oceaan. Je wandelt tegen vragen aan, waar je zonder het leed te nimmer bij had stil gestaan.

En daar ben ik dankbaar voor en het streven deze levenshouding te nimmer te verliezen, wat me ook nog overkomen zal. Dankbaarheid, verwondering, diepzinnigheid gecombineerd met flink wat zelfspot houdt me op de been.

En deze Sas gaat een nieuw avontuur aan. Ik vind het best wel griezelig ergens, want niets is zo veilig als leven in isolement met je rugzak vol bakstenen. Toch, gedragen door de recente #metoo beweging alsmede de meest recentelijke blunders in de strafzaak tegen een van de daders, die mij verkrachtte, heeft mij een duw gegeven deze pagina op te richten. Ik ben het zat om te zwijgen. Ik ben het zat om het maar weer allemaal achter me te laten voor wat het is. Ik ben het schaamte label ook echt meer dan beu! Ik ben ook met de oordelen meer dan klaar.

Ik wil afrekenen met dit verleden. Ik wil staan voor wie ik ben, alles wat mij vormde. Ook het trauma. En hoe paradoxaal, het trauma mij als mens niet breekt of maakt.

Nu kan ik hier nog pagina’s over vol tikken, maar dan raak ik je kwijt, vermoed ik zo. Laat de reis maar gewoon beginnen. Dank, dat je tot zover erbij gebleven bent, en ik hoop, dat mijn verhaal iets bij mag dragen in jouw reis naar herstel, of jouw visie of gevoel bij seksueel geweld, en alles wat daarbij kijken komt.

Liefs, Sas

http://me-toostory.nl/over-mij/

http://me-toostory.nl/mijn-blog/

http://me-toostory.nl/