Beste Mark,

Allereerst nog gefeliciteerd, Mark, met je 10 jaar presidentschap. Maar waar ik je over schrijf: gisteravond om 19:00 uur was er weer eens een persconferentie van je. Ik hoorde met een half oor, dat je de maatregelen weer verder aanscherpt.

Ik begreep, dat als je met een vriend gaat wandelen en onderweg een kennis tegen komt, het voortaan drie maal 95 euro boete oplevert als je een praatje gaat maken. Mijn oren spitsten zich ook, toen ik je hoorde uitvallen over feestende jongeren: “Dat soort asociaal gedrag moet afgelopen zijn!” Dat feesten asociaal is, dat wist ik nog niet. Dank je, weer wat geleerd.

Maar Mark, weet je wie IK asociaal vind? Jou. Ik zal je uitleggen waarom.

In 2011 ben je namelijk door het RIVM gewaarschuwd middels de Nationale Risico Beoordeling. Zij wezen niet alleen op het reële risico van een pandemie, maar ook wezen zij op de beperkte behandel capaciteit. Goed. Je was net een jaartje president en pas net begonnen met het uitkleden van de zorg. Waarschijnlijk pasten deze waarschuwingen niet binnen jouw beleid.

Inmiddels zal hij je grote vriend zijn: Jaap van Dissel. Hij kwam in 2013 als directeur bij het RIVM, weet je nog? Waarschijnlijk schrok hij zich een hoedje van wat je inmiddels met de zorg had uitgevreten, want in 2016 waarschuwde hij je opnieuw. Deze keer middels het Nationaal Veiligheidsprofiel 2016. Op pagina 188 zette hij in een mooi diagram uiteen, dat het grootste reële risico voor de samenleving een pandemie is. Het stond er echt: het risico was “waarschijnlijk” en had “zeer ernstige gevolgen”.

Wat je als bestuurder dan wil doen is, dat je de effecten beperkt en het risico verkleint. Jaap heeft zelfs zijn vinger op de zere plek gelegd: op pagina 72 stond letterlijk dit.

Bekende aandachtspunten in de respons zijn de beschikbaarheid van specialistische zorg (met name IC zorg en beademingsapparaten) en de mogelijkheden voor aparte verpleging (quarantaine) die nodig zal zijn.”

Wat heb je allemaal met die bekende aandachtspunten van Jaap gedaan, Mark? In 2017 is er volgens het Financieel Dagblad onder jouw bewind alleen maar bezuinigd in de zorg, terwijl je aantoonbaar op de hoogte was van de voorspelling, dat een pandemie zo’n 14.000 sterfgevallen op zou leveren en een enorme economische schade.

Die huidige rampspoed is jou dus al negen jaar (ruim 3.200 dagen) bekend! Maar dat niet alleen, er is jou meerdere malen door je vriend Jaap verteld, hoe je je kunt wapenen tegen een pandemie. Maar je deed er niets mee, in tegendeel! Hoe noemen ze dat in ambtenarenjargon? “Grove, verwijtbare, nalatigheid” geloof ik.

Je hebt gefaald Mark, big time. En uitsluitend door jouw nalatigheid, bloedt Nederland nu.

Weet je wat het is? Ik vind mensen, die op straat vrienden tegenkomen en even bijkletsen niet asociaal, maar menselijk. Mensen die, ondanks alle ellende, blij zijn en feest vieren vind ik ook menselijk. Zij krijgen feitelijk slechts een boete van 95 euro, omdat jij dat asociaal gedrag vindt.

Toch moet ik je eigenlijk ook complimenteren Mark. Want dat je de aandacht voor jouw grove, verwijtbare, nalatigheid hebt weten af te leiden is ronduit meesterlijk. Jammer genoeg deed je dat door de samenleving volledig te ontwrichten. Ik zou jouw beleid bijna misdaden tegen de menselijkheid noemen. Want alles dat ons mensen menselijk maakt, is nu door jou verboden.

Het is dat het Internationaal Strafhof in Den Haag ook al bol staat van corruptie en seksueel misbruik , anders hadden we wellicht nog een kans gemaakt als we massaal aangifte tegen je zouden doen.

Door jouw verwijtbare nalatigheid gaan tienduizenden bedrijven failliet. Honderdduizenden mensen raken werkloos. De psychische en emotionele druk op mensen loopt zó enorm op, dat niet alleen de weg bezuinigde ziekenhuizen vol lopen, maar ook de praktijken van psychologen en psychiaters. Door jouw nalatigheid. Dat vind ik nou asociaal.

Weet je wat ik nog meer asociaal vind, Mark? Dat jouw ambtenaren zichzelf voorzien van bonussen, loonsverhogingen en riante thuiswerkvergoedingen. Ambtenaren, die betaald worden door de mensen, die jij de mogelijkheid ontneemt te werken: de ondernemers in de private sector en de mensen, die voor hen werken. Dát vind ik asociaal.

Waar ik echter doodsbang van word, is het besef, dat het momenteel dus de overheid is, die bepaalt welk bedrijf wanneer open mag blijven, welke mensen er mogen werken en hoe ze dat doen. Dat de overheid bepaalt welke klanten zij mogen bedienen en wanneer. Jouw economische model is 100% zuiver fascistisch.

Maar niet alleen dát besef maakt me bang, Mark. Jaren lang hebben wij ons afgevraagd hoe het in vredesnaam kon dat hele volkeren achter fascistische leiders als Hitler en Mussolini aan konden lopen. Open je ogen en aanschouw de praktijk! Dankzij ondersteuning van media, die elk weerwoord, zoals ongetwijfeld ook mijn stukje, afdoen als “complotgekkie”. Exact, zoals de “onafhankelijke” Nederlandse kranten deden tijdens de Duitse bezetting. Misschien is dat door jouw Corona Virus Jugend verguisde blad Gezond Verstand wel de verzetskrant van nu.

Mensen worden door jou en jouw propagandakanalen doodsbang voor elkaar gemaakt. Waardoor mensen elkaar uit gaan schelden, omdat ze wel of geen mondkapjes dragen. Of omdat ze te dicht bij elkaar staan op straat, omdat de ventilatie daar slechter is dan in een vliegtuig. Of elkaar aangeven, omdat ze bang zijn besmet te worden via een dicht raam, omdat er drie opgeschoten pubers een jointje roken op een bankje in het park om 20:01 uur.

Dat alles voor een Virus, waarbij de kans op overlijden voor een willekeurig gekozen Nederlander ruim twee maal kleiner is dan de kans, dat diezelfde Nederlander ernstig gewond raakt bij een verkeersongeval of erger. Alleen is dat Virus over twee jaar weer weg, zoals alle Virussen. Maar het risico op dat ongeluk blijft. Moeten we daarom soms 30 gaan rijden in de bebouwde kom, Mark?

Ik ben bang voor de toekomst, Mark. Ik ben bang, dat de vlam in de pan gaat slaan. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen. Honderdduizenden mensen, nee, niet jouw ambtenaren, gaan jouw falen ernstig in hun portemonnee voelen. Tienduizenden ondernemers zien hun levenswerk verwoest door jouw nalatigheid. Onder al deze helden, die jouw salaris betalen, zolang zij dat kunnen, zitten misschien wel mensen met een kort lontje. Ik ben iemand, die frustraties slechts van zich af schrijft. Maar niet iedereen vindt de pen machtiger dan het zwaard. Vraag maar aan je Franse collega Macron.

Wat ga je trouwens doen met mensen, die straks weigeren een mondkapje te dragen? Zo’n ding werkt niet, dat weet je. Dat heeft de WHO je immers verteld. Maar toch. Ga je dan, net als in Australië, mensen in een kamp stoppen? Ga je ze neerschieten als ze zich verdedigen bij hun deportatie? Instrueer je de kranten dan, dat ze zulke incidenten moeten omschrijven als “aso’s, die het leven van anderen ernstig in gevaar brachten en daarom de dood verdienden”?

Of ga je ons, net als Colijn, vertellen, dat we “rustig kunnen slapen”? Maar ik ben bang om vervolgens wakker te worden in jouw wereld, Mark, want ik weet niet hoe die wereld eruit ziet. Hoe ziet die wereld er eigenlijk uit, Mark, vertel eens?

Ik hoop van je te horen.

Groet,

Een belastingbetaler

Vrijspreker,

https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/11/open-brief-aan-mark-rutte-wie-is-er-asociaal/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/