VOF De Kluns – Corona + Paul Gutter – VOF De Kluns scoort Hoogkarspelse kermis hit met Corona Virus lied: ’Corona, ik word stapelgek van jou’

Corona (foto tenor.com)

Corona

Gepubliceerd op 23 mei 2020

Reacties
https://youtu.be/FEa_7BbRPgE

VOF De Kluns scoort Hoogkarspelse kermis hit met Corona Virus lied: ’Corona, ik word stapelgek van jou

Hoogkarspel – Voor een beetje gekkigheid met de Hoogkarspelse kermis ben je bij John de Lange en Menno Koomen altijd aan het goede adres. Als duo VOF De Kluns scoort het tweetal dit jaar zelfs een heus online kermis hitje met Corona’, een hilarische bewerking van de Nederpop klassieker ’Suzanne’ (https://youtu.be/jgiPEsgkhKk). We hebben zelf altijd de meeste lol.

In andere jaren doen we ook altijd wel een spontaan optreden tijdens de kermisborrel. Menno is daar ook altijd wel voor te porren”, lacht John. Hoewel er dit jaar geen fysieke kermis is, zijn er in Hoogkarspel wel allerlei online activiteiten. En dus mochten ook zij niet ontbreken.

Er moest natuurlijk een Corona Virus lied komen. Ik was al een tijdje bezig met ’My Sharona’ van The Knack (https://robscholtemuseum.nl/hedzer-faber-corona-in-de-praktijk-ik-kan-toch-moeilijk-met-een-thermometer-bij-de-deur-gaan-staan-zeggen-ze-bij-de-erotische-club-in-den-helder-PapaBakesMyCorona/), maar dat is natuurlijk een Engelstalig lied en het gaat ook vrij snel. Toen hoorde ik ’Suzanne’ van VOF De Kunst voorbij komen. Mooi rustig tempo en goed herkenbaar. Dat is ook belangrijk voor de verstaanbaarheid.”

Samen in de kamer

Als extra bonus sloot de oorspronkelijke tekst van het nummer ook al mooi aan op het thema. “De eerste zin ’We zitten samen in de kamer’, dat is natuurlijk precies, zoals het is tijdens deze Corona Virus crisis. En die telefoon, die opeens gaat, daarmee konden we met wanhopige stem mooi inspelen op het feit, dat de kermis dit jaar niet doorgaat.

Het duurde dan ook niet lang, of de alternatieve lyrics stonden op papier. “De muziek en zang hebben we opgenomen in de studio van Joost Botman, zodat die er gelijk goed op stonden en we af en toe even iets konden overdoen. Want ja, ik ben natuurlijk geen zanger. Mijn grootste talent ligt in het verzinnen van de teksten, de rest krijg je er gratis bij.”

Parodie

Hoewel, enig acteertalent kan John de Lange ook niet ontzegd worden. Want ook de bijbehorende clip is een regelrechte parodie op het origineel. Met snor en kapsel heb ik zelfs geprobeerd een beetje te lijken op de zanger van VOF De Kunst in die periode. Maar of dat helemaal goed gelukt is.”

De afgelopen dagen werd de clip al een paar keer uitgezonden via de livestream van de online kermis op Facebook en inmiddels staat ie ook op YouTube. Tot grote hilariteit van de rest van het dorp.

Maar zelf hebben we tijdens de voorbereidingen altijd al de grootste lol. Kermis duurt op die manier voor mij geen vier, maar wel zeven dagen. We zeiden al tegen elkaar: we hadden ook zo een making of van drieënhalf uur kunnen maken. Toevallig zijn we nu ook net weer terug van de verkleed service, want zondagavond gaan we nog een paar dingetjes live doen vanuit Bantam. Beetje playbacken, beetje luchtgitaar spelen, dat soort gekkigheid.”

Helderse Courant, 23 mei 2020, 17:15

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200523_24863578/VOFDeKluns-scoort-Hoogkarspels-Kermishit-met-CoronaVirus-lied-Coronaikwordstapelgekvanjou-video

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hoogkarspel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kermis
https://robscholtemuseum.nl/bolletjescafe-de-klok-Kermishit2015PilsiecatDollsKermishit2016PilsiecatDollsKermishit2017PilsiecatDolls/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image