Vlada Brenici – ’Blokker mag niet weg’: Verdwijnen Blokker en Xenos uit het Helderse straatbeeld? + De Telegraaf – ‘Blokker wilde vernieuwing staken’

’Blokker mag niet weg’: Verdwijnen Blokker en Xenos uit het Helderse straatbeeld?

Veel inwoners zijn het er over eens: Blokker en de andere winkels die daar bij horen mogen niet uit Helderse winkelbeeld verdwijnen. ,,Wij doen onze uiterste best de stad fraaier te maken en winkels te trekken. Een vertrek van deze keten zou erg slecht voor de stad zijn’’, zegt voorzitter Mark de Graaf van de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad.

Blokker wil honderd filialen sluiten en zusterbedrijf Marskramer ook nog eens honderd. Big Bazar, Intertoys, Leen Bakker en Intertoys die een onderdeel van de Blokker Holding zijn worden verkocht. Marskramer gaat verder als franchise formule. In totaal dreigen zo’n 1900 banen te verdwijnen.

In de Keizerstraat zitten verschillende winkels die nu plots in hun voortbestaan worden bedreigd. ,,Het is nog volstrekt onduidelijk wat er gaat gebeuren met de winkels, maar dat Xenos nog maar kort geleden een nieuw pand opende stemt mij hoopvol. Het is echter jammer dat de Blokker nog niet vernieuwd is omdat de directie van de holding heeft laten weten dat de vernieuwde winkels sowieso blijven. Maar er is nog niets zeker, nu iets melden is speculeren’’, aldus De Graaf. Wethouder Edwin Krijns zegt dat het zeer vervelend zou zijn als de genoemde winkels sluiten. ,,Zowel voor het winkelaanbod als voor het personeel. Zeker nu net alles weer wat begint aan te trekken. Nu al is besloten dat de Blokker in Julianadorp verdwijnt, blijft hopelijk het filiaal in Den Helder behouden. Leegstand is daar ongewenst.’’

Blokker zoekt een partij om dochters over te nemen. ,,Dat betekent dus niet dat die meteen hier gaan verdwijnen’’, concludeert Krijns.

Het winkelend publiek reageert vooral verbaasd op het nieuws. „Xenos zit net in zo’n mooi nieuw pand. Zouden ze er dan nu al uit gaan?”, aldus Bauke van der Meer. Robin Wijnker zegt regelmatig bij Xenos te komen. ,,Het zou jammer zijn als deze winkel verdwijnt.’’

Tegenover Xenos zit Blokker, daarnaast Intertoys en verderop in de straat Big Bazar. Om de hoek, in de Spoorstraat, zit nog een filiaal van Intertoys. De voormalige Bart Smit heeft recentelijk zijn naam veranderd in Intertoys, nadat Blokker Holding besloot Bart Smit uit het straatbeeld te schrappen.

Lilian Wiekenkamp zou de winkels missen in de binnenstad. „Ik vind het fijn om spullen te kunnen zien en voelen. Internet is leuk voor erbij, maar fysiek winkelen blijft fijner.” Jessica Schouwman vindt dat er in Den Helder al te veel winkels zijn verdwenen. ,,Als deze zaken ook nog eens sluiten wordt het aanbod wel heel beperkt.” Hessel Bais is bang voor de leegstand die dan ontstaat in de stad. „Het zal ook niet veel bijdragen aan de sfeer.”

Werknemers in de verschillende winkels mogen geen commentaar geven op de mogelijke sluiting van de filialen.

NHD, 16 mei 2017, 18:46

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/blokker-mag-niet-weg

‘Blokker wilde vernieuwing staken’

Blokker stond begin dit jaar op het punt de vernieuwingsoperatie van haar winkels te staken en de oude formule en het oude logo terug te brengen.

De raad van commissarissen wilde dat de directie een advies van een extern bureau van die strekking zou doorvoeren, bericht EenVandaag op basis van interne documenten van Blokker.

Chaos

Dat bureau was ingehuurd door de RVC, buiten medeweten van de directie om.

De chaos ontstond toen door de vernieuwingsoperatie veel leveringsproblemen waren en veel oude producten over waren. Daardoor was er veel extra geld nodig voor het ombouwen van de winkels en stond het water de winkelketen aan de lippen.

De Telegraaf, 18 mei 2017, 14:21

http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/28191916/__Blokker_wilde_vernieuwing_staken__.html

1 Comment

  1. Gaat onze burgervader zich sterk maken om deze winkels voor onze stad te behouden zoal hij gezegd heeft over het ziekenhuis ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image