Verbal Jam – Dagvaarding, dinsdag 14 Mei 2002: Verkiezingscampagne 2002 & Moord Fortuyn

Heeft u Gerard Spong wel eens in het wild gezien? Vandaag had ik nog het twijfelachtig genoegen.
Met een kek snorfiets helmpje op kwam hij bij me langs op zijn lease Vespa. Hij rijdt namelijk niet graag meer auto sinds confrater Hammerstein aan de voor hem bedoelde bomaanslag op Rob Scholte ontsnapte. Maar dit terzijde.

Ik dacht aanvankelijk dat Spong op weg was naar onze buurman, die een hennepplantage op de overloop runt, maar hij kwam wel degelijk voor mij!
Met priemende oogjes en stuurs pruimenmondje trad hij kordaat op mij toe en overhandigde mij een dagvaarding.
Onderwijl siste hij me vuil toe:
“Als mij straks wat overkomt bent u verantwoordelijk!”
Ik zeg: “Hoezo, u kruipt toch zelf op die Vespa?”
“Niks Vespa, mijnheer! Houdt u zich maar niet van de domme, u bent bezig een klimaat te scheppen!”
“Ik ben mij van geen kwaad bewust!”
“U heeft uw neefje gisteren een liedje geleerd!”

En weg was ie weer, mij verbluft achterlatend.
Inderdaad heb ik gisteren mijn kleine neefje een liedje geleerd. Tijdens een wandelingetje. Ik zit nu dus tot over mijn oren in de shit, want wij hebben beiden luidkeels de oud Hollandse kinderdeun “Advocaatje leef je nog?” over straat lopen schallen…

Zo zie je hoe je tegenwoordig op je woorden moet passen! Ik ga ook maar in de drugshandel, dan staat hij tenminste weer aan mijn kant!
Hij liet me zelfs m’n eigen dagvaarding betalen…

Verbal Jam, dinsdag 14 mei 2002

http://verbaljam.nl/archive/2002-05-14/dagvaarding