Uitverkoop Papendrechtse kunstuitleen

27-10-2014 | 17:26

Veertienhonderd kunstwerken van de Kunstuitleen Papendrecht worden op 5 en 19 november geveild. In de collectie bevinden zich meerdere zeefdrukken van Corneille en werken van Rob Scholte. Ook is er een grote verzameling van regionale kunstenaars.

Begin juli sloot de Kunstuitleen Papendrecht definitief haar deuren. Het aantal gebruikers van de kunstuitleen was niet dekkend ten opzichte van de kosten. De gemeente Papendrecht trok de stekker uit de uitleen.

De kunstwerken gaan weg vanaf slechts 5 euro. Voor zeefdruk van Corneille kan vanaf 100 euro worden geboden. Dat is onder de marktprijs. Er zijn ook werken van regionale en lokale kunstenaren te koop, zoals Adrie Mouthaan, Jan Kerpel en Michel Snoep.

Twee jaar lang is er van alles geprobeerd om de collectie bij elkaar te houden. De kunstuitleen Dordrecht is benaderd en er is gekeken naar de mogelijkheid van een particulier initiatief. Een veiling bleef over, zodat in ieder geval de kunst bij de mensen thuis kan komen.

De opbrengst van de veiling wordt door de gemeente Papendrecht gebruikt voor een nog te bepalen ‘kunstdoel’. Wat er gebeurt met de kunstwerken die overblijven is nog niet bekend.

De eerste serie van de veiling is te vinden op http://www.veilinghuis-omnia.nl.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/27-10-2014/uitverkoop-papendrechtse-kunstuitleen