TV visie – Filmplan over Rob Scholte wint KRO-NCRV documentaire wedstrijd Opstand + Redactie DHA – Geldprijs voor documentaire strijd Rob Scholte vs Den Helder

Filmplan over Rob Scholte wint KRO-NCRV documentaire wedstrijd Opstand

Den Helder – Filmmaker Roy Dames heeft met zijn filmplan “Opstand in Palermo aan zee” de tweede editie van KRO-NCRV’s documentaire wedstrijd gewonnen. Hij krijgt 125.000 euro om een documentaire te maken over Rob Scholte en zijn strijd met het college van burgemeester en wethouders van Den Helder. Dames doet dit samen met producent Pieter van Huystee.

“Rob Scholte is sinds 2013 met burgemeester en wethouders van zijn woonplaats Den Helder in een hevige strijd verwikkeld om het voormalige postkantoor. Daarin heeft Scholte zijn Rob Scholte Museum gehuisvest. De gemeente wil, dat de kunstenaar en zijn gezin zo spoedig mogelijk vertrekken”, aldus KRO-NCRV.

De jury koos het plan uit 14 inzendingen met het thema Opstand en prijst Dames’ betrokkenheid bij zijn onderwerp, zijn onuitputtelijke drive, maar vooral de gelaagdheid van het plan. “Dames is er in geslaagd het thema Opstand niet uitsluitend letterlijk te benaderen. In het filmplan staat Scholte’s strijd voor veel meer, dan op het eerste gezicht lijkt”, aldus het juryrapport.

Filmmaker Roy Dames heeft met zijn filmplan ‘Opstand in Palermo aan zee’ de tweede editie van KRO-NCRV’s documentaire wedstrijd gewonnen.

In het filmplan volgt Dames de 59-jarige kunstenaar Rob Scholte in zijn strijd voor behoud van zijn Rob Scholte Museum in Den Helder. Dames wint 125.000 euro om samen met producent Pieter van Huystee de film te realiseren.

Rob Scholte is sinds 2013 met burgemeester en wethouders van zijn woonplaats Den Helder in een hevige strijd verwikkeld om het voormalige postkantoor. Daarin heeft Scholte zijn Rob Scholte Museum gehuisvest. De gemeente wil, dat de kunstenaar en zijn gezin zo spoedig mogelijk vertrekken.

De jury koos het plan uit 14 inzendingen met het thema Opstand en prijst Dames’ betrokkenheid bij zijn onderwerp, zijn onuitputtelijke drive, maar vooral de gelaagdheid van het plan. ‘Dames is er in geslaagd het thema Opstand niet uitsluitend letterlijk te benaderen. In het filmplan staat Scholte’s strijd voor veel meer dan op het eerste gezicht lijkt’, aldus het juryrapport.

Het is de tweede keer, dat KRO-NCRV een wedstrijd uitschrijft met als doel om maatschappelijke documentaires op de kaart te zetten en nieuwe verrassende cinematografische verhalen te vinden. De jury bestond uit filmmakers Jasmijn Schrofer en Michiel Brongers en de eindredactie van ‘KRO-NCRV 2Doc’. Het winnende filmproject van Roy Dames gaat in première op het Nederlands Film Festival.

TV visie, dinsdag 19 december 2017

http://www.tv-visie.be/nieuws/nederland/filmplan-over-rob-scholte-wint-kro-ncrv-documentairewedstrijd-opstand_86854/

http://www.tv-visie.nl/nieuws/nederland/19december2017/filmplan-over-rob-scholte-wint-kro-ncrv-documentairewedstrijd-opstand_86854/

Geldprijs voor documentaire strijd Rob Scholte vs Den Helder

Den Helder – Filmmaker Roy Dames heeft met zijn filmplan “Opstand in Palermo aan zee” de tweede editie van KRO-NCRV’s documentairewedstrijd gewonnen. Hij krijgt 125.000 euro om een documentaire te maken over Rob Scholte en zijn strijd met het college van burgemeester en wethouders van Den Helder. Dames doet dit samen met producent Pieter van Huystee.

“Rob Scholte is sinds 2013 met burgemeester en wethouders van zijn woonplaats Den Helder in een hevige strijd verwikkeld om het voormalige postkantoor. Daarin heeft Scholte zijn Rob Scholte Museum gehuisvest. De gemeente wil dat de kunstenaar en zijn gezin zo spoedig mogelijk vertrekken”, aldus KRO-NCRV.

De jury koos het plan uit 14 inzendingen met het thema Opstand en prijst Dames’ betrokkenheid bij zijn onderwerp, zijn onuitputtelijke drive, maar vooral de gelaagdheid van het plan. “Dames is er in geslaagd het thema Opstand niet uitsluitend letterlijk te benaderen. In het filmplan staat Scholte’s strijd voor veel meer, dan op het eerste gezicht lijkt”, aldus het juryrapport.

Den Helder Actueel, 19 december 2017 – 21:58

Reacties:

strandloper
19 december 2017 at 22:36
“In het filmplan staat Scholte’s strijd voor veel meer dan op het eerste gezicht lijkt”, aldus het juryrapport.”
Documentaires van Rob zijn top. Ik kan niet wachten.

strandloper
19 december 2017 at 22:50
Dit artikel van DHA over strijd, hoop en maffia draag ik voor als het artikel van het jaar. Echt gaaf, dat ook de gevleugelde woorden van Dick “Palermo van het Noorden” wordt genoemd.
Koen Riina en Lolko Provenzano lopen nu al rond met het zweet op hun voorhoofd.

Kees Jan
19 december 2017 at 23:17
Volgens mij zijn Koen Riina en Lolke Provenzano al opzoek naar de harttabletjes…

RB
19 december 2017 at 22:53
nu krijgen we binnen no-time weer de 45 copy/paste reacties hier……

Dick Berts
20 december 2017 at 00:01
nu krijgen we binnen no-time weer de 45 copy/paste reacties hier……

Dirk
20 december 2017 at 00:22
Zal je zien dat deze documentaire afgesloten wordt met een laatste shot van een hele grote verhuiswagen en het bord op de gevel: verkocht………………( wordt niet vervolgt)

Dick Berts
20 december 2017 at 00:31
De documentaire wordt afgesloten met een boevenwagen (er wordt wel vervolgd).

RB
20 december 2017 at 19:48
is het eindelijk bewezen dat dhr Scholte van alles geënsceneerd heeft?

Kees Jan
20 december 2017 at 20:41
Die boeven wagen zal zijn voor het huidige college. Michien dat ze wel plekje voor u vrij houden. Stop eens met dat knip en plakwerk van onzinnige reacties. Zeg eens iets inhoudelijks dan kunnen we daar over een discussie voeren.

RB
21 december 2017 at 22:18
dhr Boutkan heeft eerder gemeld dat ik niet de RB ben waar u over fantaseert, hij kan het weten, stop eens met de aluminium hoedjes insinuaties en kom eens met iets fatsoenlijks of stop met de kul reacties zodat dit forum schoon blijft

Jonathan
20 december 2017 at 01:01
Heeft Koen Schuiling de makers al een proces aangedaan op kosten van de gemeente en U allemaal? Want dat zou je wel verwachten toch?

Stefan
20 december 2017 at 01:16
zielig?!

Dick Berts
20 december 2017 at 01:26
Fantastisch dat de jury ook vaststelt, dat de loodzware strijd van Rob Scholte voor veel meer staat dan op het eerste gezicht lijkt. Dat is exact wat ik keer op keer duidelijk heb proberen te maken op deze site. Steeds krijg ik ‘daar heb je hem weer’ voor de voeten geworpen (zie o.a. de copy-paste reactie van RB hierboven) of ‘Berts moet zijn vriendje Scholte weer zo nodig helpen’. Maar dat is nauwelijks aan de orde. De democratie in dit Palermo aan het Marsdiep staat op het spel, dat is waar het mij om gaat!

Stefan
20 december 2017 at 01:47
Welteruste Dick

Fred
20 december 2017 at 09:18
Fantastisch, Fantastisch , Toch moet je uitkijken met dit soort dingen. Het is een docu maker er alles aangelegen om een zo’n goed mogelijk produkt neer te zetten. Het gaat hem om de kijkcijfers en daarmee om zijn inkomen. Als de documaker daarin doorschiet en tegen de haren van de gemeente instrijkt, en Den Helder en het Gemeente bestuur negatief in het daglicht stelt, dan kan dat wel eens nadelig zijn voor de zaak van Rob Scholte. Dit is nu een voorbeeld , dat je heel voorzichtig moet zijn met het gebruiken van een media produkt voor een zaak. Het kan ook , indien verkeerd gebruikt , tegen je werken. Geloof maar , dat dit , door de gemeente met argus ogen gevolgd gaat worden.

Judge X
20 december 2017 at 11:29
Het gaat een documentairemaker in eerste instantie, om een objectieve documentaire neer te zetten met hoor en wederhoor, gebaseerd op controleerbare- en gecontroleerde feiten, waar zijn of haar goede naam aan verbonden wordt.
Alleen met een goede naam heb je in deze business bestaansrecht.

Dick Berts
20 december 2017 at 12:26
Er bestaan ook nog wel integere documentairemakers Fred. Roy Damen gaat vooral met authentieke opnamen werken, die voor zich spreken. Mits de burgers van Den Helder de moed hebben om de waarheid onder ogen te zien en niet bang zijn om kritiek te hebben op de afgrijselijke bestuurderskliek hier in Den Helder.

Fred
20 december 2017 at 16:40
Ik heb ook helemaal niets gezegd over de integriteit van de documakers. De docu woprdt ook gemaakt met medewerking van degene waarover die docu wordt gemaakt. En aan die zijde , ontbreekt het nog weleens aan integriteit. Ik zij alleen , dat je goed moet uitkijken met wat je doet of zegt in zo;n docu. Reken maar dat zij op de Bijlweg het geheel op de pijnbank leggen om te kijken of iemand wat verkeerd zegt.

Judge X
20 december 2017 at 16:57
‘En aan die zijde ontbreekt het nog wel eens aan integriteit’ vraagt om uitleg Fred; Trailer al gezien ?
‘kijken of iemand wat verkeerd zegt’ en dan …. Rob Scholte dwars zitten soms ?

Hotmail 2
20 december 2017 at 13:07
Google eens op “Opstand in Palermo aan zee”

Dick Berts
20 december 2017 at 13:58
Super Hotmail 2! Je ziet dan direct een uitgebreide trailer van Roy Dames. Zijn grootste talent is om zich als documentairemaker totaal onzichtbaar te maken. Voeg daarbij de volstrekte openheid van Scholte, die Dames op elk gewenst en ongewenst moment naar believen laat filmen -ook midden in zijn hoofdkwartier- en je hebt een geweldige documentaire. Rob Scholte is niet altijd de makkelijkste, maar hij is wel super straight en open. Van B&W kan alleen maar het tegenovergestelde worden gezegd. Geheimhouding, achterkamertjes en je critici met museum en al slopen…

Judge X
20 december 2017 at 01:30
Het is bijna fantastisch te noemen, dat de inzet van ons corrupte dagelijks bestuur om Den Helder op de kaart te zetten, uiteindelijk groots blijkt te lukken met een winnende documentaire.
Eigenlijk wilde ik Roy Dames en Rob Scholte feliciteren, maar ja aan de basis van dit succes staat natuurlijk ons bestuur en dus maak ik maar even van deze gelegenheid gebruik om ….

Hartelijk gefeliciteerd Burgemeester, Wethouders, Coalitie en VVD; het kost ons een paar centen maar het is weer gelukt, Den Helder staat op de kaart en zo gaat dat ook in maart ! 🙂
De felicitaties gaan uiteraard ook uit naar Woning Stichting plus de duivel en z’n ouwe moer, omdat ook zij het project zo gaarne hebben ‘ONDERSTEUND’.
Nog 3 maanden !

Dick Berts
20 december 2017 at 01:48
Dank je wel Stefan, maar ik lig wakker van het feit dat de meeste inwoners van Den Helder dag en nacht slapen.|

wat
20 december 2017 at 17:45
klopt

Anton Hagen
20 december 2017 at 08:28
Beste Dick,
Maar als alles een beetje tegen gaat zitten in maart a.s, dan wordt het alleen maar erger in Den Helder.
Las vanmorgen in het Noord Hollands dagblad dat het bijna zeker is dat de club van blonde Geert hier ook mee gaat doen met de verkiezingen.
Dit onder de ,,bezielende leiding” van de heer de Knijf welke nu nog voor Beter voor Den Helder zitting heeft in de raad.
Mijn conclusie:HIER ZITTEN WE DUS OOK NIET OP TE WACHTEN!!!!
Of wel?????

Judge X
20 december 2017 at 11:04
Dat betekent dat dhr. de Knijf niet opnieuw op de kandidatenlijst is geplaatst Anton Hagen, m. i. een goed besluit van BvDH.
De PVV van Wilders is op z’n retour net als dhr. de Knijf.
De Knijf is aan het woord niet om aan te horen, zijn verhaal nauwelijks te volgen en gezien zijn lichamelijke conditie en ademhaling aan het einde van z’n Latijn.
Ja er komen rare producten door de ballotagecommissie – Géza Hegedüs – maar een ‘bezielende de Knijf ‘ ….. hahaha !
PVV gaat het volgens mij in Den Helder niet redden want er spelen hier hele andere lokale belangen dan elders in het land.
Ik zet er één fles wijn op dat ze niet gaan deelnemen en één dat na deelname er geen zetel wordt verworven.
Nog 7 nachtjes slapen. 😉

Fred
20 december 2017 at 11:11
Dhr Knijf, is een pluche plakker/ jager. Hoppen van de ene naar de andere partij, om zijn kont maar op het pluche te kunnen houden en zijn AOW maar aangevuld te krijgen. Voordat u uw stem aan dhr Knijf gaat geven , bedenk dan even WAT hij in de afgelopen 4 jaar voor Den Helder heeft betekend. Vrijwel niets !.

Judge X
20 december 2017 at 17:40
Kijk hier blijkt Fred volkomen gelijk te hebben, De Knijf is volgens ‘De Schuilingbode’ weer van de PVV lijst af en probeert nu terug te kruipen naar zijn onverkiesbare plek bij BvDH, ondertussen schade voor deze partij veroorzakend.
Nu zijn zetel overdragen zou hem nog sieren, maar dat komt waarschijnlijk niet op in de brij onder zijn schedeldak.

Dick Berts
20 december 2017 at 11:54
Ik deel je zorgen Anton. In mijn ogen is er maar een ding dat Den Helder zou kunnen redden; Even je politieke denkbeelden aan de kant en massaal op integriteit stemmen. Dan kom je toch bij Tjitske Biersteker of Michiel Wouters uit. Ik zie dit niet gauw gebeuren. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit…..

cammie
20 december 2017 at 08:47
Fantastisch nieuws!

HZdwg
20 december 2017 at 09:29
Palermo heeft een stuk of 30 musea waaronder een paar heel mooie.

Judge X
20 december 2017 at 10:19
Ja, u bedoeld het Palermo aan de Middellandse Zee waar de maffia sinds 30 jaar op z’n retour is – u bent niet de enige die reist.
Ons Palermo aan het Marsdiep is helaas nog niet zo ver.

Fred
20 december 2017 at 11:15
In Palermo aan de Middellandse zee, wonen bepaalde rijke figuren met peperdure jachten. In het Palermo aan het Marsdiep wonen ” arme ” visser met stinkende Kotters.

Judge X
20 december 2017 at 12:37
U mist het punt net als HZdwg, ik heb nog nooit een kotter gepasseerd die niet stonk en wat dacht u van de vissers op Sicilië.

Rasjutter
20 december 2017 at 12:39
Hij grijpt naar zijn laatste strohalm, hij weet dat hij verloren heeft en geeft de stad waar hij ruim 10 jaar gratis kost en inwoning heeft gehad nog een schop na. Niet erg slim zie nu maar eens een andere stad te vinden die zo gek is.

Judge X
20 december 2017 at 12:50
U heeft de documentaire nog helemaal niet gezien, dus u kunt er geen oordeel over vellen want er is nog ‘geen meter film’ geschoten.
Vooringenomenheid dus en wat is verlies als het balletje nog rolt …. 😉

Dick Berts
20 december 2017 at 12:51
De onafhankelijke rechter stelde Rob Scholte in een door de gemeente aangespannen kort geding in het gelijk en dan krijg je dit soort commentaren. Ik blijf voorstander van de vrijheid van meningsuiting, maar soms betalen we daar wel een enorm hoge prijs voor.

Judge X
20 december 2017 at 13:58
Hotmail 2 wees mij op de trailer van 30 minuten die op internet beschikbaar is – dit zijn dus de opnames voor het documentairevoorstel aan de producer.
Als Rasjutter daar zijn vooringenomen reactie op baseert, dan is het toch wel erg slecht met hem gesteld.
En wat is verlies als het balletje nog rolt …. 😉
Met dank aan Hotmail 2.

Judge X
20 december 2017 at 14:13
U kunt de Trailer hier vinden:
https://www.google.nl/search?q=opstand+in+palermo+aan+zee&oq=opstand+in+palermo&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i61.13829j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Peter
20 december 2017 at 14:08
Ik ben tegenstander van de praktijken die er in Den Helder heersen. Den Helder wordt bestuurt door een aantal lokale ondernemers, een plaatselijke bank en gezamelijk gesteund door bevriende en belang hebbende politici. Daarboven een slimme en geslepen burgemeester met een heers en verdeel tactiek die hij ongestoord kan toepassen bij een raad waar over het algemeen leden vertoeven die niet opgewassen zijn tegen de heersende machten. Maar het moet me ook van het hart, is het Rob Scholte museum nou echt zo van waarde voor Den Helder? Bovendien zit Rob voor een appel en ei in een joekel van een pand waar hij ook nog eens woont. Antwoord: Neen. Er komen geen rijen dik naar het museum, geen files met auto’s met op de achterbank jankende kinders. Ook Rob is een slimme jongen en daarom botst het met onze Koen, immers wie is de slimste!! Maar de situatie is zo dat Rob bij de rechtspraak voorlopig twee keer zijn gelijk heeft gekregen. Dus de stand in de slimste mens Den Helder is: Rob-Koen=2-0. Rob krijgt met de documentaire een strafschop te nemen. Moet deze eerst zien om te oordelen of de strafschop van Rob er 3-0 van gaat maken. Ben benieuwd.

Judge X
20 december 2017 at 14:37
Peter u heeft zich gewoon niet verdiept in de geschiedenis van dit geschil, de reacties hier niet gelezen en de trailer waar naar werd verwezen niet bekeken.
Rob Scholte heeft wel wat meer plannen met het postkantoor dan alleen zijn museum, bijvoorbeeld het inrichten van een cultuur- en kunstgeschiedenis bibliotheek, waarvan de 30.000 boeken al jarenlang in het postkantoor liggen opgeslagen.
Wie reageert verplicht zich ook om zich van de feiten op de hoogte te stellen.

RB
20 december 2017 at 14:56
die verplichting van u kom ik bij de spelregels voor reageren niet tegen, zie ik iets over het hoofd of bent u zelf regeltjes aan het bijverzinnen?
https://denhelderactueel.nl/reageren/

Judge X
20 december 2017 at 15:04
Verwijs ik naar spelregels dan ?

Dick Berts
20 december 2017 at 15:47
In de spelregels staat ook niet dat het verboden is om je discussiepartner met een knuppel te bewerken. Normaal fatsoenlijk gedrag -en daar hoort niet zomaar wat schrijven ook bij- mag als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Dick Berts
20 december 2017 at 14:58
Judge, toch zie ik veel goeds in het commentaar van Peter. Geen volgzaam mak schaap en hij kijkt twee kanten op. Eerlijke vent lijkt me. Alleen inderdaad een lichte informatie achterstand. Zo heeft Scholte het nog maar een keer van de gemeente gewonnen. Dat gaat wel meerdere keren worden, want Koen blijft er op kosten van de burger op los procederen totdat Scholte financieel kapot is. En de raad doet niets aan dergelijk extreem wangedrag. Scholte is inderdaad slim, maar beslist niet op geld of macht belust. Al tien jaar zit hij in een slecht verwarmd pand, dat hij niet kan verbouwen omdat de gemeente gemaakte afspraken keer op keer saboteert. Maar Rob houdt oprecht van het gebouw en daarom zit hij erin. De meeste inwoners van Den Helder vinden het oude postkantoor spuuglelijk. Het duurt nog 50 jaar totdat de gemiddelde mens de schoonheid van het gebouw gaat inzien. Kunstenaars zijn op dat gebied hun tijd vaak ver vooruit. Ook het werk van top kunstenaars wordt zelden in hun eigen tijd gewaardeerd. Zo werden de schilderijen van Vincent van Gogh troep gevonden in zijn tijd. Nu trekt het Van Goghmuseum al meer bezoekers dan het Rijks! Over 50 jaar verklaren onze kinderen ons voor gek, dat we ons als dorp zo’n kans op een internationaal top museum hebben laten afpakken door de machtswellusteling Schuiling die geen kritiek duldt. Met een project als het Scholtemuseum moet je gewoon wat geduld hebben. En je moet het niet dwarsbomen zoals de gemeente doet. Grote delen van het museum worden nog steeds geblokkeerd. Daardoor raken bezoekers gefrustreerd, omdat er vanwege het ruimtegebrek te weinig te zien is. En er kunnen geen grote tentoonstellingen georganiseerd worden. Bovendien heeft Scholte een dagtaak aan zijn gevecht met de gemeente, waardoor hij nauwelijks meer aan schilderen toe komt.

Dick Berts
20 december 2017 at 15:04
De voortdurende pogingen om Rob Scholte als een knutselaar neer te zetten, worden hier door hem weerlegd;
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-curriculum-vitae/

Peter
20 december 2017 at 15:08
Ik heb me zeker verdiept. Ik heb het over de situatie nu Judge X! Niet wat er komen gaat volgens Rob want die impact op het museum moet je maar eerst even afwachten. Persoonlijk denk ik dat in die situatie er ook geen drommen Japanners voor de poorten van Den Helder staan voor een bezoek aan het museum. Ik reageer wellicht niet in je straatje maar dat mag in deze democratische staat der Nederlanden. Blijf er bij, het museum zoals het nu bijstaat heeft nauwelijks een toegevoegde waarde voor Den Helder. Daarin tegen ben ik wel van mening dat Rob wordt tegengewerkt en weg moet aldaar. Hij wordt met de rechtzaken financieel leeggezogen en de Raad laat dit allemaal toe. De Gemeente heeft de langste adem hierin, immers zij kan onuitputtelijk Gemeenschapsgelden aanwenden tot het elimineren van Rob Scholte. Gaat ook gebeuren vrees ik. Uiteraard keur ik deze manier van zaken doen van de Gemeente af.

Judge X
20 december 2017 at 15:32
Nogmaals Peter het gaat niet alleen om het inrichten van een museum in het pand, de plannen strekken verder.
Een straatje heb ik niet en ik ontzeg hier niemand zijn democratische rechten, ik bekijk de zaken onafhankelijk en in deze op de rechtsgronden en die rechtsgronden wijzen in het voordeel van Rob Scholte, vooral als hij zich mijn anonieme schriftelijke aanbevelingen ter harte neemt, hij is niet mijn vriend, ik heb hem ook nog nooit ontmoet, maar ik zie objectief dat de man in z’n recht staat.
U wijst naar de situatie nu, om vervolgens over te stappen naar ‘drommen Jappaners’ die u blijkbaar in de toekomst wilt zien, maar de situatie nu is het gevolg van het verleden; Trailer al bekeken …. ?

Peter
20 december 2017 at 16:13
Ik kijk ook objectief Judge X. Rob staat in zijn gelijk, dat staat buiten kijf. Ik hoop dat hij het volhoud al besef ik wel dat het een ongelijke strijd is. De Gemeente kan procederen met ons geld tot ze een ons wegen op Stadhuis. Komt nu ook nog eens Tuin met de steun van Woningstichting bij. Let wel, ook weer met steun van ons geld refererend naar de 2000 woningen in de BV. Ik moet ook objectief concluderen dat Scholte museum geen waarde heeft voor Den Helder. Trailer nog niet bekeken. Ik kijk liever de volledige versie om zodoende alles te zien. In een trailer zijn het vaak facetten die je te zien krijgt. Heb me door zo’n trailer ook eens voor een film naar de bioscoop laten lokken waar geen reet aan was. De goeie dingen van de film zaten nl. al in de trailer.

Judge X
20 december 2017 at 16:40
De ene trailer is de andere niet; het is een documentaire voorstel aan de producer zoals ik al eerder vermelde; het gaat dus niet om een film en het is uw democratisch recht om niet te kijken. 😉

Kobus
21 december 2017 at 15:44
Scholte heeft nog nooit echt de kans gekregen om de waarde van zijn museum voor Den Helder waar te maken dan is oordelen wat wel/niet goed is moeilijk. De eerlijke kans is /wordt hem ontnomen.

RB
21 december 2017 at 18:40
hij zit al bijna tien jaar gratis in een mooi pand te exposeren en dan nog heeft hij voor dit museum de waarde voor DH niet waar kunnen maken dan gebeurt dit ook nooit meer en kan hij het beter ergens anders gaan proberen want wat nog meer kan hij proberen, vragen of de NS gratis uitstapjes naar DH gaat organiseren??

Hotmail 2
21 december 2017 at 20:49
RB. ga je inlezen met je 10 jaar. Wel feitelijk blijven graag en niet fantaseren.

RB
21 december 2017 at 22:13
lezen aub, “bijna tien jaar” er uit met die fantast Scholte met z’n 6000 bezoekers per jaar en iets er in wat wel klanten trekt

Hotmail 2
22 december 2017 at 08:50
RB, volgens jou redenatie heeft hij ook bijna 60k bezoekers gehad. Het RS museum is open sinds 29 jun. 2013. Hiervoor wilde Vreugdenhil hem nog op Westoever hebben.

Rasjutter
20 december 2017 at 18:26
Wel lachen hier, het is iedereen zijn schuld behalve die van Scholte, die moet op een voetstuk worden geplaatst.
Er ligt een mooie oplossing op tafel maar nee die is niet goed genoeg, hij moet en zal het pand alleen hebben en voor niks. Iedereen betaald voor zijn of haar woon of bedrijfsruimte, waarom hij niet?

Peter
20 december 2017 at 19:28
Dan heb je mijn reactie niet goed gelezen. Scholte wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten met een museum waar nauwelijks iemand komt. Maar Scholte is meer het symbool geworden in de strijd tegen de macht die er heerst in Den Helder. Want hij heeft wel gelijk gekregen bij de rechtbank. Wellicht proef je hier wel in dat hij door sommigen op een voetstuk wordt gezet. Alleen strijdt Scholte voor zijn eigen parochie en niet voor Den Helder. Die hem op een ten onrechte op een voetstuk zetten vechten wel voor Den Helder. Dat is het positieve van het verhaal zo tegen de kersdagen. Maar uiteindelijk zal het helaas allemaal water naar de zee brengen zijn. Scholte gaat het loodje leggen in z’n strijd met de Gemeente, Tuin en Woningstichting tegen zich die allemaal direct en indirect procederen op kosten van de belastingbetaler en na maart zit gewoon de gevestigde orde weer op het pluche. Landelijk heeft Rutte III dit al aangetoond. Rutte zou ook wel even afgerekend worden, het vervolg weten we inmiddels…………

Kees Jan
20 december 2017 at 20:37
Peter waar baseer je je op dat Scholte voor een dubbeltje op eerste rij wil zitten? Het lijkt wel of u totaal niet ingelezen bent. Hij heeft een bod op het pand gedaan waarbij hij opdraait voor het opknappen van het pand en de verwijdering voor al het asbest wat in het pand zit. De asbestverwijdering zal tussen 450.000 en 750.000 euro gaan kosten. Dan heb je nog niet het beton hersteld, geschilderd en waarschijnlijk het dak vervangen. Ook de binnenzijde en het buitenterrein moet dan nog worden gedaan.
.
En er staat hier op DHA toch genoeg informatie. Zo heeft Scholte z’n 6000 bezoekers ontvangen dit jaar. En Tjitske Biersteker heeft in een reactie gemeld dat Scholte bij een tentoonstelling in Zwolle 90.000 bezoekers trok in 4 maanden tijd.
.
Iedere bezoeker die Den Helder trekt moeten we koesteren. Als Scholte kan uitbreiden kan hij zeker meer bezoekers trekken. Judge X heeft het over 30.000 boeken voor een museum bibliotheek. Dat zou zomaar een unieke collectie kunnen zijn.
.
U zegt zelf dat Den Helder bestuurt wordt door een klein groepje ondernemers, een plaatselijke bank, bevriende en belanghebbende politici… Noem dan ook man en paard. Wij zijn als inwoners wel eens benieuwd hoe die onderliggende verbanden tussen die mensen liggen. Gegarandeerd dat er dan naast het postkantoor veel meer op tafel komt.

Ed
20 december 2017 at 19:17
Ik probeer jullie allemaal te begrijpen en lees daarnaast de krant. Ik neig naar het eens te zijn met Peter. Toch, zonder standpunt in deze kwestie in te nemen (ik zal dan wel tot de 24/7 slapers behoren), betrap ik me erop dat ik het lastig vind om jullie te volgen en daarnaast dat ik bovenal negativiteit lees. Ik respecteer een aantal notabelen op dit forum. Uw onuitputtelijke strijd. Waar haalt u de energie vandaan. Complimenten! en toch ook weer niet. Al dat geld……..Pff, al dat geld dat negatief verdampt. Wellicht houdt u zelf dingen in stand met uw strijd. En deze strijd is nog niet klaar. Wat had dat geld (van beide kanten) allemaal mooi besteed kunnen worden.
Wat ik mis, is uw strijd voor het Venetië van het noorden. In combinatie met onze buren Hollands Kroon en Texel kunnen we zoveel mooie dingen gezamenlijk doen (in een straal van 35 km om centrum Den Helder).
Terwijl ik dit schrijf, gaat mijn deurbel. Een jongedame staat aan mijn deur en wenst mij fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar. Ik geef haar zoveel minder geld en zie haar blik. Ze kijkt verrast en daarna blij. Ik gaf haar 2 euro. Hoe ziet haar Den Helder er over 5 jaar uit, of 10….. Zal ze hier nog wonen?
Ik vraag me af of ik in maart überhaupt goed kan stemmen. Volgens een aantal van u kan dat alleen als je 24/7 niet slaapt.
Eén ding weet ik wel zeker; Van Gogh zou dit postkantoor nooit geschilderd hebben. Daarvoor zijn er veel te veel mooiere plekken elders in deze regio.
Ik wens u fijne dagen en voor 2018 allen positieve inzichten toe.

Jacobus
20 december 2017 at 19:48
En dan gaat er ook nog eens een grapjas 125.000 euro spanderen aan zijn documantaire; “opstand in het Gibraltar van het Noorden “. ( Palermo kennen we hier niet. )

Judge X
20 december 2017 at 19:58
Laat me raden, vader Jacob ? ….Zzzzz 😉

Judge X
20 december 2017 at 19:50
U ook fijne dagen Ed en ook Rasjutter en Peter natuurlijk, het zal wel Zzzz worden dus slaap lekker alle drie, het is uw democratisch recht. 🙂 😀 😛
….is dat lachen !

Kees Jan
20 december 2017 at 21:23
Beste Ed, u raakt misschien wel de kern waar het over gaat op dit forum.
De strijd die op dit forum gevoerd word gaat over het “Venetië” van het Noorden.
.
De strijd gaat eigenlijk tussen de stenenstapellaars (college en vrienden) en de belastingbetaler (de gewone man/vrouw).
.
Het gemeente bestuur is samen men Woningstichting, Zeestad en een aantal bouwbedrijven alleen maar bezig met megalomane projecten. De Schouwburg en de Bibliotheek zijn daar een goed voorbeeld van.
.
Beide projecten zijn nu gehuisvest in panden die onze samenleving meer geld heeft gekost dan ons lief is. En omdat de huren dusdanig hoog zijn geworden moet er van ons belastinggeld steeds meer subsidie worden overgemaakt om de exploitatie van deze gebouwen in stand te houden.
.
Ik maak als inwoner geen gebruik van de Kampanje en de Bibliotheek. Een avondje met het gezin naar het theater kost minimaal een week eten. En bij de Bibliotheek moet ik een week wachten omdat ze de boeken die ik wil lezen eerst moeten bestellen bij een ander filiaal. En toch moet ik ruimschoots mijn portemonnee trekken omdat het gemeentebestuur er voor heeft gezorgd dat de schouwburg een zeer hoge huur moet opbrengen terwijl ze in een afbetaald pand waren gehuisvest. En een bibliotheek die tegenwoordig een dubbele huur betaald.
.
Aan de ander kant hebben we hier een museum directeur en kunstenaar die een pand wil kopen om zijn museum uit te breiden. Hij wil het pand kopen (levert gemeente geld op), asbest vrijmaken en opknappen (zijn kosten, gemeente kost het niets). En hij kost ons ook nog eens geen subsidie omdat hij al eerder op DHA heeft aangegeven geen subsidie te willen. (kost gemeente dus ook geen geld)
Alleen het burgertje pesten, zoals gemeente Den Helder nu doet, kost ons kapitalen.
.
Ook hebben we een eigenaar van een watertoren die al 15 jaar strijd om er te mogen wonen. En een gemeentebestuur die de juridische kosten veel hoger laat oplopen dan de 350.000 euro waar het geschil in het beginne om ging. Inmiddels zijn we 1.500.000 euro verder met juridische kosten en moet de gemeente van de rechter ook nog eens 972.000 euro aan schade vergoeding betalen.
.
En dan hebben we het nog niet eens over Dhr. Marinus die doorlopend naar de rechter moet gaan omdat volgens de gemeente de schutting 20 cm hoger staat dan zou mogen. Voor uw verbeelding, gaat het om een schutting die in een duinlandschap staat waar hoogteverschillen heel normaal zijn.
.
Den Helder kan voor de hele regio iets gaan betekenen, maar zeker ook het toerisme. Alleen moeten we in Den Helder leren te koesteren wat we hebben. Initiatieven die de gemeenschap geen of slechts heel weinig geld kost moeten we koesteren. En stoppen met het geld over de balk te gooien met megalomane projecten die alleen maar zijn bedoeld voor het ego van politici en hun vriendjes.

Rasjutter
20 december 2017 at 22:11
@Kees Jan, als je zelf iets tegen de gemeente hebt vecht dat dan zelf uit, wees een kerel en grijp niet alles aan om maar voorbeelden te stellen. De voorbeelden die je allemaal uit de hogehoed trekt zijn allemaal bekend. Dit artikel gaat over de documentaire die wordt gemaakt en waarbij Den Helder waarschijnlijk weer door de heer Scholte wordt afgeschilderd als een spookstad en waar niets goed gaat, wat hij al eerder heeft gedaan. En natuurlijk heeft hij gelijk in jouw ogen, hij moet voor niks in dat postkantoor, is een gemiste kans voor Den Helder en door het museum krijgen we een dubbelspoor en een zes baan snelweg naar Den helder. Wordt eens wakker en als je niet tevreden bent met de gang van zaken in de gemeenteraad, stem dan eens een keer in maart, dan kan je je stem laten horen in plaats van dat gemekker hier.

Jonathan
21 december 2017 at 05:17
Dat gemekker komt alleen maar door dat slechte bestuur in Den Helder van VVD D66 CDA en PvdA en meeloper stadspartij met als toppunt de incapabele burgemeester die procederen tegen burgers op Uw kosten als hoogste goed ziet. Laat dat maar na de verkiezingen afgelopen zijn. Dan wordt er voortaan goed bestuurd en niet gemekkerd.

Kobus
21 december 2017 at 15:51
Scholte zal Den Helder nooit afschilderen als een spookstad want dan snijdt hij in zijn eigen vlees. Zijn kans is alleen om een goed verhaal neer te zetten waardoor er (misschien) meer mensen naar Den Helder komen om zijn museum te bezien.

Bert
20 december 2017 at 22:34
Kees Jan. Ter overdenking. De “schutting” van dhr Marinus is een stenen muur van zo’n 3 meter hoog op het dak van zijn garage pal achter het huis van zijn buren. Deze muur kan zomaar een onderdeel van zijn (illegale) huis worden. Illegaal bouwen en naar de rechter stappen doet hij al + 50 jaar. Als raadslid heeft hij jaren lang keurig zijn vergoeding ontvangen (rechten) en 3 keer een raadsvergadering bijgewoond (plichten). Over 1 ding zijn wij het zeker eens. Marinus heeft de gemeenschap veel geld gekost.

Dirk
21 december 2017 at 00:50
6000 bezoekers a 2, 50 euro; Dat is dus ongeveer een bruto inkomen van 40 euro per dag . Knap hoor van de heer Scholte om daarmee een dergelijk museum te draaien en zijn gezin te onderhouden. . Kan deze man geen directeur worden van de Kampanje?

Judge X
21 december 2017 at 08:25
Ga het hem eens persoonlijk vragen Dirk misschien gaan dan uw ogen open en neem Peter mee want die snapt het ook niet allemaal. 🙂
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-x-mas-shopping-night-den-helder-zaterdag-23-december-2017/

Dick Berts
21 december 2017 at 13:07
Nergens blijk hoe afgrijselijk berekenend we zijn geworden als bij de kunst. We kijken en genieten niet meer, maar we calculeren….. Wat brengt het op? Zijn er al 100.000 bezoekers op dag een? Waar is je businessplan? Ziek.

Fred
21 december 2017 at 13:22
Dat is niet alleen hier, dat is bij alles Dick. Bezoekersaantallen bepalen de inkomsten en het bestaansrecht. Of dat nu voor een Museum is , of voor welk evenement dan ook . Bezoekers bepalen het bestaansrecht en als er bezoekers zijn, dan rookt de schoorsteen.

Dick Berts
21 december 2017 at 17:31
Dat het overal gebeurt maakt het alleen maar erger Fred. Als de waan van de dag gaat bepalen of kunst bestaansrecht heeft, produceer je uiteindelijk alleen nog maar shit.

RB
21 december 2017 at 18:18
veranderd dus niets voor Scholte……

RB
21 december 2017 at 22:43
van Gogh museum 2.1 miljoen bezoekers, rijksmuseum 2.2 miljoen bezoekers, Scholte 9 duizend, hij zet DH op de kaart ja, laat me niet lachen, een stilstaande molen in een verlaten landschap trekt nog meer bezoekers, stoppen met die bende, iets wat wel rendabel is er in

Dick Berts
21 december 2017 at 23:42
Het werk van Rob Scholte maakt RB boos. Veel mensen hadden daar ook last van toen Vincent van Gogh nog leefde. Zijn tentoonstellingen trokken nul bezoekers. En het werk van een idioot die in een psychiatrische inrichting zat te schilderen kon maar het beste verbrand worden. Nu trekt het Van Goghmuseum voor het eerst meer bezoekers dan het Rijks (bovenstaande informatie is achterhaald). Soms moet je even geduld hebben.

Judge X
22 december 2017 at 00:39
Het museum is maar een klein onderdeel van alle plannen die Rob Scholte met het pand voor ogen heeft, het is misschien raadzaam om je vriend er eens naar te vragen en dat hier naar voren brengen, in plaats van zinloos je tijd te besteden aan het gebral van RB.
Wel eens van het woord negeren gehoord ? 😉

Dick Berts
22 december 2017 at 06:14
Onder apen is negeren de zwaarste straf. En ik houd de mens voor een apensoort. Je kunt ook te hard zijn tegen RB. Smiley.

Dirk
22 december 2017 at 00:16
Zeg Dick, ga je nu de omgekeerde borduur werkjes van Scholte vergelijken met de werken van Gogh?

Dick Berts
22 december 2017 at 00:35
Dirk, met zulk commentaar bewijs je alleen maar dat je het werk van Rob Scholte niet kent. En hoe ellendig het is voor een grote kunstenaar om neer te strijken in een bekrompen dorp. In van Gogh’s tijd zou je geschreven hebben; Zeg Dick, ga je de klodders verf van van Gogh vergelijken met de werken van Rembrandt? Het oeuvre van Scholte is heel breed. Vaktechnisch gezien schildert hij zo een Vermeer. Helaas heeft hij om te kunnen leven veel top schilderijen moeten verkopen, daarom is zijn museum -waarin ook veel werken van andere kunstenaars tentoongesteld worden- nog niet optimaal. Als de gemeente hem niet bleef saboteren, zou daar allang verandering in gekomen zijn. Er waren verzamelaars bereid om prachtig werk van Scholte in bruikleen te geven aan zijn museum. En dan die borduurwerkjes. Wat makkelijk om Scholte zo harteloos af te branden en wat moeilijk om je daartegen te verdedigen. “Alles van waarde is weerloos”, schreef Lucebert. Bovendien was Scholte’s ‘borduurwerkjes’ tentoonstelling in museum De Fundatie een daverend succes. Niet in de laatste plaats vanwege de prachtige manier waarop hij alles had opgehangen. Daar zijn nog hele mooie foto’s van te vinden. Museum De Fundatie zet Zwolle internationaal op de kaart. Het Rob Scholte Museum kan hetzelfde doen met Den Helder.

Judge X
6 januari 2018 at 11:47
Kijk deze potentiële culturele aanzuiging voor Den Helder, wil het huidige dagelijkse bestuur van B&W onder leiding van Kuipers (D66) en Schuiling (VVD) moedwillig door de vingers laten glippen.
Dat zal ook bij onze Duitse toeristische oosterburen met bevreemding worden gevolgd:
https://robscholtemuseum.nl/uitnodiging-tentoonstelling-rob-scholte-en-studenten-levenswegen-einladung-ausstellung-rob-scholte-und-schuler-lebenswege-invitation-exhibition-rob-scholte-and-students-ways-of-life/

https://denhelderactueel.nl/2017/12/geldprijs-documentaire-strijd-rob-scholte-vs-helder/

2 Comments

  1. Van harte gegund en hopelijk leidt dit mede tot een verrassende apotheose.

  2. Aan de kant van Scholte: Onbeperkte openheid. Dames mag alles filmen wat hij wil. Ook als dat minder gunstig zou zijn voor Scholte.

    Aan de kant van de gemeente: Onbeperkte geslotenheid, geheimhouding en achterkamertjespolitiek. En het slopen van critici met museum en al.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.