Trouw – Scholte wil vaart in onderzoek aanslag

De in 1994 door een autobom getroffen kunstenaar Rob Scholte probeert vaart te zetten achter het onderzoek naar de daders. Hij heeft een advocaat ingeschakeld, die opdracht heeft te zorgen voor voortgang. Na een politie inval in februari bij de door Scholte ingehuurde detective is het stil gebleven.

N. Meijering, de advocaat in kwestie, heeft na een gesprek met de toenmalige vrouw van Scholte, bij justitie gevraagd om het dossier in de zaak Scholte en teruggave van de dossiers – geluid- en videocassettes, die justitie in februari heeft meegenomen bij de huiszoeking bij privé detective J. van Oostveen. Van Oostveen had in september een rapport met zijn bevindingen naar de daders aan justitie ter hand gesteld, waarna justitie het onderzoek naar de aanslag heropende.

Volgens onbevestigde bronnen zou uit dat rapport blijken, dat de bom onder de auto van Scholte niet voor hem, maar voor advocaat Hammerstein was bedoeld, die destijds in hetzelfde type BMW reed. Mr. Meijering weet niet waarom justitie de stukken bij Van Oostveen, die bereid zou zijn geweest kopieën te geven, heeft meegenomen. “Ik wil nu alleen weten hoe de voortgang is. Daar heb ik de dossiers voor nodig. Om verder onderzoek te kunnen doen, zijn de stukken van Van Oostveen noodzakelijk.”

Uit de door Meijering opgevraagde dossiers hoopt de advocaat op te kunnen maken, of Scholte en zijn ex-echtgenote aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding. Justitie wil gedurende het onderzoek niets zeggen. Of Meijering het dossier krijgt, is nog onbekend.

Trouw, 28 april 1999

https://www.trouw.nl/home/scholte-wil-vaart-in-onderzoek-aanslag~a4405b2e/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nico+Meijering
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeroen+van+Oostveen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image