Tom Wouda – Jan Dirk Paarlberg verkoopt Landgoed Bolenstein: ‘Misschien vertrek ik wel naar het buitenland

Jan de Beijer – Ridderhofstad Boelestein (foto Nederlandse Kastelenstichting)

Huize Bolenstein (1) (foto Historische Kring Maarssen)

Huize Bolenstein (2) (1925) (foto Nederlandse Kastelenstichting)

Ridderhofstad Bolenstein (2) (foto Historische Kring Maarssen)

Jan Dirk Paarlberg verkoopt Landgoed Bolenstein: ‘Misschien vertrek ik wel naar het buitenland

Het voormalige Quote 500 lid nam in het verleden al afscheid van zijn uitgebreide stenen verzameling en zet nu ook zijn kroonjuweel Bolenstein te koop.

bolenstein jandirk paarlberg

Ridderhofstad Bolenstein in Maarsen staat nu te koop (foto Carla van den Brink Makelaardij)

Geen kasteel, buitenplaats of landgoed maar een heuse Ridderhofstad. Inclusief een bescheiden slotgracht. Dat bekt toch net wat lekkerder dan een doorsnee optrekje. Prinsheerlijk vertoeft Jan Dirk Paarlberg al meer dan 20 jaar op zijn Ridderhofstad Bolenstein aan de rand van Maarssen. Vooruit, minus een aantal jaar brommen na een aanvaring met Justitie. Evengoed pakt het voormalig selfmade Quote 500 lid zijn biezen nu het spreekwoordelijke Te koop bord in de tuin gepland is.

Paarlberg was de laatste bewoner van het al in 1340 gebouwde Bolenstein. Bijna 800 jaar geleden was het Dick van Bole, die het plekje langs de Vecht uitkoos als zijn uitvalsbasis , waarna de eeuwen, die volgden, talloze oud geld families zich thuis voelden aan de Bolensteinseweg 1. Paarlberg kocht het in 1999 en herstelde de Ridderhofstad tot in de puntjes, maar overhandigt nu graag de sleutels aan een gefortuneerde koper.

Naast het hoofdhuis zijn er verschillende bijgebouwen te vinden op het ruim één hectare metende perceel. Een tuinmanswoning, koetshuis inclusief serre, hertenhuis omgebouwd tot gym en theekoepel zorgen er voor, dat de nieuwe eigenaar, zowel zijn personeel en gasten prettig kan herbergen. Dobberen of een rondje hardlopen langs de Vecht kan uiteraard, in alle rust een balletje slaan op de privé tennisbaan behoort ook tot de mogelijkheden. Voyeurs hebben pech, veel meer informatie biedt de website van de verkopende makelaar niet.

Vraagprijs ‘Double digits

In een korte reactie laat Paarlberg desgevraagd aan Quote weten, dat een verhuizing naar het buitenland mogelijk wederom aanstaande is. ‘Ik heb het grootste deel van mijn werkzame leven buiten Nederland doorgebracht. Misschien vertrek ik wel naar het buitenland. Het is een van de meest bijzondere huizen van Nederland en hoewel ik hier nog altijd met heel veel plezier ben, is het op een gegeven moment tijd voor iets nieuws. Ik ben blij, dat ik in die twee decennia goed voor het huis hebben kunnen zorgen: het verkeert in de best mogelijke conditie.’

Bang voor een rijke Rus of Chinees, die direct alle ornamenten van het plafond sloopt, is hij niet. ‘De nationaliteit maakt me niet uit, wel of mensen liefde voor het huis hebben. Maar je koopt een huis als dit sowieso alleen met gevoel voor de historie en het bijzondere karakter – en dan maakt het niet uit, waar je geboren bent.’ De vraagprijs is op aanvraag, een bedrag, dat Paarlberg verder niet wil concretiseren. ‘Met dat soort vragen kan je beter naar mijn makelaar gaan, maar het is duidelijk dat het om een significant bedrag gaat. Verder zeg ik daar niks over, behalve dat het om ‘double digits‘ gaat.

Quote,

https://www.quotenet.nl/vastgoed/qasteel/a35781031/jan-dirk-paarlberg-verkoopt-landgoed-bolenstein/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Dirk+Paarlberg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bolenstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ridderhofstad
https://www.geenstijl.nl/4217671/binnenkijken_bij_paarlberg/