Thomas van Huut – ‘Mijn gezin en ik leven al jaren in isolatie’

Rob Scholte (foto Merlijn Doomernik)

Hoe gaat het met? Veel Kunstenaars zijn hun podium kwijt. Wat doen ze nu? Kunstenaar Rob Scholte zou half mei een grote overzichtstentoonstelling openen. Die is uitgesteld. „De Wereld is aan het transcenderen naar een nieuw niveau.”

Voor mij persoonlijk is er weinig veranderd. Sinds ik twee jaar geleden door de gemeente uit mijn museum in Den Helder ben gezet [er is een conflict over de huur, https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/20/rechter-RobScholte-had-huurovereenkomst-in-DenHelder-a1617237, red.] woon ik als invalide op één hoog. Dat maakt al dat je minder buiten komt. Ze hebben mijn spullen in beslag genomen, dat maakt het moeilijk om geld te verdienen. Mijn gezin en ik leven al jaren in isolatie. Iedereen maakt nu mee wat wij al jaren meemaken.

Volgende maand zou in Museum de Fundatie in Zwolle Reproductie verplicht openen, Scholtes eerste grote overzichtstentoonstelling (https://robscholtemuseum.nl/MuseumdeFundatieZwolle-persbericht-RobScholteReproductie-verplicht-overzichtstentoonstelling-in-MuseumdeFundatieZwolle-van-16-mei-tm-6-september-2020/)in bijna dertig jaar. Door de tijdelijke sluiting van het museum is die expositie uitgesteld tot september 2021.Dat is een besluit van het museum. Vanzelfsprekend ben ik akkoord. Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken, en dat lukt niet onder deze omstandigheden. Mensen zijn met iets anders bezig dan Kunst.”

Overheden en de financiële Wereld opereren al decennia als een diepgewortelde criminele organisatie. De Media schrijven daar niet over.

Het uitstellen van een expositie heeft wel lastige consequenties. Een bruikleen wordt altijd besproken voor een bepaalde periode. De meeste kunstwerken waren al opgehaald, die blijven dus langer weg. Uit een interview met directeur van de Fundatie Ralph Keuning in De Stentor (https://www.destentor.nl/zwolle/podia-en-musea-in-Zwolle-voelen-de-CoronaViruscrisis~ab83228d/, begreep ik, dat het allemaal goed komt. Ik maak me geen zorgen. De extra tijd gebruik ik om aan de catalogus te werken. Het gaat goed met mij. Ik voel me eigenlijk heel positief.

We zaten met z’n allen in een ratrace, die nergens naartoe ging. Nu hebben we veel meer tijd voor de liefde en voor elkaar. Ik heb het gevoel, dat de Wereld aan het transcenderen is naar een ander niveau. Overheden en de financiële Wereld opereren al decennia als een diepgewortelde criminele organisatie. De Media schrijven daar niet over. Deze crisis kan leiden tot nog dwingendere dictaturen, of dat mensen eindelijk gaan zien wat er aan de hand is. Dat het ook anders kan.”

NRC, 16 april 2020 om 10:25

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/16/mijn-gezin-en-ik-leven-al-jaren-in-isolatie-a3996935

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Thomas+van+Huut
https://robscholtemuseum.nl/?s=invalide
https://robscholtemuseum.nl/?s=isolatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ralph+Keuning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+de+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwolle
https://robscholtemuseum.nl/?s=criminele+organisatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=dictatuur

1 Comment

  1. Heleen Van der Leest-Kramp 17 april 2020 op 09:24

    Het kan anders en dat gebeurt ook al hier en daar. Mensen gunnen elkaar iets. Veel wordt gratis aangeboden. Behalve iets wat werkelijke waarde heeft natuurlijk, zoals een schilderij van Rob Scholte.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.