Theo van Gogh – De Pooier van de Profeet

Dyab Abou Jahjah Published Also in French in the Newspaper Le Soir

Pooier van de Profeet

Ach, dat was Nou Gezellig, een Avondje Happy Chaos in de Stad Schouwburg. Ik was Gevraagd om, Samen met Georgina Verbaan, het Slot Debat te Leiden, dat zou Bestaan uit Drie Ronden, Waar bij Achter Éen Volgens het Feminisme, Idealisme in het Algemeen en de Idealen van de Islam Aan Bod zouden Komen. Plaats van Handeling was een Boks Ring, Waar In ik Als Scheids Rechter zou Op Treden, Georgina zou de Vragen Voor Lezen , “Bent U Feminist?” et Cetera, Waar Op Ook Iedere Bezoeker in de Zaal kon Reageren door een Vlaggetje Op te Steken, dat Groen was voor In Stemming en Rood voor Af Keuring. Ik had me Er Op Verheugd.

Toen ik de Zaal In Kwam zat Aboe Jah Jah, Om Ringd door Lijf Wachtjes te Praten met de Pers. Ik wilde Op hem Toe Stappen om Meneer een Hand te Geven, want Zo hoort Dat, Leek Me. Een Lijf Wacht Hield me Tegen en Aboe Jah Jah Wierp een Vuile Blik Toen ik m’n Hand Op Stak. ‘Dan Niet‘, dacht ik en ging Op Gewekt staan praten met Jort Kelder en Georgina.

Tien Minuten voor Aan Vang Kwamen de Organisatoren op me AfAboe Jah Jah Weigert onder Jouw Leiding te Debatteren.”
Dan Trek ik me Terug“, zei ik, want het Debat gaat Boven de Voor Zitter.
Dat Willen we Niet“, zeiden de Organisatoren “Het Podium is Voor Jou.”
“Dan doe ik de eerste twee ronden”, zei ik: “Maar ik leg wel uit waarom ik er de derde ronde niet bij ben.”
Jort Kelder werd verzocht de derde ronde voor te zitten, maar Kelder mocht ook niet van de geëerde gast uit België. Tsja. Op de eerste rij zat Aboe Jah Jah te keuvelen met Boris Dittrich (D’66), die hem in de ring van repliek zou dienen.
Ik stapte naar voren, heette iedereen welkom en meldde dat ik samen met Georgina Verbaan de avond zou leiden, tenminste…
“Tien minuten voor aanvang kreeg ik van de organisatoren te horen dat de heer Aboe Jah Jah niet onder mijn leiding wenst te debatteren. Ik trek me dus terug voor de derde ronde. Raar is ’t wel als je je bedenkt dat Aboe Jah Jah als pooier van de Profeet naast Allah ook nog lijfwachten heeft; waarom zou ‘ie bang zijn om onder mijn leiding te debatteren?”
Zo ongeveer.
Enfin, de dames in het gevolg van de grote man fluiten, de lijfwachten stonden op en Aboe Jah Jah verliet de zaal. Ik zei tegen het publiek dat we hem misschien nog konden verleiden door “Allah weet het beter!” te scanderen en meldde ‘zo denken sommige islamieten over democratie.’
De grote democraat uit België wenste niet in debat en dat was dat.
Boris Dittrich (D’66) gaf ik de microfoon. Die riep: “Wat ben jij een onbeschofte lul!” En volgde Aboe Jah Jah. Ik omschreef meneer als ‘het zalvende glijmiddel van D’66’. Er was tumult in de zaal, er waren veel mensen die woedend op de presentator waren, op het scherm boven het podium verscheen: “Theo komt te snel klaar” en de heer Bert Koenders, buitenlandspecialist van de PvdA, sprak zijn diepe verontwaardiging tegen mij uit. “Mag ik je quoten?”, vroeg ik. “Doe maar weer belangrijk!”, zei Bert, die helemaal wit zag.
Zo mag ik ’t graag horen.
Het zou mijn eer te na zijn geweest om Aboe Jah Jah oneerlijk te behandelen in debat met zijn likkende deurmat, de Heer Dittrich (D’66). Wat ik over Dyab vind moge genoegzaam bekend zijn (http://www.theovangogh.nl/aboujahjah.html); een religieuze fascist die Apartheid propageert, Israël wil vernietigen en in het algemeen met veel demagogische gaven de meest ondemocratische standpunten uitdraagt. Dat is zijn goed recht, zoals ’t ook het mijne is hem verbaal aan te pakken. Felix Rottenberg, Clairie Polak en al die suffige politici die destijds, zoals meneer Dittrich, champagne dronken toen het probleempje Fortuyn was opgelost, zijn in het geheel niet bestand tegen de rhetorische gaven van Aboe Jah Jah. Dat levert pijnlijke uitzendingen en debatten op, want doortrokken van een grote kruiperigheid. Ik belief niet zo heel erg onder de indruk te zijn van meneer en ben al helemaal niet van plan m’n mondje te houden. Da’s logisch, hè?
Buiten probeerde Yourie Albrecht (journalist voor Vrij Nederland, medepresentator van “Krachtstroom” en bedenker van Happy Chaos) de gesel van Allah over te halen om terug te keren naar het podium. Die durfde niet. Vijf lijfwachten bedreigden Albrecht fysiek, waarna die één van zijn belagers naar de keel greep. De lijfwachten van Aboe Jah Jah probeerden Albrecht er in te luizen bij twee passerende agenten.
Het was een instructief voorproefje voor wat ons te wachten staat als Aboe Jah Jah het Duizendjarige Rijk van Allah weet te vestigen.
De organisatoren stonden er onthand bij. Ik kreeg een bon om een kip te adopteren en iemand vroeg me of ik niet wilde blijven. Maar ik wilde naar huis, waar m’n zoon sliep. “Neem toch een taxi!”, riep iemand van Happy Chaos.
Jort Kelder vertelde later dat een van de lijfwachten gezegd had: “We maken dat varken af.”
Albrecht’s versie is: “We pikken ’t niet meer van dat varken.”
Dat zijn bedreigingen, maar nu ja, wie heeft wat te vrezen van fatjes in uniform? Ik had Dittrich willen vragen of ‘ie opgewonden raakte van hun kontjes en Aboe Jah Jah of er voor homoseksuelen plaats is in het paradijs van Allah en dat heeft nu geen doorgang kunnen vinden, maar overigens was het wat mij betreft een bijzonder geslaagde avond. Aboe Jah Jah durft niet in debat, zoals ’t een ware schijtlijster betaamt, maar dat vermoedde ik al. Veel interessanter zijn meneer Koenders (PvdA) en Dittrisch (D’66), de carrièrepolitici die – business as usual – begerig aanschurken bij een fanaticus. Ik heb de nieuwe NSB gezien; meneer Dittrich en meneer Koenders gaan het vast heel ver brengen.

theovangogh.nl, mei 2004

Reacties:

• Theo,

Afgelopen zaterdagavond was ik in de stadsschouwburg voor een leerzame en gezellige avond. Hoe het afliep is jou bekend. Besef je niet dat tientallen studenten wekenlang met de organisatie bezig zijn geweest? Dat er honderden jonge enthousiaste mensen zin hadden in een leuke avond? In 30 seconden gooide jij de deur dicht. En je weet het. Geniet er waarschijnlijk van! Je ideen zijn kortzichtig, onjuist en vaak getuigen van een superioriteit die zijn weerga niet kent. Maar…wat mij betreft.. uit jouw angsten en onzekerheden maar in je eigen column of televisie. Wat ik diep en diep triest vind is dat je er zaterdag niet voor jezelf stond maar voor vele andere. Dat jij dit verchil niet ziet zegt alles over jou en je ideen.
Zielig!

Groet,
Jasper Wegman, Amsterdam

• Theo,
Wat een sukkel is die Jasper Wegman. Abou Jajum loopt weg wegens angst, en jij krijgt de schuld? Nog zo een die compleet de weg kwijt is. Jasper jongen neem nog een snuif..

gr.
Hendrik

• Jasper Wegman,
Je hebt niet goed opgelet, foei. Het was juist leerzaam en gezellig en wekenlange voorbereiding zeker waard. Volgende keer maar domino-record breken ofzo met de studenten, alhoewel dat duurt ook al zo kort.

Groet,
Arie de Reus, Wageningen

• Hey Theo,

Jammer dat ik er niet bij was,
Ik had het geheel willen zien en had me hoogstwaarschijnlijk vreselijk geamuseerd.
Die hele Aboe Jah Jah scène is een lachertje,
Ik weet zeker dat als hij had gedurfd,
Het een debat was geweest waar een kind nog beter zijn best had gedaan zijn standpunt te verworden.
Naar mijn mening wordt niet gevraagd,
Maar het ligt toch zeker aan de organisatie als je een Aboe Jah Jah inzet tegenover een Theo van Gogh,
En vervolgens de heleboel in elkaar ziet klappen omdat de zwakste partij het niet aan kan!
Jij bent gewoon jij geweest, ik had niet anders van je verwacht.
Dat een Dittrich en een Koenders zich lenen voor een dergelijk avondje bewijst al helemaal van verkeerde uitgaven van belasting centen,
Deze mensen behoren te doen wat ze moeten doen,
Werk eens aan een aantrekkelijker land,
Zet je eigen in voor de maatschappij door snoepreisjes te maken naar Thailand,
Maar blijf Alstublieft niet hangen op een avond die bepaald wordt door niets beseffende studenten en een Belg die denkt het licht van Allah gezien te hebben.
Dat studenten deze hele façade hebben bedacht is op zich al een mispunt voor de toekomst van Nederland!
Die studenten moeten straks wel ons land en eventuele toekomst bepalen,
Al denk ik dat de organisatie van dit evenement niet hoger zullen scoren dan een slap aftreksel te worden van een Koenders en/of Dittrich.
Theo, ik hoop op een uitnodiging voor de volgende keer,
Kunnen we samen lachen!

Groetjes,
Fred Karremans

• Bravo voor uw bijdrage ‘De pooier van de Profeet’! De zin “Ik heb de nieuwe NSB gezien; meneer Dittrich en meneer Koenders gaan het vast heel ver brengen” verdient het om op posterformaat verspreid te worden. Evenals uw steun aan Ayaan Hirsi Ali en uw strijd tegen Fatima Elatik zal ik ook dit waar mogelijk onder de aandacht brengen.

Met vriendelijke groet,
Marijke Verbree-Luttikhuis

• volgens mij ben je fan van PIM..
die had het over normen en waarden.. Nou Volgens mij mis je het volkomen…
maar ja dat gaat je te boven..
dat zijn we wel gewend van je VARKEN…
Blijf je zelf maar belachelijk maken..ik lach me echt dood aan je Dikke Clown..
En als jij over die ditrich hebt van dat hij geilde van die kontjes….
Je ziet je eigen lul niet eens door die dikke buik van je.. Hoe lang heb je al niet geneukt.. O shit sorry.. Ik zal niet door vertellen dan je moeder (zee Hond )Heeel erg Van je hOudt Je kan je EI altijd bij haar kwijt he
hahahahaahah

Groetjesss of beter gezegt KNOR KNOR
Mehdi

• Theo Theo pas toch op je speelt met vuur.Het is allemaal al veel erger dan je denkt. Het is een een tijdbom die spoedig zal afgaan ben ik bang voor. De woorden” vluchten kan niet meer” zijn zeer aktueel.

Namens een trouwe Fan ,
Henk

• Hallo Theo,

Weergaloos zoals je van het weekend een kuil voor jezelf hebt gegraven en geweldig hoe je daar vervolgens met veel geraas in bent gedonderd.
Als je echt vindt dat je gelijk hebt, dan moet je daar ooit een keer de verantwoordelijkheid voor gaan nemen. Jij hebt alleen maar een grote bek over vrijheid, maar je zou niet weten wat je ermee aan moet – behalve vervuld van jezelf anderen de schuld geven.
Jij verwart vrijheid van meningsuiting met debat. Jahjah verdient het om eens goed bij zijn extremistische ballen gepakt te worden, maar het enige waar jij mee komt, is schelden. Je kunt hem mak-ke-lijk hebben, dus het is me een raadsel waarom je over pooiers begint. Misschien toch een beetje geintimideerd door zijn capo’s?
Je bent geen haar beter dan je opponent: jezelf welbewust onmogelijk maken en dan in een hoekje janken dat je in je burgerrechten aangetast bent. Het deprimerende aan je optreden is dat jij en Jahjah even kleine geesten blijken, ongeneeslijk in hun rancune. Ik dacht steeds dat dat niet zo was.

Dag,
Patrick van der Hijden

• Het spijt me heel erg, Jasper Wegman, maar mensen die zich zo sterk profileren als een bijna goddelijke spreekbuis voor de achterban van Allah en dan na zo’n opmerking al opstappen, verdienen niet de voorbereiding van tientallen studenten in enkele weken. Ben blij dat Van Gogh deze bel doorprikte en probeer dat eens te zien.
Deze Aboe had een podium voor discussie klaarstaan, maar schoffeerde iedereen door op te stappen voordat hij zijn weerwoord gaf. En Dittrich en al die andere minderheidsintellectuelen maar opzitten en pootjes geven voor deze arme ziel die het toch al zo moeilijk heeft in deze samenleving waar iedereen zo maar mag praten. Ik had je wel eens willen horen als Pim Fortuyn zo door Van Gogh werd benaderd. Dan was Fortuyn de lulhannes geweest.
Misschien moeten al die studenten in de toekomst maar wat minder heetgebakerde fascisten uitnodigen. Dan kan de grachtengordelintelligentia wél de hele avond uitzitten en hun gedachtegoed bevestigd zien. Want blijkbaar hangt een succesvol debat in Nederland nog steeds van het aantal effectieve praatminuten af en niet van de acties die er uit voort kunnen vloeien. Dat belooft veel goed bij een volgende bezetting.

Ron

• Van Gogh is een vies vet varken met zijn pleurisharses verpest hij altijd en overal de sfeer. Ik hoop dat ze hem te grazen nemen!!!!!!!!

Marco Hanekamp

• Theo Goud!
Dank voor te waken over de vrijheid van het spreken!
Ach is het gewoon een kwestie van ware intelligentie.
Ik raad de bedroefde studentjes van Happy Chaos (what’s in a name) vooral aan te blijven zwaaien met de vlaggetjes voor het Islam leger.
2012 is immers zo.
Mogelijk zijn er dan meer feestjes WERKELIJK vroegtijdig afgebroken.
Happy Chaos: “wij zijn a-politiek”=lees: links !
Veel slaap plezier in jullie democratisch (carrière) land!

Johannes Alfons Rozentuin.

• Jasper Wegman

Wat mij diep en diep roert, is dat Theo er inderdaad niet alleen voor zichzelf maar ook voor vele anderen stond. Voor mij bijvoorbeeld.
Beterschap!

Groet,
Vin je?/Guus van Loenen

• Geachte Theo van Gogh,

Het enige waar ik mij aan erger als ik je op de buis zie is dat kostante gerook van je, maar verder ben ik een fan wat je uitspraken betreft.
Weet je wat ik leuk zou vinden? Dat een lingeriemerk leuke Marokkaanse en Turkse moslimmeisjes in ondergoed zouden fotograferen MET een hoofddoek en de posters in abri’s gingen etaleren!

Gegroet door Charles Langeveld

• Goed zo, Theo! Je hebt die Aboe Jah Jah op de juiste manier laten afgaan. Je hebt z’n ware gezicht laten zien (een ‘echte’ democraat!!’) en god verhoede dat dergelijke figuren in ons kutlandje ooit de macht zullen krijgen. Dittrich en Koenders zijn hielenlikkers eerste klas, die Nederland willen weggeven. Jammer alleen dat er zo weinig figuren als jij zijn die voldoende tegengas kunnen geven.
Ga a.u.b zo door, wij steunen je!!

Naarden, Donald Pesch

• Oops Theo. Dat was jammer.
Ook jammer is het democratische bestaansrecht van eikels als die Aboe Jah Jah.
Maar het op een spits drijven en dus niets van enige journalistieke waarde loskrijgen is “niet geschoten” .

Kus
Mike

• Theo

Je bent een topper.
Vrijheid van meningsuiting moet je niet in laten perken
door een geloof.
Ga zo door.

gr Bert M

• Heej Theo!

Aanpakken die Abou Jahjah! Mooie actie!
Ik denk er hetzelfde over!

groeten Henric

• Theo, goed werk.

Abu komt met tien jaar spinhuis als lijfwachten even zijn eisen stellen over het voorzitterschap van het debat. Had ie dat niet eerder kunnen doen? Of wilde de organisatie het voorzitterschap voor Abu JahJah tot op het laatste moment geheim houden om hem zo een leuke verrassing te bezorgen?
Bovendien wat een kutdebat! Tussen een extremist en een fatsoensrakker als Dittrich, die n.b. rechter is geweest en wel met iemand in debat wil die openlijk aanslagen op burgerdoelen goedkeurt, terwijl hij vindt dat een voorzitter, die niets anders doet dan zijn mening eventjes verkondigen, moet wijken. Dittrich was als voorzitter-zonder-inhoud of gewoon als pasgeschoren schaap geloofwaardiger geweest en het debat had tussen jou en Abu JahJah moeten gaan. Dat was vuurwerk geweest.
Moslims waren ooit veel ontwikkelder dan West-Europeanen die maden kweekten onder hun pruiken en achter de gordijnen schijtten, maar dat is lang geleden. Tegenwoordig zijn ze behoorlijk de kluts kwijt en minstens zo ongelovig als diegenen die ze ’t ongeloof verwijten. En de christenen niet minder, maar die zeiken sinds de kruistochten niet meer zoveel. Extremisten ontlenen hun identiteit aan een vijand. Is er geen vijand, dan maken ze er eentje. En ze vinden daar altijd dezelfde sukkels bij die ze een handje helpen. Dit keer had Dittrich de eer.

DG, Groningen

• Theo,

In een land waar het hebben van een mening altijd heftige weerstand oproept, ben ik blij dat jij rechtop blijft uitkomen voor je mening.

Erwin

• He theo,

Ga zo door….
Ik ben het met je eens dat de AEL slecht is….
Super……….

Derk .

• Ha Theo,

Doe je wel een beetje voorzichtig met die enge lui?
Tegengas geven is goed, maar ik moet er niet aan denken dat je straks zelf als een Martelaar van het Vrije Woord bloedend op de kasseiën ligt. Dat jij dan in het hiernamaals 72 maagden alle hoeken van het paradijs kunt laten zien is leuk en aardig, maar ik lees liever nog eens een tijdje je columns.

Groet,
Jurriaan

• Theo,

Je hebt helemaal gelijk Theo, dit soort mensen moeten verbaal aangepakt worden. Je staat volledig in je recht om hem te vertellen hoe je hem ziet. Aboe Jah Jah heeft natuurlijk goed naar Pim Fortuyn gekeken en heeft gezien dat als mensen geloven dat je gedemoniseerd wordt je ook meer sympathie wekt. Van demonisering is hier geen sprake, de schuitluis kan gewoon niet tegen een grapje….

Dennis L.

• Inzake de pooier van de profeet.

Beste Theo,

De inleiding duurt langer dan mijn commentaar:
BRILJANT….!! (en daarmee doe ik je in deze nog tekort).

Groet,
Joël Fresco

• Theo,

Ze wisten vooraf wie ze in huis haalde!
Je bent gewoon doorgegaan zoals je altijd doet,logisch toch.
Ik vind dat je goed gehandeld hebt en vind dat je altijd voor je eigen mening moet blijven staan.
Moeten ze je maar niet vragen, en zeker niet samen met je grote moslim vriend.
Goed gedaan.

Mike te Heemstede.

• Theo,

Hulde, je hebt onze fijne AEL leider Jah Jah even goed op z’n bek laten gaan. Fijn te weten dat er nog mensen zijn die het wel durven, jammer te zien dat onze D66 en PVDA mensen te schijterig zijn om te zeggen waar het op staat.
Ga zo door.

Groet,
Jeroen

• Goed gedaan, Theo. We moeten ons op geen enkele manier in de luren laten leggen door de islamo-fascisten en hun naïeve en/of onbenullige Nederlandse handlangers. Leve het vrije woord!

Kees Hazevoet, Lissabon

• Beste Theo,

Je had groot gelijk door dit op te merken. Heel goed gezegd: pooier van de profeet. Mooie uitdrukking. Want dat is die dus. Die vent is echt een wolf in schaapskleren. En ja, hij durft zich blijkbaar dus toch niet helemaal op Allah te verlaten, zoals je terecht zegt, want anders had hij die lijfwachtjes wel thuis gelaten. Die man is een gevaar voor de democratie en het vrije woord!!! Jij wilde je immers nog terugtrekken, maar die AEL-“meneer” was alweer beledigd. Komt ie weer in de krant als slachtoffer, en op slachtoffers zijn, zoals je weet, die moslims gek op. En tja, over Boris Dittrich kan ik kort zijn; die politieke beroepsnicht zou eens als straf een maandje mediaverbod moeten krijgen; dat geeft mij ook eens wat rust.

Groeten en het beste,
Hans Ruitenberg, Den Haag

• Beste Theo,

Even kort, want je zal wel meer te doen hebben dan slijm-mailtjes te lezen (al schoot mij de gedachte binnen dat dat zo af en toe motiverend bij je zou moeten werken)
Maar zoals groots uitgemeten in de media vandaag, 9 mei 2004:
Theo van Gogh, de gezonde roker VS. Abu Jah Jah de gezonde gheytennueqer !
Althans, dat is wat ik ervan maak. Heerlijk hoe je strijd voor rechtvaardigheid en hoe je kotst op de haatdoctrine van de 5e colonne. Heerlijk om te mee te voelen en mee te denken in de wereld van van Gogh. Want de realititeit is zoveel smeriger dan de meeste denken. En het zijn denkers en sprekers van jou formaat die mij inspireren op vele terreinen en me tegenhouden te vluchten uit m’n eigen stad of land (want na 10 jaar multi-cul in Rotterdam-Zuid……) en te strijden tegen het absurde (s)linkse politieke systeem en de hordes pygmeeën en gheytennueqers die hier huishouden en nog steeds, door slinkse grapjes, binnenstromen in ons land.

Theo, ik ben geen homofiel, maar ik houd van U !
OmniSofoS

• Ha Theo,

Ik had er zo graag bij willen zijn afgelopen zaterdagavond. Toen ik het stuk zat te lezen vanachter mn pc, zat ik gewoon in m’n eentje te janken van het lachen.. ik zag het al helemaal voor me Theo die weer even z’n mening geeft. Je bent ook zo’n droogkloot hè, schijt aan alles en zeggen waar het op staat! Geef je geen ongelijk, wou dat ik het kon! En dan die reactie van die snikkende Jasper, gut gut daar gaan alle uren organisatie… maar ze hebben er toch wat van geleerd? Met theo moet je niet spotten! En zeker niet als je Jahjah heet! Maar is Theo wel degene die die avond verziekt heeft? Jahjah wilde niet debatteren met theo als voorzitter, Jahjah was degene die gelijk beledigd wegliep, Jahjah is zo snel op z’n verminkte pik getrapt dat hij hopelijk voorlopig niet meer in Nederland terug durft te komen. Dit was toch je ultieme kans om die vent te vertellen hoe je erover denkt?
Hulde voor Theo!
Ik baal er nog steeds van dat ik het gemist heb..

vriendelijke groeten,
Tanya H

• Jasper,

Vervelend dat jouw avond bedorven is maar de schuld ligt niet bij Theo lijkt me maar bij Aboe Jah Jah (ja, ja!).
Hij is zo onbeschoft om Theo geen hand te geven wat natuurlijk heel gebruikelijk is en hij wil geen discussie onder leiding van Theo. Niet andersom! Dus ga alsjeblieft bij die engerd AJJ klagen!

AVe

• mooie actie Theo, we kunnen nooit genoeg van dit soort incidenten hebben in dit land. Lijkt mij idd de enige
manier om al die schapen hier wakker te schudden uit hun roes van “vreedzaaam multiculti samenzijn”. Men heeft niet door dat de middeleeuwen zich hebben aangediend in ons welverdiende paradijs en dat de dragers ervan zich een stuk rapper voortplanten dan de schapen. We hebben nog precies 1 generatie…..
ga zo door!

groet,
Hans P.Th. Veldhuyzen van Zanten

• Laat Jasper maar lekker in een hoekie zitten janken want je hebt groot gelijk.
Een van de grootste griezels in vermomming die Aboe Bah Bah. Want het liefst zou hij ons, gehuld in spookachtige kaftans, met zijn bebaarde vriendjes de keel afsnijden als de ongelovige varkens die we in zijn ogen zijn.
En als er dan tenminste iemand nog een poging doet om dat gajes te ontmaskeren krijgt die nota bene nog een dolkstoot in de rug vanuit de eigen gelederen door zo’n pijpekop van een Boris Dieliecht die deze islamitische Julius Streicher oraal probeert te bevredigen maar niet in de gaten heeft dat ie al gigantisch anaal genomen wordt.

Coen Boom
Enschede

• Theo,

Afgelopen zaterdagavond was ik niet in de stadsschouwburg,helaas.
Heb een leerzame en gezellige avond gemist!! Hehehe
Schitterend wat er gebeurd is, laat die lul van een Aboe Jah Jah toch gewoon lekker terug gaan naar zijn eigen kut land!

Groeten,
Jasper Konings, Zoetermeer

• Hoi Theo,

Ik zit het bericht net op de Telgraaf online te lezen en krijg tegelijkertijd jouw nieuwsbrief via de mail binnen en zit nu dus het hele voorval op je site te lezen…..wat een briljante actie!!!
Het doet me goed, dat er nog mensen zijn, die WEL gewoon hun mening durven te geven over die Neo-Fascistjes zoals JahJah en zijn homofiele hielenlikkertje Dittrich…..die laatste zou zich trouwens helemaal kapot moeten schamen, maar ja, zo lopen wel meer van dat soort Beftekkels binnen D’66 en de PVDA rond……
Ik sta volledig achter jouw opmerkingen (Allah weet het toch beter?…hahahahahahahaha) en kan alleen maar hopen dat deze Jah Jah en zijn bodyguard-homovriendjes zo snel mogelijk weer linea recta hun heil gaan zoeken aan het Libanese front, waar ze tenslotte thuishoren. Wellicht willen ze Boris D. gelijk meenemen?
Theo, je hebt mijn dag weer goedgemaakt, want ik zit me weer te bescheuren achter mijn PC!!
Ik zou zeggen, gewoon lekker volhouden en laat die Middeleeuwse Huftertjes maar goed zweten.
hahahahahaha!!

groetjes, Paul.

• Jasper

Die tientallen studenten die wekenlang met de organisatie bezig zijn geweest? De Jugendsturm?
Die honderden jonge enthousiaste mensen die zin hadden in een leuke avond? Die kregen ze toch, heel even tenminste? Mocht Murat er ook even bij zijn, op weekendverlof?
Me dunkt dat de heer van Gogh zich zeer nobel heeft opgesteld door van leiderschap in de laatste ronde af te zien.
Dit in tegenstelling tot Abuh Jahjah die slechts wilde “debateren” indien hij alle condities onder controle had. Dat Georgina niet ingegrepen heeft stelt me overigens diep teleur. Dat kind heeft er toch een aardig handje van om varkentjes te wassen……………..

Damien de Vries
Hengelo

• Theo,

Prachtig hoe deze “gheytennueqer” van een Jahjah, met zijn staart tussen de benen, het debat verliet. Wanneer zullen mensen, van welk geloof dan ook, inzien dat deze schildknaap van Bin Laden niets anders wilt doen de opkomende generatie “nieuwe” autochtonen de vernieling in leiden door het preken van haat en angst voor de Westerse maatschappij en Israel.
Ik ben blij dat jij ZEGT wat een grote meerderheid in dit land DENKT. Zelfs moslims, zoals ik, beginnen een beetje de balen te krijgen van die soort duivelse figuren die hele bevolkingsgroepen zwart maakt met antisemitistische bullshit die nergens op slaat. De Islam is een geloof van liefde en respect, maar wordt verkracht door lui als Jahjah en met hem nog vele andere die mee doen aan deze vulgaire gangbang.

Met vriendelijke groeten,
een “ingeburgerde” CousKaas, Den Haag

• Bravo, theo super, alleen zo begrijpen ze misschien iets van wat je bedoelt. Die linkse kliek probeert alleen maar overeind te blijven door die moslimvarkens te steunen. Ben blij dat jij je mond nog durft open te
doen.
Ga zo door.

p klein

• Beste Theo,

Ga vooral zo door.
Knap dat je in enkele ogenblikken de waren gezichten kan laten zien van de door jou genoemde personen.

Groeten,
M. van der Plas

• Beste Jasper

Ik begrijp natuurlijk dat het voor de organisatoren een afknapper moet zijn geweest om hun avondvullend programma in het water te zien vallen.
Maar als je iemand als Theo “slecht karakter” Van Gogh uitnodigt samen met Dyab “ik word intellectueel geterroriseerd” Abou Jah Jah (u ziet, ik ben geen fan) kan je je aan enkele accidents de parcours verwachten (in hoeverre reken je daar niet op als organisator vraag ik me af?).
Waarom moet ons Dyabje voorwaarden stellen? Hij zal op voorhand toch geweten hebben wie er zou deelnemen? Waarom blijft hij niet gewoon om Theo van repliek te dienen? Ik leid hieruit af dat hij helemaal niet van plan was om deel te nemen, Theo (en misschien ook anderen daar aanwezig, ik was er niet) is geen politiek correct watje dat hij kan overdonderen. Daarom was het hoogstwaarschijnlijk tactisch verstandiger met veel vertoon aanwezig te zijn en elke “verkeerde” repliek te gebruiken om wederom het slachtoffertje te kunnen spelen.
Vergis je niet. Dyabje en zijn aanhang zijn racisten en onverdraagzamen. Het “Eigen volk eerst”-gevoel is ook daar sterk aanwezig (zeker wanneer men dat volk gezuiverd heeft van alle homofielen, tegendraadse vrouwen en andere andersdenkenden door hen van bepaalde hoogte te laten vallen). Het is daarom dat je alles moet doen om ze uit hun tent te lokken en hun maskers af te rukken . Als dit gebeurt op een sarcastische, maar geweldloze manier is het alleen maar toe te juichen.
Jasper, ik woon in Vlaanderen. Prijs je gelukkig met mensen als Theo, Ebru en Bernadette . In mijn Belgenlandje zijn ze ver te zoeken. (Alhoewel, Herman B. begint zich een beetje te roeren.)

Met vriendelijke groeten
Dimitri , Antwerpen

• Geachte mijnheer van Gogh,

U bent een fantastisch afgezant van de Goddelijke Kale die in de hemel zijt.
Vertrouwende u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gebracht,
Hoogachtend,

Jan-Eric Stolp

• Theo je hebt groot gelijk. De appeasement-knieval van Dittrich en Koenders voor de grootste Fascist, Abu NeeNee, van de Lage Landen en met daarbij de gedachte dat zolang fascisme maar een kleurtje heeft, het in eens goed is, is nog een groter gevaar voor de vrijheid dan het islamofascisme. Je hebt hem ontmaskerd, maar naïevelingen willen nog steeds niet zien. Moslims zijn als vampieren, ze schuwen de open discussie, zoals vampieren het zonlicht.
Velen zijn het met je eens Theo.

Mvg,
R. SwartAmsterdam

• Geweldige actie vandaag. Maar kijk je wel uit, die geiteneukers zullen je nou wel helemaal op de korrel hebben. Wat liet die d66 hond zich weer kennen zeg.
Ze zijn weer terug, die walgelijke moralisten. Zouden ze nog een baantje voor die landverrader hebben bij de VN net als die vorige ” geweldig correcte”linkse fractievoorzitter die met pek en veren het land is uitgejaagd.

sterkte kerel,
groet
Gijsbert

• Heb geen spijt van je aktie Theo…
De islam wordt te pas en onpas als kapstop voor de meest ongepaste lieden gebruikt.
Vooral die gefrusteerde Marokanen. Wiens vriendinnetjes maagd moeten zijn voor ze trouwen. Daarom worden de hollandse meisje door hun als sletten behandeld.
Mijn god..we gaan weer terug naar af..
Eerwraak
Hoofddoekjes
Homohaat door extemischtisch imaans verkondigd wat al aardig aanslaat onder de jeugd in de grote steden
Kermisexploitanten die beschermgeld moeten betalen aan Marokaanse moslims.
Foute imaans
Vrouwen slaan..
Alles in de naam van Allah..eigenlijk zijn het Jehova’s van de ergste soort.
Goed dat je je stem verheft …
Applaus.,Theo …een Pim in de dop?

Joke en Sjoerd

• Beste Theo,

Wederom een prima actie van jou. Lafheid komt tenminste niet voor in jouw vocabulaire.
Die fundamentalistische, uitkeringstrekkende geitenneuqer moet snel terug naar z’n berghol.
Braken moet ik van de altijd omhooglikkende Dittrich, die als het aan JahJah ligt, met het hoofd naar beneden
van de euromast gesodemieterd moet worden.Doe mij maar een kotszakje of tien.

Het ga je goed,
Do Bremer

• Theo,

ben blij dat je weerstand biedt tegen die idioot van een Aboe Jah Jah.
ga zo verder ga zo voort

grt HenkG 2004

• Hi Theo,

Ik móet je gewoon even laten weten dat ik trots op je ben. Apetrots! Dat jij dit soort dingen aan de kaak durft te stellen.
Ik wil je alleen wel vragen een beetje goed op te letten op straat, want we willen jou niet – net als Fortuyn – moeten missen.

Fijne zondagavond!
Nathan
Rotterdam

• Er zijn van die momenten, waarop het inzicht laserscherp mijn universum doorklieft – zoals nu, na het genieten van je relaas: Ik hou (ook) van Theo.
Blijf vooral zo doorgaan, kerel.
maria.

• Ik begrijp mensen als Aboe Jah Jah niet. Hebben ze eens een keer de kans om Theo van Gogh publiekelijk aan te pakken en dan lopen ze weg. Ook de kans om zo de vooroordelen over de islam uit de wereld te helpen laten ze daarmee schieten en zo worden deze alleen maar weer nog groter. Eigenlijk is het een heel laf clubje mensen. Voor woorden slaan ze al op de vlucht, en heldhaftigheid is er alleen als er 72 maagden in het vooruitzicht worden gesteld. Het gaat de aanhangers van de meest liefdevolle god blijkbaar een stuk gemakkelijker af om aanslagen op volkomen onschuldige weerloze mensen te plegen dan Theo van Gogh’s argumenten te gaan weerleggen.

Keep up the good work
Theo!

• prima theo
religies zijn van voor de middeleeuwen en horen niet in de 21 ste eeuw, en zeker niet boven de democratie.

henk rezelman
• hallo theo,

Ik wil best met jouw EEN keer praten over geloof, vrede, integratie, discriminatie zonder ruzie, want de genoemde problemen los je niet met ruzie en ik heb best een gevoel voor zulke problemen maar naar mij luisteren ze niet, mischien jij wel…….
wacht op reactie .

Vriendelijk groet
Mouldi.

• Goed gedaan hoor Theo, die Aboe Jaj Jah (wat een naam zeg!) begon met zijn onbeschoftheid door jouw hand te weigeren en dan wil die meneer ook nog eens even beslissen wie de leiding heeft tijdens het debat.
Ik snap trouwens niet, waarom zo’n barbaar hier in Nederland zijn woordje mag doen. Hij heeft hier niks te zoeken met die onzin die hij uitkraamt! Daar zitten wij echt niet op te wachten hoor!
En wat die bedreiging betreft, daaraan kun je zien dat hij niet veel soeps is en misschien wel zelfs een gevaarlijke gek!
Heb ik jou nooit horen doen, Theo ,jij kan het gewoon af met je woorden.

Groetjes, Dolly

• Beste Theo,

Ik ben het compleet met je eens hoor! Ik vind het zowiezo al bijna ongelooflijk hoe zo’n jurk het over idealisme kan hebben….nou ja, ik wilde je gewoon even zeggen: er staan genoeg mensen achter je. Ik woon hier vlakbij de moskee waarin zulke leuke boeken verschijnen en elke ochtend komt het busje om 8 uur de kindjes ophalen die dan dus braaf naar die tyfusmoskee gaan. Heb vorige week gedemonstreerd bij het homomonument terwijl ik hartstikke hetero und weiblich ben maar juist daarom…nou ja je begrijpt het wel. Blijf zoals je bent en zeg wat je vindt! Ik vind dat je gelijk hebt.

groeten van Manon

• Beste Theo,

Vanaf het moment dat ik in mijn woonplaats Den Haag de aanplakbiljetten van de AEL zag hangen wist ik dat er iets gevaarlijks aan zat te komen.
Abou Jahjah is helaas een charismatische man waar de nu zittende politici het gevaar niet van inzien.
Met zijn guitige koppie en zachte G ziet hij er niet uit als het prototype fascist/terrorristenleider. Zoals zijn achternaam al zegt is het een ja-knikker naar onze goedgelovige D66’ers maar is zijn brein intussen vervuld van ideeen waar de heer Bin Laden ook niet voor terug deinst.
Met jouw actie van zaterdag heb je hopelijk een rel veroorzaakt die de ogen doet openen van een hoop mensen. Het Nederlandse volk is inmiddels gedegradeerd naar een hamburger-natie en reageert alleen als er actie te zien is. Het zou mij niets verbazen als de AEL bij de volgende verkiezingen mee mag doen in Nederland en geheid dat ze dan wat zetels zullen pakken. Misschien dat je de opmars een beetje hebt gestopt en laten we hopen dat jouw actie niet het tegenovergestelde oplevert.

Groeten,
Matthijs

• Mijnheer van Gogh, geweldig wat er vandaag is gebeurt tussen u en die Abou Jahjah. Wat denkt die kerel wel!
Als mensen zoals hij de macht te pakken willen krijgen in ons land, berg je dan maar.Ik wordt misselijk van die extremisten. Laat hij de wantoestanden in eigen land en andere moslimstaten maar aanpakken. Maar niet hier!!
Maar ja, alles kan in “Nederland”.

groeten P.Wolf

• Beste Theo,

Vandaag pas voor het eerst kennis genomen van je voortreffelijke website. Uitstekende stukken en rake commentaren.
Met name de observaties van Bernadette vond ik ook zeer inspirerend.
Hoewel ik in plaats van een aantrekkelijke jonge dame in een zeehonden mantel een dikke 38 jarige werkloze sommelier ben, ben je toch altijd welkom om een goed glas wijn te komen nuttigen.

Dank voor je goede werk,
Benno Kersten

• Hoi,
Euh…..vond het helmaal toppie wat daar gebeurd is hoor met de gozer van de AEL . Laat je niet gek maken….!!!
Die lui zijn niet goedwijs. Laten ze maar een tijdje hier bij ons in het oosten komen vertoeven… piepen ze wel anders.
Ze zijn echt gek die lui,,,, en ook eigenlijk best wel dom…..
K’ snap nog minder dat er zoveel aandacht aan die lui geschonken word………. dat maakt ze alleen maar interessant.

Danielle uut Twente…

• Theo,

Helemaal top zoals je die Jahjah heb aangepakt. Wat een schijtlijster zeg! En die Dittrich valt misschien wel op Noordafrikaanse mannen, iets anders kan ik er niet van maken. Wanneer wordt Nederland nou eens wakker? Wanneer beseft men zich nou eens dat jij en Pim (nog altijd) gelijk hebben? Het land wordt geregeerd door de asocialen, normale burgers hebben helemaal niets in te brengen. En de linkse kerk, die zogenaamd opkomt voor de zwakkeren in onze samenleving, sluit haar ogen voor de fascistische trekken van Jahjah en zijn holmaten.
Keep the soul alive, Theo! ;-)

pat ventura

• Beste Theo,

Vanuit Frankrijk volg ik de vreemde ontwikkelingen in Nederland op de voet. Hier in Frankrijk is het zo dat als iemand van buiten Frankrijk mensen hersenspoelt en dingen beweerd die tegen de (heilige) Franse grondwet zijn, dan wordt die persoon netjes op het vliegtuig gezet naar zijn land van herkomst. Verder valt hier geen discussie te voeren, hier is het iets anders dan in Nederland. In Nederland is het gebruikelijk dat je als Iman of een andere goeroe van alles mag roepen (dingen die als jij ze zou zeggen, onze vrienden van groen links je voor nazi zullen uit maken), en als beloning waarschijnlijk subsidie krijgt om je mening verder uit te dragen.
Erg zwak van je Belgische vriend om niet met je in discussie te gaan, ik vraag me af wat ze met dit mannetje in Frankrijk zullen doen. We zullen het maar niet hebben over onze relnicht van D’66, die moet toch beter weten dat als hij niet oppast, gestenigd kan gaan worden in de toekomst.
Leve het vrije woord!!!
Dus hier vandaan veel succes en hou je hoofd erbij, ga vooral niet tegen molens vechten.

Vriendelijke groet,
Peter Guyt

• Beste Theo,

Goed werk! En bravo voor je durf en onverschrokkenheid.
Het is duidelijk dat “rationeel overleg” zoals Dittrisch en Koenders weinig tot niets uithaalt wanneer het probleem is geworteld in de irrationele en religieuze eeuwenoude spelonken van de pooier, zijn profeet en diens aanhang met hun lange tenen. Een emotionele confrontatie zoals je die ontketend hebt, is van veel grotere therapeutische waarde, zoals zal blijken.

Groet Juan Pedro.
p.s. Mijn diep en bewogen medeleven gaat uit naar de studenten die hadden gehoopt op een gezellig avondje.

• Dittrich heeft het over ‘avond verpesten’ naar aanleiding van Van Gogh die voor het gemak en duidelijkheid even hetzelfde woordgebruik hanteert als ene meneer JahJah van de AEL. Mede-organisatot van het Happy Chaos Albrecht staat met beide benen wel op de grond en merkt op dat religie nog steeds de nodige emoties te weeg brengt. Kijk om u heen in de wereld meneer Dittrich en als u dan de stront uit uw ogen haalt kunt u zien waar al die religie toe leidt. Naar de donkere middeleeuwen. Van Gogh heeft gewoon een beetje staan jennen en hup de gedachtenpolitie van Boris is weer eens aktief. Boris is wel naief natuurlijk. Had hij nu werkelijk gedacht aan een gewone discussie mee te kunnen doen. Wat een onbenul.

WvD.

• Klasse Theo, je bent een held!
Eén van de weinige mensen met moed, genoeg moed om de terreur van intimidatie van de geitenneukers te weerstaan. Inderdaad zijn Boris en co een stel laffe NSB-ers die ons vaderland verkwanselen aan een stel brutale primitievelingen.
Ze zeggen dat je martelaar wil worden, dat je het uitlokt om vermoord te worden door de tolerante volgelingen van de pedo-prophet (klinkt beter in het Engels).
Wat ze bedoelen, de angsthazen, is dat ze zelf hun bek houden omdat ze bang zijn, kortom de meerderheid inclusief AIVD (je radicaliseert jongeren Theo, zeker, maar zonder jou vinden ze wel een andere stok om het Westen te slaan!) laat zich terroriseren. Men beperkt zichzelf in zijn vrijheid van meningsuiting.

Ga zo door, Theo, make my day!
Tjalling Goedemoed, Leeuwarden

• Voorzichtig Theo. Het martelaarschap leidt in onze cultuur tot niets. Ze zijn je zo weer vergeten. Alive and kicking hebben we meer aan je.

Vrgr.
Ben Voorzichtig

• Mag het slijmen zijn? Want wederom wordt duidelijk gemaakt dat ons land (zolang ik dat tenminste nog zo mag formuleren) wegzakt in een prut van islam-omhelzend links.
En dat de heer Wegman een “gezellige” avond met Aboe Jah Jah voor ogen had, zegt alles over de heer Wegman. Nog even en het vrijelijk spreken is nog slechts voor enkelen voorbehouden. Beklemmend idee, dus slijm ik met plezier.

Groeten,
L. van Dam

• Jasper,

En nu is het Theo zijn schuld dat Aboe Jah Jah te laf is om met hem in discussie te gaan? Theo heeft de deur niet in 30 seconden dichtgegooid, maar juist wagenwijd open gezet. Door de discussie uit de weg te gaan hebben Diettrich, Koenders en Aboe Jah Jah in het bijzonder juist een grote kans laten liggen en de zwakte van hun argumenten tentoongespreid. De taktiek van het pseudo-verontwaardigd de discussie uit de weg gaan werkt niet meer.
Theo’s ideeën staan niet op zich en zijn niet alleen zijn ideeën. Graag verneem ik, gestaafd met met feitelijke argumenten, waarom deze ideeën “kortzichtig en onjuist” zouden zijn. Dat ik van mening ben dat deze ideeën inderdaad “van een superioriteit zijn die zijn weerga niet kent” moge duidelijk zijn en ik nodig je van harte uit om uit te leggen waarom dat niet zo is.

Wageningen, Paul Hermans

• Geachte heer van Gogh

Het is voor lieden als Ditrich en zijn vriend niet te hopen dat de ael het hier ooit voor het zeggen krijgt. Het is een staatsgevaarlijke, anti-democratische organisatie waarvan de leiders in de gevangenis horen. NSB’ers trouwens ook.

Met vriendelijke groet
R Moll

• Geweldig dat stuk over Jah Jah en de zijnen…
Je wist dat je hem ging dissen door: Pooier van de profeet te zeggen, maar dan nog… Een organisatie weet wat ze zich op de hals halen door jou voor zoiets uit te nodigen toch…?

Niets dan hulde,
Jos

• Hulde, hulde ,.. niets dan lof voor je briljante optreden! Het toont maar weer eens aan dat Jah-Jah,.. graag met “mindere goden” in “debat” gaat alwaar hij ze overrompeld en vrolijk zijn achterlijke ideeën kan propageren. Iemand van hetzelfde verbale niveau,.. die op het scherpst van de snede debatteert,..daar houdt meneer niet van. Met andere woorden,.. laf, en voor mij wederom een “ontmaskering” van zijn ware aard.

Met vriendelijke groet,
Peter Konings
p.s. Belachelijk dat ie met “bodyguards” naar ’n debat komt terwijl z’n opponent,.. gewoon op z’n oer Hollands, op de fiets naar huis gaat.

• Querido,

Net je laatste stuk gelezen en vervuld van afgrijzen geconstateerd hoe de maffiabazen van het model van het totalitaire regime het debat ontvluchten.
Op de middelbare school moest ik de 14 kenmerken van het fascisme uit mijn hoofd leren en mijnheer Abou Jah Jah lijkt voortreffelijk aan het plaatje te voldoen: groepen mensen, op welke grond dan ook, als minderwaardig beschouwen, een zondebok aanwijzen, geweld gebruiken, een totalitair regime verkiezen, het debat ontwijken, enzovoort, enzovoort.

Je weet het zelf ook wel, maar laat niemand je van de wijs brengen – hooguit je zoon, die recht heeft op een vader – want je wijze van handelen is voorwaar integer en heldhaftig.
Hoe lang je nog te leven krijgt van deze enge mannen weet ik niet, maar je zij gezegend door eenieder met een open oog en ik zal wekelijks met sigaretten en wat jazzmuzikanten tijgen naar je graf, omdat je het waard bent!

Een zegening en een dankbare kus van

Annemieke

• Geachte heer van Gogh,

Bij het lezen van ‘De pooier van de profeet’ liepen de koude rillingen me over de rug.
Ik had nooit kunnen vermoeden dat de bruinhemden ooit nog terug zouden komen in dit land. Aboe Jah Jah hoeven we geen loverboy meer te noemen, het is een pooier.Hij prostitueert elke moslim die zich bij hem aansluit.Hij richt zich op hen die zich hier niet thuis voelen.Hij lokt ze door ze een identiteit aan te bieden:leven binnen de regels van de eigen cultuur, wat echter een achterlijke, onrechtvaardige en bikkelharde maatschappij zou opleveren, waar mensen, die nu nog leven en vrij zijn, door vermorzeld zullen worden.
Maar ze vallen voor de flirt, de gesluierde studente, met een goed brein, net zo hard als de voormalig schaapherder, die nu in een overvolle tram irritand hard, tegen zijn vrienden loopt te bléren.
Helaas geldt voor Aboe Jah Jah dat hoe harder je hem slaat, hoe sterker hij wordt. Het is een ernstig dilemma waar u voor staat, want de mensen die u probeert wakker te schudden zijn bezig hun onbetekenendheid in te ruilen voor zijn vormloze confectie identiteit.Het is uw ageren dat deze onbetekende identiteit steeds meer vorm geeft.
Maar erger is nog dat vechten voor je eigen vrijheid nu al gevaarlijk is geworden en voor niemand meer aantrekkelijk is, zeker als je kijkt naar de voordelen die het aansluiting zoeken bij je bedreiger je nu kan bieden.Ben je recruteerbaar omdat je tot de doelgroep behoort, kan je jezelf, net als de NSB-er van vroeger, eindelijk op de kaart zetten, ben je bedreigd, dan kan je door te zwijgen en te zwichten je leven behouden.
Voor u gaat deze keus echter niet meer op. U bent geen moslim en het is ook te laat om te zwijgen, u bent al bedreigd.
Hiermee vervaagt dan ook het ernstig dilemma waarvoor ik u zag staan. U kunt u zelf alleen nog redden door keihard te blijven roepen, als ze het winnen bent u dood en ik ook, uiteindelijk.

Hoogachtend,
M. de Jong

• Bravo Theo!!
Goed gedaan, en een uitstekend stukje, waar ik, omwille van burengerucht op dit late tijdstip, niet in juichen ben uitgebarst! Bij deze een staande ovatie, waar je het applaus maar even bij moet denken.
Hulde.
Ad van Buren

• Beste Theo,

Ook ik was afgelopen zaterdagavond in de stadsschouwburg en zat tijdens het geplande slotdebat naast Boris Dittrich. Toen jij begon met Jah Jah finaal de pan in te hakken schrok ik even. Niet zozeer om wát je zei, meer hóe je het zei (C’est le thon qui fait la musique). Dittrich krimpte werkelijk ineen. Ik bespeurde zóveel agressie, zóveel boosheid om iemand die het mijns inziens niet waard is zoveel aandacht en energie aan te besteden. Uiteraard hamer jij telkens op het feit dat het jouw goed recht is, en natuurlijk is dat waar. Ik vraag me alleen af of je werkelijk denkt hier iets mee bereikt te hebben. Jah Jah is een gevaarlijke man, absoluut. Een je reinste antisemiet die er bijzonder gevaarlijke ideeen op nahoudt zonder capabel te zijn zijn standpunten op een correcte manier weer te geven en te verdedigen. Maar denk je niet dat het veel gevaarlijker is dat die man uberhaupt bodem verleend wordt om over zijn denkbeelden te spreken? Waarom stem je erin toe te komen naar een evenement dat zo’n man de spreekkans geeft? Als hij niet meer uitgenodigd zou worden op dergelijke avonden, zou iedereen hem binnen no time vergeten. Waarom kreeg Dittrich de volle laag? Dittrich is een integere man en een goede politicus ondanks zijn participatie bij D’66. Dittrich is echt ok. Waarschijnlijk zul je niets van mij willen aannemen in deze, maar ik ben iemand die normalitair erg van je stukken kan genieten, en je producties nauw in de gaten houd. Toch wil ik op deze manier laten weten dat er ergens (ook voor jou) best een grens kan liggen. Dat je Jah Jah in het dagelijks leven verrot gescholden zou hebben of afmaakt in je boeken (wat je reeds meerdere malen terecht hebt gedaan), is tot daaraan toe. Mensen die het willen lezen, lezen het, en wie daar geen zin in heeft, weigert het. Maar ten overstaan van zoveel mensen is het wel erg destructief. Met één zin van jou was de sfeer grimmig terwijl deze voorheen aangenaam was en de moeite waard. De avond ging er nota bene om het debat in Nederland (met name onder jongeren) te bevorderen. Jah Jah nogmaals, is foute boel, maar laten wij dan in ieder geval zien hoe we wél op een normale manier in de Westerse beschaving met mensen om dienen te gaan! Succes met alles. Het is je gegund!

R.P.

• Sorry hoor, maar moeten wij ons door een semi import profeet uit het Belgische laten vertellen dat we niet deugen, dat we verkeerd omgaan met onze buitenlanders en reli fanatici ? Onheilsprofeet Jah Jah wil slechts een podium om zijn propaganda te spuien. Een podia om onze extreem linkse politici en zijn medelanders {als je al van zijn medelanders kunt spreken in geval van een niet officieel geïmporteerde Belg van buitenlandse origine} op te zetten tegen iedereen, dat niet alles zomaar voor zoete koek wenst te slikken wat deze potentiële smulbosbewoner heeft te boeren.
Mannekens als Jah Jah moeten de oren gewassen worden. Maar om het manneke Jah Jah de oren te kunnen wassen moet er wel sprake zijn van een discussie. Dan moet je ook wel de gelegenheid hebben of creëren. Het manneke wegloopt namelijk weg bij ieder zuchtje tegenwind, of als de samenstelling hem niet bevalt van een discussiesetting. Tevens moet je een discussie niet overlaten aan mensen die openlijk voor bredere introductie zijn van de islamitische waarden in onze westerse samenleving. Ditrich mag zo zijn mening hebben, als hij deze al zou hebben. Ik heb hem namelijk niet kunnen ontdekken.
Dit soort discussies kun je überhaupt niet overlaten aan figuren als Ditrich, want er is dan geen sprake meer van een discussie. En als ik de reactie van Ditrich in overweging neem, na aanleiding van dit incident, kon je eigenlijk een discussie avond zonder aanwezigheid van van Gogh of andere tegenstanders van formaat wel voorspellen. Onze nationale geilneef {Ditrich} had namelijk tegen de billen van het fundamentalistische front {Jah Jah en consorten} staan rijden tot zijn links gedragen geweten was gaan druppelen.
Een figuur als Ditrich mag trouwens ook wel eens ter discussie gesteld worden. Onze spreekbuis van het linkse stopverf, genaamd D66, leent zich namelijk niet alleen maar om de rammelende ramen van de linker vleugel, maar moeiteloos ook van de rechtervleugel te voorzien van hechtmiddel. Meneer Ditrich is namelijk groot voorstander van het uitbreiden van het aantal moskeeën met torenhoge minaretten, zolang daar geen homoseksuele vanaf geduwd worden. Of was zijn bezwaar nou dat het met het hoofd naar beneden gedaan moest worden, hetgeen zijn haar in de war zou brengen.
Niemand kan stellen dat men niet weet hoe van Gogh denkt over figuren als Jah Jah. Hem uitnodigen is dan ook vragen om een bepaalde sfeer, en die heeft men dan ook gekregen. De kat op het spek binden, noemt men dat. Kennelijk was het de organisatie te doen om effectbejag en wilde het debat van meet af aan op scherp stellen. Hetgeen ook wel noodzakelijk was gezien de overige bezetting van deze discussiegroep, dat voornamelijk bestond uit zachte heelmeesters, en in ieder geval één reeds stinkende wond genaamd Ditrich.
Ik ben voor de absolute vrijheid van meningsuiting, ook al vind ik een mening volstrekt abject. Maar het is manneke Jah Jah niet te doen om een mening of het uiten daarvan. Zoveel is al duidelijk. Ik ben het niet zomaar eens met alles dat van Gogh te vertellen heeft. Ook zijn woordkeuzes doen mij de wenkbrauwen wel eens fronsen. Maar van Gogh was hier overigens in de hoedanigheid van voorzitter en niet als debater. Het openlijk verwerpen van de voorzitter spreekt van een ongekende aanmatigendheid. Het manneke Jah Jah moest maar eens op zijn plaats teruggezet worden………. Want hij is niet de regisseur die mag en kan bepalen wat een goed podia is om zijn gal en propaganda te spuwen. Hetgeen hem overigens bijna was gelukt gezien het feit dat van Gogh zich terugtrok als aangewezen voorzitter. Goddank heeft van Gogh hieraan tijdig een einde weten te maken door slechts een petit beetje van zich af te bijten en deze gang van zaken aan de kaak te stellen.
De reactie van Jah Jah en zijn intimiderende lijfbeschermers {kennelijk is hij niet in de wieg gelegd voor het martelaarschap en beperken zijn gaven zich slechts tot het onderkotsen van onze democratie}, is een teken aan de wand. Het illustreert overdadig het feit dat manneke Jah Jah graag ziet dat andersoortige meningen in de ban gedaan moeten worden en onze medelanders over moeten gaan tot Amok* bij het minste geringste dat hen niet aanstaat.
Nee, u hoeft van Gogh niet te begrijpen of wensen hem te begrijpen. Voor de oppervlakkige links dragers onder ons zijn, zijn woorden slechts beledigingen. Voor de zalvende rechtsdenkers wellicht ook. Maar denk eens na over de diepere betekenis, wees eens een taalpurist en ontleed deze kennelijke belediging eens.
pooi·er (de ~ (m.), ~s) 1 souteneur, 2 patser
En niemand kan ontkennen dat de omschrijving pooier zeer treffend is gezien de wijze waarop Jah Jah de religieuze overtuiging van zijn medelanders misbruikt om hen in het harnas te jagen tegen onze westerse wijsheden, waarmee wij dan ook dezelfde medelanders wensen te bejegenen. Ook is niet te ontkennen dat Jah Jah een patser is die zich graag bediend van lijfbeschermers, of misschien wel intimiderende mannen om ongewenste wendingen in discussies tegen te gaan.
Gelukkig is het allemaal anders gelopen dan verwacht. Van Gogh is van Gogh, die voldeed aan de verwachtingen {of was het nou “verachtingen”}. Maar Jah Jah liet gelukkig weer eens zien waaruit hij bestaat, veel ophef en geen inhoud.

Remco Wirken
{*Amok: een psychische aandoening die alleen voorkomt onder Arabische mannen, dat zich kenmerkt door het plotseling overgaan in allesvernietigende razernij.}

• Ode aan de heer van Gogh.

Robin

 

• Oh, ik moet eerst een mailtje schrijven. Dan ga jij natuurlijk kijken of het deugt of niet deugt. En als het door jouw dikke vingertjes glipt dan mag ik op je site. Als je het niet leuk vindt dan hou je me tegen. Theo de cipier, Theo de censurist. Heel hard kraaien dat je zo voor vrijheid bent, en tegelijkertijd de vinger stevig aan de pols houden. Die JahJah van jou is een man met een mening. Dat is lastig voor je, nietwaar. Een man met een mening, een man die meer intelligentie in zijn bol heeft dat hele gesjeesde rechtenstudentenkliek van onze Hollandse journalistiek bij elkaar. Jort Kelder, Georgina Verbaan, Theo van Gogh, Threodor Holman, een verzamelplaats van gemankeerd talent, een modderpoel vol ondervoede zuigelingen, een jeugdkamp vol afgewezen middelbare scholieren, een instituur vol aandachtsjunkies, een deel der natie dat steeds opnieuw met geschreeuw en gescheld, met gestampt en geblaas probeert te verhullen geen reet te vertellen te hebben.
Wat weet je van de Islam, goddomme? Wat weet je van deze cultuur die al bestond toen Erasmus nog in zijn luiers lag? Geen flikker. Wel eens in Agra geweest (huh? Agra, ken je dat ete”?). Wel eens in Samarkand geweest (huh? Is dat een aftersjeef?). Wel eens in Teheran geweest (huh, ken je daar satee krijgen?).
Nee, Theo van Gogh, je kan nog zoveel spugen, rochelen, bijten of braken, je blijft dat jongetje dat nooit mee kon komen met de rest van de klas. Dan die klas maar collectief uitschelden. De overlevingsstrategie van de loser. Die Abou JahJah is een man met een mening, dat zei ik al. Die heeft dat laffe zootje Nederlandse journalisten heel goed door. Die doorziet dat de Nederlandse journalist, de naar zweet en oude urine ruikende puber van 52, geen enkel benul heeft van wat er in de wereld aan het afspelen is. Geen enkel inzicht in het verval van de Amerikaanse samenleving. Geen enkel benul van de neergang van wat eens een Europese cultuur was. Toen de Amerikanen hun godvergeten, misdadige en psychopathische inval in Irak deden stond half journalistiek Nederland te juichen. Van Plasterk tot Etty. Ze hadden geen idee wat er ging gebeuren, want verder dan drie dagen vooruit kijken zijn ze niet in staat.
En nu de foto’s aan het licht komen staan ze een beetje beteuterd te kijken en leiden de boel af met gekraai en geschreeuw als op happy Chaos.
Met deze nieuwe daad van babarbarij heeft u, mijnheer van Gogh, opnieuw bewezen dat Nederland geen culturele elite meer heeft, maar een verzameling onanenerende ego’s dat onder mekaar de baantjes en opdrachtjes verdeelt en dat dan cultuur noemt. Veel plezier met uw Georgina, Katja en Jort, de paar beschaafde geesten die dit land nog bezit bezien het van een afstand en gevoelen schaamte en meelij. Nederland is het platste land ter wereld geworden.

Hein van Meeteren

• Op 2 december 2003 schreef ik een briefje naar de redactie van HP/deTijd over Theo. Het stukje is ook geplaatst in weeknr 50:

“Het stukje van Emma Brunt (HP/De Tijd 28 november) inzake de onlangs verschenen bundel van verzamelde columns van Theo van Gogh heb ik met belangstelling gelezen. Ook ik volg al geruime tijd van Gogh’s vaak onnavolgbare schrijverij en kan niet anders concluderen dat hij nagenoeg altijd de spijker loepzuiver op de kop slaat. Sterker nog, hij ramt het ding er soms dwars doorheen. Wat is daar mis mee? Zijn snoeiharde karikaturen van personen en gebeurtenissen zijn wat mij betreft een welkome afwisseling op de vaak ozo behoudende, brave, correcte en dus meestal nietszeggende geschriften van andere waarnemers. Tot voor kort waanden al die figuren die van Gogh in het vizier neemt, zich boven het volk verheven, onaantastbaar en regentesk. Van Gogh is een zegen voor de democratie, waarin iedereen zijn zegje mag c.q. moet doen. Dat er bij die linkse politieke mafia, met in haar kielzog een leger waterdragers uit medialand, maar ook de door van Gogh ooit zo treffend omschreven “vijfde colonne der geitenneukers”, types zitten die van Gogh de mond willen snoeren, of nog erger (jazeker), is door die geperverteerde geesten bezien te verwachten. Zijn aanhang groeit, en dat zint sommigen duidelijk niet. Gelukkig staan er steeds meer journalisten, schrijvers en andere vrijdenkers op, die met het woord als wapen ten strijde trekken tegen dit fascistoïde uitschot. Dat is in niet geringe mate te danken aan “hemelbestormers” zoals Theo van Gogh.”

Ch.Reinderhoff, Rotterdam

• Geeft ook wel weer aan hoe goed pers hier op zit te letten, jarenlang maak je dat fuehrertje in aanbouw uit voor pooier, en nu is het ineens voorpaginanieuws. Hoeveel leden heeft die AEL trouwens? Vijf? Zes? ‘En dat is dan ook nog allemaal familie’.

Enno de Witt

• Beste Theo,

ik kan heel ver met je meegaan maar mag ik je er op wijzen dat ook je grote goeroe Fortuyn wel eens een debat uit de weg wilde gaan. Als het Pimmetje niet beviel stond ie ook op. Dus voor je Jah Jah beschuldigt van schijtlijsterij even goed nadenken. Maar dat doet overigens niets af aan het feit dat Aboe nog steeds een geitenneuker is…

Met vriendelijke groet en zo
Maarten van Hooft.

• Theo,

Subliem weer, dat optreden van jou.
Ik prijs je moed.
Koenders en Dittrich, het duo pappen en nathouden met glijmiddel, zijn de toonbeelden van de uitverkopers van onze democratie.
Misschien kun je de volgende keer eens vragen aan de PvdP, Pooier van de Profeet, of hij niet kan bewerkstelligen bij Hem, dat ook de vrouwelijke volgelingen hier op aarde worden voorzien van zelfherstellende maagdenvliezen. Bij al die maagden in het paradijs is dat blijkbaar ook het
geval. Of worden die na éénmalig gebruik afgedankt ? Je weet het niet hè, de koran zwijgt hierover. In ieder geval zou het de ziekenfondsen een hoop geld schelen en eerwraak indammen.

Kleine Pim
• Hulde aan Theo voor zijn actie tegen die gevaarlijke man ´A-boeh-jaja´.
Deze man en zijn gevolg moeten snel worden gestopt. Heel veel mensen in Nederland vinden dat maar we zijn nog te laf om echt iets te doen. Helaas zien we te veel linkse figuren over de grond kruipen om maar niet als racist te worden uitgemaakt door deze foute moslimfanaten.
Zij weigeren het gevaar te zien en gaan door met de deuren open te zetten voor dit soort gespuis.
Ik denk dat Borisje wel anders piept als de eerste homo van een gebouw naar beneden wordt gegooid en als Femke besneden en wel met een Burka over straat moet.
Maar zover moeten we het NIET laten komen!!. Geen uitverkoop van Nederland, geen grootste Moskee van europa in Rotterdam en een verbod op hoofddoeken alsmede een algeheel verbod van de AEL. Die club moet hun energie is gaan steken in al die moslimlanden die economiscg gezien op hun gat liggen in plaats van hier hun grote bekken open te trekken. Wel profiteren van alles wat we hier hebben opgebouwd en tegelijkertijd overal tegen aan schoppen, spugen en slaan. Dat soort mensen hoeven hier niet te zijn!.

Jeroen

• ik heb nix met angst zaaien (o wat is het toch gevaarlijk allemaal, die islam), vind jahjah wel interessant, maar vond jou zaterdag werkelijk briljant. je hebt een mening en een microfoon, laat maar horen dan. en dat vervolgens niemand daar mee om kan gaan -zeker niet de organisatie van happy chaos die met hun mond vol tanden het hele debat maar aflast- legt meer bloot dan welk debat ooit zou kunnen. en daarmee werd het eindelijk leuk in de schouwburg!

Marian Donner

• Ontroerend hoe de Hollanders hechten aan gezelligheid. Het moet léúk blijven en dus krijgt degene die “de sfeer” bederft een standje. We willen allemaal zo graag aardig gevonden worden en zijn er dol op elkaar tuttige schouderklopjes te geven, maar met argumenten blootleggen wat er fout is aan die Abou Jajah is taboe. Zeker als je ook nog satire bedrijft.
Nergens zijn de Hollanders banger voor dan voor temperament, karakter en een goed stel hersens. Dit volkje is rijp voor overname. Veel geluk.

Bernadette de Wit, Amsterdam

• Theo, Theo toch….je bent gewoon een rotjoch. Heb je het nu alweer gewaagd op de tenen te gaan staan van de fine fleur van de multikul? Wou dat ik erbij geweest was. Zelfs volgens het ANP ben jij eigenlijk de enige aanstichter van alle tumult met je ongenuanceerde beledigingen aan het adres van hen die het goed met iedereen menen. Het is ook geen wonder dat door rechtse raddraaiers zoals jij zelfs de meest redelijke, vredelievende sociaaldemocraat naar enig geweld jegens jouw imposante lichaam gaat verlangen. Volgens het eerder aangehaalde ANP was het allemaal erg genant en vervelend voor allen die op een gezellige avond hadden gehoopt, ja,ja met jou en Dyab in de hoofdrollen zeker. Iedereen kan toch weten hoe dat gaat aflopen. Daarom heb ik wel enige vragen/opmerkingen:
1. meneer Abdoeljaja wist toch van tevoren wie de discussie zou gaan leiden? Het feit dat hij desondanks pas op een moment dat de organisatie weinig meer kon doen, ineens begon te weigeren samen met jou in beeld te zijn geeft me toch te denken dat de verantwoordelijkheid voor de wat rommelige afloop in ieder geval voor een groot deel bij hemzelf ligt.
2. de organisatoren wisten toch donders goed wat voor vlees ze met ene TvG in de kuip hadden? Je zou bijna denken dat jij gewoon het slachtoffer bent van een multikulturele provocatie!
3. de heer Dittrich vond jou maar een onbeschofte lul, geloof ik. Nou, daarin heeft hij misschien wel gelijk maar ik zou me van kritiek uit die hoek niet al teveel aantrekken. Iemand die onlangs nog bij B&vD indirect een lans brak voor het recht van profeten om meisjes van nog geen 10 jaar oud in bed te sleuren en z’n afkeuring uit sprak over iedereen die het met dat standpunt niet mee eens is, kijk zo iemand vind ìk nou niet alleen een onbeschofte lul, maar ook een gevaar voor de vrijheid van meningsuiting. Dat laatste vinden misschien de meeste islamitische samenlevingen een vreemd concept, maar ik maak me zorgen wanneer ook politici van Nederlandse bodem zachtjes beginnen te zagen aan deze wortel van onze democratie.

Blijf een gezonde roker en jezelf,
Bert Vester.

• Beste Theo,
Hulde voor je scherpe aanpak van Abou Jah Jah, een van de nieuwe handlangers van het religieus fascisme.
Na de aanslagen op het WTC heb ik al eens geschreven “be aware the new Hitlers are there”
Ik krijg het idee dat ik steeds meer gelijk ga krijgen.
Abou is zeker zijn vertegenwoordiger in de Lage Landen, het is goed dat ie aangepakt wordt, want de strijd zal nog lang en hevig worden.

Groet en succes!
Jan Welleweerd

• Theo, fantastisch dat je de boel op scherp zet! ’t Verbaast me dat lieden die vroeger het smoezelige mannetje Janmaat meden als de pest, nu deze fascistoïde JahJah een platform willen geven, met de schijn van fatsoen. Die man is een SA’er après-la-lettre, in alles wat hij zegt, wat hij hoogstwaarschijnlijk denkt en wat hij uitstraalt. Jammer dat hij je niet de kans gaf hem verbaal en publiekelijk te ontmaskeren. Hopelijk kun je de volgende die de AEL-voorman interviewt vooraf wat instructies geven, want ik ben bang dat het anders weer slap gezwets wordt. Misschien kun je een klein cursusje “Abu Jah Jah interviewen” publiceren?

Wees een beetje voorzichtig, intussen.
Jan

• Beste Theo,

Het was me een waar genoegen om je zaterdag voor niet alleen voor jouw, maar voor ons aller recht op meningsuiting te zien opkomen. Mensen die de toon daarvan niet aanstond en die er bang voor zijn dat de effecten averechts zijn, zou ik willen aanmoedigen de geschiedenis zoals die aan de Tweede wereldoorlog vooraf ging nader te bestuderen. Veel mensen lijken vergeten dat Chamberlain als de grote verzoener werd gehuldigd, nadat hij zo prettig en beleefd met Hitler
had gesproken, terwijl Churchill werd gezien als een ongelikte haatzaaier en oorlogshitser. Misschien was alles anders gelopen als men naar Churchill had geluisterd, in plaats van naar onze lekkere sociaal-democraat Chamberlain.
De oh zo fatsoenlijke christenen onder ons, die vinden dat iedere voorradige wang moet worden toegewend aan onze belagers, wil ik graag herinneren aan het feit, dat de lieve heer op zijn drieëndertigste aan het kruis werd genageld. Het lijkt me dat we beter kunnen uitkijken, dat we niet ons fijne tolerante landje met armen en voeten spijkeren tegen de onverdraagzame alles vertrappende sandalen van onze moslimhoeders.
Verder wil ik mijn grote respect uitspreken voor Bert Koenders, die op het podium het woord ego in zijn mond durfde te nemen terwijl het betrekking had op iemand anders dan hemzelf en zich eerder negatief of populisme durfde uit te laten. Hij schaamt zich in het geheel niet voor zijn gebrek aan zelfkennis, of eigenlijk aan iedere vorm van kennis, want wat zat onze fijne sociaal-democraat knus tegen Jah Jah aan te schurken.

Maarten Brante

• Dag Theo,

Petje af voor je optreden in Amsterdam, het was misschien niet helemaal zoals het hoorde maar dat mag de pret niet drukken.
Kijk je alleen wel uit voortaan ? Ik lees liever nog een hele tijd je colums dan dat ik moet meelopen in een stille toch om jou te gedenken…..

Groetjes en ga zo door,
Eva Eijlders.

• He Theo,
Helemaal perfekt zoals jij de geiteneuker de bek hebt gesnoerd! Zo’n achterbakse kloothommel verdient het niet eens om aan het woord te komen. Het is zowieso al helemaal van de zotte dat “meneer” Jah Jah wel even zal uitmaken wie de leiding van het debat heeft. Wat een ontzettende angsthaas trouwens dat-ie ondanks z’n legertje bodyguards zonder een woord gesproken te hebben, de aftocht blaast! Nou, nou,….getuigd van moed hoor Jah Jah!! Over de heren politici die aanwezig waren kan ik alleen maar zeggen dat ik spontane braakneigingen krijg als ik zie hoe zij ons land naar de verdommenis helpen door achter zo’n moslimextremist te gaan staan.
Theo, ik ben trots op je!!!
M.v.g. Jurgen Ribberink

• Theo, het lijkt erop dat je zelfbenoemde achterban nog erger is dan die van Pim Fortuyn. Doe iets.
Geert-Jan Kuip

• Heeft Hein van Meeteren ook nog een paar echte argumenten? Of blijft het bij wat pathetisch gebral? Wat maakt Aboe Jah Jah zo geweldig, bijvoorbeeld, alleen het feit dat-ie een eigen mening heeft? En waarom is het relevant dat Erasmus nog in de luiers lag toen de islam al bestond?
Wat een selectieve verontwaardiging, van Koenders en Dittrich. Met zulke volksvertegenwoordigers heb je geen Sharia meer nodig.

Peter Breedveld

• Van Gogh afficheert zich graag als voorvechter van de vrije meningsuiting. In feite zorgt hij er (zoals ook hier weer) veelvuldig voor dat van uitwisseling van meningen geen sprake meer kan zijn. De werkelijke agenda van Van Gogh wordt steeds duidelijker: met inhoudsloze rellerigheid goedkoop scoren bij de nieuwe politieke F-side, die net zoals haar tegenhangers in het voetbal vooral tuk is op keiharde confrontaties met de “vijand”. Gehaaide jongen, die Theo: de omzet van zijn producten vaart wel bij het heldendom dat hij weet te verwerven door bij zijn klapvee op voorspelbaar juiste knopjes te drukken.

Als ik hetzelfde merk suggestiviteit zou roken als Van Gogh, zou ik me als afsluiter afvragen of Hitler ook videoproducties verkocht.

Nou, Theo, je bepaalt zelf wat er op je site komt. In het verleden heb ik al kunnen ervaren dat je behalve een hork ook nog een labbekak bent.

Ruud van Hoorn

• dit heeft niks meer met vrije meningsuiting te maken. Je zult wellicht thuis problemen hebben en probeert op deze manier je gevoelens te uiten.Je word door een ieder beschouwt als een holbewoner, aangezien er geen normale discussie gevoerd kunnen worden met jou en je meteen vlucht in het schelden en het je gedragen als een holbewoner. Je hebt de aanval geopend op de Islam en dat is een gevecht tegen de bierkaai, als we dat even zacht mogen uitdrukken. Het is duidelijk dat je niks weet van de islam, laat staan van de profeet. Ga vooral zo door van Gogh, dan zul je het heel ver schoppen. Meer woorden hoeven we er niet aan vuil te maken.

hetdialoog

• Zeer Geachte Heer Theo van Gogh.

Ik ben blij dat U die afschuwelijke moslims eens laat horen
wat wij van ze vinden.
Wij vinden er niks meer aan die multiculti samenleving.
Bij mijn weten heb ik ze ook nooit uitgenodigd.
Theo blijf zo doorgaan ik steun je.

Gerrit Veltman

• Terroristen als Politici,

Theo goed dat je de waarheid hebt gezegd. Waar kan zoiets. Alleen in ons land en België. In Nederland hebben we Duivendak van Groen Links (ex vermeend rara lid en ex Shell en Makro pyromaan) en in Belgié de AEL met AboeJJ. En de op sentiment meedrijvende en profiterende pluche zitters Koenders en Dittrich.
Die AboeJJ is destijds met leugens in België toegelaten. Wij allochtonen moeten maar vertrekken vindt hij en zijn mede gelovers (marokanen e.d.), in feite hebben we het paard van Troje binnengehaald met die vrijheid van die Imans, haatzaaiers, en recruiters van zelfmoord vrijwillegers voor de Jihad.
Waarom gaat Aboe zelf niet op zelfmoordmissie, in de Gaza strook of Iraq. Omdat die smeerlappen van Hamas e.d. andere recruiteren en hier geld inzamelen om de familie van diegene die ze zover gekregen hebben door indoctrinatie af te kopen met geld als martelaars. Kinderen inzetten voor hun strijd die met bommen een aanslag moeten plegen. Aboe JJ toon je geloof in de Koran en ga zelf je eigen opblazen ergens ver in een woestijn, dan ontmoet je misschien wel die 29 maagden. Ook zo’n leugen die niet in de Koran staat maar jullie extremisten wel gebruken.
Het wordt tijd dat wij Europeanen die beïnvloeders uit Noord-Afrika, het midden en verre oosten, de wacht aan zeggen en eruit zetten. Wij vinden toch ook dat destijds in Duitsland men Hitler en zijn NDSAP of hoe ze nu precies heten eerder aan had moeten pakken! Geef ze en vertrek premie mee, deporteren mag je niet zeggen maar het zou niet verkeerd zijn!
Diegene (allochtonen) die onze normen en waarden wel accepteren en hier in ons land echt mee en vooruit willen lijden alleen onder de demagogie van deze extremisten.
Wordt tijd dat wij Nederlanders van ons af gaan bijten anders krijgen we straks de moderne kruistochten hier ter plekke. Wij willen dat niet maar de theedoeken willen nu al iedereen doen geloven dat er een kruistocht wordt gevoerd tegen hun, ook nu en hier ter plaatse. Dat is niet zo maar ze weten dat deze leugen werkt omdat ze slappelingen, NSB’ers als Dittrich, Koenders e.d. achter hun hebben om ons hier koest te houden totdat ze politiek de meerderheid hebben over een jaar of 15-20.
Ga door Theo

Ad

• Theo,

De reactie van Boris Dittrich op jouw optreden en uitspraken is ronduit verbijsterend.
Dit is een zoon van Tsjechen die voor de communisten naar Nederland gevlucht zijn .”Onze” Boris schijnt ook nog bestuurslid van de Olga Havel Foundation (de overleden vrouw van Vaclav Havel) te zijn. Die doen ook iets met mensenrechten……..
Je zou dan toch denken dat JUIST hij !!!, die DANKZIJ onze (gast)vrijheid een succesvol bestaan heeft kunnen opbouwen, de betekenis van het vrije woord op de juiste waarde zou weten te schatten. JUIST HIJ !!!!!!!!!!!!
Helaas die verwachting was een beetje dom…..
Trouwens, “de pooier van de profeet” is mij nog iets te soft en vermoedelijk ook niet helemaal juist, immers een pooier beperkt zich tot de onderdrukking z’n eigen groep. Aboe JahJah heeft gezien zijn gedrag en uitspraken een hoger doel voor ogen. Om te beginnen met de “Entlosung” van het vrije woord dan komt de rest vanzelf wel “goed”.
Ik zou mij niet druk maken om de titel “Varken”, ”t wordt bij de AEL pas echt link als ze je als Geit of Bok gaan zien………..

Grt.
George

• Dag Theo,

Allah is groot ofwel God zij dank dat je onze AJJ van zij makser hebt ontdaan.
Deze islamofascist is gevaarlijk, maar gevaarlijker is het als hij een groot deel van de moslimjongeren voor zich kan winnen. De meerderheid van de jongeren in Amsterdam is straks immers moslim. Je hebt veel lef om dit te doen met gevaar voor eigen leven. Tof dat er zoveel positief reacties zijn op de site. Jammer dat ik er niet bij was, het moet wel erg amusent zijn geweest. Ik vraag me af welke studierichting de studenten volgen die dit organiseerden. Zijn de moslims op hun universiteit ook zo lekker geintergreerd of hebben ze hun eigen clubjes en praten ze onderling een verrijkende taal misschien ? Ik heb twee zonen, geboren in de 21ste eeuw en hun toekomst, net als die van je eigen zoon Theo, kan alleen maar goed zijn als we gekken als AJJ niet alleen de mond snoeren maar de loyale volgers het land uitsturen, hebben ze 1 nationaliteit minder. En tja, als de heidenen, atheisten, chistenen, boedhisten, hindoes en wat dies meer zij geen kinderen meer krijgen of dan toch veel en veel minder dan onze moslima’s dan moeten ze ook niet klagen dat Nederland een moslimland wordt. Dus niet alleen maar stoere taal als reactie op jouw superactie, maar kinderen op de wereld zetten verdomme ! Anders zijn we verloren.

Simon van Boxtel

• Beste Theo,

Eenzaam, eenzaam, eenzaam. Zo voel ik mij al jaren sinds ik besefte wat voor een desastreuse ideologie we met de islam binnen de grenzen gekregen hadden. Ik was wel enigszins bekend met jouw bezwaren tegen de islam, nu pas zie ik het echt. Ik vind jouw optreden niet alleen subliem maar vooral hartverwarmend.
Wat ik vooral verwarmend vind is het aantal medestanders in reactie op jouw optreden. Ik zie nu dat ik helemaal niet alleen ben. Opvallend vond ik het aantal reacties waarin de schrijvers de gelijkenis zagen tussen islam en fascisme.
Zo refereert Annemieke terecht aan haar schooltijd waarin punt voor punt de ongelijkheid tussen mensen gepropageerd werd.
Ik wil daaraan toevoegen dat eenieder met enige kennis van de ’theorie’ van het nazisme, ogenblikkelijk dezelfde terminologie herkent bij lezing van de koran. Ik pleit er dan ook voor de koran, in navolging van Mein Kampf, te verbieden wegens aanzet tot haat. Haat tegen vrouwen, homo’s, christenen en joden. Westerlingen zijn niet perfect. Maar we hebben teveel oorlogen en revoluties gehad om nu nog eens miljoenen doden te offeren. Want dat is natuurlijk de achterliggende angst bij iedereen die de islam een houding van matiging toekent: men vreest de oorlog die komen gaat.
Nee, ik wil geen oorlog, doden, verminkten, martelingen in gevangenissen. Maar ik wil ook geen islam in mijn huis.
Als mijn niet-islamitische dochter goed genoeg is om later voor een ‘maagd’ door een islamiet afgedankt te worden, dan is mijn niet-islamitische zoon ook goed genoeg voor welke gesluierde islamitische ook. Ik ben dat hypocriete met 2 maten meten door die islamieten meer dan zat.
Zowel mijn zoon als dochter zal ik overigens verbieden het ooit met een islamiet aan te leggen. Ik weet het, het wordt een heidens karwei.
Hoe je het ook wend of keert, die burgeroorlog komt er toch. Uiteindelijk willen we die islam niet. Al die rare kronkels tot spreiding van de bevolking miskent het feit dat Nederlanders een terugtrekkende beweging maken. Vind je het gek, gezien de snelheid waarmee grote en kleinere steden in rap tempo niet-Nederlands zijn geworden? Dat heeft niets met racisme, maar alles met verlies aan identiteit te maken!
Verlies van identiteit, inderdaad, ten gunste van een vóór-middeleeuwse politieke ideologie, overgoten met religieuze elementen: de islam. Vergeet niet dat het Westerse christendom (en daarmee alles wat daaruit voortkwam) ontstond 150 jaar ná de vestiging van de islam, die op dat moment het christendom in het Midden-Oosten, Perzië, Egypte, Noord-Afrika had verdreven. De opa van Karel de Grote versloeg weliswaar de islamieten bij Poitiers in 734, maar West-Europa was toen nog vrijwel volledig heidens. De strijd was gericht tegen Christenen. De oorlog werd tóen gestaakt.
De Koran lezend zien we dat Abraham Hagar, de moeder der Arabieren, wegzond ten gunste van Sara, de moeder der Joden. Terecht of onterecht, ik vind het banaal dat Mohammed heeft gemeend 2000 jaar later, in 622 AD dit ‘onrecht’ te moeten corrigeren door Christen en Joden de 2e plaats te wijzen.
Studerend op het nazisme kwam Menno ter Braak er in de jaren 1930 achter dat de grote drive achter het nazistisch denken het ressentiment was: het jezelf achtergesteld voelen, verongelijkt zijn, en het streven dit ‘onrecht’ weer recht te zetten, met harde hand en de onvermijdelijke ongelijkheid. Wie nu opnieuw, met Ter Braak in de hand, naar de islam kijkt kan niet anders dan concluderen dat de islam een politieke ideologie is, opgesmukt met religieuze elementen, strevend naar de neergang van alles wat uit de ‘onterechte keuze’ van Abraham is voortgekomen. Dit geldt het jodendom en de daaruit voortgekomen Christelijke en Westerse cultuur, met alles wat daarin goed en fout is. Dat Osama en Abu dit doen met westerse middelen treft hen kennelijk niet als hypocriet.
Daarom ben ik het ook niet eens met Annemiek en M. de Jong die stellen dat jij weliswaar een held bent, maar dat je je eigen dood over je afroept en daarom om je zullen wenen. Ik vind dat wij allen, positieve respondenten, voor jou op moeten komen. Theo, if need be, ik ben jouw bodyguard.

Met vriendelijke groet,
Marc Bouwman

• Beste Theo,

Begrijp niet waarom een begenadigd schrijver als jij stijlfiguren en krachttermen ‘Groot Denker'(gaap), ‘Geitenneuker'(flauw), en ‘Pooier'(tja) blijft bezigen. Dat moet anders, beter.

De vriendelijkste groeten & Immer Gerade Aus.
T. de Groot

• Beste Theo,

Naar aanleiding van jouw FANTASTISCHE optreden in de Stadsschouwburg, schreef [hoogstwaarschijnlijk een buitenlander] ene Mehdi een mailtje naar jouw.
Mehdi,
Voor je je mening aan iemand wil meedelen probeer dan eens eerst fatsoenlijk Algemeen Beschaafd Nederlands te schrijven.

MET HAAGSE GROETEN Jan van Loenhout.

• GOED ZO Theo,
Je hebt met je opmerking het ware gezicht van deze fascistische islamiet laten zien. Laf afgaan bij een beetje tegenstand.
Dat gedrag is al tientallen jaren bekend bij Israel. Ze rennen hard naar huis bij een beetje tegenstand om daar terug te gaan schelden en op laffe manieren onschuldige mensen te laten vermoorden door geïndoctrineerde dombo’s.
Houdt vol , je bewijst DEMOCRATIE een grote dienst.

Rinus.
• In Hein van Meeteren’s stukje zet hij zichzelf ten voeten uit neer: een opgeblazen, zelfbenoemd intellectueel die er prat opgaat een bereisde Roel te zijn. Ver verheven voelt hij zich boven de platte Nederlandse polder en de in zijn ogen daar levende minkukels. Ja hoor, Hein heeft zijn
rechtenstudie voltooid. Chapeau !
Hein wist het allemaal wel en heeft alles voorspeld.
Dat er een gruwelijke dictator is verjaagd, ach ja, dat weegt niet op tegen vernederingen van terroristen met bloed aan hun handen.
Waar was Hein toen de nobele moslims, door hem zo bewonderd, enige verkoolde Amerikanen vertrapten, onteerden en aan een brug hingen en de families van hen vernederden en pijnigden voor het oog van de wereld. Ja natuurlijk, dan hadden ze maar met hun handen van de grote leidsman Saddam moeten afblijven.
Die erfgenaam van het grote goed uit Samarkand, Agra, Teheran en vergeet Mekka niet. Al die grote, verlichte erfgenamen van de islam die in Saoedie Arabië, Egypte en Pakistan et cetera de dienst uitmaken, aan hen moeten we ons maar spiegelen.
Laat Hein de kronieken eens lezen over hoe de islam indertijd te vuur en te zwaard het ware geloof heeft verkondigd, daar waren zij van de katholieke kerk watjes bij. Laat Hein ook niet vergeten om eens te gaan kijken in Saoedie Arabië, Jemenen de Soedan, daar is het onvervalste slavendom nog te zien. Een aanrader.
Geen massavernietigingswapens in Irak ? Nee, natuurlijk niet ! Saddam heeft zijn eigen onderdanen vergast met pepper spray en die was toen net op, net zoals de laatste Scud-raket.
De Israëli’s hebben natuurlijk indertijd niet een in aanbouw zijnde atoomwapenfabriek gebombardeerd maar een moskee, zo’n centrum van vrede, wetenschap en verlichting.
En Erasmus, wie is dat nu vergeleken met Aboe Jahjah ? Die grote ziener en intelligente volksmenner, gefinancierd door Hezbollah, die handig misbruik maakt van onze democratische vrijheden.
Keep on dreaming, Hein. Moge je nog veel plezier beleven aan je cultuurrelativisme. Weg met ons !

Kleine Pim

• Foei Theo!

Wat een affreus taalgebruik. Jammer dat de klaarblijkelijk zo fijnbesnaarde
heer Abou Jajah afhaakte. De omstandigheden leken ideaal voor een verbale cage
fight op de zondagmiddag. Weet alleen niet wat de rol van Mr Dittrich daarin
had moeten zijn. Grensrechter met een vlaggetje?

Maarten

• Beste Theo,

Je hebt die Ali Babba en zijn veertig rovers mooi te pakken genomen! De vrijheid van meningsuiting moet altijd voorop staan, en ik sta dan ook vierkant achter je!

Groeten,
Mark

• Hoezo zijn debatteerders de ‘gasten’ van de voorzitter? Wat is dat voor middenstanderstaal? Als je zo’n brave voorzitter wilt, moet je iemand anders vragen. Van Gogh bestrijdt wekelijks met argumenten de aanhangers van moslimheilsstaat. Ook op teevee. Bovendien is hij een goede voorzitter, die iedereen aan het woord laat. Maar niet zonder weerwoord, en zo hoort het ook bij lieden als Pala en Jahjah. Bangerikken snappen dat niet, die menen dat je altijd iedereen de andere wang moet toekeren.
Dat Van Gogh bloemrijke qualificaties ten beste geeft, is natuurlijk omdat een openbaar debat ook onderhoudend moet zijn en dat betekent dat je het beestje bij de naam moet noemen. Het is zijn taak, daar is hij voor ingehuurd. De organisatoren van Happy Chaos zijn zich daar terdege van bewust. Een goede keus dus.
Alleen zwakkelingen denken dat een goedgebekte voorzitter de “winnaar” is en vinden dat nog fout ook. Stel je voor, foei, competitie! Huu, dat mag niet in het Hollandse harmoniemodel.
Kom op zeg, een goedgebekte voorzitter gaat voor een spetterend debat. En waarom kan dat plotseling niet tevens “inhoudelijk” zijn? Zie het Engelse parlement. Ik weet het, aan lafbekken is deze gedachte niet besteed, die houden die valse tegenstelling in stand..
Een debat bezoeken met lijfwachten! Denk na: dat doen toch alleen criminelen? Of politici die door moslims met de dood worden bedreigd. Maar in het laatste geval betreft het professioneel bewakingspersoneel dat niet op de vuist gaat.
Ik snap werkelijk niet dat jii en zoveel anderen zich totaal identificeren met de islamitische lange tenen van deze patser. Zal wel komen door gebrek aan eigen inhoud. Doordat Jahjah de steun krijgt van onderkruipers als Dittrich, is hij zelf gaan geloven in zijn eigen voortreffelijkheid. En jij doet daaraan mee, nog onbedoeld ook. Dat maakt het nog erger.
Hou toch op met je “aandachtig luisteren” naar Jahjah. Heb je al die tijd zitten slapen soms? Heb je niet het krantenverslag gelezen van een eerdere discussie, waarin ongesluierde, kritische moslima’s de mond werd gesnoerd door de lijfwachten van die engerd?
Hak nou eens een knoop door: sta je achter die vrouwen of achter de man die hen het recht ontzegt om eventueel van het geloof af te vallen of daar een eigen moderne draai aan te geven. Dat durf je niet, wedden?

Bernadette de Wit

• Zoals Henk zei: het is al veel en veel erger dan we denken.
Het westen is ten dode op geschreven. Wat wil je ook met ven die rukkertjes als politici, die graag het braafste jongentje van de klas willen zijn. ik bewonder je lef maar vrees voor je veiligheid.
Take care Theo.

Paul

• Geachte heer van Gogh,
Mijn complimenten.
Niet dat u dat nodig heeft, maar weet u gesterkt door het feit dat er weer een persoon extra achter u staat.
En inderdaad moeten we ons afvragen of de heer Dittrich de geschiedenis kent.
Door zijn kruiprige gedrag gedraagt hij zich als een homo in Nazi Duitsland die hoopte door vriendjes te worden met de machthebbers dat het allemaal wel niet zover zou komen. Helaas leert de geschiedenis ons anders.
Verbaal verzet nu, voorkomt gewapend verzet later!

Dave Nelissen, Amsterdam

• Hieronder mijn reactie op Hein van Meeteren.
Niet gehinderd door enige kennis van zaken meent Hein van Meeteren de Islam te moeten verdedigen met het argument dat deze cultuur al zo lang bestaat. Beste Hein, het zegt niets dat de Islam al bestond toen Erasmus nog niet geboren was, het probleem is dat ze in dat middeleeuwse stadium zijn blijven hangen. Het lijkt me beter dat je wat bijscholing neemt voordat je hier weer de hysterische pias uit komt hangen.

Chera Bekker

• Beste Theo,

Hulde voor jou,die Abou Jah Jah als een hond met de staart tussen de poten heeft laten afdruipen naar zijn riool in belgenland.Het maakt eens temeer duidelijk dat deze aanbidder van de pedofiele profeet mohammed[vervloekt zij zijn naam]niet van discussie houdt.De rat wil alleen maar imponeren met zijn lijfwachtjes en is bang voor jou als gespreksleider.Dat D66 onbenul Dittrich de schuld bij jou legt zegt genoeg over het niveau van de meeste politici in dit land.Het is hoog tijd voor een nieuwe Pim Fortuyn!
Groet,J.Baars

• Beste Theo,

Met grote klasse en verve heb je deze ongenuanceerde gestoorde Islamofiel een koekje van eigen deeg gegeven.Ik ben trots op je dat je het lef en de moed had om dit aankomend dictatortje met z’n grote smoel van repliek te dienen.
Als een laffe hond, met z’n staart tussen de benen droop hij af, geruggesteund door een stel lege kolerekasten.
Theo, jij bent nog een van de weinigen die recht voor zijn raap je ongezouten mening geeft.
De doorspekte huichelarij van een Dittrich en zijn trawanten, vallen in het niet door dit grandioos “optreden” van jou.
Wees voorzichtig, want er is al eerder iemand opgeruimd door het vrije woord te verkondigen.Kijk eerst naar links, dan naar rechts en nog een keer naar links voor je oversteekt.
Theo, we houden van je zoals je bent. Je bent je gewicht in goud waard!

H.Haringsma
Culemborg

• Quitters never win and winners never quit.

Dr. John

• Beste Theo,

Goed gedaan. De Islam is niet meer dan een fascistische politieke stroming met als bindmiddel een reli-saus, dat bestaat uit gestolen en verdraaide delen uit Torah en Bijbel.
Le Chayim.
WvO

• theo geweldig maar let op dat je je leven niet teveel in de waagschaal legt

groet
Frank

• eindelijk op je nummer gezet . . . .
een halt aan je mediaterreur !

ed nelissen

• Theo,

Schokkend dat er nog mensen zijn die jou deze rel kwalijk nemen. Zover is de vrijheid van meningsuiting in Nederland dus al onderdrukt. Je moet blijkbaar voorzichtig met je woorden omgaan en vooral geen moslims boos maken.
Dus laat ik nog een keer de waarheid zeggen nu het nog kan. Abou Jah Jah is een fascist, een islamonazi en een lafaard die geen debat aandurft, maar zijn macht probeert te vergroten met intimidatie en knokploegen.
En er is geen god die allah heet en mohammed was (is?) een pedofiel.
God bless America!

Peter Verkooijen, Amsterdam/New York

• Hallo Theo,
Ik vind de discussies die je losmaakt belangrijk. Maar ik schrik heel erg van de reacties. Pas op jezelf en als ik je ergens mee kan helpen.
Een roker en zwarte koffie fanaat.

Groet & Take care,
Michel Warmenhoven

• Allerbeste Theo,

Via m’n computer ben je sinds jaren een geliefde gast van ons geworden, die we niet graag willen missen!
Je steekt je mening over de dames en heren (heren? nu ja …) moslims niet onder stoelen en banken en je maakt je daarmee een onvoorstelbaar aantal vijanden, die, totaal gespeend van welke vorm van humor dan ook, je het liefste dood willen zien. En als dat niet via de natuurlijke weg valt te bereiken, zijn ze maar al te graag bereid het noodlot een handje te helpen; dat is bovendien een ‘Allah welgevallige’ daad!!!!
Geef ze hiertoe geen kans, houd je voorlopig een beetje gedeisd en kijk wat vaker om je heen dan je nu nog gewend bent. En je weet het; bij het oversteken eerst naar links en dan naar rechts gekeken en, in jouw geval, ook nog even achterom, want een echte moslim (en dat zijn ze allemaal!!!!) geeft je liever een duwtje in de rug, kan je, als je het overleeft, niet tegen ze getuigen. Want we hebben het in deze brief toevallig wel even over bijzonder laf en gewetenloos tuig van de richel, dat niet tot normaal gedrag in staat mag worden geacht.
Pas op je zelf, want jij schrijft wat wij denken maar niet overgebracht kunnen krijgen op de dames en heren die ons in de politiek zeggen te vertegenwoordigen. “Pistolen” Adje M., net even met verlof uit de USA, is van mening dat er nog veel vreemd volk Nederland binnen moet, willen wij naderhand hier in Nederland kunnen beschikken over een goede “ouwedag” voorziening. Ik denk dat zijn Amerikaanse strenge meesteres hem net even te hard voor z’n kop en kont heeft geslagen.
Allemaal flauwekul wat hiervoor is gezegd, maar alsjeblieft, alsjeblieft pas op je zelf, pas verdomd goed op je zelf, wij, ik kunnen/kan je niet missen en bovendien, je bent beslist niet in de wieg gelegd voor het martelaarschap!
Deze moslims deugen niet, zijn apert oneerlijk en uitermate sadistisch! Kijk uit!

Hans Cramer

• Hoezeer ik het ook oneens ben met Abu Jahja, beledigen van je gasten gaat gewoon te ver. Ik was er bij zaterdag dus ik weet wat er speelde.
“Het met argumenten blootleggen wat er fout is aan die Abou Jajah is taboe” is onzin Bernadette; doe het echter dan ook met argumenten en niet met schelden. En het kwalijkst van alles is dat, hoewel deze reacties hier nauwelijks te lezen zijn, veel mensen sympathie kregen voor Abu daar hij niet in staat gesteld werd zijn argumenten (hoe slecht ook) te uitten. Hij kreeg geen gelegenheid: als je weet dat iemand als Theo deze discussie gaat scheidsrechteren weet ik al wie de winnaar wordt (Theo zelf). Foutje van de organisatie maar als je dan ook nog eens eerst wordt uitgescholden heb je ook niet echt zin meer in een inhoudelijke discussie. Geen petje af, voor niemand, zeker niet voor Abu Jahjah maar zoals gezegd: je stond daar voor velen en velen daarvan neigen toch, als er een kans is, zeer aandachtig naar Abu te willen luisteren in de toekomst. En dat is nou net niet wat je wilde bereiken, toch?!

BB.

• Geachte heer Van Gogh, beste Theo,

Was er nu werkelijk iets nieuws te ervaren aan het feit dat de heer Abou Jah Jah zich al voor het debat terugtrok, alleen maar omwille van (angst voor?) heure presentator c.q. ‘scheidsrechter’, ene Theo van G. te A.?
Juist: niets. Oude wijn in nieuwe kruiken, m’n beste.
Meermalen aangetoonde en dus bewezen aartsleugenaar Abou Jah Jah is namelijk erg goed, qua marketing, that is.
Echter, ik neem altijd met graagte geschiedenislessen, in de zin van bewezen feiten, tot mij.
Niet alleen uit persoonlijke interesse, doch veeleer om er iets van te leren.
En juist dat leidde mij weer eens tot de conclusie dat u helaas andermaal gelijk heeft.
Zoals ik u alweer enige jaren geleden eens e-mailde, heb ook ik de woorden die u ook nu weer in uw column gebruikt (ik citeer u: ‘Ik heb de nieuwe NSB gezien….’) al eens eerder en op iets andere wijze gebezigd.
Namelijk als volgt: ‘De vijand is reeds lang onder ons….’ (of woorden van gelijke strekking).
Dit laat de strekking ervan echter volkomen onverlet.
Kortom, Theo, met je laatste zin heb je domweg weer eens gelijk.
Hoe inzichtelijk.
Hoe waar.
Hoe jammer.
Hoe beangstigend ook.
Hoe triest, maar bovenal, hoe in ernstige mate GEVAARLIJK voor dit – volgens Bernadette [de Wit] terecht ‘voor overname rijp’ genoemde – volk der Nederlanden.
Nee, en dan van de feiten: zo’n meneer B. Dittrich van D66 bijvoorbeeld.
Nota bene: één van MIJN ‘volksvertegenwoordigers’!
Eén van mijn – althans, dat zou ie op z’n minst behoren te doen, of heb ik dat verkeerd? – verdedigers van de Grondwet (art. 7 lid 3) en daarmee het Vrije Woord!
Het is een cliché, maar met zulke vijanden heeft men inderdaad geen vrinden meer nodig.
Enfin, ik zal hem oprecht, in vrede en met alle acht herdenken, als hij eenmaal samen met al zijn qua seksuele geaardheid gelijkgestemden met ‘zijn hoofd naar voren’ in de naam van Allah de Barmhartige van een hoog gebouw afgedonderd zal worden, met vooraf misschien nog nèt een kort uitzicht op gelijkgestemden van vrouwelijke kunne, die, met de handen op de rug vastgebonden en tot hunner middel begraven, de letterlijke Stenen des Aanstoots in grote getale op zich af zullen VOELEN komen…..
Allah? Elkaar liefhebben tot de dood er op volgt? De groeten!
En voor de tegen beter weten in nog illusierijke en volstrekt naïeve reflectanten op deze site als daar zijn ene Hein van Meeteren, ene Jasper Wegman, ene Patrick van der Hijden, ene Ruud van Hoorn, ene ‘het dialoog” (Job Cohen, misschien?) onder ons: ja, mensen, ik zal waar ik kan – evenals Theo van Gogh – ook UW Grondwettelijke vrijheden blijven verdedigen. Deed Fortuyn namelijk ook. Meer niet.
Alleen, verdedigt U die van mij dan ook?

Met vriendelijke groet,
Martin J.J. Kool,
Amsterdam.

• Als ik die reacties zo lees, denk ik: wat een beerput. Door Pim Fortuin geopend en van mij mag de deksel er weer op. Want ik weet nu zo langzamerhand wel hoe het stinkt. Ik heb weinig sympathie voor de beweging van Dhr. Jahjah, maar van die Fortuinisten ben ik echt bang, vanwege de ernstige kortzichtigheid die de meesten lijken te hebben.
Mijn eerste indruk bij lezing van de column is dat uw humor uit een minderwaardigheidscomplex voorkomt: u hebt immers geen god, geen strak kontje en geen beschaving. Trouwens: die zin over Dittrich en strakke kontjes geeft aan welk een vooroordeel u over homo’s hebt.
Als je mensen de gordijnen injaagt, komt daar zelden een goede dialoog uit voort. Een gespreksleider moet zich enigszins objectief kunnen tonen en niet heel dominant aanwezig zijn m.i. Ik snap werkelijk niet hoe iemand u uit heeft gekozen. Dan wil je een rel en geen interessante discussie.
Vr. Groeten, Jos B.

• Erg lullig..
Kan me best voorstellen dat het erg sneu verliep voor Koenders en Dittrich. Tijden thuis voor de spiegel staan oefenen en dan gaat opeens het feest niet door. Hun opzetje was duidelijk: voor het debat zou beginnen eerst vriendelijk tegen JahJah doen, voorkomen dat iets hem ergert en hij wegloopt. En dan, tijdens het debat zal het duo D & K hem alle hoeken van de zaal laten zien, hem voor het oog van het hele Nederlandse volk ontmaskeren. Op die kans hadden ze al zo lang gewacht.
Helaas… Theo was hen voor en vatte de mening van Koenders en Dittrich voortijdig in een kernachtige zin samen. Lul, riep D kernachtig, want was het voor D & K lullig of niet?!
Dus maak het goed met D & K en geef ze de gelegenheid op je website alsnog hun afkeer over JahJah uit te spreken.
Ik ben benieuwd hoe ze hun mening zullen verwoorden.

Johan

• Beste Theo. Schitterende actie. Je bent een kerel of je bent het niet.
Een van de commentaren viel mij op. Die van ene Hein van Meeteren. Ik moest opeens aan Pim denken. Pim is zoals je weet vermoord door een malloot die denkt dat ie beter is dan een ander en daarom voor God mag spelen. Die van Meeteren doet mij heel sterk aan vd G denken. Vind je niet? In elk geval moet ie snel naar de psychiater want hij is volstrekt gestoord.

Met vriendelijke groet
Gideon

• Na een rotdag , wat veroorzaakt werd door dit kleinzielge kloteland vol idiote regeltjes zat ik in een dip,totdat ik jou stuk gelezen had,jij maakte mijn dag weer goed.Zeker met die opmerking over het glijmiddel van D66.
Ga zo door jij ben een van de weinige die in opstand komt,kijk je wel uit voor de idioten in dit land?Er lopen er te veel van rond.
Groetjes Jolanda.

• Ha die Theo!
Jonge,jonge Theo; Die belgen treffen het toch niet he,daar in Amsterdam.
Een paar jaar geleden ging het al niet zo goed met Filip de Winter bij buitenhof.
Nu loopt onze libaneese wolf ook al met z’n staart tussen z’n benen de stad uit.
Weet je wat beste studenten-organisatoren: Een triple met Filip,Abou en Theo met Georgina als ronde-miss en Katja voor de bloemen! Filip en Abou op herkansing in Amsterdam. Een mooi geschenk voor Job; Gratis vuurwerk in de stad!
Boris (niet van Idols) , paultje R en Femke als handdoek en waterdragers en bij Harry Mens en Gerrit Zalm kun je een gokje wagen op je favoriet. Menno Buch doet de interviews na de wedstrijd.
Wat denk je!
Gegroet!
P.S. Ik moet altijd aan de donald-duck denken,als ik een foto van Abou en z’n makkers zie: De zware jongens!

• Beste Theo,
Wat ontzettend jammer vind ik het dat dit niet onze nationale tv heeft gehaald (of heb ik iets gemist?).
Jij bent op dit moment de enige prominente NL-er die, door je duidelijke inname van je standpunt, laat blijken met wat voor een gevaarlijke demagoog we te maken hebben in deze.
Je aanpak is iets minder gepolijst dan van wijlen Pim of bijvoorbeeld een Bolkestein, Cliteur maar ik vind dat de toon die jij aanslaat helemaal past bij de huidige tijd.
Nog niet zo heel veel jaar geleden vond ik Pim Fortuyn ook maar een rare kwibus met extreme stellingnames, nu mis ik hem iedere dag steeds meer. Een aantal jaar geleden zapte ik jou weg als je op TV komt, nu kan ik geen genoeg van je krijgen. In de tijd dat je ‘sochtends bij Ontbijt-TV onder het genot van je boterhammetje met jam en kaas wordt getrakteerd op mishandelde en be-urineerde naakte Irakezen en opgeblazen lijken van Tsjetsjeense regeringsleiders, vind ik dat jouw woorden oren en ogen openen. Ik bedoel, alles wordt harder, iedere dag. Wanneer een inidividu hysterisch, bedwelmd of onder hypnose blijkt, kan alleen een keiharde klap in diens gezicht deze persoon weer tot bedaren brengen. Zo ook het volk. De een zal je verguizen, de andere zal je op handen dragen. Na Pim zijn er nog maar weinig mensen die ogen openen en inderdaad, zoals iemand al eerder opmerkte, ben een beetje selectief met je achterban.
Beste Theo, pas goed op je zelf, laat je niet intimideren door een groepje extremisten en bovenal zorg ervoor dat we niet ooit een witte mars voor jou hoeven bij te wonen.
Marcel.

• Theo!
Ik heb mezelf een krul in m’n lul gelachen vandaag, toen ik op radio 1 hoorde op wat manier je Abu Jah Jah even je ongezouten mening gaf over het feit dat hij jouw niet als debatvoorzitter wenste te hebben.
Het irriteerde mij dan ook zeer om het een en ander van het hele verhaal verdraaid terug te horen in de uitzending van “Hart van Nederland” s’avonds.
Het commentaar van B. Dietrich wat werkelijk kant nog wal raakte… “We hebben hier dan wel vrijheid van meningsuiting, maar dat betekend niet dat je zomaar op die manier iemand mag beledigen”
Wat betekend vrijheid van meningsuiting dan wel? Ik ben in de war haha .
Ik heb trouwens genoten van “Allah weet het beter”
Blijf spreken!!!

Visser E.
Groetjes uit Dordrecht.

• Weet Boris “boef” Dittrich overigens wel, dat lieden alla Abou Jaja, hem met alle plezier ondersteboven van de lokale kerktoren af willen gooien? Vast niet!! Wij moeten D66 decimeren tot D0,000066, en daarmee de partij van Canisiuskneus Mr. M.A.F.Z.O. van Mierlo ( hij heeft dan tenminste zijn initialen mee) echt recht doen.
Een tevreden roker, is géén onruststoker!
Groeten, Ad van Buren.

• Theo gaat een gesprek leiden met onder meer Abou Hitler.
Theo=democraat.
Abou=fascist.
Ineens zegt Abou dat hij Theo niet wil als gespreksleider; zijn bereidheid tot deelname blijkt dus een leugen.
Toen zei Theo iets waars over Abou.
Abou liep boos weg.
Boris=homo + democraat.
Abou Hitler haat homo’s en democraten.
Toch babbelen Boris en Abou met elkaar.
Boris leidt een club van democraten.
Pim was ook democraat maar zat niet in de club van Boris.
De club van Boris zei ooit dat Pim een fascist was.
Toen Abou boos was weggelopen zei democraat Boris tegen democraat Theo dat hij zich niet democratisch had mogen gedragen.
KAN IEMAND MIJ NU VERTELLEN OF DIT EEN TEST IS UIT EEN PSYCHOLOGISCH ONDERZOEK OF GEWOON EEN DILEMMA WAAR JE NOOIT UITKOMT?
Theo, je bent geweldig!

Groeten,
Paul.

• Theo,

ik blij dat er iemand in Nederland is die zegt waar het op staat.
Heel droevig dat mensen als Bert Koenders en Boris Dittrich niet doorhebben, dat je met deze nieuwe Hitler niet op een intelligente en redelijke manier kan debateren.
Politieke correctheid staat te hoog op het vaandel, en men snapt niet dat de rest van Nederland gruwt van deze demagoge Ali Baba. Ik begin ook echt te twijfelen of ze het nederlandse belang wel echt dienen. In mijn ogen is Boris Dittrich iemand die zijn politiek correct mening heel snel klaar heeft. Als het op het daden aankomt, dan gebeurt of niks, of de weg van de minste weerstand.
En Bert Koenders is helemaal te droevig voor woorden, de bandenspecialist van de PvdA zal wel zijn grote voorbeeld Wim Kok willen volgen., dus ook snel zakken vullen.
Wat betreft dat belgische misbaksel, een echte wolf in schaapskleren. Een vergissing van de natuur.
Helaas bestaan ze echt van die maloten die zich aftrekken op de foto van BinLaden.
Een eng machtsgeil mannetje dat nergens voor terugdeinst. In zijn ogen zijn we lager dan varkens, maar hij is een parasiet. Correctie een praatzieke parasiet, een kermisattractie eigenlijk.
Ik ben blij dat er iemand is zoals Theo, die ook de mening van heel veel mensen verwoordt.
Theo je maakt goed gebruik van de vrije meningsuiting en pakt deze hufters terug met hun eigen wapens. Wat ik helemaal klasse vind is dat je nog combineren met wat humor.
Theo ga zo door, heel Nederland (op een paar onbenullen na) is trots op je.

succes,
Ben
• Dag Theo,

Wil je tegen Jan van Loenhout zeggen dat ie zelf eerst ABN moet leren schrijven voordat hij een ander daarover aanvalt? … de pot verwijt de ketel …
Ik kan me wel ergeren, maar daar schiet ik niks mee op.

MVG

Mac

• Goh, wat een verheven volkje zijn we toch. Als ik zo de reacties lees dan denk ik: ja, rond die Theo, daar zit de intelligentie die Nederland rijk is. Want wat een fijnzinnigheid om Islamieten geitenneukers te noemen. En wat een ontwikkeling om Irakezen Ali Baba’s te noemen. De Amerikanen kunnen er ook wat van. Eerst worden die mietjes in slavenkampen kapot gedrild. Vol haat gestampt. Blinde moordmachines gemaakt. Tegen alles dat Midden Oosters is opgezet. Waar de Vietnamezen in de Vietnamorlog “googs”(spleetogen) werden genoemd, daar zijn de Irakezen “Ali baba’s” geworden. Het is me van een verfijning en diepgang, ik sta er versteld van. En eenmaal aangekomen in Irak gaan we op Ali Baba-jacht. Gillend van de pret maaien we vanuit een helikopter een paar gewonde en weerloze Ali Baba’s neer. Bij elk uiteenspattend hoofd proesten we het uit. Great! Tonight a double Coors! En dan die gevangenis. We komen Irak binnen omdat wij, Goghianen, Amerikanen, Fortuynianen, eens even die geitenneukers gaan leren wat westerse beschaving is. Nee, de martelkamers van Saddam, die zijn definitief voorbij. Wij komen de-mo-cra-tie brengen. Wij komen jullie een lesje Amerikaanse normen en waarden leren. En een half jaar later staat een sexueel gedepriveerde huisvrouw uit Milwaukee te wijzen naar een geboeide naakte gevange die op zijn knieën om genade moet vragen aan de blanke heersers. Worden jonge jongens die een brood gestolen hebben door hun sadistische SS-USA-bewakers tot een nakende pyramide gedwongen. Jongens wat een beschaving. Jongens wat geven we een mooi voorbeeld. Die edele westerse cultuur toch, die zo ver vooruit is op die Middeleeuwse Islam. En heb je die man gezien die pist op een gevangene met boeien om en een zak op z’n kop? Net zo’n held als onze Theo en zijn bewonderaars. Laat die geitenneuker maar eens voelen wie de baas is. Laat die smerige Abu JahJah-adept maar eens ruiken hoe Amerikaanse pis stinkt. Want wij zijn godverdomme superieur, ja, is dat duidelijk?
Waar haalt dit zootje schorem dat hier op deze website de Islam vernedert het vunzige lef vandaan zich beter te voelen dan anderen? Jullie zijn geen reet beter dan NSB-ers, SS-ers, Stalinisten, Rode Gardisten en andere sadisten en machtswellustelingen. Het is precies die ranzige, decadente, naar pis, aftreksel en verschaald bier ruikende Westerse zogenaamde beschaving waarop JahJah steeds opnieuw zijn vinger legt. Bij Barend en van Dorp wisten ze niet hoe ze moesten kijken. Aboe lulde ze gewoon allemaal plat. Er was sinds jaren weer eens een intelligent iemand de rtl studio’s binnengewandeld. Paniek in de tent.
Ach jongetjes en meisjes. Je noemt je hier Kleine Pim en dat soort laffe schuilnamen. Je durft niet eens onder je eigen naam te schrijven, schijtluizen die jullie zijn. Je verschuilt je achter die dooie ijdele kale gek die met zijn onsamenhangende gebral driekwart van het puberale journalistentuig achter zich kreeg. En die Nederland tot op het bot heeft proberen te verdelen.
Laat ik jullie dit vertellen: zonder de Islam hadden we geen algebra, geen wiskunde, geen architectuur, geen astronomie, geen alfabet. De Islam is de moeder van onze gederailleerde beschaving. Wij westerlijngen hebben niets klaargemaakt dan sexshows, Auschwitz, YabYum, Theo van Gogh, teveel auto’s, teveel campings, cocacola en George Bush. Oh ja, en Jerry Springer, ik vergat bijna deze bloem der Westerse vooruitgang.
We moesten de Islam diep dankbaar zijn dat ze haar wijsheid en kennis aan ons heeft geschonken. Allah is groot en Theo is klein. Amen.

Hein van Meeteren

• Een fundamentalist heeft altijd ongelijk. Zelfs als ie ‘alleen’ maar voorstander voor marktwerking op alle fronten is. Fundamentalisme bestrijding beperken tot alleen die van de Islam (er roept zelfs iemand over een Koranverbod…) is te kort door de bocht en geeft andere fundamentalisten ruimte.
En nu inhoudelijk:
De sharia is ver na de dood van Mohammed ingevoerd. Net als bij het boek van de Christenen hebben mensen jaren naar het verscheiden van de bron de boel naar zich toegetrokken en er maar wat van gemaakt. De sharia Abu, heeft weinig met Mohammed van doen! (Net zo weinig als Paulus met het Christendom.)

Andreas
• Geachte heer van Gogh,

Zeer bedankt voor uw optreden.

G. van Suylekom

• Beste Theo,

Ik wil mijn bewondering uitspreken voor je eenzame dappere strijd. Het zal wel nooit meer goedkomen maar zo gaan we in elk geval niet roemloos ten onder.
Als in Belgie woonachtige Nederlander aanschouw ik de bewegingen van Abou jaja in beide landen en ik kan je verzekeren dat hij in Belgie weinig voet aan de grond krijgt. In Belgie wonen zo’n 90.000 marrokanen, nog geen 1 % van de bevolking. Zijn potentieel electoraat is veel te klein om de kiesdrempel (5%) ooit te halen. Zelfs zijn coalitie met de hopeloze PvdA (een extremistische communistenpartij die ook nooit de kiesdrempel zal halen (heeft geen connectie met de Nederlandse PvdA)) mag hem hierbij niet baten. Bovendien zijn politiek, politie en justitie in Belgie iets daadkrachtiger dan in Nederland, terwijl de werkelijke problemen in Belgie veel geringer in omvang en aantal zijn.
Het gevaar van jaja ligt dan ook meer zijn in opruiende optredens in Nederland waar hij veel meer ruimte krijgt en veel meer potentiele aanhang heeft.
Toch is het jammer dat er geen debat heeft plaatsgevonden. Ik zou zelf nog wel met hem in debat willen. De vraag die mij zo bezighoudt is hoe het toch mogelijk is dat hij gevlucht is uit Libanon omdat het hem daar niet aanstond, via een schijnhuwelijk in Belgie is terechtgekomen (ik mag toch aannemen omdat het hem daar wel aanstond) en vervolgens gaat roepen dat Belgie moet veranderen omdat het hem daar niet aanstaat. Verander dan Libanon, lul. Wij vinden het in Belgie wel leuk!
Toch heeft hij ook wel gelijk als hij zegt dat de Westerse samenleving zich meer moet aanpassen door de komst van andere culturen.
Onze wetten en regels zijn gebaseerd op een lange geschiedenis van cultuur en mentaliteit van de oorspronkelijke bevolking. Met de komst van andere culturen, maar nog meer met de komst van andere mentaliteiten, moeten wij bijvoorbeeld onze wetten op het gebied van politie(bevoegdheden) justitie, strafrecht en medische en sociale zorg aanpassen. Maar ook het feit dat hij een politieke partij kan oprichten (welliswaar kansloos maar toch) en kan meedoen aan democratische verkiezingen schreeuwt om wetswijzigingen.
Al dat gelul over integratie en inburgeringscursussen van tegenwoordig slaat toch ook helemaal nergens op.
Van mij hoeft niemand te integreren. Trek maar lekker een zak over je kop en neuk een schaap. Als je je fatsoen maar kan houden.
Meer vragen wij toch niet van de multiculturele samenleving?
Ik wens je veel sterkte Theo, en wees voorzichtig want het is wel een mafkees.

Groeten uit Belgie,
Marcel
• Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.
Henk van Randwijk.
Ook journalist, ook verzetstrijder, oprichter van VRIJ NEDERLAND

Groet G. Das

• Beste Paul,

Je schrijft “Boris=homo + democraat. Abou Hitler haat homo’s en democraten. Toch babbelen Boris en Abou met elkaar.”
Maar Boris Dittrich is alleen “democraat” omdat democratie in de mode is (was) … en misschien zelfs wel homofiel omdat dit in zijn carriere goed is uitgekomen. Boris Dittrich is alles wat hem goed uitkomt … en bekeert zich over enkele jaren probleemloos tot Abou Jah Jah’s Islam …

Ivo Renkema

• Heel jammer, Hein van Meeteren moet niet de semi-intelectueel gaan uithangen en eerst zijn feiten checken. Wij hebben helemaal niets te danken aan de Islam. De oude Grieken, Egyptenaren en Babyloniërs waren hun tijd al ver vooruit en bedreven al rekenkunde en sterrenkunde toen Mohammed en zijn vervloekte roversbende nog niet eens bestonden. De Grieken hebben zich aardig kunnen handhaven en hun cultuur en gedachtegoed is grotendeels overgenomen door de Romeinen die het verspreid hebben in heel Europa.
Ik geloof niet de dat Molimslegers destijds tot aan de Rijn zijn geweest of wel mijn beste Hein? De Arabische wereld had een zeer hoge beschaving en sinds de Islam in 500 zijn intrede heeft gedaan olv roverhoofdman Mohammed is het alleen maar slechter gegaan met een grote onderontwikkelde middeleeuwse zandbak als resultaat.
Om te voorkomen dat Nederland weer één grote turfstokerij wordt vol Moskeeën hebben we mensen als meneer van Gogh nodig.

Figh fire with fire!
Michiel Dekker

• Beste Hein van Meeteren,

Zoals vele fascisten is het verleidelijk te grijpen naar een glorie tijd van lang geleden. Kun je me aangeven welke zegeningen er aan de wereld geschonken zijn door de islam in de afgelopen 200 jaar? Als voorzet:
Het kapitalisme heeft ons vrijheid van meningsuiting, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, ongekende welvaart voor de gehele bevolking, de rechtstaat, moderne transport middelen, vooruitgang op het gebied van gezondheidszorg, hygiene en medicatie gebracht.
Wat heeft de cultuur / religie die jij zo respecteert ons gebracht? De grootste innovatie door hen gebracht is, is de zelfmoordbom. Zelfs voor die innovatie zijn ze afhankelijk van in het westen geproduceerde explosieven, vliegtuigen, autos en treinen.
Ik prijs ons gelukkig dat die cultuur zo achterlijk is, en zodoende nooit een serieuze bedrijging kan vormen voor onze beschaving.
Waarom zijn er dan toch zoveel mensen die angstig zijn voor dat volkje? Als ze zo bedrijgend zouden zijn voor onze beschaving hadden ze wel sanitatie en gezondheidszorg kunnen leveren aan hun bevolking.
Mijn enige angst is dat een of andere gek uit die cultuur een grens overschreidt, en het Westen serieus kwaad maakt (bv. een aanslag met MVW’s). Als dat ooit gebeurt zal dat vermakelijke cultuurtje theedoeken en geitenneukers alleen nog in de geschiedenis boeken te vinden zijn, na de A van Azteken, C van communisme, en vlak na de N van Nationaal Socialisme en de P van Perzen, allen vernietigd door westerse kracht.
Een militair insignificante aanval op Pearl Harbor heeft binnen enkele jaren geleid tot de vernietiging van diverse Japanse steden, ontmanteling van een 2 wereldmachten en het ontwikkelen en gebruik van de a-bom. Ik houd mijn hart vast wat er te wachten staat als er een provocatie plaats vind nu het Westen zo vele malen krachtiger is als toen.

Fred.

• Theo, heb genoten van je optreden. ga zo door!
Ik heb nog wel een aantal opmerkingen voor Hein. Hij stelt het volgende: zonder de Islam hadden we geen algebra, geen wiskunde, geen architectuur, geen astronomie, geen alfabet. Daar wil ik toch even op reageren omdat ik deze baarlijke nonsens net iets te vaak als waarheid geponeerd zie worden. Algebra (ik nem aan dat hij bedoeld het stelsel van arabische cijfers) is uitgevonden door de Indiërs. Het is alleen bekend geworden dorodat een arabier (Muhammad Ibn Mussa al-Kwarizmi) er in 825 na christus een serie boeken over schreef. Wiskunde: ooit van Pythagoras gehoord? Architectuur: Rome, Athene, Machu Pichu, Angkor vat, Peking? Astronomie: hoezo Perzië, Mesopotamië, Egypte? En bij alfabet breekt echt mijn klomp. wat voor letters gebruikten Homerus, vergilius en alle andere klassieke schrijvers?
het is overigens wel zo dat de islam in haar begintijd veel heeft bijgedragen aan de genoemde onderwerpen. Alleen, hoe komt het nu dat de islam de afgelopen 100 jaar helemaal NIETS meer heeft bijgedragen?
Kennelijk zijn voor de Islam en haar pleitbezorgers Kennis en Waarheid en Vernieuwing dingen die niet meer (!!!) van belang zijn. Anders zouden de oorspronkelijke handgeschreven versies van de Koran wel beschikbaar zijn voor wetenschappelijke studie, net als de Bijbel. Het wordt tijd dat de Koran weer verlicht wordt….

Martinus

• Reeds lang vraag ik me af wat linkse denkers toch hebben met de islam. Wat beweegt hen tot de vele vrijages met de islam, en de zeer bedenkelijke vergoelijkingen van de wandaden van moslims en islamitische landen? Waar is het linkse humanisme betreffende de etnische zuiveringen door arabieren in Soedan? Waar zijn de tegenstanders van de apartheid gebleven, nu negers door arabieren verdreven dan wel afgeslacht worden? Wat overigens al decennia lang gebeurt. Geen Gretta te vinden. De linkse angst voor islamofobie blijkt hen parten te spelen, of men is zo blind als zij die het opkomend nazisme niet wilde zien toen de bruinhemden van de SA de glimmende straten van Duitsland bestormden. Er zijn opvallend veel overeenkomsten met die periode. Toen Bob Smalhout het waagde die parallel te trekken werd hij genadeloos neergesabeld door een van die linkse denkers.
Nu van Gogh het gewaagd heeft Abou Jah Jah de pooier van de profeet te noemen beklimmen de linkse denkers opeens het spreekgestoelte. Een fractieleider en voormalig rechter neemt zelfs een geslachtsdeel in de mond, wat waarschijnlijk niet de eerste keer zal zijn: “onbeschofte lul”.
Ik voorspel dat er een tijd komt dat deze linkse denkers zich generend voor hun gedrag van nu, kameleontisch van kleur verschieten. Ik heb dat al jaren geleden gedaan, gedwongen door de feiten die ik niet langer kon ontkennen.
En wat de litanie van de heer van Meeteren betreft. Het zou me vreugd doen als u de geschiedenis voor het ontstaan van de islam eens bestudeerde. Er waren nogal wat hoogwaardige beschavingen voordat de heer Mohammed de islam bedacht. Enkele van die beschavingen moesten het onderspit delven tegen de door u zo gewaardeerde horden.
En verder zal ik me de moeite besparen tot welk “hoogwaardig” gedrag de islam en volgelingen in de tegenwoordige tijd bereid blijken te zijn. Want gezien uw stuk wilt u dat helemaal niet weten.
“We moesten de Islam diep dankbaar zijn dat ze haar wijsheid en kennis aan ons heeft geschonken” schrijft u. In dat licht gezien zou ik me af willen vragen waarom vele duizenden aanhangers van deze wijsheid de islamitische territoria ontvluchten teneinde zich in onze, door u zo verguisde habitat te vestigen.

L. van Dam.

• Moet je die Van Meeteren toch eens zien. Verwijt anderen geen respect te hebben voor de islam, en demonstreert daarna hoe bevooroordeeld en verblind door haat hij zelf is. Alsof iemand hier het toejuicht dat Amerikaanse soldaten Irakezen martelen. Waar maakt Van Meeteren dat eigenlijk uit op?
En dat ordinaire gescheld en getier! Meneer van Meeteren toch! Laat u niet zo kennen!
Zonder de islam geen wiskunde? Ik zou zeggen, ONDANKS de islam is er wiskunde. De profeet Mohammed was bepaald geen vrijdenker. Hij verjoeg en vermoorde de joden die hem in Medina, toen hij was uitgekotst door zijn eigen volk, notabene een veilig heenkomen boden. Nadat hij door middel van list en bedrog uiteindelijk Mekka onder de voet had gelopen had-ie het voorzien op dichters en zangers. Een kampioen van culturele ontwikkeling, wat u zegt, meneer Van Meeteren!
Lieden als Van Meeteren zijn -ik zeg het zonder ironie- een gevaar voor onze vrije samenleving.

Hartelijk groetend,
Peter Breedveld (eigen naam)

• Dag Theo,

Goed dat je Hein van Meeteren aan het woord laat. Zijn er nog meer van dit soort, door zelfhaat en misplaatst en buitenproportioneel respect voor zoiets virtueels als DE Islam, correcte Nederlanders die reageren? Ik ben ook zeer blij om meerdere malen in Oman, Iran, Israël, Saudi Arabia, Kuwait en de Emiraten geweest te zijn. Om ontwikkelde arabieren ontmoet te hebben. Mensen zoals u en ik Hein. Maar ik kan alleen respect hebben voor een autonoom individu als deze dit verdient. Hoe kunnen we nu DE Islam dankbaar zijn? Als ik je redenering moet volgen dan moeten moslims heden ten dage ons westerlingen dus dankbaar zijn?
Doe nu eens je best en lees het Arab Human Development Report van de Verenigde Naties, door en voor Arabieren geschreven. Pijnlijk rapport, de Arabisch/Islamitische wereld loopt steeds verder achter. Ten opzichte van Azië, Afrika onder de Sahara en Zuid-Amerika. Achter qua gelijkheid, onderwijs, wetenschapsbeoefening.
Ook voor de meeste Arabieren in West Europa geldt deze achterstand. Oorzaken: 1) genetische mix is verzwakt door neef/nicht huwelijken, waardoor er veel meer erfelijke aandoeningen zijn, ook psychiatrisch en qua intellectueel vermogen. 2) interpretatie van de Koran die een hele cultuur heeft verzwakt en dat is al 500 jaar aan de gang, daarvoor waren de moslims inderdaad relatief wat verder gevorderd. 3) mede hierdoor het niet verstaan van de kunst van het redeneren en abstract denken. 4) gespleten loyaliteit die loopt van islam op 1 naar ouders op 2 naar familie op 3 naar land van oorsprong op 4 en met stip in de top 5 staat loyaliteit aan Nederland. Waarom vind je geen moslims onder de Nobelprijswinnaars ? Een Noors-Joods complot AJJ ? Waarom noemt de Syriër Antoine Maqdessi die een Prins Claus prijs won de Islam het probleem? Er is geen zelfkritiek, geen abstract denken, geen vrijheid, geen ruimte voor interpretaties. De Islam kan pas iets worden en compatibel zijn met het westen als afvalligheid niet uitstoting of de dood als gevolg heeft, als slechts 20% (i.p.v. de huidige 80% bij de 3e generatie!) een niet-moslim uitsluit als partner en als er genadeloze kritiek geuit mag worden op de teksten van de Koran, door afvalligen, door Moslims en door Christenen. Christenen hebben dit ook moeten doorstaan. Columnisten die het hebben over christenhonden, Barend en Dorp die over de paus zeggen “als het een hondje was zou je hem afmaken”, theologen die twijfel en verdeeldheid zaaien, wetenschappers die stellen dat Jezus eigenlijk Caesar was, etc. Als de moslims dit proces niet aankunnen moeten ze snel vertrekken.
Die non-moslims die kritisch zijn moeten alle ruimte krijgen NU! Als het de komende jaren niet lukt, dan is Nederland verloren. We willen immers geen kinderen meer baren en opvoeden want kinderen zitten ons ego en “zelfontplooiing” in de weg. Moslims denken daar anders over, hun beste wapen is veel kinderen krijgen en de clan bijeen houden. Emancipatie, verlichting laat staan afvalligheid zijn de grootste vijanden van de baardmannen (om met Bouazza te spreken).

Simon van Boxtel

• Dag Hein, ik ben Nick.

Ik geef les op een kunstinstelling, het koninklijk Conservatorium in den Haag. Ik las jouw reaktie op ‘de Gezonde Roker’ en schrok van de gaten in je kennis en de trotse stelligheid(agressie) waarmee je dit naar buiten zwaaide.
Het lijkt me leuk jouw epistel vluchtig te beoordelen langs dezelfde meetlat waarlangs ik mijn studenten behoor te trekken:

>Goh, wat een verheven volkje zijn we toch. Als ik zo de reacties lees dan denk ik: ja, rond die Theo, daar zit de intelligentie die Nederland rijk is. Want wat een fijnzinnigheid om Islamieten geitenneukers te noemen. En wat een ontwikkeling om Irakezen Ali Baba’s te noemen.

>>Je doet hier zelf echt niets anders dan wat je je opponenten verwijt. Projectie, en vrij banaal ook. Wat zijn de argumenten?

>De Amerikanen kunnen er ook wat van.

>>Oh ja, two wrongs make one right. Voor een democraat een wereldargument natuurlijk.

>Stoute soldaten zonder werkende hersenschors, die zonder overleg en met stukjes naar elkaar toe andere soldaten uitmoorden, neermaaien, vernederen en verkrachten, zoals dat al millenia gebeurt in de onderlinge conflicten, met dat verschil dat de politieke leiders er voorzichtig schande van beginnen te spreken.

>>De westerse dan he. De irakezen/arabieren zijn niet anders gewend van hun regering.-

>Waar haalt dit zootje schorem dat hier op deze website de Islam vernedert het vunzige lef vandaan zich beter te voelen dan anderen?

>>Waarschijnlijk omdat de Islam dat loopt uit te dagen.
Zij beweren de grondleggers van het individuele vrijdenken te zijn, en verwachten als dank een collectieve onderwerping aan hun religie, ongeveer net zoiets als zeggen dat de christelijke God liefde is en iedereen die dat niet wil aannemen over de kling jagen. Gewoon, de standaard godsdienstwaanzinnigen. Als een godsdienstfanaat tegen mij zegt een beter mens te zijn omdat ik een ongelovige ben zal ik hem zijn ongelijk inpeperen, een te verwachten reaktie waar overigens weinig lef voor nodig is.

>Jullie zijn geen reet beter dan NSB-ers, SS-ers, Stalinisten, Rode Gardisten en andere sadisten en machtswellustelingen. Het is precies die ranzige, decadente, naar pis, aftreksel en verschaald bier ruikende Westerse zogenaamde beschaving waarop JahJah steeds opnieuw zijn vinger legt. Bij Barend en van Dorp wisten ze niet hoe ze moesten kijken. Aboe lulde ze gewoon allemaal plat. Er was sinds jaren weer eens een intelligent iemand de rtl studio’s binnengewandeld. Paniek in de tent.

>>Waarom meen jij dat mensen die ageren tegen een fascistoïde geloof -net zoals we de christenen die hetzelfde gedrag vertoonden halverwege de vorige eeuw klein gekregen hebben- het laagste van het laagste zijn? Je zet een scheldkannonade in die een grappige ondertoon van gefrustreerde onmacht heeft, alsof je respekt eist voor een overtuiging die de toets met de werkelijkheid niet kan doorstaan.

>Ach jongetjes en meisjes. Je noemt je hier Kleine Pim en dat soort laffe schuilnamen. Je durft niet eens onder je eigen naam te schrijven, schijtluizen die jullie zijn. Je verschuilt je achter die dooie ijdele kale gek die met zijn onsamenhangende gebral driekwart van het puberale journalistentuig achter zich kreeg. En die Nederland tot op het bot heeft proberen te verdelen.

>>Misschien WILDE Nederland het eindelijk eens een keer -opderbouwd en wel- ONEENS zijn met ‘haar’ bestuurders? Maakbaarheid is een illusie beste Hein, dat weten veel mensen tegenwoordig. Zelfs de wat jongere mensen bij mij in de klas.

>Laat ik jullie dit vertellen: zonder de Islam hadden we geen algebra, geen wiskunde, geen architectuur, geen astronomie, geen alfabet. De Islam is de moeder van onze gederailleerde beschaving. Wij westerlijngen hebben niets klaargemaakt dan sexshows, Auschwitz, YabYum, Theo van Gogh, teveel auto’s, teveel campings, cocacola en George Bush.

>>Beste Hein, elk land heeft zaken om niet trots op te zijn. Maar als we bijvoorbeeld eens kijken waar alle wetenschapspatenten heen zijn gegaan de afgelopen drie eeuwen, en waar de vrijheid van meningsuiting & kunst ons gebracht heeft dan verkies ik duizendmaal liever de vrijdenkende westerse gemeenschap, inclusief alle luizen die daar in de pels komen kruipen.
Dat de Islam de luizen niet tolereert lijkt op het eerste gezicht nobel, totdat je hun definitie van een ‘luis’ tot je door laat dringen. (Als je daartoe in staat bent natuurlijk.)

>Oh ja, en Jerry Springer, ik vergat bijna deze bloem der Westerse vooruitgang.
We moesten de Islam diep dankbaar zijn dat ze haar wijsheid en kennis aan ons heeft geschonken. Allah is groot en Theo is klein. Amen.
Hein van Meeteren<

>>Two wrongs make one right.

Tsja.
Alleen moedeloze mensen grijpen naar dit soort drogargumentaties, maar je gijzelt vanuit je positie wel het debat hiermee, en probeert het ook nog te vervalsen.
Pim was ijdel, matig onderbouwd en veel te happig om dit land te besturen. Maar hij was vooral een burger die opstond om zijn democratisch recht te claimen. Dat uitgerekend een ‘democraat’ zijn persoon nadrukkelijk met het Duitse trauma in verband moest brengen is weerzinwekkend gezien de gevolgen daarvan.
De uitwassen van het vrije westen zijn uitwassen, ergerlijk, vervelend en ontdaan van elke soort van beschaving, begonnen in de ‘alles moet kunnen’ periode waar veel Nederlanders nu hun buik vol van hebben en dat graag anders zien. Deze mensen verantwoordelijk stellen voor wat (progressieve) bestuurders aan wanbeleid door hun strot geduwd hebben is daarom ook ontdaan van alle logica.
Nee Hein, ik vind het ook erg vervelend als achter mij in de trein twee alternatieve jongens met een ongetwijfeld reuze creatieve geest heroïne zitten te roken, mij in de walmen zettend, en als ik ga vragen bij de klantenservice waarom de NS dat tolereert wordt ik keurig afgepoeierd “want er gebeurt zoveel in Nederland”.
De stommiteit die jij begaat is datgene wat verkeerd is gegaan op bestuurlijk vlak presenteren alsof het een resultaat van een democratische besluitvorming is, compleet met referenda en dergelijke.
De realiteit is anders. Het Nederland wat er nu staat is verzonnen door idealistische bestuurders, die net zoals jij kritiek beantwoorden met (felle) agressie. Jezelf dapper wanen door de verantwoordelijkheid van de huidige maatschappelijke inrichting neer te leggen bij diegenen die nou juist geen enkele invloed is gegund om daarin mee te beslissen is daarom tekenend voor je voorstellingsvermogen, gekoppeld aan je intelligentie.
Je bent een mooi voorbeeld van een elite die niet ziet dat ze elitair is, en het falen van het eigen beleid dus niet onder de eigen verantwoordelijkheden kan scharen.
Oftewel: een beunhaas, een knoeier. Als ik moet kiezen tussen een sympathieke beunhaas die Nederland met de beste bedoelingen wil besturen en een sacherijnig haasje dat stampvoetend gelijk wil krijgen en anders agressief wordt kies ik als volksjongen natuurlijk voor de eerste.
Raar, dit zijn vrij basale redenaties, vrij eenvoudige waarnemingen. Alleen iemand die een te grote dosis eigendunk heeft en een ego dat op idealisme ipv werkelijkheid is gebouwd zou dit kunnen ontkennen.
Je loopt je eigen positie dus te beschermen, ten koste van de maatschappelijke stabiliteit.
En dat vind jij dapper van jezelf.
Affijn, ik hoop nog steeds dat er een keer een echte democratische partij opstaat, kompleet met alles wat daarbij hoort, een beetje volgens Zwitsers model. Maar dat zal waarschijnlijk pas kunnen als jij & je vriendjes door elkaar weggepromoveerd zijn richting burgemeesterschappen en dergelijke.

Nick Mulder

• Beste Nick, dat jij mag lesgeven is werkelijk een illustratie van het onomkeerbare verval van Nederland. Want de stommiteiten die je te berde brengt tarten elke vorm van intelligentie en beschaving. Dat je niet door heb dat ik jullie soort imiteer, parafraseer of liever karikaturaliseer tekent je gebrek aan leesvaardigheid en bgripsvermogen. Arme man. Welk vak gaf je?
Dat je bovendien verblind bent door een Fortuijns waas voor je ogen is meelijwekkend. Je vermag niet in te zien dat ik geheel op eigen kracht opereer. Ik heb geen stoottroepen achter me, ik heb schijt aan D66, ik heb geen kaalgeschoren neo-ss schorum om me heen dat me moet beschermen. Zoals jouw soort, dat zich steeds opnieuw omringt door stinkende, vette, kaalgeschoren swastika-varkens die hun taal niet meer kennen en geen woord Nederlands op beschaafde wijze uit het rottende gebit kunnen stoten. En die mannen krijsen dan dat ze Volk en Vaderland moeten beschermen tegen de oprukkende islamhorden. Het is eerder andersom. Ik ben blij dat de islam bestaat en nog een beetje beschaving in dit land terug aan het brengen is. In de Islam kennen ze nog schaamte. De westerlingen hebben dit edelste gevoel der gevoelens allang ten grave gedragen. De Abu Ghrail gevangenis is exemplarisch: de onbeschaamde SS-ers die daar -zo van de McDonalds vandaan geplukt- gevangenen mogen martelen zi!jn dermate sexueel, moreel en menselijk gedepriveerd en vervallen geraakt, dat ze niets anders meer kunnen verzinnen dan hun schaamteloze sexuele en morele crisis over tre dragen op hun weerloze slachtoffers, die nog weten wat schaamte is. Schaamte is een kenmerk van beschaving,.en het schaamteloze gebral van jou en de jouwen maakt duidelijk dat jullie het zijn die dit land tot varkensstal maken.

En ja, ik ben elite. Van een hoger soort dan de parvenu Fortuijn, die slechts een omoggevallen middenstandszoontje was en dat mijn soort, de edele particiers, probeerde te imiteren. Dat lukt hem uiteraard niet, dat lukt jou niet, dat lukt de LPF niet. Want je kan nog zoveel protserige dassen om je vervette nek stroppen, zoveel duren pakken om je ranzige vlees snoeren, zulke dure schoenen om je zwetende tenen klemmen, beschaving komt niet van uiterlijkheden. Een Bentley maakt een man nog niet beschaafd. Beschaving zit in je hart.

En ja, ik scheld lekker terug. Had je niet gedacht, he, lafaard, met je kliekje achter je. Dat een democraat ook lekker kan schelden. Heb ik van jullie geleerd. Koekje van eigen deeg, haha. Haagse Hoge School? Ze moesten zich schamen een proleet van jouw soort op hun kindertjes los te laten. Ik ga eens kijken of ik je kan laten verwijderen.

Hein van Meeteren

• Hoi theo,
Als ik zo de reacties lees dan lees ik voornamelijk gescheld van aanhangers van Abou Jah Jah. Maar die mail van Hein Van Meeteren daar lees je haat. Dezelfde gefrustreerde haat die Volkert heeft. Dus weet wat je doet, ik wil je niet missen.
Aan de andere kant kan ik je niet missen.
Lidwien.

• Theo ik ben een nederlandse moslimvrouw van 60 jaar, maar ik vind wat je tegen die abu Jahjah hebt gezegd zelfs jouw niet waardig, je hebt wel vaker rara uitlatingen, maar dit getuigd niet van respect.
Er zijn ongeschreven wetten die alleen de Ene de geest van leiding in zijn hanen heeft, en dit zal zeker en vast een terugslag op je geestelijke gezondheid hebben.

Groet Fatima

• Geachte heer Van Meeteren,
Als ik uw reactie op het optreden van Theo van Gogh op degezonderoker.nl lees, denk ik dat het de hoogste tijd wordt dat u uw spullen pakt en de (enkele) reis naar Mekka e.o. aanvaardt. Naar het land van algebra, wiskunde, architectuur, astronomie en alfabet. De Islam is tenslotte de moeder van onze beschaving. Wij westerlingen hebben niets klaargemaakt dan sexshows, Auschwitz, YabYum, Theo van Gogh, te veel auto’s, te veel campings, Coca Cola en George Bush. Weg met ons, nietwaar?
Welnu, slappe dweil, make like a tree, and leave! En neem vooral de andere D66-aanhangers mee, allebei!

Jim van der Star

U vind het vast jammer dat u niet nog even het D66-stokpaardje, het verhaal van Anne Frank, in de richting van Van Gogh hebt kunnen slingeren, zoals uw vriend Thom de Graaf met weinig succes bij Pim Fortuyn deed. Islamieten hebben het immers niet zo op de Joodse medemens. Ach, volgende keer beter!

• Goeiejendag Hein, je bent me daar aan het ‘haten’ zeg, dat is proleten gedrag bij uitstek, je doet alweer aan projectie..
Je hebt het dus ‘echt’ niet door.. (en ik maar denken dat overmoedige adolecenten eigenwijs kunnen zijn..)
Weet je dat een van de definities van fascisme ‘het uitsluiten van mensen op grond van hun overtuiging, ras, of geaardheid’ is? Het individu opzadelen met de minderwaardige kanten van het collectief? En dat een democraat iemands mening tot op het bot mag verafschuwen, maar zich met zijn hele hebben en houwen in zal zetten voor de vrijheid die afschuwelijke mening te uiten?
Ik ben behoorlijk verbaast over je reactie, had gedacht enige zelfreflectie aan te kunnen treffen/boren bij je (je meent tenslotte een democraat te zijn), maar je wilt je invloed aanwenden om mij werkeloos te maken, associeert me met alles wat in jouw ogen laag is en meent volledig gelijk te hebben..
Jongen, dit gaat echt niet goed, je moet afkoelen, dit is buitenproportioneel.
Dit is ‘echt’ fascistengedrag. Niet omdat ik je dat eens lekker in wil peperen, maar omdat je VOLLEDIG voldoet aan de definitie.
Intimidatie, agressie, haat en minachting. Elk debat weigerend, wars van zelfreflectie de eigen visie superieur achtten en daar trots voor uitkomen.
Dat jij ‘mijn soort’ zogenaamd ‘imiteert’ is NOOIT een vrijbrief om over te gaan tot die zaken waarvan jij beweert ze zo te verfoeien, man, je snijdt jezelf in je vingers. Je verpest elke vorm van geloofwaardigheid en sleept je politieke vrienden met je mee!
Nee Hein, ik ben geen rottig zwijn met swastikatekens om zijn nek. Denk je nou echt dat het beleid is van een kunstinstelling om mensen met die levenswandel bloot te stellen aan hun studenten?
Misschien gaat men nu wat duidelijker zien wat er mis is gegaan in de bestuurskringen van dit land, mensen met jouw mentale inrichting loslaten op de samenleving is de moord voor elk vrij debat, en dan vervolgens de verantwoordelijkheid ontwijken door de ‘oorzaak’ zogenaamd bij de ‘proleten’ te leggen is niet minder griezelig dan bijvoorbeeld ‘de joden’ de schuld geven van iets dat je tegenstaat.
Je bent geworden wat je het meeste haat, en hoop dat je partijgenoten dat inzien en je daarvanaf kunnen helpen, want dit gun ik niemand. Zelfs JahJah niet.
Hein, je bent GEEN elite, jouw gedragsregels zijn niet bestand tegen afwijkende opvattingen. Je zoekt de loutering niet maar minacht haar. Je meent het te kunnen stellen zonder zelfreflectie, je opponenten haten is zoveel eenvoudiger.. Dat is het archetype van proletengedrag Hein.
Ik haat jou niet, ik haat de moslims niet, maar ik heb wel de pest aan kolonisten (en hun beschermdames en -heren) die met superieure praatjes -en ditto buitenwettelijke daden- proberen de zaak grondig te verzieken. Als dat mij in jouw ogen -en die van je partijgenoten?- een ‘fascist’ maakt dan moet dat maar, maar dan heb je de definitie brutaal verkracht om jezelf buiten schot te kunnen stellen.
Een gemiddeld IQ is voldoende om in te zien waar jij de mist in wilt gaan. En als je je daar thuisvoelt is dat prima, maar ga mij dan niet verwijten dat ik je daarheen gestuurd heb, dat heb je helemaal zelf gedaan.
Neem ff een borrel en ga eens bedenken wat de gevolgen van je opstelling in deze zouden kunnen zijn.
Dan trek ik mijn bruine laarzen over mijn uniform aan, hou in het voorbijgaan een gasaansteker onder de neus van mijn arabische buurman en zijn kinderen en marcheer met een John Cleese ganzepas ‘die fahne hoch’ neuriend naar mijn werk waar ik schreeuwend dat lage studentenvolk tot de enige juiste orde ga roepen, met uiteraard een doorgeladen pistool aan mijn gordel en de eeuwige dreiging uitdragend dat elke student die het met mij oneens durft te zijn -het bespottelijke idee alleen al- meteen uitgeschreven zal worden aan de instelling en gebrandmerkt wordt als het laagste van het laagste, conform het gedrag wat jij wenselijk in mij acht om je overtuiging staande te kunnen houden.
Je hebt het in ieder geval voor elkaar gekregen om een bijna poëtische definitie van ‘wanhoop’ neer te zetten, ik neem je email mee in de les omdat ik mijn studenten moet opleiden om te functioneren in intercultureel teamverband en conservatiumlui de neiging in zich dragen elitair te zijn.
Dat het onmogelijk is dat eeuwig vol te houden heb je hiermee bewezen, halverwege ben je immers langzaam maar zeker geworden wat je zo zegt te haten.
Door dat zo trots & stellig te ontkennen komt er ook nog eens een uiterst ongezonde dosis hypocrisie bij, maar tis nou wel genoeg voor vandaag lijkt me.

Ik hoor het wel wanneer je kontakt met mijn baas opgenomen hebt (Frans de Ruiter),

Nick Mulder

• Ach mijn beste Nick. Je bent docent aan de Haagse Hogeschool, schep je op in een privémail aan mijn adres. Wat een treurigheid. Je ziet niet ik jullie soort imiteer, dat ik jullie stijlmiddelen kopieer, en dat ik jullie karikaturaliserend een spiegel voorhoud. Daarin ben ik geslaagd.
Mijn werkelijke boodschap is dit: wie anderen geitenneukers noemt heeft meteen verloren. Die demonstreert zijn domheid en zijn platheid ten voeten uit. Die is het niet meer waard serieus te worden genomen.
Maar er is meer: wie anderen tot onmensen maakt met dit soort termen, die schept het klimaat van marteling, vernedering en moord. Want een geitenneuker mag je martelen, vermoorden, pijnigen of vernederen. Dat deden fascistische regimes ook: hun tegenstanders insekten, kankergezellen, ratten of ongedierte noemen. Die mag je pakken, want het zijn geen mensen. Een geitenneuker is een minderwaardig soort mens, zeggen jullie. Het is immers maar een geitenneuker.
En dat is het gore van jullie soort op dit forum. En dat is het vunzige van Theo van Gogh. Hij kan niet op tegen Aboe JahJah. Iemand met wie ik het ook niet eens ben, maar waarvan ik wèl zie dat hij intelligent is. En dat kan ik niet zeggen van jou of Theo van Gogh. Jullie maken een uitgesproken domme indruk op me. OK, ben ik elitair. Is dat zo vreselijk? Wat is er mis met een elite? Fortuijn smachtte ernaar tot de elite te behoren. Er mag een elite zijn, er moet zelfs een elite zijn, zolang die elite maar beschaafd is. En beschaving heeft niets met een bentley of een duur pak te maken. Veschaving betekent ook niet met twee woorden spreken, of bekakt praten, of sherry drinken. Want je ziet, ik, als beschaafd mens, kan ook goed schelden.
Nee, beschaving is elementair respect tonen voor anderen. Voor andere culturen, andere meningen, andere inzichten, andere visies. Beschaving is niet iedereen en alles over één kam scheren.
Wanneer een ietwat achtergebleven keutelboer uit het Atlasgebergte in Marokko hier in Nederland dingen doet waarvan we onze wenkbrauwen optrekken, dan dienen we te onderscheiden tussen hem en een Islamitische geleerde op een Egyrptische universiteit, om maar een dwarsstraat te noemen. Tussen de twee is geen vergelijk te maken. Maar dit soort nuances kennen jullie hier niet. Ze zijn immers allemaal geitenneukers, (hahaha, wat hebben we een lol).
Hetzelfde kun je dus omkeren. De white trash dat in de Abu Grahil gevangenis over is gegaan tot de meest walgelijke en weerzinwekkende misdaden tegen de menselijkheid, die dienen jullie naar jullie eigen wetten op één hoop te gooien met die hele Christelijke en Blanke beschaving waarvan ze deel uitmaken.
Consequent blijven, he. Durf je dat?
En nee, ik behoor tot geen enkele groep. Ik opereer in mijn dooie eentje. Geen knokploegen om me heen, geen kaalgeschoren swastika-getatoeeerde lijfwachten om me heen, geen Fortuijnse kliek om me te beschermen. Ik ben een eenling en ik ben er trots op.
Neem maar eens een voorbeeld aan mij. Leer zelfstandig te denken, zelfstandig te oordelen en nuances aan te brengen waar ze aangebracht moeten worden. Of is dat een te moeilijk woord voor jullie, nuances?

Hein van Meeteren

• Ik vraag mij af wat Pim Fortuyn zou hebben gedaan wanneer u zoiets zei wat op hem van toepassing was in dezelfde sfeer. Als iemand aan Fortuyn een vraag stelde die hij absoluut niet kon waarderen, zei hij ook dikwijls: “Wat is dat nu weer voor een rare vraag!”, of “Dat soort vragen smeert u maar in uw haar.” Van u zou hij het misschien wel gehad kunnen hebben, maar voor Jajah bent u natuurlijk een vreemde. Ik begrijp uw woede wel, maar ik vraag me af of zo’n opmerking nu echt het debat ten goede was gekomen. Aan de andere kant, wanneer er grof gescholden wordt, is het aan een democratische intellectueel om daar een verfijnd antwoord op te geven.
En ach, die Boris Dittrich, met z’n vernieuwingspartij heeft waarschijnlijk niet eens in de gaten dat het al 2004 is.
En wat die student Jasper betreft, Japser… Jij beschuldigt Theo van Gogh van onbeschoft egoïsme, maar ondertussen klinkt dat in jouw bericht ook luid en duidelijk door.
De groeten van
Jelger

• Beste Hein,
Als ik het goed begrijp ga jij dus binnenkort verhuizen naar een van de Moslimlanden in deze wereld.
Je voelt je er blijkbaar goed thuis.
Het gaat ook zo ontzettend goed in die landen, vind je niet?. Economisch geweldig ontwikkeld, echt prachtig ze hebben heel veel bereikt… Ga je dan ook trouwen daar?. Leuk toch, om je vrouw haar hele leven onder een tent te verstoppen met alleen een gaasje ter hoogte van haar ogen om doorheen te kijken?. En je mag haar nog slaan ook!. En wat ook leuk is; als je een homo tegenkomt mag je hem zo maar dood maken. Tjonge, dat klinkt echt als een fijn land, toch, Hein?.
Nee, Hein, jij gaat niet verhuizen naar zo´n land, jij hebt het hier veel te goed. Het is toch geen toeval dat bijna alle moslimlanden op hun gat liggen van ellende, geweld en verdeeldheid. En omdat ze daar geen reet bereiken met elkaar geven ze het westen daar de schuld van. Lekker makkelijk want het ligt natuurlijk nooit aan hun zelf en als je dat wel zegt dan noemen zij je weer een racist, ook lekker makkelijk.
Ik ben de Islam NERGENS dankbaar voor. Ik ben pas dankbaar wanneer dat geloof aan banden is gelegd. Een geloof wat superioriteit, geweld en haat predikt hoort hier niet thuis. En voor mensen die alles maar goed praten en ontzettend naief zijn door te denken dat alles met praten wel opgelost kan worden is de maat nu meer dan vol. Laten wij nu gewoon eens durven vaststellen dat sommige culturen nu eenmaal niet met elkaar samen kunnen leven, en dat in de Islam gevaar schuilt inplaats van vrede.
Jeroen

• Beste Theo,
Ik wacht vol verlangen op een herkansing van de vocale bokswedstrijd tussen
jou en Abou Jahjah. Laat ik maar meteen input leveren voor de boksaffiche,
die door wildplakkers door heel Amsterdam en Antwerpen kan worden
opgehangen: ‘De Pooier versus de Proleet’. Morgen een nieuwe dag: woensdag
gehaktdag. Wie is je volgende slachtoffer?

Vriendelijke groet,
Jeroen Mirck

• ….Maar het is toch niet erg om zo nu en dan nuances in je uitspraken aan te brengen?

“tessaaaaaaaahhhhhh ****”

• Ach, die Hein toch, wat een razernij.
Vanuit zijn yupse Prinsengrachtelijke ivoren toren schelden, verdraaien, foeteren en afgeven op die vermaledijde consumptiemaatschappij; maar op feiten ingaan, ho maar. En dat voor iemand die zich een communicatie-adviseur noemt.
Drink je al allah-cola, of hoe die islamitische na-aperij-cola ook heet?
Misschien ligt het daar aan.
Wel Pim ooit demoniseren, en zelfs postuum laffelijk beschimpen en bespotten, maar loftuitingen adresseren aan Aboe Jahjah.
Tja, je moet wel echt de weg kwijt zijn.
Had Pim fouten ? Zeker ! Sloeg hij de plank wel eens behoorlijk mis? Gewis!
Heeft hij eindelijk eens de boel opgeschud en zullen wij ook op lange termijn veel aan hem te danken hebben? Absoluut!
En weet je Hein, waarom sommige mensen schuilnamen gebruiken? Omdat is gebleken dat ze terecht bang zijn voor verdwaalde types zoals het door jou medegeleide projectiel Volkert.
En niet zo zeer voor zichzelf, maar vooral voor hun familie.
Je schrijft overigens toch zelf ook niet onder de naam waarmee je in het telefoonboek staat?

Weg met ons. Sieg Aboe Jahjah !
Foetsie van Westerouen
alias Kleine Pim, a.k.a. Yogi Bear, ook gekend als Manneke Pis, Kuifje en Aboe Neehneeh

• HE dikke homo,
WAT NOU POOIER?
“Pure godslastering waarin justitie op grond van artikel 137c van het wetboek van Strafrecht onderzoek zou kunnen instellen of deze uitspraak strafbaar is.”
Op grond van vrijheid van meningsuiting ben ik van mening … omdat ik vind dat mensen zoals jij vermoord moeten worden en gemarteld (net als in Irak gebeurd), omdat zo’n dikke homo als jij toch zal branden in de hel en op aarde alleen maar onheil veroorzaakt.
Waarom denk je dat je Allah je op deze wereld zoveel roem en bekendheid geeft?? Omdat je in het hiernamaals niets hoeft te verwachten met je bolle kankerkop. Je kan God niet kwetsen of vernederen, het doet hem niks. Andersom zal hij jou waarschijnlijk wel vernederen in hel, daar zal je verbrande bek zo erg stinken van de pus en walgelijke dingen die van je af komen, dat mensen je niet in de buurt kunnen verdragen. Dus geniet nu maar van je roem en bekendheid en hou je bek over de profeet Mohammed. Want verkeerde uitspraken over hem kan je je leven kosten. Wij geloven in hem dat hij de eerste en meest perfecte creatie is die God ooit heeft gemaakt. En als je niet gelooft, hou je dan bezig met andere dingen, zoals sex enzo, wat beter bij je lelijke harses past.
By the way, je bent zo dom als een varken volgens mij, want als je slim was had je wel begrepen dat… Adonai (Joden), God (Christenen) en Allah (Moslims) dezelfde persoon is….. God dus.
Deze zelfde persoon heeft namelijk Adam, Noach, Abraham, David, Mozes, Jezus, Mohammed en al onze andere profeten gestuurd.
Als je man genoeg bent om te reageren, reageer hier dan op, voordat je dood gaat aan een hartinfarct, kankerbolle.
Volgens mij ben jij de pooier van de duivel,
als je je ’s beter zou verdiepen in het geloof zoals het Abraham is opgelegd, had je kunnen weten dat je “Letterlijk” (in jouw geval dan) in je anus geneukt wordt door de duivel de Satan en je vindt het nog lekker ook.

Veel plezier met de duivel die jouw doggystijl geeft,
hatelijke groeten,
hopend dat je snel overlijdt en ziektes krijgt,
volger van de Profeet.

• Lieve Theo, wees toch alstublieft voorzichtig, ik bewonder je grandiose openhartigheid, maar zou niet willen, dat je dat met iets vreselijks zou moeten bekopen. Je bent naar mijn mening de moedigste man van Nederland ook al vind ik je wel een beetje erg grof, maar ieder weldenkend mens weet, dat, wanneer hij ook maar iets van de koran leest, dit niet van God komt. Dat voel je op je klompen aan. Vroeger zei ik altijd:
“allah is een demon, een maangod, een van de zoveel afgoden” maar nu durf je dat bijna niet meer hardop te zeggen. Theo, ik wil je wel wijzen op de Ene, Ware God van Israël, Jahweh, de
Levende God van Abraham, Izaak en Jacob. Eens komt een moment, dat allen hun knie moeten buigen voor deze God, Die Zich geopenbaard heeft in Christus Jezus, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren ga maar Eeuwig Leven heeft. Theo, alstublieft, neem Hem aan, ik ben zo bang dat je iets overkomt,

liefs, eline

PS Hetzelfde zou ik ook aan Abu Dja Dja willen schrijven en aan iedereen, die onderstaand leest: neem de Heer aan als je Verlosser en Zaligmaker, Hij is de Heiland der wereld, Hem moeten we aannemen, zo heeft God het Zelf verordonneerd; zonder bloedstorting is geen vergeving en blijven we in onze zonden en kunnen we nooit voor een Heilig God verschijnen. Wij kunnen dat zomaar niet negeren of veranderen. Dat geldt voor heel de mensheid en Gods Werk is voldoende voor de hele wereld, maar wij moeten zelf die keuze maken. Abu Dja Dja, u ook! Heel veel liefs voor allen.
• Met groot plezier heb ik de verschillende reacties op de zoveelste rel die Meneer van Gogh op ludieke manier heeft weten te ontketenen, tot me genomen. Vooral het verhaaltje van van Meeteren heeft me zeer geamuseerd, maar ook verbaasd.
Ik moet toegeven, aan de ene kant heb ik zelden een tekst gelezen die zo helder en scherp was opgebouwd. Aan de andere kant moet ik toegeven dat ik nimmer zoveel gelul bij elkaar heb zien staan. Het is toch ronduit ongelooflijk dat een westerling op een dergelijke manier de Islam tracht te promoten, niet wetende (dan wel niet in vrijwillig naïeve zin) dat we op het punt staan te worden weggeneukt door zij die de Islam als enig zuiver levensfundament beoordelen. Wat heeft het voor zin om een aantal negatieve elementen uit het westerse verleden te benadrukken, om die feiten vervolgens te plaatsen boven alle schitterende culturele en wetenschappelijke totstandkomingen die onze samenleving heeft voortgebracht, om daarmee te willen zeggen dat we onze zogenaamd tekortkomende, fascistisch onderbouwde en met vooroordelen besmuikte opinies achterwege dienen te houden. Hoe belachelijk is het om de huidige “oorlog” in Irak in verband te brengen met de problemen die we momenteel ondervinden met het actuele integratiebeleid, voor wat betreft de vermenging van twee culturen die lijnrecht tegenover elkaar staan.
Het grappige aan deze hele discussie is nochtans, dat Abou Jahjah grote overeenkomsten vertoont met van Gogh, aangaande zijn werkwijze om publiciteit te verwerven. Beiden plachten ze met controversiële en directe formuleringen het volk wakker te schudden, als een soort van klokkenluiders die shockeren als laatste reddingsmiddel willen toepassen in hun strijd tegen wat zij als onrechtvaardig zien. Beiden gebruiken ze hun vermogen tot redeneren om anderen de mond te snoeren met goed doordachte argumentaties en pleidooien, om anderen zelfs in lichte zin te manipuleren. Echter, het grote verschil tussen de handelingen van beide heren is het doel wat ze ermee willen bereiken. Theo van Gogh vindt het mijns inziens veel te leuk om te provoceren, al was het alleen al de zucht naar het persoonlijke psychologische experiment welke hieraan ten gronde ligt, om het te laten. Verder twijfel ik niet aan het feit dat van Gogh wel degelijk de gevaren inziet omtrent de aanwezigheid van een grote groep doorgaans gematigde en welwillende moslims die in de (nabije) toekomst het gedachtegoed van Abou Jahjah en de zijnen, binnen afzienbare tijd zou kunnen gaan verabsoluteren. En het is juist het absoluut maken van het Islamitische geloof, wat Jahjah ertoe brengt een vijandige houding aan te nemen jegens de Europese, gevestigde politiek.
Om die reden vraag ik me af of de doelstelling van de A.E.L. niet veel verder reikt dan het opkomen voor de rechten van de eerder genoemde groep moslims. Jahjah beweert dat integreren in een bepaald land niet meer hoeft in te houden dan het aanvaarden van de inheemse wetgeving. Zegt zo’n uitspraak al niet meer dan genoeg? De betiteling: “Pooier van de Profeet” is weliswaar een zeer intimiderende uitspraak, maar slaat wat mij betreft de spijker op de kop. Dat de Islam door Jahjah tot prostituee wordt verworpen, enkel om de standpunten van de A.E.L. kracht bij te zetten, is een feit. De Islam als geloof wordt hiermee in zijn waarde gelaten, terwijl van Gogh zijn minachting uitlaat over de manier waarop de omstreden Belgische Libiër zijn geloof misbruikt. Typisch dat dat kleine stukje ironisch bedoelde misprijzen, leidt tot een uitspraak als: “We maken dat varken af.” In hoeverre neem je onze wetgeving serieus wanneer je, zij het in verhitte toestand, een dergelijk dreigement plaatst?
Met vriendelijke groet,
Remmelt.

• Hoi Theo,

Wat een treurniswekkende stoet verongelijkten en moreel verontwaardigden. Wat zegt het over de volgroeidheid van je geest als je al struikelt over een woord, of een kwinkslag? Hoe groot ben je als je de gedachte dat je buren iets anders zouden geloven dan jij onverdraaglijk vindt? Het enige absolute gelijk dat verdedigbaar is, is het gegeven dat niemand absoluut gelijk heeft.
Fundamentalistische geesten horen niet thuis in een volwassen samenleving. De fundamentalistische geest kent alleen absolute waarden, en is daarom onvolgroeid. De fundamentalistische geest kan niet omgaan met een weerwoord, met kritiek, met een relativerend perspectief, met spot. Hierop wordt gereageerd met grimmige dorheid, dreiging en uiteindelijk geweld. Abou JahJah is een fundamentalist met een geloof. Boris Dittrich gebruikt zijn ijdelheid als basis voor zijn fundamentalisme. Weinig mensen zijn belachelijker als zij die zichzelf tot religie hebben verklaard.
Theo, je bent een groot mens, een gnosticus. Een grijnzende Buddha. Je bent in staat zwart en wit te omvatten, en vanuit dit relativerend perspectief de moraalsadisten en andere kleine luyden om te oren te slaan met hun eigen beperkte wereldbeeld. Het heeft niet eens met dapperheid te maken; je kunt gewoon niet anders. Maar zul je voorzichtig zijn Theo? Met je voorgangers is het meestal slecht afgelopen.

Edgar

• Lieve Theo,

Goed zo, Ik ben het helemaal eens met je uitspraak over de pooier van de profeet. Ik heb gisteravond naar King David gekeken, wat een beroerde film. Moest echter blijven kijken. Allah is helemaal gebaseerd op de joodse God uit het oude testament. Wat een God, een benepen wraakzuchtige accountant die totale gehoorzaamheid eist en net als Balkenende met zijn voet stampt als hij zijn zin niet krijgt. Geen wonder dat z’n aanhangers zo denken en ook zo zijn. Weet trouwens dat de biograaf van Aboe Jaja, ene Ben Huppeldepup in Met het Oog op Morgen een intervrieuw gehad heeft het Jansen van Galen van 11 (ELF) minuten zonder enige kritiek van JvG? In mijn ogen is dit puur propaganda. Is dit een voorbereiding vande islamitisereing van Nederland? Hoe vallen strakke hoofddoeken en strakke kleiding en navelpiercings trouwens te rijmen? Ik begrijp er niets van . Ik dacht dat de kleding van de vrome moslima lichaams verhullend moest zijn.
2 dagen later.
Boris D vond dat jij vrijheid van meningsuiting schade deed, mijn God moet ik nu Inshallah zeggen. Is er iemand die me uit kan legen wat vrijheid van menings uiting wil zeggen en het verschil van vrijheid van godsdienst?
Er is wel een groot verschil. Jij Theo mag niet zeggen wat jij wilt en de mening uitspreken die veel Nederlanders hebben maar de mening van de Medelanders is belangrijk en wat mij betreft kan die de pot op. Zolang zij zeggen dat we of kunnen emigreren of ons aan passen! GvD!! en de rooie hap vindt dat ook zo. Van Boxtel “er is niet zoiets als een Nederlandse cultuur’
Zag ook ene Boris D, dit persoon is zoooooo liberaal dat hij nog steeds verbolgen is over de ondergang van zijn eigen volk, de Hongaren in ’56! Dit gebeurde toch ook met de jofen in de tweede wereld oorlog. Wil hij voortzetten wat er toen gebeurd is?
In mijn ogen is vrijheid van meningsuiting een kwestie van willekeur:
Abou Jaja, pooier van de profeet; mag niet gezegd worden en de profeet neukte met een tienjarige
Homo’s naar beneden storten met het hoofd naar beneden en uitschelden voor honden en varkens: mag
Nederlandse vrouwen uitmaken voor Christen hioer en Blanke slet : mag Waar is ons manvolk dat het voor ons (moedrs, zusters, doxhters en vrouwen opneemt?) en achter hun vrouwvolk staat? En wij. Nederlands vrouwvolk moet ons dit laten welgevallen? Moet deze beledigingen niet serieus opnemen? Theo, weet je een leuke niet-Nederlansde man voor me? Zie er niet slecht uit en daarom waarschijnlijk word ik zo vaak slet etc. genoemd. Ben wel dik in de 50.

Wat me ook van het hart moet is die verkiezing van de grootste Nederlanden aller tijden. Wat een giller als je de lijst ziet. En echte kandidaten zijn er niet meer of doen niet meer terzake. Een Frans Bauer NB en natuurlijk zijn er mensen die voor hem stemmen.
Verder is het een monument voor een verleden dat we aan het verkwanselen zijn voor zover dit niet gebeurd is:
1. Willem van Oranje. Zijn werk is ongedaan gemaakt, we hebben onze vrijheid en onafhankelijkheid weer verkwanseld en we zijn nu alleen maar een provincie van Europa in plaats van een provincie van Spanje.
2. Spinoza, er is niet eens een leerstoel voor filosofie meer.
3. Rembrandt, kijk naar de hedendaagse kunst, ieder vakmanschap ontbreekt. Net de nieuwe kleren van de keizer.
4. Joost van den Vondel, geen sterveling kan hem meer lezen omdat het Nederlands zo uitgehold is.
5. Prins Bernhardt, met zijn op zijn zachts gezegd dubieuze verleden. Agent Lippe bij de Abwehr. GVD.
Ga zo maar door. En Jan Publiek is te stom om nog wetenschappers uit het verleden te kennen. Doe deze verkieizing over 50 jaar en de hoofdprijs gaat naar een Aboe Jaja.
Groet en laat nog veel van je horen. En war nodig draag ik dezelfde mening uit. We moeten weer vechten voor vrijheid van menings uiting of moete we het maar liever brijheid van godsdienstuiting noemen?

Den Haag
Everdine Stenger
Annelies de Groot
E van Buysen e.a.

• Als moslims een vrouw zonder een hoofddoek een hoer mogen noemen waarom mogen we Aboe Jahjah dan geen pooier noemen ?

vd berg

• Beste Nederlanders,

Ik denk dat er zaterdag één iemand angst had van angstzweet en dat was niet Abou Jahjah. Hij was gewoon – oprecht- beledigd. Dat zou een christen toch ook zijn als je zou stellen dat Jezus een homo was of zo? Beetje empathie graag.
De angst waar Theo van Gogh last van heeft is de angst voor de islam. Voor zíjn opvatting van de Islam tenminste, want de islam – en ook de opvattingen van de AEL- zijn niet om voor te vrezen. Tenminste, als je je niet zo gedraagt als een ADHD-varken als van Gogh. Dan lok je terrorisme alleen maar uit.
Op vrijheid van meningsuiting hebben jullie allebei recht, maar beledigen is iets anders.

Judith

• Theo, bedankt voor je optreden.
Als wij lager zijn dan varkens, dan is abu jaja een parasiet.
Correctie een praatzieke parasiet, met gevaarlijke hitler trekjes.
Gelukkig maakt Theo ons allemaal duidelijk dat we ook vrijheid hebben van meningsuiting.
Als het aan de bandenspecialist van de PvdA dhr Koenders, en de mediageile Boris Dittrich ligt niet natuurlijk.
Het eigenbelang en incompetentie druipt er weer van af bij deze 2 “politici”. Help ons Theo en ontmasker deze politici, en pak ze verbaal aan.
En blijf alsjeblieft doorgaan met die Ali Baba op zijn plek te wijzen.

groeten,
Ben

• Voor mij is het duidelijk: in fysieke vorm is de oorlog bij ons nog niet uitgebroken, in mentale vorm wel. De wederzijdse verkettering, de partijvorming die hier plaatsvindt is de voorbode en inleiding van een oorlog waarbij bloed gaat vloeien.
Neersabelen, afmaken – alles verbaal natuurlijk, maar bloedserieus – het is weer aan de orde van de dag. Totdat een groep het niet meer verdraagt en messen of geweren pakt!
Velen weten niet meer wat de vrede waard is. De oorlog is voor hen te lang geleden. Nooit bloed gezien, nooit pijn gehad. Nooit een vader of vriend, nooit vrouw of een kind door geweld verloren.
Zonder terughoudendheid worden weer haatvuren aangestoken en gooit men er complete vaten olie op.
Men is gefascineerd door de oplaaiende vlammen … totdat WE er massaal door verschroeid zullen worden.

Lau Kanen

• Theo de Kameleon

Het knappe van Theo is dat hij zich als een kameleon kan voegen naar zijn omgeving. Als columnist, als filmregisseur en hoogstwaarschijnlijk ook als voorzitter geeft hij het publiek wat het verwacht en blijft hij in zijn rol. Ik denk dat Theo een prima voorzitter zou zijn geweest en de provocaties achterwege had gelaten om het debat niet te verstoren. Theo de provocateur is een rol die hij met verve vervult maar alleen wanneer het publiek daarom vraagt.

Fred de Vries

• Bravo! Bravo! Weg met Boris Dittrich!
Wat een zijden zakken, dat schouwburgpubliek.

Groet . . marije

• Hallo Theo,

Hartelijk dank voor het terechte neersabelen van Ahboe, jammer alleen dat zijn doelgroep hier niets van meekrijgt, daar die zich niet veel op dit soort bijeenkomsten laten zien en ook niet hyperactief zijn op het net, de reaguurders op mahgreb.nl nagelaten dan.
veel mooier was de afgang van ‘blije Bert’ en ‘happy Boris’ ,beide kunnen zo het theater in als een komisch duo, jammer voor hun alleen dat ze serieus willen overkomen.
Media-geil die twee ?!?, welnee ze willen graag hun oneindige kortzichtigheid met de gemeenschap delen denk ik.
Wel uitkijken Theo dat je niet als leider van de LPF adempten gezien gaat worden, dat ben je gelukkig niet, maar de linkse retoriek-gelovigen willen met liefde dat even in je voorhoofd kerven, want sta je eenmaal in dat hoekje dan ben je automatisch ‘outkast-ed’
USE THE FORCE THEO (blund axe will work also) ;-)

mzl Paul.

• Zoals altijd lees ik je stukjes verrukt. Maar deze keer betreur ik dat je meteen al zo fel van leer bent getrokken. Liever had ik gezien dat je hem als gesprekspartner alle hoeken van de zaal had laten zien. Maar misschien zat dat er – gezien zijn opstelling – wel niet in.

Groet & sukses! Berend de Groot

• Lang leve Artikel 7 van onze Grondwet. Lid 1, 2 en 3!
Lang leve Theo!

JB

• Hé Hein,

Dat is me wat jongen, na een mislukte politieke carrière nu ook al een aanzet tot een mislukkende carrière als pamflettist. Zonder al te veel tijd aan jou en je frustraties en ondoordachte ideeën te besteden wil ik toch adviseren te overwegen te verhuizen naar een van de 26 islamitische staten die er zijn – vanzelfsprekend zonder uitzondering dictaturen. Kom je lekker geen Amerikanen tegen en kan je de zegeningen van de Islam van nabij meemaken.

Mischa

• Wat een drukte om niets!
Theo (ons aller) is een lief teddybeertje, een die het niet verdient zoveel onzin over zichzelf uitgestort te krijgen. Hij is middelmatig geslaagd als filmmaker en regisseur, maar slaagt er vrijwel altijd in om van een discussie een gepeperde te maken. Het is een typisch naoorlogs welvaartskind, dat ervoor waakt te verburgerlijken, omdat dat ’s mans grootste gruwel lijkt.
De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest, nietwaar?
Tegendraads en eigenzinnig zijn voor hem drijfveren, wapenrustingen waarmee hij telkenmale ten strijde pleegt te trekken. En zoals gezegd, dat doet hij niet zonder succes.
Toch is zijn rol beperkt, net als zijn regisseursschap.
Door zijn tomeloze ambitie is hij zichzelf voorbijgelopen, verworden tot een karikatuur van ooit een beloftevolle jongeman.
Hij weet dat roken niet gezond is of kan zijn, maar tart zijn lot om ongetwijfeld bedrogen uit te komen.

Adri Munier

• Jongens Let op:
citaat Hein:
“Ik ben blij dat de islam bestaat en nog een beetje beschaving in dit land terug aan het brengen is. In de Islam kennen ze nog schaamte”
Ja hoor Hein: voetballen met kransen op 4 mei, de rellen in Amsterdam-west, prediken van haat tegen joden, homo´s en het westen in de moskee….. tjonge, wat je noemt ´beschaving´!. Ik hoop niet dat jij hoopt dat ze de Sharia gaan invoeren nog zo´n voorbeeld van geen beschaving!.
citaat Hein:
“Een Bentley maakt een man nog niet beschaafd. Beschaving zit in je hart”
Tuurlijk Hein, beschaving zit in je hart, prachtig. Maar: is beschaving vliegtuigen in gebouwen laten vliegen?. Is beschaving een trein opblazen in Madrid?. Nee Hein, dat is geen beschaving. Het slaan van vrouwen, het besnijden van vrouwen, de macht volledig aan het geloof, prediken van haat en geweld, het geweld ook daadwerkelijk ter hand nemen is GEEN beschaving. Eerder een cultuur die 1000 jaar stil is blijven staan en om wille van macht en geld (veel moslimleiders zijn stinkend rijk, hun volk straatarm) geen stap verder komt.

Jeroen
• Volgens mij is Abou Jah Jah en Hein v.Meeteren dezelfde persoon, het klinkt als één pot nat. Met een groot gebrek aan zelfreflexie en een gestoorde achterlijke visie t.o.v. de moderniteit, solliciteer hij naar het “martelaarschap”.
Enne….als Allah dezelfde God is als van de Christenen, dan wil ik bij deze mijn geloof inleveren.
H.Haringsma

• Hallo Theo,

Als sommige mensen zich iets meer in de geschiedenis verdiept zouden hebben zou men nu blij geweest zijn met iemand die niet angstig is om zaken bij de naam te noemen. De enige effectieve manier om die enge AEL demagoog te ontmaskeren is het hem zelf in een debat te laten doen. Dat hij er geen trek in had begrijp ik, zijn optredens op tv met uitermate angstige en softe interviewers liepen al desastreus af. Angst is een slechte raadgever en jouw bijnaam “beroepsprofocateur” is daarom een geuzennaam.
Zijn gehoor moet bestaan uit mensen die geen idee hebben wat vrijheid is, maar deze wel menen te mogen misbruiken voor hun perfide religieuze ideeën.
Het lijkt mij dat de gemiddelde allochtoon met een normale baan of eigen zaak in Nederland niet erg geïnteresseerd is in de opruiende taal van die Jahjah. Die zorgt alleen maar voor polarisatie.
Weg met die idioot maar wel via het openbare debat!
Ik beveel hem aan de strijd te voeren in Marokko, daar waar zijn electoraat zit. Kijken hoe lang hij het daar volhoudt.

Groeten, Henk de Jong

• Beste Theo,

Nog even over die column in de hoofdrol onze aller vriend ABU …. 1 woord TOOOOOOOOPPPPPEEERRRRRTTTJJJEEEE !!!!
Mijn dank namens Pim en de rest van Nderland,

BIGMAN
Ps: we laten jouw echt nie pakken hoor door die mafkezen
• Hein is erg ver heen, ik geef hem nog een week voordat hij naar den Dolder of Wolfheze moet vertoeven.
Moge Allah hem in deze moeilijke tijd bijstaan.

H.Haringsma

• Het zij me vergund nog enkele kanttekeningen te maken bij de zo boeiende interactie die zich op dit forum ontwikkelt.
A. privé mails van mij aan de Heer Mulder zijn op dit forum geplaatst. Zonder mijn toestemming is dat als niet erg netjes aan te merken.
B. De Heer Mulder meende cc-tjes te moeten sturen aan het servicebureau van D66. Daaruit blijkt dat mijn plaagstootje “Ik ga kijken of ik je kan laten verwijderen” (als parafrase op de Heer Glimmerveen uit ’s Gravenhage die altijd riep dat als HIj de macht zou hebben dat dan ALLE linksen aan de hoogste boom zouden hangen…) door hem, Mulder dus, letterlijk is opgevat, middels een concrete poging mij bij D66-ers in beeld te brengen. Welnu, ter geruststelling: bij veel D66 toppers hèb ik reeds een dubieuze reputatie, en, leuker nog, ik zit daar niet zo mee. Dus beste Nick Mulder: je ráákt me er niet mee. Maar het simpele feit dat je me zo tracht te meppen, door anderen erbij te slepen, illustreert de mentaliteit: klikken, aangeven, verdacht maken. Een methode die ik vaker waarneem en die ik ten diepste veracht. Confronteer MIJ maar, direct, scheld me uit (ik scheld terug) en beledig me. Prachtig! Vrijheid van uiting in optima forma! Maar ga geen acherbakse cc-tjes sturen.
C. Ik ben geen bestuurder, draag geen politieke verantwoordelijkheid en ben geen bereoepspoliticus. Ik ben daarentegen een autonoom opererend mens en doe wat ik goed, verantwoord, leuk, opportuun of lekker vind.
D. De Heer van Gogh nodigt ons expliciet uit hier te komen schelden, en dat doe ik dan ook met alle plezier. En wie de knipoog achter mijn gescheld niet vermag in te zien, die mist een oog.
E. Mijn stelling blijft recht overeind staan: wie een ander mens een geitenneuker noemt, die heeft het pleit verloren.
F. De Islam is niet beter, en ook niet slechter dan het Christelijke of Humanistische erfgoed. De Islam is een andere wereldgodsdient, een andere cultuur, meer niet. De Islam is wijd verspreid over de ganse aarbol. En daarom gevarieerd. Saudi Arabië is een ander land dan Indonesië. Pakistan is een ander land dan Oezbekisten. En mijn islamitische slager is een ander mens dan de gewapende Jihadstrijder in Palestina. Als we alles over één kam blijven scheren komen we geen stap verder. Het Westen heeft zeker mooie dingen gecreëerd (ja, ik hap ook wel eens whoppertje weg), en ook monsterlijke zaken (zoals de nieuwe toyota corolla). Hetzelfde geldt voor de islamistische wereld. Derhalve: stimuleer het mooie en bestrijd de monsters.
G. We moeten met onze Islamitische landgenoten verder. Want we kunnen ze er niet meer uitmieteren, hoe graag enkelen van u dat ook zouden willen. We hebben ze binnengelaten, deels op opportunistische gronden (ze waren zo goedkoop, he, die nieuwe arbeidskrachten), en we hebben onze verantwoordelijkheid te nemen. We kunnen dus beter met deze mensen in debat gaan, en als het gaat in dialoog, en we kunnen dat gesprek scherp en confronterend voeren.
Maar elkaar geitenneuker noemen, of varken, nee, dat draagt niet bij aan een gespreksklimaat waarin oplossingen ontstaan.
H. Voor de goede orde: mijn waarden zijn: vrijheid (van uiting, van godsdient, van uiterlijk, van vergadering, van drukpers, etc), autonomie, zelfsturing (waar mogelijk), speelsheid (zoals hier), en het proberen te begrijpen van waaruit anderen praten, denken en handelen. Kortom, om met Edje Nijpels te spreken, jezelf kunnen zijn is een groot goed. Ik ben dus liberaal, met een sociaal geweten, en daarom een D66-er.
Mijn voorstel is dit gesprek een prettige wending te geven, met uw welnemen, en eens te kijken wat we écht tegen elkaar te zeggen hebben. Schelden is even leuk, maar het leidt uiteindelijk tot weinig constructiefs.

De groeten, stelletje etters,
Hein van Meeteren

• THEO

Bij ons hier te Dordrecht: Diep respect voor jouw optreden te Mokum. Over tien jaar zijn wij hier een moslimkoninkrijk en worden wij onthoofd. Gerrit Komrij sprak al 25 jaar geleden: Het duurt niet lang meer of iedere De Gruyter op de hoek is een Moskee, en wij zullen ons daar naar moeten gedragen.
Ik wordt bang in West-Europa.

Henri Jacob Nederlof
• Gezegd hebbende dat fundamentalisme op zichzelf altijd fout is, is de Islam een van de pogingen die er gedaan zijn om de mensen te leren dat er verschillende wegen zijn.
Of je geeft je over aan een mix van ego en superego, of aan je inspiratie. (Bron VS Instrument)
Daarin is ieder vrij om te kiezen, het is tenslotte God zelf (for arguments sake) die ons daarin de vrijheid geeft.
Het is dus niet goed om als industrieel je personeel te dwingen geld aan de kerk af te staan. (Dat gebeurde hier nog niet zo lang geleden.)
Net zo min als Al Sadr die mensen wil verplichten Moslim te zijn.
Iedereen die een religie heeft word opgeroepen die te verspreiden. Maar, wie dat met geweld, dwang of anderszins op een onaangename manier doet heeft het mis. Aan de vruchten herkent men de boom!
De discussie moet dus niet vervuilen in de richting van een anti-geloof, anti Islam, anti Joods, om het even.
Wat brengt ons verder, en hoe gaan we met elkaar om? Er zijn ook Atheisten die zeggen, ‘ik geloof erin, maar helemaal zeker ben ik niet. Ook ik heb geen bewijs.’
Als Hitler met zijn raszuiverheid gelijk had gehad, waren de eerste massale inteelt en degeneratie verschijnselen nu al duidelijk manifest. Dat zou volgens kansberekening veel sneller tot een collectieve debiliteit hebben geleid. Xenofobie is dus geen oplossing. Het omgekeerde van het raszuivere leid tot een genetisch betere menssoort. En ook dat is vrijwillig.
Zou U wat meer naar elkaars kwaliteiten kunnen kijken, dan naar elkaars stommiteiten?
Misschien gaan we dan na Big Brother en Idols weer eens wat kippenvel voelen……..

Andreas van Engelen

• Geachte heer van Meeteren,

Bij het lezen van uw mailtjes krijg ik steeds meer het gevoel dat ik met Youp van ’t Hek te maken heb.
Met name uw opmerking dat “de islam is de moeder van onze gebrailleerde beschaving is” vond ik een hele “sterke”.
Heeft u het dan over een besneden of onbesneden moeder ? Is de vader ook bekend of hebben we het hier over een onecht kind ?
Ook uw aversie tegen kamperen had iets “Youpiaans”. U gaat nu ook vast de grote baas van Libië een brief schrijven dat die zich niet zo burgerlijk moet gedragen en onmiddellijk dient te stoppen met het kamperen tijdens z’n verblijf in het buitenland.
U bent heel grappig als u spreekt over Sexshows en YabYum maar dan vraag ik mij toch af wat er met met die 72 maagden zal gaan gebeuren. Zouden ze soms in de hemel van Allah gaan kwartetten? Wellicht kunt u als expert hierin enige helderheid verschaffen.
Waar u mij werkelijk mee in een lachstuip bracht was de opmerking dat men bij de Islam nog een gevoel van schaamte kent…….. U heeft werkelijk talent. Helaas vergat u nog iets en dat is dat de Islam ook zo open en transparant is, vooral als het gaat om de scheiding tussen kerk en staat, en!!! tegenwoordig ook over de scheiding van hoofd en de romp. Openheid voor alles.
1 van uw grappen kon ik minder waarderen en dat is het feit dat u in uw betoog nog even een concentratiekamp moest noemen.
“t Begint de laatste jaren wel erg op te vallen dat het vooral niet-joden zijn die aan deze tragedie te pas en onpas refereren. Dat zal ik u als beginnend komiek natuurlijk vergeven. Voortst kan ik u nog meedelen dat alle joden met symphatien voor Pim Fortuyn erg genoten hebben van de vergelijking met “bruinhemden”. Met alle gevoel voor schaamte hebben wij hier allemaal om hartelijk om gelachen…..
O ja, voordat ik het vergeet. In Teheran kun je inderdaad sate kopen maar je moet wel goed zoeken.
Helaas hebben de meeste toeristen daar geen tijd voor.
Ik hoop nog lang van uw bijzondere humor te mogen genieten,

Met groet,
George van Kralingen

• De pooier van de profeet……………….

Prachtige aliteratie, en of U dat mag zeggen !!!
Broeva Haro, U is een moedig mens. Er zal ondertussen wel een fatwa over je zijn uitgeroepen, want kom niet aan de islam. “Als we onze zin niet krijgen, drukken we die er wel door, niet goedschiks, dan maar kwaadschiks”.
Wake up, europe !!!

Ben
Indonesie
• Lieve Theo
Ik ben trots op je!
enne…( sorry hoor!) …

IK HOU VAN JE voor altijd Cynthia.

• Dames en heren,

Wees niet bevreesd. N.a.v. afgelopen zaterdag zal Van Gogh echt geen volgende dode worden na Fortuyn. Wat een nonsens, die stemmingmakerij om te veronderstellen dat Van Gogh binnenkort een kogel in het hoofd gejaagd krijgt! Ook de Bin Laden van Antwerpen loopt geen enkel gevaar, hoewel ie graag mag paraderen met werkloze lijfwachtjes. (Betaalt ie dat van z’n door de Belgische staat afgenomen ww uitkering?)
Wel ontroerend hoor, Hein van Meeteren met z’n lof over de islam. Voor wie het niet weet, Meneer van Meeteren is op de buis te zien in een commercial voor de Efteling. (waarin zogenaamd z’n dochter moet wegtrekken omdat hij wil blijven). Dat meneer wat correcte D66 taal rondkakelt blijkt wel als je op zondagavond naaar ‘Forum’ luistert op radio 1. Ik heb vroeger een jaar of drie jaar geleden naast die meneer gewoond en kijk er niet van op hoor dat hij het zo opneemt voor onze islambroeders. Ik was regelmatig getuige van de losse handjes van deze meneer. Jammer dat ik het niet op band heb opgenomen.

Groet,
Kenneth.

• Theo,

Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat er zich niet-arabische cq. niet-islamitische groepen vormen die zelf aan de slag gaan met “anti”- terroristische aanslagen. Met het afzagen van het hoofd van Nicholas Berg denk ik dat de kans gestaag groter wordt dat er typetjes ineens besluiten zelf het recht in eigen handen te nemen. Het lijkt me erger voor nogal wat arabische en islamitische landen want het moet eenvoudiger zijn voor een goed gefinancierde europese of amerikaanse groepering om bijvoorbeeld met chemische, biologische of neucleaire wapens een massaslachting aan te richten in bijvoorbeeld Saudi Arabie…
Wat als straks ineens een vieze nuclair kobaltbom detoneert in Mekka en dat gebied onbetreedbaar maakt voor een paar eeuwen?
Moeten muslims dan bidden tot een dayglo parkeerplaats? En zou success dienaangaande geen aannemelijk argument zijn dat Allah niet bestaat?

N.

• Dank Theo dat jij als een van de weingen nog durft te ageren tegen die duffe schijters die ons land verraden en verkwanselen aan het buitenland en het moslim -fundamentalisme.
Het is een verademing om te zien dat er in Nederland nog mensen zijn met karakter en moed!
Slijmballen die pretenderen onze leiders te zijn zoals die halve zachte Boris Diettrich en consorten (opvolgers van de laffe ex -ministerpresident (zeg maar Wim…) Kok) kunnen niet tegen je op en proberen je (net als indertijd Pim Fortuyn overkwam ) in een kwaad daglicht te stellen met als argument het alloude idiote verwijt van rascisme,dat te pas en te onpas gebruikt wordt om andermans mening te torpederen en in een kwaad daglicht te stellen.!
Hopelijk trek je je van deze oligofrenen niks aan en ga je door met de waarheid te zeggen zoals dat behoort..!
Wij echte goede Nederlanders met het hart op de juiste plaats houden van je..!

H.Huiberts

• Beste Theo,

Even reageren op de commentaren van ene heer van Meeteren. Hij is kennelijk islamiet geworden uit protest tegen de verderfelijke uitwassen van de Westerse cultuur. Dat hij daaronder eveneens Auschwitz rangschikt vind ik kwalijk omdat dit inderdaad de meest ernstige uitwas van onze cultuur is. Alle andere vormen, hoe verwerpelijk je dat ook wel of niet kan vinden, is resultaat van de vrijheid van het individu. Dezelfde vrijheid wordt op vele andere manieren gebruikt, zeker ook door de heer van Meeteren goed te keuren, wanneer hij ten minste zo consequent wil zijn zelf af te zien van verderfelijk woordgebruik.
Wat mij stoort is zijn ophemeling van een leer die inherent nazistisch is. Vrijwel iedere deelnemer aan dit, inmiddels, forum, heeft blijk gegeven van dit inzicht. Wat mankeert de heer van Meeteren hieruit geen lering te trekken. Hij vind zichzelf elitair maar is dat natuurlijk allerminst.
Eveneens storend is zijn onjuiste weergave van de geschiedenis: algebra, wiskunde, architectuur, astronomie zijn afkomstig van de Grieken respectievelijk de Romeinen. Wiskunde en astronomie hebben wel een verdere ontwikkeling gekend bij de Arabieren. Het alfabet is natuurlijk afkomstig van de Romeinen, het getallenstelsel deels afkomstig van de Arabieren. De Arabieren zijn vooral doorgeeflijk geweest van door Grieken en Romeinen ontwikkelde kennis. Een andere bron tot diezelfde Grieken en Romeinen waren de Christelijke kloosters in het Westen, dat in de vroege Middeleeuwen, bij de neergang van het Romeinse Rijk, zorgvuldig de werken van de Grieken en Romeinen met de hand copiëerden: Aristoteles, Plato, Archimedes, Livius, enz. Wat wél een door het Westen van de Arabieren verkregen leer is, is dat van Averroës (zijn Arabische naam is mij even ontschoten): de scheiding van kerk en staat!! Averroës, Arabisch islamiet, werd door zijn eigen volk en geloof vanwege deze ‘ verderfelijke’ opvatting verstoten. Dit kon ook niet anders, want de totalitaire leer van de islam staat geen vrijheid van meningsuiting toe, zeker niet zo’n afwijking dat de heerschappij van de mullahs, ayatollahs en imams zou kunnen vernietigen. Averroës moest vluchtten naar….. West-Europa, waar zijn opvattingen onmiddellijk in goede aarde vielen. Het duurde weliswaar enige eeuwen, vele miljoenen doden in godsdienstoorlogen en revoluties, maar het is er toch van gekomen. Inderdaad, we zijn één Arabier, níet de islam, een hele hoop verschuldigd!

Met vriendelijke groet,
Marc Bouwman

• Dag Theo,

Abou Jahjah is slechts een gevolg. Een futiel parasietje. De oorzaak is het cultuurrelativisme. De naïviteit, de onverschilligheid en de makkelijk te beïnvloeden geest van de Nederlander zijn de oorzaak van het verval.
De politici van de Linkse Kerk, terug te vinden in alle politieke partijen, zijn de landverraders van het heden. In enkele decennia hebben ze van een stabiel land, een instabiel kruitvat gemaakt met hun irrationele gezever.
Maar als ik jou was zou ik me een fraaie Glock 19 aanschaffen om die nationaal-socialisten zoals Hein van Meeteren van je af te houden. Het kan zo het broertje van Volkert wezen, die Hein. Maar goed, de demografische ontwikkelingen zijn inmiddels behoorlijk hopeloos en wat betreft achterlijkheid gaat het goed met Nederland. Homo’s zijn bang, vrouwen durven niet meer in zomerse kleren door bepaalde wijken fietsen, toneelstukken worden verboden, maagdenvliezen weer aan elkaar genaaid op kosten van de naïve gemiddelde Kees Kaas, moslims worden opgeroepen om homo’s van flats af te flikkeren en hun vrouwen naar eigen goeddunken in elkaar te rossen.
Het gezond verstand is behoorlijk zoek in dit verdwaalde landje…
Maar voor de rest: Keep up the good work.

MVG,
U.G.Kempenaer

• Beste Hein van Meeteren, wat had ik nou gezegd? Eerst wat bijscholing (begin bij de moeder mavo) dan wat ritalin voordat je weer begint te gillen. Met al je gezwollen taal kun je nu eenmaal niet verhullen dat je een hysterisch dom jongetje bent dat alleen in een kraakpand nog serieus genomen wordt.
Het feit dat sommige lieden de Westerse vrijheden gebruiken om dom, ordinair, simpel of anderzijds onaangenaam te zijn is nou eenmaal het gevolg van die vrijheid. Ga eens in Saoudie Arabie je vriendin (of beter nog, je vriend) kussen, zo midden op straat een lekkere tongzoen. Geniet vervolgens van de hoogstaande islamitische culturele beleving die je mag ondergaan. Ik hoop echt dat je het doet.

Chera Bekker

P.s. niet alles wat in Reader’s Digest staat is waar hoor.

• Weet je, ik begrijp jou idote uitspraken echt niet. En wat een ballen heb je zeg? Je durft echt je grote vieze gore stinkende bek open te trekken.
JE zou DURVEN dromen dat jij OOIT MET JE DIKKE VIEZE BEHAARDE KONT in de Hemel terecht komt. En je kan alles zeggen en alles doen… hier op aarde.
Maar ik weet 1000% dat wanneer jij doodgaat zal lijden jonge. Je zal lijden en je zal smeken dat je terug naar de aarde kon om als stof door ONS getrapt te worden. Je lichaam zal branden, keer op keer. Allah swt zal jou straffen want je bent immers een vieze dikke homo. EN homo’s zijn nergens goed voor.
Zelfs de christendom accepteert het niet. Geen enkele religie accpeteert het schandaal!!!!
BRANDEN ZAL JIJ VIEZE HOMO!!!!!
LA ILLAHA ILLA ALLAH, MOHAMED RASOELOELLAH
Er is geen God dan Allah en Mohamed is zijn Boodschapper!!!
Jou oren zitten vol met poep en viezigheid dat je het ware niet kan zien. Je bent doofstom en blind. En ik zou zeggen ga maar door met je uitspraken want VIEZE HOMO, Allah doe je geen pijn. Allah bekommert zich niet door zo een vieze HOMO als jou, hij is de Allergrootste, Hoe kan Hij die de Allergrootste en Allerziende is, pijn voelen door zijn schepselen? KAN NOOIT. Hij heeft jou hier op aarde gezet voor een test. En jij bent je test gefaald, het komt nooit goed met je NOOIT. Jij bent vervloekt en zoals mijn Broeder in de Islam zei: Je wordt geneukt door de SATAN IN JE KONT!!!
Ik ben een troste moslima, ik houd van Mijn Allah swt en ik draag mijn sluier zoals het hoort. Ik laat mijn schoonheid niet zien aan vieze mannen die er buiten rondlopen zoals JIJ. Ik verkoop me lichaam niet als ik buiten loop. Mijn schoonheid is slechts voor mijn man!!!!
Alleen hij is het waard om mij te zien op elke manier die hij wenst. Ik denk niet aan de dingen hier op aarde, zoals gokken, sex met Jan en Alleman, uitgaan, drinken. Dat is slechts voor VIEZE STINKENDE mensen. Een ware moslim weet hoe hij zich moet gedragen…
En ik zeg tegen al mijn broeders en zusters…. We’ll meet again in Djanna

INSHALLAH
Takbier ALLAH OE AKBAR
Nora Talib
moslima

p.s VOOR AL DIE MENSEN DIE THEO ZO GEWELDIG VINDEN>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ik kan niet wachten op jullie dood, en ik verheug me op de dag des oordeels als ik jullie als verspreide motten zie rennen. ONGELOVIGEN zullen branden in de hel, er zal hete hete kolen op jullie worden gesmeten en ik zal op hoge tronen naar julli kijken en dan BEN Ik diegene die zal lachen INSHALLAH komt mijn wens uit!!!!

• Hey Theo,

Ben er helaas niet bij geweest op de beruchte avond. Maar naar verluidt kan ik het wel eens zijn met Patrick van der Hijden. Je had Jahjah makkelijk kunnen hebben in de ring. Heel jammer, wat een gemiste kans. Ik steun je strijd tegen de fanatiekelingen onder de islam. Blijf vooral doorgaan met je strijd, maar tel voortaan op dit soort momenten tot tien en pak je opponent dan. Dit was een uitgelezen kans godver…

Groeten,
Arjen.

• Hoi Theo,

Jammer dat ik ’t niet heb mogen meemaken. Een vrouwen intimiderende wezel op de vlucht voor een Jongen van de Witt. Theo is onverschrokken en stavast. Theo kun je er erg goed bij hebben.
Hein van Meeteren kun je er ook goed bij hebben. Wat een gekke clown is dat. Kan deze man niet een paar uur zendtijd op tv krijgen? Mag ie met ’n programma aantonen dat er niets gepresteerd is voordat de pedoseksueel Mohammed door de woestijn begon te dolen. Voor het programma krijgt hij de beschikking over apparatuur van het TNO. En de steun van een aantal lijfwachten van de Wezel. Nee, doe maar heel veel van die lijfwachten, want ze zijn nogal klein en lijken per stuk net genoeg moed te hebben om tegenover een vrouw de flinke jongen uit te hangen. En tenslotte krijgt hij de hulp van Bassie; om zijn gevoel van superieure patriciër te voeden en om Bas bij mislukking de schuld te geven.
Hein tegen Bassie: “wat ben jij voor een idioot…zal ik je eens laten ontslaan. Afgezien van die paupers van de Haagse Hogeschool, zien werknemers me graag aankomen met mijn advies op het gebied van loopbaanbegeleiding.”

Theo, je bent een prachtvent.
Bart-Jan Timmer
Groningen

• wilde even zeggen dat die fuckin ael slet een grote hypocriet is , waarom moet in dit land het geen kunnen dat in zijn eigen land niet kan ? m.a.w kan ik naar libanon gaan en een nederlands – oosterse liga oprichten ? i rest my case.
& blijf jij lekker bezig zoals je bezig bent !

MF

• Beste Gogh,

Ik als een allochtoon begint mijn tolerantie jegens u kwijt te raken, elke keer dat u mijn religie uitscheld kookt mijn bloed. Zie mijn bericht niet als een bedreiging want zo laf ben ik niet om een dreigbrieft te schrijven. Ieder geval u maakt de moslim gemeenschap kwaad in Nederland, als een een moslim allochtoon u de pijp uit schiet zal ik een feestje geven. Geloof me je irriteert mij en mijn broeders, mocht er een gek uit mijn buurt komen die dat wilt doen zal ik hem alle steun geven, maar jammer genoeg gebeurt dat niet. Graag zou ik u zien met kogel gat in uw lelijke voorhoofd.
Nu terzake want wat ik boven schreef was uit haat, nu moet ik met u op een sociaal manier te schrijven. Wat denkt u te bereiken met die onheil? O de Nederlandse mensen tegen de moslims opzetten, mensen beweren u als een held. Een held die haat en bederf uit zwaait kan geen held zijn eigenlijk maar respect voor die mensen. Ik vraag me af wat er zal gebeuren als een gek van onze kant komt? Er is eentje gekomen maar die word beschuldigd met discriminatie, eigenlijk is dat niet zo want hij heeft het van u geleert. Wie zou het zijn? Ertan een geliefde broeder, hij kan ook haat zaaien net als u. Eigenlijk heeft die op veel punten gelijk en is slimmer dan u want achter zijn ideen hangt er nog logica. Maar wat uw columns voorstellen weet ik niet, eigenlijk die van Ertan ook niet ieder geval wilt hij ook net als u wat laten zien of vertellen. Ieder geval sporen jullei alle twee niet want een persoon die haat en verderf zwaait kan niet slim zijn want zijn emoties zijn hem te baas.
Ja ja, emoties speelt bij u en die Ertan. Jammer want bij mensen die emoties tonen kunnen hun hersennen niet gebruiken want hun gevoelens zijn hun de baas. Ieder geval u bent geen slimerik maar een domme gast in mijn ogen die maar wat praat. Ik als een allochtoon die hier opgegroeit is ben ik vaak discrimineert, ja omdat ik een buitenlander bent en een moslim.
Mensen als u die het schuld bij andere mensen zoeken en niet naar hun eigen kijken kunnen geen oplossing vinden voor hun volk. Als er schuld is is het aan alle 2 kanten, ja alle 2 kanten. Maar ja ik weet niet of het wel waard is met uw te babbelen want zo een slimme gast bent u niet. Gaat u maar door met het beledigen van moslims, u bent verantwoordelijk voor het consucenties, dus politiek en volk gericht. Wat ik ermee bedoelt is simpel, andere volkeren tegen elkaar laten vechten omwille van niks, een volk (allochtonen) tegen Nederlanders. Hopelijk levert uw ideen wel wat voor deze land want immers zal u mij nodig hebben voor uw pensioen, niet dat ik uw pensioen uit mijn Btw wilt betalen. Want u verdient het niet, er zullen reeks mensen zijn die mijn opmerking gelijk anders zullen interpeteren.
En nog iets over die debat, u vond u zelf een intectueel. Ieder geval ik heb niks intectueels gezien dan die beledigingen van u, ziet u het weer? Weer uw haat is de baas, en die Jah Jah heeft gelijk ik zou ook geen hand geven die mij en mijn broeders zou beledigen.

Een Allochtoon.

• Beste Theo,

Hulde aan onze buddha!! Het is maar weer duidelijk dat de aanhang van Abu Blah Blah een aantal eeuwen beschaving mist, gezien de trieste reactie van zijn domme honden en de reacties van zijn aanhangers. Is het misschien te veel gezegd dat er in Nederland een boel mensen leven die a-theisten zijn? Die geen geloof belijden en hun persoonlijke verantwoordelijkheid niet gemakshalve afschuiven op een of andere Allah uit een papieren boekje?????
Het is helemaal te triest voor woorden dat notabene een Nederlandse docent op de Haagse School zón compleet naief verhaal ophangt over de Islam. We leven hier notabene niet in de Middeleeuwen waar heksen op de brandstapel werden verbrand en de kerk de macht naar zich toetrok door te bepalen wie in hun ogen slecht of goed is…
Heb je overigens al de laatste Nieuwe Revu gezien met het artikel op pagina 18, Doelwit Nederland?? Ga je deze onderontwikkelde machtswellustige berggeit ook alsjeblieft aanpakken? Zou het artikel ook even aan Boris cum suis laten lezen, hij beweert toch echt dat alle homo’s van het dak gegooid dienen te worden en dat alle moslims hier het natuurlijk mee eens zijn, dat de schrijver een lieve man is en dat Nederland ook aangevallen dient te worden vanwege haar activiteiten in Irak…en ga zo maar door…ik zou bijna gaan denken dat ik niet meer in Nederland woon….
Succes, ga zo door, als Den Haag zijn poldermodel volledig wil uitkleden dan moeten blijkbaar andere mensen hardop zeggen wat heel Nederland denkt. Zelfs ik, afkomstig uit een rood nest ben de laatste jaren zwaar teleurgesteld en gedesillusioneerd in de slappe houding van de PVDA, Cohen en al die politici die bang zijn hun knuffelallochtone kiezers dreigen kwijt te raken in hun hang naar macht.
Hou je me op de hoogte over je queste?

Saskia

• Beste Theo,
Ik heb diep respect voor jou oprechte en heldere analyse van de gevaren die er schuilen in de achterlijke moslim cultuur, en AJJ in het bijzonder. Vele politieke kopstukken kunnen een voorbeeld nemen aan jou duidelijk stellingname.
Het is logisch dat pamperfans van links niet van het conflictmodel houden, maar van stinkende wonden. Mij zij hebben geen recht van spreken want ze zitten hoog en droog.
Keep up the good work!
Groet,
Michel Pol

• Beste Theo,
Zojuist heb ik je op radio 1 horen intervieuwen over “De pooier van de Profeet” door een of andere vreselijke man van de EO.
Ik wil je alleen even laten weten dat ik verschrikkelijk blij ben dat je de dingen durft te zeggen die je zegt, over dhr Abou JahJah en carierejagers/slapjanussen als Boris Dieterich en Cohen.
De laatste tijd denk ik hier in Nederland vaak dat ik wellicht gek geworden ben, maar jouw uitspraken doen me weer beseffen dat ik volledig bij mijn gezonde verstand ben en dat ik gelukkig niet de enige ben.
Ga zo door alsjeblieft !

Met dank,
Peter (Rotterdam)

• In het smulbos der nederlanders/neandertalers ben jij een zeldzaam exemplaar !!!!!
theo “i love you”

Anita

• Het wordt steeds leuker hier. De webbeheerder scheldt vrolijk mee (nog nooit een webbeheerder gezien die mee ging schelden, alsof de portier van Satanskerk ook de voorbijgangers even mee wil meppen…). “Niggerlover”, “NSB-er”, “kankerlijer”, de verrukkelijkste scheldnamen worden aan mijn bescheiden naam geadresseerd.
Vraag: wat windt jelui nou zo op? Waar maken jelui zich nou zo te sappel over? Is het dat grapje over de Islam? Of dat plaagstootje dat ik elite zou zijn? Het fascineert me werkelijk wat er nu zo prikkelend is aan mijn uitscheidingen, zodanig, dat mensen zelfs naar mijn privé mailadres scheldkannonaden gaan richten.
Jongens nou toch. Het is zo simpel: de Islam bestaat niet. Er bestaan honderd Islams. Kunnen jullie dat volgen? Er bestaat ook geen Christendom. Er bestaan honderd Christendoms. Een Nederlander bestaat niet, er bestaan 16.000.000 Nederlanders.
Is dit te volgen? (Ik vraag het maar even).
De fundi-tak van de Islam is inderdaad vreselijk. Stelletje idioten met theedoeken om hun fanatenkoppen en dan een beetje stoer lopen te doen voor een digitaal sonietje. Ik weet niet eens of ze die Amerikaan écht hebben geslacht, zoals ze dat noemen, maar het zijn beesten die dit doen. De wetenschappelijke en de filosofische tak van de Islam is echter interessant. Ik heb wetenschappers ontmoet in Cairo en Tashkent die prachtige verhalen konden vertellen over Soefi, wijsheid, godsvrucht, levenstaak. En de poëzie uit Perzië is een wonder van schoonheid. Ook de Arabische muziek kent hele mooie stukken. Luister eens naar
Mohammed Amân – La tradition du Hejâz: met Mohammed Amân (zang, ‘ud), Bandar al-‘Abdali (qânûn), Khaled al-‘Abdali (viool), Hassan Filfilân (masga’, naqrazân), Walid ‘Issâ (darbuka, târ) (zie: http://www.medieval.org/music/world/cds/ocr60158.html ).
Anyway, omdat ik van jullie allemaal houd, hier een prachtig Perzich gedicht (vertaald in het Engels):
I feel sorry for the Garden! —By: Forough F. /foru:gh/.
” no one is thinking of flowers. No one is thinking of the fish. No one wants to believe that the garden is dying; that the heart of the garden is inflamed in the sun; that the brain of the garden is gradually emptying from the green memories. And the sense of the garden seems something abstract that has rotten in its loneliness. The yard of our house is alone. The yard of our house is yawning while waiting for an unknown cloud to rain. And the pond of our house is empty. The yard of our house is alone.” ” father says: it’s too late for me! It’s too late! I did my work, I have reached my end.”
” The yard of our house is alone. The yard of our house is alone. All day long, it’s the sound of something being chopped we hear from behind the door. Our neighbors are all planting mortars and machine guns, instead of flowers, in the soil of their gardens.”
” I am afraid of the day when hearts have lost themselves. I am afraid of remembering the absurdity of these much hands. I am afraid of seeing these much faces who are strangers to each other. I am like a child who thinks it’s possible to take the garden to hospital. I think…. I think…. I think…. And the heart of the garden is inflamed in the sun. And the brain of the garden is emptying from the green memories slowly.”
Nee, de Islam bestaat uit allerlei vormen en gedaanten. Zoals de mens zelve. Laten we voor die rijke variatie dankbaar zijn.

Groeten van Hein van Meeteren

• Beste Theo,

Twee keer heb ik Abou Jahjah op de televisie gezien. Bij allebei die gelegenheden hoorde ik hem zeggen dat hij alleen maar zijn rechten opeiste.
De eenvoudige vraag die daarop zou moeten volgen, maar die niet gesteld werd, is: `Welke rechten heb jij niet die andere Belgen wel hebben?`
De gesprekspartners van Jahjah hebben de betreurenswaardige neiging om kwaad te worden – heel begrijpelijk, gezien de arrogantie die de man aan de dag legt – en niet te reageren op wat hij zegt, maar op wat zij denken dat hij denkt.
Jahjah liet zich ontvallen dat hij ervoor is om een milde vorm van de sharia in te voeren. Ook daar werd weer niet adekwaat op gereageerd.
Hier de sharia invoeren betekent dat de rechtspraak van een modern industrieland in handen komt van baardige ignoramussen, die oordelen aan de hand van een duister geschrift uit de zevende eeuw. (Trouwens, een milde vorm van sharia, wat is dat? Een milde vorm van steniging voor overspelige vrouwen?)
Verder zou iemand hebben moeten opmerken, dat
– de sharia botst met het democratische principe van gelijkheid voor de wet
– moslims krijgen allerlei privileges, vrouwen krijgen minder rechten dan mannnen
– de sharia barbaarse straffen kent
– sharia-wetten niet tot stand zijn gekomen via een democratisch proces, maar door een tirannieke god worden opgelegd aan gelovigen zowel als aan ongelovigen.
Maar niets van dit alles werd gezegd.
Zeggen dat de sharia moet worden ingevoerd is hetzelfde als zeggen dat de moslims de baas moeten worden. Terwijl veel eenvoudige mensen (d.w.z. niet-intellectuelen)
allang in de gaten hebben waar het bij die moslims om gaat – nl. macht – is dit besef nog maar nauwelijks doorgedrongen tot hen die in onze kranten schrijven en hen die ons besturen.
Ter illustratie een tafereeltje uit feodale tijden: de graaf gaat op jacht en overal waar hij langs komt wordt hij eerbiedig gegroet door zijn lijfeigenen. Hij van zijn kant kan al die begroetingen negeren – dat is immers het feodale principe bij uitstek: het principe van niet-wederkerigheid.
Als we doorzappen naar de eenentwintigste eeuw, komen we de linkse intellectueel tegen die zich dit feodale principe laat welgevallen. Immers, iemand als Marcel van Dam, die niet gelovig is en zou moeten weten dat ongelovigen in de ogen van de islam het laagste van het laagste zijn, komt onmiddellijk in `t geweer als iemand van disrespect voor de islam blijk geeft. De moderne lijfeigene!
Wat mij betreft: ik ben atheïst en ik heb evenveel respect voor islamieten, als islamieten voor atheïsten hebben.
Nog een bericht tot slot: Piet Grijs heeft zich aangemeld voor de islam (Zie Vrij Nederland van vorige week).
Deze man is werkelijk niets te dol als het erom gaat de verdrukten te ondersteunen!
Toen ik van deze bekering vernam, schoot mij een prachtige zin te binnen, ooit door van Lennep in de NRC geschreven (toen dat nog een kwaliteitskrant was):
`Wim de Bie toonde gisteravond weer eens schuimbekkend aan, hoe moeilijk het is om vanuit een villa in `t Gooi de werkelijk zwakken in de samenleving te onderscheiden.`

Groeten,
Wim Verhoeven

http://www.theovangogh.nl/aboujahjah_2.html
http://www.theovangogh.nl/aboujahjah_2a.html
http://www.theovangogh.nl/aboujahjah_2b.html