Theo Knippenberg – WAAR BEN IK? (6): Met kerstmis op Bali

Bijna een halve eeuw geleden vierde ik kerstmis op Bali. Het heeft daar die hele winter niet gesneeuwd. En ik heb er geen dennenboom gezien.

Het motorrijbewijs haalde ik op het politiebureau in Den Passar. Op een binnenterrein moest je een klein parcours afleggen tussen een twaalftal roodwitte plastic kegels door. Elke kegel die je omgooide maakte het rijbewijs een dollar duurder. De motor huurde ik van de broer van de politiecommissaris. Een helm was niet nodig.

Ik woonde daar met mijn Indische lief in een huisje met halve wanden, aan het strand, met de zeewind als koeling en de branding als achtergrondmuziek.
En ook het eten was elke dag opnieuw een feest.
Ja, ik hoor het je denken, ik weet ook niet waarom ik daar niet gebleven ben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image