Theo Knippenberg – Leugens (61): A Perfect Gentleman

Mijn vriend Wolff was bevriend met een Duitse uitgever. Ik ken de man wel, heb zaken met hem gedaan. Hij was een échte heer, met een klein maar bijzonder mooi literair fonds. Dus ik zal zijn naam niet noemen.
Hij vertelde Wolff bij een mooie fles armagnac hoe hij ontdekt had, zonder dat zij er iets van merkte, dat zijn eerste vrouw, op wie hij dol was, hem jarenlang had bedrogen.
De schellen vielen mij van mijn ogen. Ik zag het allemaal, duidelijk. Ik liet me er niet over uit tegenover haar, tegenover wie dan ook. Niemand wist dat ik het wist. Ik hield alles precies hetzelfde. Precies hetzelfde. Ik vertrok geen spier. Ik zorgde ervoor niet overdreven te reageren, niet attenter te zijn of aanhankelijker… Ik slikte het allemaal. Ik zou mij wreken. Ik hield mijn voorkomen onberispelijk. Ik vond een andere vrouw. Ik probeerde er één of twee en vond toen de juiste. Zij zat in precies hetzelfde schuitje. Haar man wist van niets. Mijn vrouw wist van niets. Het kostte enige maanden om de nodige voorbereidingen te treffen. Ik verliet haar, mijn vrouw, voor haar. Zij verliet hem, haar man, voor mij. Toen verliet ik haar.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens