Theo Knippenberg – Leugens (6): Holy water

Ben jij gedoopt? Hoe voelde dat? Mijn vriend Dyl overkwam het meteen drie keer! De eerste keer was zoals het hoorde, in een kerk, boven een groot stenen vat wijwater dat stonk omdat het al jaren stilletjes in die bak stond en het buiten al wekenlang warm was. Maar ja, in die tijd had nog niemand van de legionella bacterie gehoord. Of van muggenlarven.
Het maakte een onuitwisbare indruk op Dyl zoals hij zichzelf voor het eerst zag, weerspiegeld in het wateroppervlak waar hij hulpeloos boven hing.
Hij was verbaasd hoeveel kleiner hij leek dan ie zich voelde. En hij stelde zichzelf onmiddellijk de drie vragen waarop alle godsdiensten sinds het ontstaan van de mensheid zijn gebaseerd: Wie ben ik? Hoe kom ik hier terecht? En wat moet ik daarmee?
Daarna kreeg Dyl een plens van dat vervuilde water over zich heen, met een Latijnse toverspreuk, en toen was ie niet meer goddeloos maar gelovig. Dat hij zo moest huilen kwam trouwens niet daardoor maar omdat het stille wateroppervlak door die actie werd verstoord en Dyl zich in de spiegeling ineens zag zoals hij ooit zou eindigen; een rimpelig oud mannetje.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image