Theo Knippenberg – Leugens (57): La mama

Toen mijn vader de deur uit was, en daarmee het gezinsinkomen, ging mijn moeder weer aan het werk als onderwijzeres. Toen las ze dat mijn vaders vroegere beste vriend en huisgenoot in hun studentenjaren, benoemd was tot minister van defensie.
Haar eerstvolgende salaris gaf ze volledig uit aan een dure jurk en nieuwe schoenen en toen maakte ze een afspraak met die man.
En hoewel mijn vader slechts een blauwe maandag in het Hollandse leger had doorgebracht, te paard en met als enige wapen een sabel, kwam mijn moeder thuis met een levenslang waardevast legerartsenpensioen, maandelijks uit te betalen aan haar.
Nog diezelfde maand kocht mijn moeder een Karmann-Ghia sportwagen. Ze hield haar baan als onderwijzeres aan. Maar vanaf die maand moet ze de enige onderwijzeres in het hele land zijn geweest die haar kleren in Brussel en Parijs kocht. Ze ging ook elk jaar meerdere keren op vakantie (in naam in haar eentje) naar exotische oorden als Madeira en Cannes.
Achteraf gezien moet ze niet alleen minnaars gehad hebben, ze moet er zelfs véél gehad hebben als ik nu terugkijk. Misschien wist iedereen daar wel van. Alleen ik niet.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens