Theo Knippenberg – Leugens (55): Honest I do

Zij was gelukkig getrouwd. Ze hield van haar man en hij hield van haar. Ze hadden twee kleine kinderen en met elkaar vrijen deden ze graag. Hij vertelde haar dat wat hij het mooist aan haar vond, was dat ze zo eerlijk was.
Zij werd zwanger. Omdat ze tijdens haar tweede zwangerschap ernstig ziek was geweest, drong iedereen, haar man, haar moeder, haar huisarts en de dominee, er met klem bij haar op aan dat ze zich zou laten aborteren. Zij wilde dat eigenlijk niet, maar ze liet zich overhalen en stemde toe in een abortus.
‘Iedereen’ zei dat ze een goede beslissing genomen had. Het zou onverantwoordelijk zijn geweest als ze het niet gedaan had.
Ze verloor haar zelfrespect. Ze hield niet langer van haar moeder, van zichzelf, van haar man, van haar kinderen of van haar geloof. Ze kon niet meer naar haar man verlangen. Ze voelde niets meer.
Toen ontmoette ze een andere man. Haar lichamelijke en seksuele gevoelens van liefde kwamen terug; eerst voor hem en daarna ook voor haar man en kinderen. Ze vertelde de andere man dat ze van haar eigen man hield en ook van hem en ze vertelde hem ook dat ze zwanger was.
Hij liet haar in de steek.
Ze vertelde haar man dat ze van een ander hield en ook van hem.
Haar echtgenoot zette haar buiten de deur. Haar moeder wil haar niet meer zien. Ze mag haar eigen kinderen niet meer zien. Ze heeft geen stuiver. Ze is vastbesloten de baby ter wereld te brengen. De baby is het enige wat haar weerhoudt van zelfmoord.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens