Theo Knippenberg – Leugens (44): Leda and the swans

Homoseksualiteit was tot voor kort voor de meeste Nederlanders geen issue meer, in elk geval niet onder autochtonen. Misschien wel omdat onze minister-president dagelijks uitkijkt over een vijver waarin mannetjeseenden vaak seks hebben met andere mannetjeseenden, soms onophoudelijk en altijd uiterst luidruchtig. Zoiets moet een invloed hebben op de landelijke politiek.

In die hofvijver zwemmen ook zwanen. Zwanen zijn vaak lesbisch, heb ik me laten vertellen. Lesbische zwanen zijn elkaar levenslang trouw. Weliswaar laten sommigen zich af en toe kortstondig verleiden door een mannetje, maar alleen om het daaruit ontstane nageslacht thuis uit te broeden en op te voeden met hun vriendin.
Leda is duidelijk meer een jonge zwaan dan een eendje. En ik ken niemand die moeite heeft met haar voorkeur voor vrouwen.
“Ik heb ook wel eens een jongen verleid”, bekende Leda aan Harry, een kennis van mij, terwijl ze haar hand op zijn onderbuik legde. “Maar alleen als kortste weg naar zijn zusje”.
“Jammer”, zei Harry, “dat ik geen zusje heb”.
“Geeft niet”, zei Leda, en haar hand en haar stem gingen tegelijk omlaag, “Je hebt een aantrekkelijke vrouw”.
Ze hadden een paar weken nodig om de val te zetten. Het ging precies zoals gehoopt. Eerst een duo van de meisjes waaruit de aantrekkelijke echtgenote niet kon ontsnappen. Gevolgd door een trio nadat ze haar echtgenoot het overspel had opgebiecht.
Wat Harry niet had voorzien was dat zijn echtgenote nu ontdekt had hoe fijn het was om het met een vrouw te doen. Fijner dan ooit met hem.
Een paar maanden later trok ze in bij een nieuwe vriendin. En ze nam de kinderen mee.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens