Theo Knippenberg – Leugens (40): Puppy love

´It´s now or never´ zong Elvis. Dus ik schraapte al mijn moed bij elkaar, negeerde de kramp in mijn buik, fatsoeneerde met wat spuug mijn haren voor de spiegel, knoopte mijn colbertje dicht en vroeg haar ten dans.
“Heb je ’t hem al durven zeggen?” plaagde haar broertje, die naast haar stond. Hij was al een beetje aangeschoten. En naar mij: “Ze is op jou”.
Ineke werd vuurrood en holde weg. Ik liep haar in verwarring achterna, de danszaal uit.
Buiten op straat haalde ik haar in. Maar ik durfde niks te zeggen. Ineke ook niet.
Ik ging naast haar lopen. De straat was verder leeg. Maar ik durfde haar ook niet aan te raken. Tot Ineke dat huppeltje maakte, waardoor we ineens in de pas liepen. Daarna raakten onze pinken elkaar, en haakten in.
Toen liepen we samen.
De volgende dag, bij geschiedenis, wist ik precies hoe Alexander de Grote zich voelde nadat hij koning Darius verslagen had.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens