Theo Knippenberg – Leugens (4): Knowing me, knowing you

Mijn grote liefde heet Chérie en is getrouwd. En dat zal allebei wel zo blijven. Daarover zijn haar echtgenoot en zij, en zij en ik, het alle drie vooralsnog eens. Geen stiekem gedoe, geen hotelkamergeheimen. En ook geen afgedwongen keuze. Zou dat kunnen? Zonder leugens? Is dat überhaupt mogelijk?
Het was in mijn leven wel eens anders.
In onze kringen, en niet alleen in het middeleeuwse Venetië, het mythische Kreta of het hedendaagse Oud-Zuid, weten de meeste vrouwen dat de meeste van hun vriendinnen, en de echtgenoten en minnaars van hun vriendinnen, en de meeste minnaressen van de echtgenoten van hun vriendinnen, ´het doen´.
Mijn ex wist het, omdat ze elke donderdagmiddag vree met de man van haar beste vriendin.
Iedereen wist dit, behalve ik en haar beste vriendin. Zoals de meeste vrouwen niet weten dat ze zelf als laatsten zullen weten dat dat hun man vrijt met hun beste vriendin.
De meeste mannen die ik ken, weten dat de meeste vriendinnen van hun eigen vriendinnetje ´het doen´ met andermans man.
Ik ook. Maar ik wist niet dat mijn vrouw het ook deed met mijn beste vriend.
En ik wist ook nog niet dat ik de allerlaatste zou zijn die dat wist.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image