Theo Knippenberg – Leugens (31): Lola

Mijn vriend Wolff had een relatie met een vrouw die officieel een man was. Wolff wist dat niet. Hij zei dat hij een half jaar lang niet doorhad dat zijn partner een transseksueel was.
Hij zei ook dat het hem geen moer kon schelen.
Lang geleden, in Montreal, jaren voordat die stad een eigen gay village had, kwam ik terecht in een nachtclub waar de avond tevoren een travestiet doodgeslagen was door een dronken Amerikaanse toerist. De dader werd vrijgesproken want elke Noord-Amerikaanse rechter en jury had volledig begrip voor zijn razernij toen hij merkte dat hij een man aan het kussen was.
Een jaar of tien later bewonderde ik de vele travestieten die in sommige rosse buurten in Jakarta en Manilla paradeerden. Ze waren vrouwelijker dan veel Nederlandse vrouwen. Sommigen waren echt beeldschoon. Toch werden ze regelmatig in elkaar geslagen door klanten, meestal toeristen, die zich (grappig genoeg) ´genomen´ voelden.
Maar Wolff maakte het echt niks uit! Hij hield van zijn partner, los van het ingevulde geslacht in het paspoort of op de geboorte akte.
Voor zijn partner echter was het onverdraaglijk dat Wolff zijn waarheid, of haar leugen, had ontdekt. Nu Wolff wist dat zijn minnares legaal een man was, moest zij zelf ook weer onder ogen zien dat ze eigenlijk geen vrouw was.
Haar leugen dat ze legaal een vrouw was, moest volledig geloofd worden door haar man, door Wolff, om een waarheid te worden.
Dus had ze geen andere keus dan Wolff te verlaten, hoe gelukkig ze samen ook waren geweest.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image