Theo Knippenberg – Leugens (23): Catch me if you can

Mijn vader, die ook Theo heette, ging op zijn zeventiende naar de universiteit en was op zijn eenentwintigste een afgestudeerd arts.
Hij had dus genoeg intellectuele bagage, maar te weinig geld om een praktijk over te nemen of een eigen praktijk op te zetten.
Theo was daarom erg gecharmeerd van de dochter van een rijke boer waaraan hij werd voorgesteld. Hij begon deze jonge vrouw het hof te maken. Maar zij was niet voorbestemd om mijn moeder te worden, ze werd mijn tante Els.
Want Els’ jongere zusje Mimi besloot dat deze dokter voor haar was. Volgens de overlevering deed ze dit alleen om haar oudere zus te treiteren. En hoewel Els beter was opgeleid, tot gediplomeerd wijkverpleegkundige, was Mimi de mooiste.
Ik weet dat mijn moeder nooit van mijn vader gehouden heeft, dat heeft ze vaak genoeg gezegd, en jarenlang bewezen, maar een jonge dokter leek haar toen wel een goede vangst, zei ze later, dus ving ze hem.
Zo werd Mimi mijn Mama en Els slechts mijn tante Els, die de rest van haar leven ongetrouwd en kinderloos bleef.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens