Theo Knippenberg – Leugens (16): All shook up

Stel je voor: Onder de kerstboom laat jouw vrouw je een mail lezen van een man die schrijft dat hij verliefd op haar is. En het is wederzijds, vertelt ze er bij, na dertig jaar huwelijk en samen twee volwassen kinderen grootgebracht.
Achteraf vroeg ik wel me af hoe dat voelt. Te horen krijgen dat jouw partner verliefd is op een ander, is geheid erg pijnlijk.
Maar het kan nog veel erger. Want er achter komen dat jouw partner jou bedriegt is bijna dodelijk.
Dyl, die eeuwenlang geloofde in vrijheid binnen relaties, ging kapot aan pijn en woede toen hij er achter kwam dat zíjn lief hèm bedroog.
Seksueel bedrogen worden resulteert in pijn, woede, schaamte, angst, verwarring en vernedering in de meesten van ons.
Ooit zag ik een vrouw naakt van de achtste verdieping springen en naast mij landen omdat ze bedrogen was.
Bij mij, toen ik zelf aan de beurt was om het te ondervinden, was het misschien de liefde op zich, die stierf in mij. “Jij kunt niet van iemand houden” zei een dame later. Dat kwam zo hard aan, dat ze wel eens gelijk zou kunnen hebben.
Toen Wolff zijn Brünnhilde bedroog en verliet voor Kassandra, een rijke erfgename, zei Brünnhilde dat ze ´een beetje doodging´.
Vervolgens bedroog Wolff zijn Kassandra en verdween spoorloos, met een stuk van haar erfenis. Kassandra zei hetzelfde, “iets in mij stierf die dag”. Ze zei ook dat het geld haar niet kon schelen maar ze schakelde wel meteen Interpol in.
Dat is allemaal al weer jaren geleden. Dyl is al lang dood. En ik verwachtte niet om Wolff ooit terug te zien. Maar toen vielen we elkaar weer in de armen, allebei ruim twee vrouwen verder op ons levenspad.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens
https://www.myproperty.co.za/news/international/beyonc-inspires-a-skyscraper-14-07-15

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image