Theo Knippenberg – Leugens (11): The great conspiracy

In alle tijden, en nog steeds, heeft overspel een samenzwering nodig.
Mijn vader gebruikte mij als dekmantel voor zijn bedrog. Nooit zou zijn vrouw hem verdenken van vreemdgaan in het bijzijn van hun kind. De ruzie aan tafel ging dan ook alleen over het niet afleveren van mij op de kleuterschool. Wie hij, samen met mij, die dag bezocht had, kwam niet ter sprake.
Ook nu is het niet ongewoon dat een dochter haar moeder helpt om een relatie van moeder voor vader geheim te houden. Moeder helpt dochter om voor vader te verbergen dat dochter een relatie heeft met een ex-minnaar van mammie. En dochter wil mammie niet overstuur maken door haar te vertellen over de relatie van pappie met mammies beste vriendin.
Leugens en bedrog domineren ons liefdesleven, evenveel als, of misschien zelfs meer dan in de buitenlandse politiek, de inlichtingendiensten en de bankwereld samen.
Maar af en toe worden de leugens even zichtbaar, voor de insider natuurlijk op de werkvloer, en voor de buitenstaander bijvoorbeeld op het schoolplein van de basisschool, ´s morgens na de laatste bel. Kijk wie nog niet vertrekt. Kijk wie met wie vertrekt.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leugens