Tentoonstelling Mix Match Museum vanaf 18 april te zien in Groninger Museum

Tentoonstelling Mix Match Museum vanaf 18 april te zien in Groninger Museum

feb. 27
Persbericht Cultuur

Lost and Found is de zelfgekozen titel voor de tentoonstelling van Elvira Visser (25) uit Nijmegen. Elvira nam deel aan het publieksparticipatieproject Mix Match Museum: een online platform waar bezoekers uit 300 objecten van verschillende musea een eigen expositie konden samenstellen. De keuze van Elvira was een van de beste inzendingen en is daarom vanaf 18 april 2015 te zien in het Groninger Museum.
Elvira koos als thema Lost and Found: de objecten hebben te maken met een plek zoeken en een plek vinden. Voor haar staat dit symbool voor de levensfase waarin ze zich bevindt: een fase waarin je op zoek bent naar wat je wilt. Haar selectie bevat onder andere twee foto’s gemaakt door Anton Corbijn, het schilderij Landschap bij Hardricourt van Auguste Herbin en het Mens erger je niet- tapijt van Rob Scholte. Het is een mix van schilderkunst, historische objecten, fotografie en video/audiokunst.
Elvira overlegt samen met de conservatoren van het Groninger Museum hoe de tentoonstelling wordt ingericht. Geïnteresseerden kunnen meekijken achter de schermen via de blogs die alle musea bijhouden op
http://www.mixmatchmuseum.nl.

Mix Match Museum
MixMatchMuseum is een samenwerking tussen het Amsterdam Museum, het Groninger Museum, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Boerhaave in Leiden, Museum TwentseWelle in Enschede en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Deze bijzondere samenwerking brengt diverse collecties bij elkaar die gezamenlijk een dwarsdoorsnede van Collectie Nederland vormen. In totaal zijn er 669 exposities aangemaakt door het publiek. De gekozen tentoonstellingen zijn vanaf Museumweek 2015 te zien in de deelnemende musea. De tentoonstelling van Elvira Visser is te zien tot en met 21 juni 2015.

Mix Match Museum wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Doen.
http://www.doen.nl/

Lees meer:
http://www.groningerkrant.nl/2015/02/tentoonstelling-mix-match-museum-vanaf-18-april-te-zien-in-groninger-museum/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image