Telstar-Online – Geurt Visser gedwongen tot aftreden na klachten over ‘ongepaste opmerkingen’

Het Noord Hollands Dagblad meldt vandaag dat Visser ‘ongepaste opmerkingen’ heeft gemaakt tegen vrouwen.

Den Helder/Nootdorp – Betrouwbare bronnen binnen de coalitie van Den Helder meldden vandaag aan het Noord Hollands Dagblad dat wethouder Geurt Visser per direct uit zijn ambt is gezet na ‘ongepaste opmerkingen’ tegen vrouwen.

Visser, tot een jaar geleden fractievoorzitter van de lokale partij Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp, schreef gisteren zelf nog in een persbericht dat hij zijn werk en privéleven niet langer kan combineren. Volgens het regionale dagblad zijn dat nonsens: “Tot voor kort schoof hij zijn politieke ambities echter niet onder stoelen of banken. Visser wilde burgemeester worden en zag zijn huidige functie als ideale opstap”, zo schrijft journalist Hedzer Faber. Omdat Visser langer dan drie maanden in functie is geweest, heeft hij recht op maximaal twee jaar wachtgeld.

Eerder in opspraak
De politicus uit Nootdorp is niet geheel onomstreden. In 2010 kreeg hij ruzie met Rita Verdonk toen hij een uur na haar verkiezingsnederlaag met Trots op Nederland een eigen partij oprichtte. Verdonk liet via haar toenmalig campagneleider laten weten de afsplitsing als “een dolk in de rug” te hebben ervaren.

In 2012 zorgde Visser maandenlang voor onrust in Pijnacker-Nootdorp door via een vals Twitteraccount collega politici te beledigen en in de maling te nemen. Vlak voor zijn vertrek naar Den Helder werden nog vraagtekens gezet bij een radio-interview op Omroep West, waarin hij aangaf ernstig te zijn bedreigd tijdens zijn raadsperiode in Pijnacker-Nootdorp. Mensen in de nabije omgeving van Visser trokken zijn verhaal in twijfel.

Ruzie met college
In Den Helder zelf raakte hij vorige maand in opspraak. Visser zou geheel op eigen houtje gesprekken hebben gevoerd met kunstenaar Rob Scholte die al jaren in onmin leeft over aanpassingen van zijn museum met de gemeente in Den Helder. Volgens ingewijden heeft Visser allerhande beloftes gedaan en is dat hem door de rest van het college niet in dank afgenomen.

wo 27 mei 2015, 9:03

Reacties:

Gabrielle Duijkers · Nootdorp
Laat deze pathetische leugenaar met narcistische trekjes alsjeblieft ver weg blijven uit Pijnacker Nootdorp. Waar de man ook komt is het ellende. Hij wil burgemeester worden…..laat me niet lachen. Hij hoort in een psychiatrische instelling en niet als leidinggevende maar als patiënt.

Erik Bevaart
Merkwaardig dat de redactie de opmerkingen van GD plaatst, daar deze niet stroken met de beginselen van het forum. Iets meer inhoudelijke bijdrage zou welkom zijn.

Rob Verkade · Christelijk Lyceum Delft
Wat een charlatan is die man. Niet meer terugkeren naar Pijnacker a.u.b. Alleen al het feit dat zo iemand twee jaar wachtgeld krijgt, is toch te treurig voor woorden. En mensen die afhankelijk zijn van hun pgb maar wachten op hun geld. Zouden we hem niet samen met staatsecretaris Van Rijn op een bootje kunnen zetten, zodat ze allebei nooit meer kunnen terugkeren in de Nederlandse politiek.

Erik Bevaart
Het lijkt mij logisch dat G.Visser in de politiek in onze gemeente niets meer te zoeken heeft, want z’n geloofwaardigheid is verdwenen.

http://www.telstar-online.nl/lees/34619/geurt-visser-gedwongen-tot-aftreden-na-klachten-over-ongepaste-opmerkingen-

1 Comment

  1. loes vermeer-lagerveld 28 mei 2015 op 20:30

    Bovenstaande reacties over de heer Visser kan ik niet waarderen. Inhoudelijk heeft het geen enkele betekenis, slechts loze kreten zonder onderbouwing. In Den Helder heeft hij getracht zeer oude probleemdossiers -welke door het vorige college gewoon zijn blijven liggen omdat er dan te veel te voorschijn zou komen en schadelijk zou zijn voor de burgemeester- op te pakken teneinde hiervoor tot een oplossing te komen. Maar door de terreur op het gemeentehuis (ambtenaren en burgemeester) werd dat niet op prijs gesteld. En heeft men de heer Visser laten vallen. Zeer onterecht, eindelijk een man met ambitie om een en ander op te lossen. De bevolking van Den Helder was er blij mee, maar aangezien de burgemeester nog een termijn wil blijven zitten, past het hem niet dat deze dossiers werden opgepakt. Er zou dan blijken dat het vorige college -ONDER VERANTWOORDING VAN DE BURGEMEESTER- er een puinhoop van heeft gemaakt en dat pas niet in het plaatje van nog een volgende periode als burgemeester. Maar de meerderheid van de bevolking wil de burgemeester weg, dus hij moet maar gauw gaan!!!!!

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.