Talha Sayilir & Rens Vaassen – Bas Jan Ader

Transcript of Bas Jan Ader
Bas Jan Ader deed vooral veel foto’s maken van vallende mensen. Dus wat hij vooral deed is dingen doen met zwaartekracht.
Rob Scholte
Rob Scholte maakt veel kunst over sigaretten pakjes, die hij uitdrukt.
Bas Jan Ader
Vincent van Gogh
Piet Mondriaan
Piet Mondriaan bestond vooral uit abstracte en non-figuratieve kunst. Piet Mondriaan heeft ook zijn eigen kunsttheorie ontdekt. De Kunsttheorie wordt nieuwe beelding genoemd.

Beeldende kunst Visie
Bij beide afbeeldingen zie je, dat iemand valt. Bas Jan Ader probeert hier zwaartekracht uit te drukken
Je ziet bij beide afbeeldingen, dat Rob Scholte Sigaretten pakje als kunst maakt.
Rob Scholte werd gekozen om de Huis Ten Bosch te maken in Nagasaki, omdat Japanners zelf geen zo goed Nederlandse huizen konden maken dan een Nederlander zelf.
Vincent van Gogh werkte vaak met Pointillisme. Dat zie je ook aan zijn schilderijen, je ziet alle lijnen, die geschilderd zijn.
Vincent van Gogh werkte met Pointillisme.
Overeenkomsten Bas Jan Ader en Vincent van Gogh
De overeenkomsten tussen Bas Jan Ader en Vincent van Gogh zijn, dat dat ze allebei depressief waren. Bas Jan Ader zeilde weg en niemand wist, waar hij naar toe ging. Vincent van Gogh was depressief ,omdat zijn schilderijen niet verkocht werden en dat hij bedreigd werd door een andere kunstenaar

Piet Mondriaan maakte vooral abstracte en geometrisch-abstracte kunst.
Verschil tussen Piet Mondriaan en Vincent van Gogh.
Het grootste verschil tussen Piet Mondriaan Vincent van Gogh is, dat Piet Mondriaan vooral Geometrische kunst maakt en dat Vincent van Gogh schilderijen maakte van landschappen en cafés of hoe gezinnen leefden.
Verschil in stijl Piet Mondriaan en Rob Scholte
Rob Scholte maakt kunstwerken, die een omgeving een andere betekenissen gaven. Piet Mondriaan schilderde vooral Geometrisch abstracte kunst. Vaak kon men zelf een betekenis uit het schilderij halen. Het verschil is zo groot, omdat Piet Mondriaan in een omgeving leefde, die streng christelijk was en waar hij zich zelf niet goed kon uiten. Rob Scholte leeft nog steeds en was dus wat vrijer opgevoed.

Prezi, 17 October 2014

https://prezi.com/xypaniy-vclp/bas-jan-ader/#