Studio Wonderdag – TED Talk: Philippe Starck

In 1990 zag ik voor het eerst een aflevering van Zomergasten. Kunstenaar Rob Scholte was te gast en liet fragmenten zien die ik me nu, 23 jaar later, nog steeds herinner. Ik begon toen aan mijn afstudeerjaar aan de Academie voor Beeldende Kunsten en het heeft mijn visie op anders kijken gevormd.

Afgelopen week was Daan Roosegaarde Zomergast. Ook hij had indrukwekkende fragmenten uitgekozen die mij diep raakten. Eén daarvan was de TED Talk van ontwerper Philippe Starck. Ik hou niet van zijn werk en heb me waarschijnlijk om die reden nooit verdiept in de persoon Starck. Maar wat een TED Talk! Ik zou willen dat ik zo kon praten. En ach ja, die pleeborstel, doet er niet toe.

Dit is helaas niet de ingekorte versie die Zomergasten liet zien. Heb je niet veel tijd en wil je een indruk krijgen, luister en kijk (!) dan vanaf ca. 4.45 minuten.

http://www.studiowonderdag.nl/blog/ted-talk-philippe-starck/