Straightfrom.nl – Een beetje vent… + Omroep Flevoland – Fractievoorzitters geïnformeerd over privéleven burgemeester

Een beetje vent…

Een beetje vent doet dit natuurlijk nooit.

Het staat natuurlijk al hier vermeld dat wanneer iets mij raakt ik er een stukkie aan spendeer (http://www.straightfrom.nl/over/). En ik moet zeggen dat ik hierover behoorlijk kwaad ben.

Natuurlijk zag ik het al aankomen, ver voor het een feit werd. On the rebound begon deze lapzwans, ondanks dat zijn scheiding nog lang niet afgerond was (en dat bij het schrijven dezes nog steeds niet is), een relatie met een aantrekkelijke dame. Toevallig een vriendin des huizes. “Lieverd, ik gun je alle geluk, maar dit gaat niet goed” en dergelijke teksten werden door mij gebezigd. Maar ja, een verliefde vrouw… dan kan je natuurlijk beter tegen een betonnen muur lullen. Toen de relatie zich voortzette en de tortelduifjes ondertussen de jaar grens waren gepasseerd begon zelfs ik te twijfelen aan mijn eigen inschattingsvermogen. Jammer genoeg blijkt nu dat ik het toch weer bij het juiste eind had.

Nadat er in gezamenlijk overleg (!) een kinderwens – na een eerdere mislukte poging – omgezet werd in een zwangerschap, trok Franc aan zijn stutten. Naar een andere dame welteverstaan. Hij had zijn ‘soulmate’ ontdekt. Al een tijdje overigens, maar ja, je gooit geen oude schoenen weg voor je weet dat de nieuwe comfortabel passen.

Dan ben je in mijn ogen een lul. Willens en wetens een dame, waar je al langere tijd een relatie onderhoudt, bezwangeren en je dan onttrekken aan de gevolgen van jouw acties, de gevolgen van jouw geilheid. Door die dame te laten zitten en alleen op te laten draaien voor de zwangerschap en alle emotionele dingen die daarmee samenhangen. Je lekker onttrekken aan alle verantwoordelijkheid en vrolijk de volgende op je paal zetten. Heel chique.

Wat mij betreft hoor de dan bij het rapaille (kan ik eindelijk dat woord eens gebruiken). Een echte vent neemt zijn verantwoordelijkheid, zorgt voor anderen en laat ze niet in de steek wanneer zaken iets anders uitpakken dan gewenst.

De kwestie is natuurlijk helemaal ernstig gezien het feit dat deze lapzwans de burgemeester van onze mooie stad is. Hoe kan je in hemelsnaam de burgervader van een stad zijn, als je je eigen huis niet eens op orde hebt? Als eerste burger van onze gemeente hoor je van onbesproken gedrag te zijn (de Onno Hoes Clausule). Moreel en ethisch gezien is hij dat al lang niet meer.

Wat mij betreft trek hij (wederom) aan zijn stutten. Hopelijk nu ver buiten de publieke functies. Ik suggereer een klooster of zo. Daar hebben ze in ieder geval ruim ervaring met het toedekken van dergelijke misstappen.

Dit stukkie is op verzoek van de ongeboren dochter enigszins aangepast, zodat zij in de toekomst niet alles via het internet hoeft te vernemen.

http://www.straightfrom.nl/een-beetje-vent/

Fractievoorzitters geïnformeerd over privéleven burgemeester

Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft de fractievoorzitters in de gemeenteraad op de hoogte gesteld van zijn privé-omstandigheden. De burgemeester heeft de raadsleden donderdagavond verteld dat hij een relatie had met een vrouw, die zwanger van hem is geraakt.

Relatie verbroken
Weerwind heeft die relatie verbroken en inmiddels heeft hij een andere vriendin. De Almeerse burgemeester is overigens officieel nog getrouwd met een andere vrouw, met wie hij ook kinderen heeft. Momenteel loopt er een scheidingsprocedure.

Verhaal op internet
Een Almeerder had dit verhaal al eerder op internet gezet en de burgemeester heeft die feiten nu tegenover de fractievoorzitters bevestigd. Burgemeesters of wethouders leggen normaal gesproken geen verantwoording af over hun privé-omstandigheden, maar alleen over hun functioneren als bestuurder. In dit geval vond Weerwind het toch nodig om de Almeerse politiek van zijn privésituatie op de hoogte te stellen.

Reactie Weerwind
De burgemeester wil niet zeggen waarom hij dat heeft gedaan. Volgens zijn woordvoerder is zijn enige commentaar: “de burgemeester neemt zowel zakelijk als privé zijn verantwoordelijkheid”.

Reacties:

Bram op 21-04-2017 – 18:01:22
Burgemeester zijn is toch een voorbeeld functie,hoe serieus kan ik zo iemand nemen,niet dus!!!

Zwangerschapstest op 21-04-2017 – 17:52:24
Deze man is een complete aanfluiting voor de stad Almere! Lees even het grote interview in Trouw van 2015 met Franc terug: “Wie had dat kunnen denken? Een maatschappelijk zeer betrokken, galante zwarte D66-burgemeester in PVV-stad Almere als opvolger van VVD-gigant Annemarie Jorritsma.”, “Lastige kwesties in een wat grimmige tijd die vakmanschap, tact, overwicht en humor vereisen. Eigenschappen die Weerwind bezit.”, Ziet u zichzelf in Almere als rolmodel? “Dat ben ik eigenlijk al mijn hele leven. Je draagt iets met je mee.” Probeert u vooral niet al te hard te lachen bij de volgende raadsvergadering! Nou, dat Franc Weerwind iets meedraagt, dat weten we ondertussen! Die D in D66 staat in ieder geval niet voor droogneuken, weet de Almeerse burger nu! En dat Franc maatschappelijk zeer betrokken is blijkt ook wel, met wel 3 dames tegelijk! Helaas, galant, tact, dat bleek toch iets minder.. Zomaar wat gedachten om over na te denken de volgende keer dat ons rolmodel Franc zich weer eens beroept op fatsoen of integriteit..

Henk Klaassen op 21-04-2017 – 17:50:46
Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen , Joh. 8:7 .

HM op 21-04-2017 – 17:43:52
In de politiek heb je toch een voorbeeld functie. Als burgemeester ben je de vertegenwoordiger van je stad. Dit soort gedrag past daar absoluut niet bij. Hij heeft recht op een prive leven. Maar dit past niet en het zou hem sieren af te treden. Helaas krijgt hij dan wel een flinke uitkering aan wachtgeld en kost het de gemeenschap weer veel geld.

Dronten op 21-04-2017 – 17:33:47
Sjors schreef:
Getrouwd met de één, zwangerschap met een ander, maar inmiddels aan de gang met nummer 3. Sjongejonge, Humberto Tan is er niks bij.
Beste sjors. Ik heb erg gelachen om je reactie. Zo kan het dus ook. Echt humor

Slomo op 21-04-2017 – 17:30:11
Je leeft maar 1 keer Geniet er van Frank for president 👍🏻👍🏻

Ed op 21-04-2017 – 17:24:54
de dames zijn er “allemaal” zelf bij geweest, lijkt mij. Wie zijn wij om dit te veroordelen, de grootste moraalridders zijn vaak zelf niet zonder blaam. Leven en laten leven zou ik zo zeggen.
Dat de dames er zelf bij waren, valt niet te betwisten. Maar wísten ze het ook van elkaar? Niet alle vrouwen zijn zo vergevingsgezind als u kennelijk bent! Of zou u heel misschien ook een tikje teleurgesteld zijn als uw partner het achter uw rug om met een ander deed?

naatje op 21-04-2017 – 17:16:31
Leven en laten leven, soms gaan de dingen anders dan gepland. De man ligt in scheiding, heeft behoefte aan een vrouw in zijn leven en dat loopt mis…. ga ervan uit dat hij zijn vaderlijke plicht nakomt. Belangrijk is dat hij zijn werk goed doet!! Hij geeft openheid van zaken, zodat men het niet uit de roddelbladen hoeft te vernemen. Kijk eens naar Prins Albert, naar Pres. Clinton, Prins Bernhard enzovoort, ik zeg niet dat ik het goed keur, maar de eerste die zonder zonde is, moet nog geboren worden hoor.

Elly op 21-04-2017 – 17:16:16
Ja wat moet je hier mee het is wel privé Maar het kan niet Maar in Almere kan alles

Joanna op 21-04-2017 – 16:59:28
Zo noemt men dus een Weerhaan hahaha gaat met alle kanten mee niet zo netjes voor iemand met een voorbeeldfunctie

Geje op 21-04-2017 – 16:46:44
Als burgemeester heb je nou eenmaal een openbare functie en je te houden aan algemene fatsoensnormen. Mijnsinziens overschrijdt hij deze verre! Helaas helaas, aftreden dus!

Timmonono op 21-04-2017 – 16:45:14
Dit is uiteraard privé. Wel een beetje een zootje nu, dat privé leventje van de burgervader. Tja…wat onverantwoord allemaal. Een vrouw. Kinderen met haar. Dan een vriendin. Zij zwanger. Hij denkt “mazzel en doei”. Neemt een andere vriendin. Keuzes. Slechte keuzes? Rare keuzes. Wat zegt dit dan over de mens Franc (met een “c” (want D’66 en die zijn altijd wat bijzonderder)). Is de burgemeester een mens? Ja. Dat is hij. Mmmmmm….hoe denkt de Burgemeester over relaties in het algemeen?Over afspraken? Over moraal? Tja. Succes Almere!

Mark op 21-04-2017 – 16:43:04Het kan in Almere moet hij gedacht hebben. Niet echt een voorbeeld figuur. Net als die Jorritsma niet veel soeps. Waarom kunnen wij niet zelf iemand kiezen? Waarom worden dit soort figuren ons opgedrongen?

ANtje HA540814 op 21-04-2017 – 16:35:56
Rutger schreef:
Ik snap nu waarom die man onbereikbaar is als de Kruidenwijk in de brand staat. Veel te druk met al die vrouwtjes het hof maken.
HAdden de inwoners ruzie en dat zou in brand staan zijn?

Ikke op 21-04-2017 – 16:35:11
Hij voelt zich snel thuis in Almere! Hij past zich aan aan de gemiddelde Almeerder…..

Steven Stedenwijker op 21-04-2017 – 16:33:50
De dappere lekkende Almeerder heeft geen fatsoen en is gewoon raciaal gemotiveerd om onze burgermeester aan te vallen. Wie is de aanvaller?

Piet op 21-04-2017 – 16:14:04
piet schreef:
Doet deze man zijn werk goed? Wat is dan het probleem? Mag die man een prive leven hebben? Het zou niet mijn manier zijn, maar iedereen is neem ik toch aar aan bij zijn volle verstand.
Het punt is dat als hij dit geheim wil houden anderen hem kunnen gaan chanteren. Nu hij dit openbaar maakt is dat gevaar weg en kunnen we over tot de orde van de dag.

Almeerder op 21-04-2017 – 16:11:25
Ok hij heeft een actief liefdesleven. Good voor him. Het wordt er geen mindere burgemeester van toch? Hij is juist niet chantabel door het zelf te melden. Prima burgemeester, over tot de orde van de dag!

Bas op 21-04-2017 – 15:59:50
Het is zo makkelijk oordelen over een situatie waarvan niet alles (terecht) bekend is.

piet op 21-04-2017 – 15:45:38
Doet deze man zijn werk goed? Wat is dan het probleem? Mag die man een prive leven hebben? Het zou niet mijn manier zijn, maar iedereen is neem ik toch aar aan bij zijn volle verstand.

aassie op 21-04-2017 – 15:39:18
Sef schreef:
In het bedrijfsleven zou iemand die zo’n zootje maakt van zijn privéleven weinig kans maken op een topfunctie. In de politiek kan het niet gek genoeg, kijk naar Samson, Eurlings enz.
in het bedrijfsleven zijn veel meer potjes en budgetten om deze “vlekjes” weg te werken. Waardeer de openheid van Weerwind, maar wat moeten we als burger met deze informatie?

Fransie B. op 21-04-2017 – 15:38:38
Welkom in de Nieuwe Wildernis….. Goed voorbeeld doet goed volgen en ach als zelfs een oud president van de USA er mee wegkomt zal dit ook wel met een sissert aflopen…

Sef op 21-04-2017 – 15:32:17
In het bedrijfsleven zou iemand die zo’n zootje maakt van zijn privéleven weinig kans maken op een topfunctie. In de politiek kan het niet gek genoeg, kijk naar Samson, Eurlings enz.

Piet op 21-04-2017 – 15:30:42
Boels schreef:
Dat noem ik nog eens onbesproken gedrag.
Als we er niet over praten wel ja.

Barbara op 21-04-2017 – 15:29:43
De vorige burgemeester had zoiets ook kunnen overkomen, maar die zat nog in de tang van een waterpomp.

almeertje op 21-04-2017 – 15:27:50
Ik hoop dat weer wind wel goed kan blijven fungeneren. Het kost toch de nodige tijd om alles goed met de dames in orde te maken.

Boels op 21-04-2017 – 15:09:39
Dat noem ik nog eens onbesproken gedrag.

Rutger op 21-04-2017 – 15:09:33
Ik snap nu waarom die man onbereikbaar is als de Kruidenwijk in de brand staat. Veel te druk met al die vrouwtjes het hof maken.

Popje op 21-04-2017 – 15:08:38
Het kan in Almere. 😄

KC op 21-04-2017 – 15:06:17
Hoe geloofwaardig ben je als burgemeester nog.

willem-stad op 21-04-2017 – 15:04:26
Meneer is chantabel met zijn midlife-crisisgedrag.

Esther op 21-04-2017 – 15:04:20
de dames zijn er “allemaal” zelf bij geweest, lijkt mij. Wie zijn wij om dit te veroordelen, de grootste moraalridders zijn vaak zelf niet zonder blaam. Leven en laten leven zou ik zo zeggen.

Ja op 21-04-2017 – 14:51:59
Nou nou het is me wat ja prinsen en koningen en de gewone man vissen wel eens op de verkeerde gronden.

Sjors op 21-04-2017 – 14:41:27
Getrouwd met de één, zwangerschap met een ander, maar inmiddels aan de gang met nummer 3. Sjongejonge, Humberto Tan is er niks bij.

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/146438/almere-fractievoorzitters-geinformeerd-over-priveleven-burgemeester