Stephan Schepers – Rob (26) uit Oldenzaal treedt met olifant in voetsporen van grote kunstenaars

Oldenzaal – Kunstenaar Rob Kaspers is gevraagd een kunststoffen olifant te beschilderen voor een internationale rondreizende expositie. Hij treedt zo in de voetsporen van beroemde kunstenaars als Rob Scholte en Corneille.

De taak van Rob Kaspers (26) in Oldenzaal zit er bijna op. Zijn tot kunstwerk getransformeerde (huur)woning, die aandacht trok van landelijke media, heeft de ‘voltooide staat’ bereikt. Het atelier, dat hij daarna kreeg aangeboden in winkelcentrum De Driehoek heeft nu dezelfde status.

Aandacht voor de olifant

Op die plek moet hij nog een aansprekende klus klaren. The Elephant Parade, een organisatie, die zich inzet voor de uitstervende olifant in Azië en Zuid-Afrika, heeft hem gevraagd een olifantenbeeld gemaakt van glasvezel te beschilderen.

Beroemde collega kunstenaars als Corneille en Rob Scholte gingen hem daarin voor. En ‘sterren’ als Ricky Gervais, prins Charles, Kate Perry, Bryan Adams en Ilse de Lange hebben zich als ambassadeurs aan dit project verbonden. Nadat Kaspers olifant de wereld over is geweest, wordt het kunstwerk verkocht door een gerenommeerd veilinghuis.

Grootste publieke kunsttentoonstelling

Begin december werd Kaspers benaderd door een manager van The Elephant Parade. Die had het werk van de Oldenzaalse kunstenaar op internet ontdekt. Vandaar de vraag, of hij er iets voor voelde een artistieke bijdrage te leveren aan ‘s werelds grootste publieke kunsttentoonstelling.

Een aanbod, waar hij niet lang over na hoefde te denken. Niet zo zeer vanwege het financiële aspect, hij krijgt 15 procent van de opbrengst, maar vooral vanwege de wereldwijde publiciteit.

Spontaan

Inmiddels is de olifant afgeleverd in Kaspers atelier in De Driehoek. Zoals altijd gaat hij bij het schilderen spontaan te werk. Wanneer alles af is, weet hij niet. “Maar met de snelheid waarmee ik werk, kan ie snel terug naar het hoofdkantoor in Amsterdam. Waar mijn olifant daarna te zien zal zijn, ik heb geen flauw idee.”

Wij namen vorig jaar een kijkje in Rob’s woning, die hij heeft omgetoverd tot kunstwerk. Koelkast, afzuigkap, stoelen en muren: hij beschildert werkelijk alles. Neem in onderstaande video een kijkje in zijn bijzondere huis: https://www.tubantia.nl/oldenzaal/rob-26-uit-oldenzaal-treedt-met-olifant-in-voetsporen-van-grote-kunstenaars~a0a9eec2/.

Tubantia, 12-01-19, 16:53

https://www.tubantia.nl/oldenzaal/rob-26-uit-oldenzaal-treedt-met-olifant-in-voetsporen-van-grote-kunstenaars~a0a9eec2/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-elephant-parade/
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-elephant-parade-2/
https://robscholtemuseum.nl/topform-adopteert-30-olifanten-van-de-elephant-parade/