Star Arts – Rembrandt van Rijn Documentary “The Real Rembrandt”

Rembrandt Harmenszoon van Rijn -Titus, Zoon van Rembrandt (foto WBooks)

Rembrandt (foto Gifer)

After Rembrandt (foto longleaf.net)

Rembrandt (foto christiesauctions.tumblr.com)

Rembrandt Self, Young to Old and Vice Versa (foto oncyclopedia.org)

Rembrandt van Rijn – Zelfportretten op Leeftijd (foto Pinterest)

Rembrandt – Geslachte Os (foto oncyclopedia.org)

The Ancient Code (foto Pinterest)

Rembrandt van Rijn Documentary “The Real Rembrandt”

Published nov. 2019

Abonneer je op Star Arts YouTube Kanaal voor Meer Films.
https://goo.gl/RkWdUY

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (15 juli 1606 – 4 oktober 1669) was een Nederlandse Tekenaar, Schilder en Prentmaker. Als een Innovatieve en Productieve Meester in drie Media, wordt hij Algemeen Beschouwd als een van de Grootste Beeldende Kunstenaars in de Kunstgeschiedenis en de Belangrijkste in de Nederlandse Kunstgeschiedenis. In tegenstelling tot de Meeste Nederlandse Meesters uit de 17e eeuw, verbeelden de Werken van Rembrandt een Breed Scala aan Stijl en Onderwerp, van Portretten en Zelfportretten tot Landschappen, Genrestukken, Allegorische en Historische Scènes, Bijbelse en Mythologische Thema’s, evenals Dierstudies. Zijn Bijdragen aan de Kunst kwamen in een Periode van Grote Rijkdom en Culturele Prestaties, die Historici de Nederlandse Gouden Eeuw noemen, toen Nederlandse Kunst (vooral de Nederlandse Schilderkunst), hoewel in veel Opzichten Antithetisch voor de Barokstijl, die Europa domineerde, Buitengewoon Productief en Innovatief was, en gaf Aanleiding tot Belangrijke Nieuwe Genres. Zoals veel Kunstenaars uit de Nederlandse Gouden Eeuw, zoals Jan Vermeer uit Delft, was Rembrandt ook een Fervent Kunstverzamelaar en Handelaar.

Rembrandt ging nooit naar het Buitenland, maar hij werd Aanzienlijk Beïnvloed door het Werk van de Italiaanse Meesters en Nederlandse Kunstenaars, die in Italië hadden gestudeerd, zoals Pieter Lastman, de Utrechtse Caravaggisten en de Vlaamse Barok Peter Paul Rubens. Nadat hij Jeugdig Succes had behaald als Portretschilder, werden de latere jaren van Rembrandt gekenmerkt door Persoonlijke Tragedies en Financiële Ontberingen. Toch waren zijn Etsen en Schilderijen zijn Hele Leven Populair, zijn Reputatie als Kunstenaar bleef Hoog en twintig jaar lang onderwees hij Veel Belangrijke Nederlandse Schilders.

Rembrandts Portretten van zijn Tijdgenoten, Zefportretten en Illustraties van Scènes uit de Bijbel worden beschouwd als zijn Grootste +Creatieve Triomfen. Zijn Zelfportretten vormen een Unieke en Intieme Biografie, waarin de Kunstenaar zichzelf onderzoekt zonder IJdelheid en met de Grootst Mogelijke Oprechtheid. Rembrandts Belangrijkste Bijdrage in de Geschiedenis van de Prentkunst was zijn Transformatie van het Ets Proces van een Relatief Nieuwe Reproductie Techniek in een Echte Kunstvorm, samen met Jacques Callot. Zijn Reputatie als de Grootste Etser in de Geschiedenis van het Medium werd in zijn Leven gevestigd en is sindsdien Nooit Meer in Twijfel getrokken. Weinig van zijn Schilderijen verlieten de Nederlandse Republiek, terwijl hij leefde, maar zijn Afdrukken circuleerden in heel Europa en zijn Bredere Reputatie was aanvankelijk alleen daarop gebaseerd.

In zijn Werken vertoonde hij Kennis van Klassieke Iconografie, die hij vormde volgens de Eisen van zijn Eigen Ervaring; zo werd de Afbeelding van een Bijbelse Scène geïnformeerd door Rembrandts Kennis van de Specifieke Tekst, zijn Assimilatie van Klassieke Compositie en zijn Observaties van de Joodse Bevolking van Amsterdam. Vanwege zijn Empathie voor de Menselijke Conditie wordt hij “Eén van de Grote Profeten van de Beschaving” genoemd. De Franse Beeldhouwer Auguste Rodin zei: “Vergelijk mij met Rembrandt! Wat een Heiligschennis! Met Rembrandt, de Kolos van de Kunst! We moeten Ons Neerwerpen voor Rembrandt en Niemand met hem Vergelijken!” Vincent van Gogh schreef “Rembrandt gaat zo Diep in het Mysterieuze, dat hij Dingen zegt, Waarvoor Geen Enkele Taal bestaat. Het is Met Recht, dat ze Rembrandt noemen – Goochelaar – dat is Geen Gemakkelijke Bezigheid.”

Voor Speciale Kunst Collecties
https://www.facebook.com/StarArtsProductions
https://www.facebook.com/pablopicassomuseum/

Reacties
https://youtu.be/HV5nwTFpgNY

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Star+Arts
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rembrandt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rembrandt+van+Rijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Titus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Titus+van+Rijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Vermeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Lastman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caravaggio
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacques+Callot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Auguste+Rodin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Paul+Rubens
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vincent+van+Gogh
https://robscholtemuseum.nl/?s=Golden+Age

https://beforeitsnews.com/arts/2021/09/star-arts-rembrandt-van-rijn-documentaire-the-real-rembrandt-2517661.html