Staf RSMuseum – Persbericht | Triest jubileum, precies één jaar geleden werd het Rob Scholte Museum ontruimd; en onze Zienswijze tegen de door Tuin aangevraagde sloopvergunning

Persbericht, 17 april 2019

Geachte media,

Vandaag 17 april 2019 is het precies één jaar geleden, dat het Rob Scholte Museum op grond van een voorlopige uitspraak van het Gerechtshof van Amsterdam door gemeente Den Helder schijnbaar definitief werd ontruimd.
Het museum werd zodoende gedwongen tot nader order te sluiten.
Rob Scholte en zijn gezin werden van de ene op de andere dag dakloos.
Rob verloor zijn schilder studio, waar hij jaren lang rustig aan het werk was met zijn assistenten.
Kunstcollectie en bedrijfsvoorraad werden in beslag genomen.
Zij zijn dus tot vandaag voor ons niet beschikbaar voor tentoonstelling of verkoop.
Mogelijk pleegt de gemeente hiermee, sinds toen, voortdurend en nog altijd, een strafbaar feit tegen Rob Scholte.
Iemand de mogelijkheid ontnemen om zijn boterham te verdienen heet ‘knevelen’!
Knevelen na een ontruiming is bij wet verboden!

Een samenloop van omstandigheden heeft er toe geleid, dat dit persbericht uitkomt exact op de eerste verjaardag van de ontruiming.
Wij geven in verband met de nog lopende rechtszaken tegen de gemeente geen interviews naar aanleiding van dit trieste jubileum tegen wil en dank.

Hiernavolgend publiceren wij wel als apart artikel onze Zienswijze tegen de door huidige eigenaar Aannemersbedrijf A. Tuin BV vanwege de door hen voor het museumgebouw aangevraagde Omgevingsvergunning (lees: Sloopvergunning) betreffende Middenweg 172-174 te Den Helder, waar het Rob Scholte Museum gevestigd was, mogelijk nog steeds is en blijft.
Deze Zienswijze is door ons vandaag afgegeven op het gemeentehuis en, wellicht ten overvloede, ook nog per mail verstuurd.

Wij hopen en gaan er vanuit, dat u, de media, hier flink aandacht aan zult besteden.
Wij vragen met klem om bij publicatie ook onderstaande link te plaatsen, waardoor uw lezers onze Zienswijze zelf kunnen lezen.

Het hele document inclusief bijlagen komt voor 00:30 uur online te staan via onderstaande link op site van het Rob Scholte museum:
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-museum-marc-nihot-briefje-aan-gemeente-den-helder-t-a-v-college-van-b-w-16-april-2019-zienswijze-op-de-aanvraag-omgevingsvergunning-middenweg-172-174-te-den-helder

Voor vragen over onze Zienswijze kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer en email adres.

Namens Rob Scholte en Rob Scholte Museum,

Marc Nihot
06-47240484
info@robscholtemuseum.nl

GRAAG ONDER EMBARGO tot 17 april 2019, 00:30 uur.

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=17+april+ontruiming
https://robscholtemuseum.nl/?s=postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=A.+Tuin+BV

2 Comments

  1. Zolang Schuiling burgemeester van Den Helder is, wil ik er niet meer wonen. Ik schrijf dit dan ook vanuit Slootdorp waar ik recent naartoe verhuist ben. Geen idee hoe lang ik nog in Nederland wil blijven. Een land waarin een kunstenaar zonder benen met zijn gezin de straat op gesmeten wordt, door een rancuneuze burgemeester, en die dan meer dan meer dan een jaar moet wachten op de behandeling van zijn zaak door de rechter, zo’n land is per definitie een bananenrepubliek geworden. Kort geding? Dat voorkomt de maffiose tegenpartij door kilometers stukken aan te dragen. Ingewikkelde zaken zijn niet vatbaar voor een kort geding. En dat terwijl de zaak zo eenvoudig ligt. Scholte woonde met toestemming van de gemeente in het gebouw en heeft volgens de rechter een huurovereenkomst, terwijl er ontruimd is op een vermeende gebruiksovereenkomst. Klote land! Gewoon geen woorden voor. Echt niet!

  2. Gemeente Den Helder voert publiekelijk
    Voor vele genaamd merkbaar

    “ Plaag Kunst “

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.