Sjef van Oekel – Zuurkool Met Vette Jus + François Boulangé – Wat een Succes! + De Telegraaf – François Boulangé wil docu over Dolf Brouwers

Sjef van Oekel (foto VPRO)

Zuurkool Met Vette Jus

Gepubliceerd op 25 jun. 2013

Sjef van Oekel Zuurkool Met Vette Jus

Reacties:
https://youtu.be/6MISqKl-BUc

Wat een Succes!

Beste relatie,

Op 15 november start ik een crowdfunding actie op VoorDeKunst. Doel is het maken van een documentaire met een twist over het leven van Dolf Brouwers (alias Sjef van Oekel/Waldo van Dungen) met als titel: Wat een Succes! De twist zit hem hier in, dat Dolf vanuit Gene Zijde zelf commentaar geeft op zijn eigen leven. Dat gebeurt door kunstenaar en imitator Rob “Spekko” Spekking. Er is een beetje haast bij, want vele direct betrokkenen zijn reeds naar Gene Zijde vertrokken, maar gelukkig zijn er nog genoeg personen onder ons om een rijke documentaire mogelijk te maken. We hebben met diverse producenten gesproken en iedereen was dol enthousiast, maar uiteindelijk kwam er niets van de grond. Vandaar dat we hebben besloten het zelf te doen en een crowdfunding actie te starten.

Meer informatie over de documentaire vindt u op https://www.voordekunst.nl/projecten/6472. Hier staat ook een video voorproefje en natuurlijk kan ook direct gedoneerd worden.

Dus help mee deze documentaire het licht te laten zien. En als u niet wil of kunt doneren, help ons dan door dit bericht onder zoveel mogelijk mensen te verspreiden. Help ons en over een klein jaar zult u kunnen verzuchten: “Wat een Succes!”.

Dank en vriendelijke groet,

François Boulangé

PS. Mochten wij het doelbedrag niet halen, dan krijgt iedereen het gedoneerde geld teruggestort.

Linkedin, 15 november 2017

https://www.linkedin.com/messaging/thread/6336190426093019136/

François Boulangé wil Documentaire over Dolf Brouwers

François Boulangé wil een documentaire maken over het leven van Dolf Brouwers, alias Sjef van Oekel. De voormalig Lingo presentator noemt het een documentaire met een twist, omdat Dolf ’vanuit gene zijde’ zelf commentaar geeft op zijn eigen leven. Dat gebeurt door kunstenaar en imitator Rob Spekking.

Boulangé wil Dolf Brouwers (1912-1997) in de documentaire portretteren aan de hand van foto’s, videobeelden, en interviews met personen uit zijn glorietijd. „Met Henk van der Meijden bijvoorbeeld, de vertegenwoordiger van het establishment, die een heftige campagne begon om Van Oekel van de buis te weren”, zegt Boulangé, die een crowdfundingsactie is begonnen via VoorDeKunst. Boulangé heeft 55.000 euro nodig om de documentaire te financieren.

De zanger en komiek Dolf Brouwers kreeg vooral bekendheid door zijn optreden als Sjef van Oekel voor de VPRO televisie, begin van jaren zeventig. Daarna figureerde hij in een aantal andere spraakmakende amusementsprogramma’s. Boulangé vraagt zich af ’hoe een figuur als Sjef van Oekel zo vreselijk populair kon worden, dat hij zelfs op de feestjes van Willem-Alexander werd uitgenodigd? Wat maakte hem tot de absolute cultheld, die hij was?’

Rob Spekking kruipt in de huid van Dolf Brouwers en zijn personages Sjef van Oekel en Waldo van Dungen om geestig commentaar te geven op de interviews.

De Telegraaf, 15 november 2017, 13.40

https://www.telegraaf.nl/entertainment/1251921/francois-boulange-wil-docu-over-dolf-brouwers

1 Comment

  1. Hoi. Zag jullie artikelen over de Sjef- Documantaire, en het volgende. Ik ben niet in de gelegenheid om te doneren. Ben echter redelijk bevriend met de Engelse Ian Gomm, destijds lid van Brinsley Schwarz. De groep die bij de kerstpecial optrad toen Sjef zijn lekkernijen in de fietstassen van Evert van de Pik deponeerde. We hebben het veelvuldig over deze opnames gehad, en zoiets heeft hij nooit meer meegemaakt. Heb hem net gebeld, en hij wil best meewerken.Als jullie contact met me opnemen, geef ik verdere info. Groeten

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.