Sint-Truiden eert Nelson Mandela met tentoonstelling ‘Hope and Optimism’

DOOR REDACTIE – 08 DECEMBER 2014 – 3800 – CULTUUR

300 genodigden en een internationaal gezelschap tekenden afgelopen vrijdag present in cultuurcentrum de Bogaard in Sint-Truiden voor de tentoonstelling ‘Hope and Optimism’. Daarvoor namen 22 artiesten van over heel de wereld deel. De ambassadeur van Zuid-Afrika H.E.Mxolisi Nkosi en Vlaams cultuurminister Sven Gatz brachten een warme hulde aan vredestichter en Nobelprijswinnaar Nelson Mandela, die precies een jaar geleden overleed.

Tot 25 januari kan je in cultuurcentrum de Bogaard in Sint-Truiden terecht voor de internationale kunsttentoonstelling ‘Hope and Optimism’. De tentoonstelling kadert in de herdenking van de grote Afrikaanse staatsman Nelson Mandela. Het internationaal charitatief kunstproject bestaat sinds 1990. Limburger en Truienaar Gerrit Kempeneers is er de bezieler en oprichter van en hij coördineert de werking in Europa en Afrika.

22 litho’s met unieke stukken van de Brit John Piper, de Nederlander Rob Scholte en de Belgische kunstenaar Dacos, staan in het teken van hoop en optimisme. Het stadsbestuur, het cultuurcentrum en de ambassade van Zuid-Afrika, brengen met deze tentoonstelling een eerbetoon aan de erfenis van Nelson Mandela als mens en bezieler van hoop en positief denken, ook in moeilijke tijden. Opmerkelijk is de bijdrage van de jeugddienst die in de inkomhal een enorm mozaïekportret van 15 m² van de wereldleider heeft opgesteld, opgebouwd uit foto’s van honderden Truiense jongeren.

http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=9623#.VKW5KSihr1A

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image