Silence Out Loud (32): Mail van Joost Zwagerman aan Rob Scholte 8 juni 2014 om 23.24

Beste Rob,

Het doet me deugd dat er van rancune geen sprake is. Het zou wel prettig zijn als je dit ook in de media zou uiten. Ik heb hier mails ontvangen van journalisten van dag- en weekblad, waaronder NRC Handelsblad, waarin mij werd gevraagd te reageren op het ‘oud zeer’ van Rob Scholte – hun woorden, niet de mijne. Ik heb geantwoord dat ik niet antwoord.

Wel sterkt je mail mij in de overtuiging dat jij er goed aan doet je deelname aan Silence out loud te heroverwegen. Uit eerdere mails bleek al dat ik je keuze niet bepaald sterk vind. Ik suggereerde andere werken van jouw hand.

Jij vind ‘On speaking terms’ ten passende bijdrage, die, ik citeer jouw woorden, ‘onder andere het karakter van onze relatie’ vanuit jouw gezichtspunt treffend weergeeft.

Met alle respect, maar het karakter van onze relatie vanuit jouw gezichtspunt is niet het onderwerp van de tentoonstelling. Die tentoonstelling gaat over (de talloze verschijningsvormen van) stilte in de beeldende kunst.

In het karakter van onze relatie is niemand geïnteresseerd, en jouw private invulling van het thema van de tentoonstelling heeft werkelijk niets met dat eerdergenoemde thema te maken. Met geen enkele andere deelnemende kunstenaar speelt ‘het karakter van een onderlinge relatie’ een rol. Het door jou uitgekozen past dus beter in een thema tentoonstelling over karakter van onderlinge relaties maar niet in een tentoonstelling over stilte in de beeldende kunst.

Hartelijke groet, JZ

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image