Silence Out Loud (16): Mail van Joost Zwagerman aan Rob Scholte 1 oktober 2013 om 16.56

Hoi rob, wat ik mer herinner is dat ik vroeg of jij wilde deelnemen aan de tentoonstelling en zo ja, met welke werken. Daarop antwoordde je mij met de suggestie ‘On speaking terms’ dat idd staat als een huis, en dat staat idd als een huis, hoor, geen misverstand.

Het zit m inderdaad niet in de aantallen.

Maar ik toch nog een poging.

‘Nachtlicht’ valt uitstekend binnen het thema. vind je dat geen mooie twee keuze? En zo ja, in welke collectie is ‘Nachtlicht’ ?
‘Nachtlicht’, het zwarte licht: qua beeld past het ook erg goed in ‘Silence out loud’. Ik zou dan wel de twee werken verspreid in het museum hangen, dus niet naast elkaar. ‘Nachtlicht’ bijvoorbeeld naast een werk van JCJ van der Heijden uit die serie van hem uit vliegtuigraampjes, dat de onzichtbare kijker boven de wolken kijkt. Boven de witte wolken en het vliegtuigraampje naast het Philps logo en de zwarte baan van licht uit de schemerlamp: lijkt mij een spannende combinatie.

Dit is mijn laatste poging, hoor, hierna val ik je niet meer lastig.

Ik zou heel blij zijn met tweemaal Scholte in ‘Silewnce out loud’, vandaar dat ik het toch nog even, en nu voor het laatst, bij je probeer. En terwijl ik dit opschrijf, vind ik ‘Nachtlicht’ de facto net ietsje beter in het thema passen dan ‘De schreeuw’, dua ja….

slaap er anders een nachtje over!

Alle goeds, Joost

PS: op 31 oktober presenteer ik in Amsterdam mijn nieuwe boek, non fictie, 1200 blz ‘Americana’. Je ontvangt natuurlijk een uitnodiging, misschien dat je het leuk vindt om erbij te zijn.

Groet! Joost

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image